Hyppää sisältöön

Bonaire

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Bonairen paratiisisaarella päähuomion saavat vedenalaiset aktiviteetit ja täydellinen rentoutuminen: ihanilla aurinkorannoilla voi vesiurheilun lisäksi harrastaa myös leppoisia harrastuksia, kuten auringonpalvontaa.

BONAIRE MAKAKOHTEENA

Rauhallinen paratiisisaari Karibialla

Alankomaille kuuluva Bonaire sijaitsee Karibianmerellä lähellä kahta muuta eksoottista paratiisia, Arubaa ja Curacaoa. Kooltaan saari on 288 neliökilometrin kokoinen ja sillä sijaitsee kaksi kaupunkia: pääkaupunki Kralendijk ja Rincon.

Kuten suositulla Aruballa, myös Bonairella suuressa roolissa ovat kimaltava meri, rannat ja auringon loiste. Bonaire onkin loistava kohde ranta- ja urheilulomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä Karibian saari on Arubaa pari astetta rauhallisempi lomakohde ja leppoisalla lomasaarella voi iloita auringosta ja rantahiekasta, tehdä pyörä- tai veneretkiä, sekä nauttia karibialaisesta vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä. Erityisen tunnettu Bonaire on loistavana sukelluskohteena ja sitä kutsutaankin usein sukeltajien paratiisiksi.

Lämpöä ympäri vuoden

Keskilämpötilat liikkuvat Bonairella 25 ja 30 asteen välimaastossa ympäri vuoden. Suurimmat sateet saarella saadaan lokakuusta helmikuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Suosittua matkustusaikaa ovat kuivemmat kuukaudet maaliskuusta heinäkuuhun.

Sukeltajan unelmakohde

Yhdessä Aruban ja Curacaon kanssa Bonaire muodostaa Karibian ABC-saaret. Kuten kaikilla Karibian upeilla paratiisisaarilla, myös Bonairen lomalla pääosassa ovat turkoosinsininen meri ja aurinko.

Puhtaan ja kirkkaan meren reunustama Bonaire tunnetaan yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista. Sukeltajille ja snorklaajille on saarella tarjolla paljon nähtävää kirkkaanvärisistä kaloista laivanhylkyihin.

Bonairen ympäristössä sijaitsee upea koralliriutta ja merenalainen suojelualue, joka tarjoaa upeita vedenalaisia maisemia. Toinen suosittu vedenalainen nähtävyys saaren tuntumassa on Hilma Hooker -hylky.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snorklaamisen ja sukeltamisen lisäksi Bonairen rannoilla on paljon mahdollisuuksia myös muuhun urheiluun. Lomapäivänsä voi viettää esimerkiksi purjelautailun merkeissä tai retkeillä saaren pohjoiskärjestä löytyvässä Washington Slagbaai -kansallispuistossa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUNINEN BONAIRELLA

Lennot ja matkat

Suomesta ei ole suoria lentoja Bonairelle, vaan kohteeseen matkustetaan esimerkiksi Amsterdamin tai Yhdysvaltojen kautta. Lennot saarelle maksavat matkustusajankohdasta ja lentoyhtiöistä riippuen noin 1000–2000 euroa.

Bonairen kansainvälinen lentokenttä, Flamingo International Airport, sijaitsee pääkaupunki Kralendijkin lähellä.

Paratiisisaaren hotellit

Saarelta löytyy majoitusvaihtoehtoja etenkin pääkaupungista ja suosituimpien sukelluskohteiden läheltä. Tarjolla on hyvätasoisia perinteisiä hotelleja, B&B –paikkoja sekä huoneistoja.

Takseja maalla ja merellä

Bonairella voi liikkua esimerkiksi taksilla. Bussiverkostoa saarella ei ole, mutta suurimpien kylien välillä liikkuu niin sanottuja yhteistakseja.

Saarella on helppo liikkua vuokra-autolla. Bonairen tiestö on pääasiassa hyväkuntoinen ja myös pyöräretket ovat suosittu aktiviteetti. Vuokratun pyörän satulassa voi kiertää vaikka koko saaren.

Pienelle lähisaarelle, pääkaupungin edustalla sijaitsevalle Klein Bonairelle, voi matkata vesitaksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

BONAIREN NÄHTÄVYYDET

Kralendijk

Kralendijk on saaren pääkaupunki ja keskeinen matkailualue. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet vesiurheiluun ja kulttuurista kiinnostuneille löytyy myös historiallisia nähtävyyksiä.

Klein Bonaire

Pieni ja asumaton Klein Bonairen saari sijaitsee pääkaupunki Kralendijkin edustalla. Pikkusaari on erittäin suosittu kohde sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa.

Klein Bonaire sijaitsee alle kilometrin päässä pääsaaresta ja sinne voi matkustaa vesitaksilla.

Rincon

Rincon on Bonairen vanhin kylä. Täällä matkailija voi tehdä historiallisen kiertokävelyn tai nauttia iloisesta markkinatunnelmasta. Kylässä järjestetään useita tapahtumia ja tapahtumakalenterin kohokohta on Dia di Rincon, joka järjestetään 30. huhtikuuta.

Rincon

Washington Slagbaai National Park

Suosittu kansallispuisto sijaitsee saaren pohjoisosassa. Se on Alankomaiden Antillien ensimmäinen luonnonsuojelualue ja perustettu vuonna 1969.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Washington Slagbaai National Park

Bonaire National Marine Park

Bonairen vedenalainen suojelualue on suosittu sukelluskohde, joka käsittää koko rannikon.

Bonaire National Marine Park

Hilma Hooker -hylky

Hilma Hooker sijaitsee noin 30 metrin syvyydestä Bonairen edustalla. Hilma Hooker on Bonairen suosituimpia sukelluskohteita ja sopii sukelluskohteeksi myös harrastesukeltajille.

Pekelmeer

Pekelmeerin suolatasangoilla elelee värikäs lintuyhteiskunta, sillä Pekelmeer on ansioitunut flamingojen suojelualueena. Alueella matkailijoita odottavat sadat flamingot sekä muut siivekkäät.

Bonairebirds.com

BONAIREN PARHAAT

Aktiviteettien top 3

  1. Sukellus
  2. Pyöräily
  3. Lintujen pongailu

Miinukset

  • Hintataso on varsin korkea

Linkit

Bonairen matkailusivusto
Bonaire Travel Guide

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Missä nähdä flamingoja?

Haaveiletko flamingojen näkemisestä? Paina mieleesi nämä paikat

Aruba

Mitkä ihmeen ABC-saaret? Kolme karibian kaunista saarta ovat loistavia lomapaikkoja

Paratiisirantoja Karibialla

Hylkyjen perässä Karibialla