Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Rethymnon

Rethymnon
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Rethymnon sopii kulttuurinnälkäiselle rantalomailijalle

Päivitetty: 06.02.2015
next
prev

Kreetan Rethymnon muureineen, linnoituksiineen ja minareetteineen on saaren monipuolisin kaupunki.

Kreikassa Kreetan saaren pohjoisrannikolla sijaiseva Rethymnon sopii sekä rantalomailijalle että kulttuurinähtävyyksiä etsivälle. Paras aika matkustaa on toukokuussa kukkien kukkiessa ennen kesän kuivia helteitä.

Historian kerroksia

Rethymnon on rakennettu Kreetanmereen pistävälle niemelle. Koko Kreetan saari on saanut vaikutteita valloittajilta, naapureilta ja lukuisilta vierailta kulttuureilta. Ne näkyvät myös Rethymnonissa, josta löytyy sekä ikivanha turkkilaisten rakentama minareetti että venetsialainen linnoitus Fotezza – ja lisäksi lukuisia muita frankeista, bysanttilaisista, roomalaisista ja helleeneistä kertovia jälkiä saaren pitkästä historiasta.

Esimerkiksi Rhetymnonin sataman muuri on venetsialaisten rakentama ja sen majakka puolestaan on peräisin turkkilaisten aikakaudelta. Historian kerrokset näkyvät täällä sekaisin, limittäin ja päällekkäin antaen paikalle sen ainutlaatuisen persoonan.

Fortezza ja muut nähtävyydet

Aivan niemen kärjessä sijaitsee 1500-luvulla rakennettu italialainen Fortezza-linnoitus. Linnoitus rakennettiin suojaamaan kaupunkia vihollisilta ja sen sisään mahtuivat aikoinaan kaikki kaupungin asukkaat. Nykyisin tuskin enää, sillä kaupungissa on jo 30 000 asukasta. Fortezzan linnoituksen yhteydessä sijaitsee myös Arkeologinen museo.

Rhetymnonin minareetti löytyy Merokordatu- ja Souliu-katujen nurkkauksesta. Turkkilaisten moskeijaksi muuttaman kirkon viereen rakennettiin komea minareetti vuonna 1890. Rakennuksessa toimii nykyisin musiikkikoulu, mutta paikka on silti näkemisen arvoinen. Arabatzoglu-kadulta puolestaan löytyy kiinnostava venetsialaisaikainen Rimondin suihkukaivo, jonka vilvoittava vesi on edelleen juomakelpoista.

Tsatsikia, moussakaa, suvlakia ja muista paikallisherkkuja löydät lukuisista tavernoista etenkin sataman liepeiltä ja keskustan ostoskatujen ympäriltä. Välimerellisissä herkuissa maistuvat tuoreet raaka-aineet.

Pakettimatkalle tai omatoimisesti

Pakettimatkoja Rethymnoniin järjestävät esimerkiksi Aurinkomatkat ja Nazar, ja usein saatavilla on myös äkkilähtöjä tähän kohteeseen. Voit myös varata lennot Kreetalle omatoimisesti ja etsiä hotellin Rethymnonista Rantapallon hotellihaun avulla. Kaupungista on laivayhteyksiä sekä Ateenaan että Santorinille, joten voit saapua kaupunkiin helposti myös meriteitse tai jatkaa täältä matkaasi muualle Kreikkaan.

Tutkimusmatkalle autoillen

Koko Kreetan saaren liikenne on kreikkalaisittain vilkasta. Keskustojen ulkopuolella tietenkin on hiljaisempaa, joten rattiin kyllä uskaltaa, kun vain pitää mielessään liikennekulttuurin erot.

Kreetan saari on suuri, mutta Rhetymnon sijaitsee kätevästi sen keskipaikkeilla, joten monet Kreetan nähtävyyksistä ovat noin tunnin automatkan säteellä. Moni matkalainen hankkiikin vuokra-auton tai skootterin päiväksi tai pariksi lomallaan ja lähtee tutkimaan lähiseutuja.

Riikka Krenn

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Varokaa Blue Resort

  Sijaitsee Rethynomissa.

  Asiakaspalvelu ala-arvoista.
  Sähköposteihin ei vastata.
  Ruoat saattavat sisältää jotain mikä sinne ei kuulu, esim kasvisruoat lihaa.

  Normaalistihan hotelleihin voit mennä odottamaan esim ala-aulaan kaveria joka majoittuu kyseisessä hotellissa, täällä ei, ajetaan pois kun et ole asiakas.
  Hotellin työntekijät riitelevät keskenään asiakkaiden läsnäollessa.

  Osassa huoneita saat home-oireita ja viemärit haisevat.

  Hotelli on historiansa aikana vaihtanut käsittääkseni nimeä muutaman kerran, ehkäpä siksi ettei huono maine kulkisi kokoajan perässä.

  Hotelli itsessään on hyvällä paikalla ja paikat kyllä näyttävät hyvältä.


 2. Olimme Deturin matkalla Rethymnonissa (rethymnon mare hotelli). Varasimme huoneen merinäköalalla (lisämaksu) all-inclusevella.
  Negatiiviset asiat:
  – opas väitti heti bussissa, että edellisenä iltana oli saanut tiedon, että hotellikompleksin osa, jossa huoneemme olisi, ei ole vielä auki. Tilapäiseen huoneeseen siis.
  – Tilapäinen huone oli diskon alapuolella ja uima-altaan vieressä Oven lukko meni heti rikki ja hotellin väki alkoi korjaamaan sitä, emme jääneet odottelemaan matkasta väsyneinä vaan vaadimme uuden huoneen (vaikea oli saada)
  – Toinen tilap huone oli kylmä maantasalla, lämppumppu oli rikki ja antoi vain 5 min kerrallaan haaleaa ilmaa. Nukuimme kaikki vaatteet päällä.
  – Hotellin ranta oli täynnä roskaa mm huumeneuloja. Se siivottiin vasta viikon loppupuolella.
  – Yleensäkin ottaen Rethymnonin ympäristö, pihat, puistot ym ovat erittäin hoitamattomia ja epäsiistejä,
  Positiviista:
  – Hotellin keittiö oli hyvä, monipuolisesti kasviksia ja tuoreita hedelmiä, liharuokiakin on hyvin tarjolla.


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.