Kultaisten rantojen Sri Lanka

Pienestä pinta-alastaan huolimatta Sri Lankalla on yli tuhat kilometriä rantaa ja hämmästyttävä luonto.

Kohdeopas: Sri Lanka

Kuva: Shutterstock
Hikkaduwa, Sri Lanka

Päivitetty: 26.4.2019

Sri Lanka: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

8 kommenttia

Me lennettiin Istanbulin kautta Sri Lankaan Turkish airwaysilla syksyllä -15. Oltiin 1 yö Colombossa. Sieltä junalla Unawatunaan ja junamatka on aina elämys paikallisten ihmisten kanssa. Juna ja bussi eivät maksa juuri mitään. Ihastuttiin kyllä Unawatunaan. Ihana ranta ja rauhallinen meno.

Hei, nykyisin suorat lennot n. 9h saa ostettua lomalentoina TUI:lta, jolloin voi ostaa pelkät lennot ja ostaa hotellit itse, jolloin voi suunnitella muuten matkansa omien kiinnostusten mukaan :)

Hei, there are no direct flights from Helsinki to Sri Lanka. I always fly with Turkish airlines which has a change of plane in Istanbul and a brief stop-over in Maldives (no change of plane). This is possibly the quickest route and more comfortable. Sri Lankan airlines used to be very good but recently they are not doing well. The aircrafts are so old and sometimes even the inflight entertainment doesn’t work properly. So try to avoid them, but you may fly with them if you get a really cheap deal.

Viisumitarpeesta on liikkeellä erilaista tietoa, mutta ETA-kirjaus pitää näköjään tehdä, ja se on kuin viisumi. Ongelmana on, että sitä en ole ainakaan minä saanut tehtyä yli viikon yrittämisen jälkeenkään. Tukholman lähetystö kommentoi, että sivuilla on joitain ongelmia, mutta että lentokentällä sen saa täytettyä nopeasti ja lisähintakin on vain vähäinen.
Onko muilla samanlaisia ongelmia? Minulla alkaa tökkiä nimenomaan Visa-maksamisen yhteydessä.

Eipä stadista juuri suoria löydy. Lähes kaikki lentävät Frankun, Pariisin, Lontoon tai Istanbulin kautta jos Pohjois-Euroopasta lentävät. Itse skrivaan tätä juuri nyt Hikkaduwassa hotlan parvekkeella, ehkä 40 metrin päässä Intian Valtamerestä. Kannattaa vierailla.

Miten siellä Hikkaduwassa mahtaa toukokuun 2 ensimmäistä viikkoa mennä sateiden/kauden puolesta? Kannattaako sinne lähteä silloin?

Etsin, enkä löytänyt googlettamalla matkatoimistoista kuin tjäreborgin, joka järjestää Sri Lankalle matkoja. Haluaisin tietää myös suorista lennoista sinne, mitä en löytänyt.