Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kreikka

Rethymnon sopii kulttuurinnälkäiselle rantalomailijalle

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.02.2015
Kreetan Rethymnon muureineen, linnoituksiineen ja minareetteineen on saaren monipuolisin kaupunki.

Kreikassa Kreetan saaren pohjoisrannikolla sijaiseva Rethymnon sopii sekä rantalomailijalle että kulttuurinähtävyyksiä etsivälle. Paras aika matkustaa on toukokuussa kukkien kukkiessa ennen kesän kuivia helteitä.

Historian kerroksia

Rethymnon on rakennettu Kreetanmereen pistävälle niemelle. Koko Kreetan saari on saanut vaikutteita valloittajilta, naapureilta ja lukuisilta vierailta kulttuureilta. Ne näkyvät myös Rethymnonissa, josta löytyy sekä ikivanha turkkilaisten rakentama minareetti että venetsialainen linnoitus Fotezza – ja lisäksi lukuisia muita frankeista, bysanttilaisista, roomalaisista ja helleeneistä kertovia jälkiä saaren pitkästä historiasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Rhetymnonin sataman muuri on venetsialaisten rakentama ja sen majakka puolestaan on peräisin turkkilaisten aikakaudelta. Historian kerrokset näkyvät täällä sekaisin, limittäin ja päällekkäin antaen paikalle sen ainutlaatuisen persoonan.

Fortezza ja muut nähtävyydet

Aivan niemen kärjessä sijaitsee 1500-luvulla rakennettu italialainen Fortezza-linnoitus. Linnoitus rakennettiin suojaamaan kaupunkia vihollisilta ja sen sisään mahtuivat aikoinaan kaikki kaupungin asukkaat. Nykyisin tuskin enää, sillä kaupungissa on jo 30 000 asukasta. Fortezzan linnoituksen yhteydessä sijaitsee myös Arkeologinen museo.

Rhetymnonin minareetti löytyy Merokordatu- ja Souliu-katujen nurkkauksesta. Turkkilaisten moskeijaksi muuttaman kirkon viereen rakennettiin komea minareetti vuonna 1890. Rakennuksessa toimii nykyisin musiikkikoulu, mutta paikka on silti näkemisen arvoinen. Arabatzoglu-kadulta puolestaan löytyy kiinnostava venetsialaisaikainen Rimondin suihkukaivo, jonka vilvoittava vesi on edelleen juomakelpoista.

Tsatsikia, moussakaa, suvlakia ja muista paikallisherkkuja löydät lukuisista tavernoista etenkin sataman liepeiltä ja keskustan ostoskatujen ympäriltä. Välimerellisissä herkuissa maistuvat tuoreet raaka-aineet.

Pakettimatkalle tai omatoimisesti

Pakettimatkoja Rethymnoniin järjestävät esimerkiksi Aurinkomatkat ja Nazar, ja usein saatavilla on myös äkkilähtöjä tähän kohteeseen. Voit myös varata lennot Kreetalle omatoimisesti ja etsiä hotellin Rethymnonista Rantapallon hotellihaun avulla. Kaupungista on laivayhteyksiä sekä Ateenaan että Santorinille, joten voit saapua kaupunkiin helposti myös meriteitse tai jatkaa täältä matkaasi muualle Kreikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimusmatkalle autoillen

Koko Kreetan saaren liikenne on kreikkalaisittain vilkasta. Keskustojen ulkopuolella tietenkin on hiljaisempaa, joten rattiin kyllä uskaltaa, kun vain pitää mielessään liikennekulttuurin erot.

Kreetan saari on suuri, mutta Rhetymnon sijaitsee kätevästi sen keskipaikkeilla, joten monet Kreetan nähtävyyksistä ovat noin tunnin automatkan säteellä. Moni matkalainen hankkiikin vuokra-auton tai skootterin päiväksi tai pariksi lomallaan ja lähtee tutkimaan lähiseutuja.

Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippaaminen Kreikassa

Lomailijan tippausvinkit Kreikkaan – näin annat juomarahaa oikein

Rodoksen päiväretket

Kolme helppoa päiväretkeä Rodokselta – upeita maisemia vain tunnin päässä

Kreikan parhaat saaret

Mikä Kreikan saari sopii sinulle? Esittelyssä 15 suosittua lomakohdetta

Kreikan ilmasto ja sää

Kreikan ilmasto ja sää – milloin on paras aika matkustaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja