Hyppää sisältöön

Papua-Uusi-Guinea

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.02.2015
Papua-Uuden-Guinean villi luonto ja luonne sopivat vain seikkailuhenkiselle matkailijalle.

Papua-Uudessa-Guinean sademetsissä asuu satoja heimoja, jotka puhuvat yli 750 erilaista kieltä tai murretta. Luonto on tässä Tyynenmeren valtiossa yhtä villi kuin osa sen kansoistakin.

PAPUA-UUSI-GUINEA MATKAKOHTEENA

Papua Uusi Guinea ei kuulu yleisimpiin turistikohteisiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sademetsiä ja alkuperäiskansoja

Papua-Uusi-Guinea ei kuulu tyypillisimpiin turistikohteisiin. Maa koostuu itäisestä osasta Uuden-Guinean saarta ja noin 600 pienemmästä saaresta. Lähes kolme neljäsosaa alueesta on tiheän sademetsän peitossa.

Uuden-Guinean saaren halki kulkee vuoristoketju, jonka korkeimmat huiput kohoavat jopa 4 600 metrin korkeuteen.

Suurin osa väestöstä kuuluu alkuperäiskansoihin, joista osa elää varsin eristynyttä elämää vaikeiden taipaleiden takana. On mahdollista, että saarella on edelleen heimoja, jotka eivät ole olleet kertaakaan kosketuksissa muuhun maailmaan.

Papua-Uusi-Guinea on seikkailijan matkakohde

Ilmasto Papua-Uudessa-Guineassa on trooppinen. Sadekausi alkaa joulukuussa ja kestää maaliskuulle saakka.

Trooppinen ilmasto tarjoaa Papua-Uudessa-Guineassa matkailijat mainiot mahdollisuudet sukellukseen, snorklaukseen, sademetsäretkiin ja muihin eksoottisiin luontoelämyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PAPUA-UUDESSA-GUINEASSA

Suomesta vähintään kaksi laskua lentäessä Papua Uusi Guineaan

Suomesta vähintään kaksi välilaskua Papua-Uuteen-Guineaan

Papua-Uuteen-Guinean pääkaupunkiin Port Moresbyyn voi lentää esimerkiksi Australian Brisbanen tai Sydneyn kautta tai esimerkiksi Filippiinien Manilassa välilaskun tehden.

Suomesta matkustettaessa tarvitaan vähintään kaksi välilaskua matkalla Papua-Uuteen-Guineaan. Lentojen hinnat alkavat noin 3 000 eurosta ja matka kestää yhteyksistä riippuen vähintään 20-22, mutta usein jopa 30 tuntia.

Varaudu yllätyksiin ja pidä huoli turvallisuudestasi

Papua-Uuden-Guinean infrastruktuuri on muutamaa suurinta kaupunkia lukuunottamatta melko kehittymätöntä ja majoitusvaihtoehdot onkin hyvä selvittää huolella jo etukäteen niin pitkälti kuin mahdollista.

Liikkuminen maassa on haasteellista ja moniin paikkoihin pääsee vain lentäen. Paikallislentojen aikataulut saattavat olla epäsäännöllisiä.

Korruptio yleistä

Papua-Uudessa-Guineassa matkustavan kannattaa varautua yllätyksiin ja pitää huoli turvallisuudestaan. Sekä pääkaupunki Port Moresby että esimerkiksi Bougainville ovat rauhattomassa maineessa ja korruptio yleistä koko maassa.

Tarvittavat rokotukset kannattaa huolehtia kuntoon hyvissä ajoin ja matkavakuutuksen kattavuus varmistaa etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Papua New Guinea Tourism

Kuvat: Flickr / greg.road.trip , Anselmo Lastra