Buenos Aires - tangon taikaa ja suurkaupungin sykettä

Kohdeopas: Buenos Aires

Kuva: Flickr/Alex E. Proimos
Buenos Aires, Argentiina

Buenos Airesia on kutsuttu Etelä-Amerikan Pariisiksi – eikä syyttä, sillä suurkaupungissa voi heittäytyä muodin vietäväksi, nauttia maan viineistä ja tanssia tangoa sydämensä kyllyydestä.

Buenos Aires on iloinen suurkaupunki

Buenos Aires on Argentiinan pääkaupunki, joka sijaitsee maan itälaidalla Rio de la Platan varrella. Se on miljoonaväestöineen yksi maanosansa suurimmista kaupungeista.

Hyväntuulinen suurkaupunki rakentuu lukuisista omannäköisistään kaupunginosista. Matkailijoiden suosiossa ovat esimerkiksi keskusta-alue Microcentro, historiallinen San Telmo sekä värikäs La Boca. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä on Cementerio de la Recoleta -hautausmaa.

Buenos Aires on suurkaupunki myös tapahtumatarjonnaltaan ja sen lukuisat festivaalit houkuttelevatkin kävijöitä esimerkiksi tangon ja viinin merkeissä. Myös ostosmahdollisuudet ovat kerrassaan mainiot ja kauppakasseja voi haalia esimerkiksi Avenue Floridalta ja Galeria Spacificosta.

Buenos Aires on hyvä kohde iloiselle kaupunkilomalle ja se sopii myös railakkaasta iltaelämästä nauttiville.

Kuva: Flickr/CelineBuenos Aires, La Boca
La Boca kuuluu Buenos Airesin kiinnostavimpiin kaupunginosiin.

Päinvastaiset vuodenajat

Vuodenajat ovat eteläisellä pallonpuoliskolla päinvastaiset kuin pohjoisella: lämpimintä Buenos Airesissa on suomalaisittain ajateltuna talvella eli marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Tällöin päivälämpötilat liikkuvat keskimäärin noin 20-25 asteen tuntumassa.

Kuumin matkailusesonki kaupungissa ajoittuukin juuri marraskuusta maaliskuuhun.

Argentiinalaista elämänmenoa

Siinä missä Jamaika tunnetaan reggaesta ja Skotlanti säkkipilleistään, on tango erottamaton osa Buenos Airesia. Tulisen tangon pyörteitä ei kaupungissa voi välttää – eikä siihen ole syytäkään, sillä tanssiesitykset ovat erinomaista ajanvietettä. Omia taitojaan voi verestää lukuisissa tangokouluissa ja esitellä taitoaan tanssifestivaaleilla.

Kaupunkielämään kuuluu tanssin lisäksi myös iloinen illanvietto. Buenos Airesin kattavasta ravintolamaailmasta löytyy valinnanvaraa ja hyviä ravintoloita löytyy esimerkiksi Puerto Maderon kaupunginosasta. Yökukkujia houkuttaa esimerkiksi Palermon yökerhotarjonta.

Shoppailijalle Buenos Aires on unelmakohde. Verrattain edullisia ostoksia löytyy niin ostoskatujen varrelta, kauppakeskusten hulinasta kuin paikallisilta markkinoilta. Kaupungin pääostoskatuna voi pitää Microcentron kaupunginosassa sijaitsevaa Avenue Floridaa, joka huimaa jo pituudellaan. Muita hyviä ostoskohteita ovat Palermo, Reloceta ja San Telmo.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BUENOS AIRESISSA

Kuva: Flickr / The Alieness Gisela GiardinoBuenos Airesin lentoasema Ezeiza
Buenos Airesiin pääsee Suomesta lentäen esimerkiksi Madridin kautta.

Lentomatka Suomesta on pitkä

Suomesta ei ole suoria lentoja Buenos Airesiin, vaan matka täytyy taittaa välilaskulla. Lennot maksavat noin 900–1500 euroa. Perille pääsee esimerkiksi Espanjan Madridin kautta.

Ezeizan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Buenos Airesin keskustasta.

Hotelleista jokaiselle omansa

Hotelli- ja majoitusvalikoima on kaupungissa kattava ja omansa löytävät niin bisnesmatkailijat, perhelomailijat kuin reppureissaajatkin.

Kaupungissa on hyvä valikoima keskihintaisia ja edullisia hotelleja, mutta myös hinnakkaampia vaihtoehtoja. Majapaikkoja löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta.

Eikä lie ihme, että juhlinnastaan tunnetusta kaupungista löytyy esimerkiksi yksi maailman parhaista bilematkailijoiden suosimista hostelleista.

Paikallisesti on helpoin liikkua bussilla

Buenos Aires on suurkaupunki, joten välimatkat kaupunginosien ja käyntikohteiden välillä voivat kasvaa pitkiksi. Liikkuminen on kaupungissa helpointa busseilla, joita paikallisittain kutsutaan ”collectivoiksi”, sekä metrolla. Matkailija voi hypätä myös taksin kyytiin.

Autonvuokrausta kaupungissa ei voi suositella ruuhkien ja suomalaisesta poikkeavan liikennekulttuurin vuoksi. Kävely on päivisin hyvä tapa tutustua eri kaupunginosien tarjontaan ja tunnelmaan. Harkitse kuitenkin ilta- ja yöaikaan tarkasti, missä liikut ja millaisessa seurassa.

BUENOS AIRESIN NÄHTÄVYYDET

Kuva: Flickr/Justin de la OrnellasBuenos Aires
Buenos Airesista kannattaa tehdä retkiä myös maaseudulle.

Microcentro

Microcentro on keskeinen alue niin liikenteen kuin matkailun kannalta. Liikenneyhteydet ovat hyvät. Hyviä ostosmahdollisuuksia tarjoaa ostoskeskus Galerias Pacifico sekä Florida.

San Telmo

Kaupungin vanhimpiin lukeutuva osa – San Telmo – on mukulakivikatuineen ja taiteilijoineen viehkeä näky. Kaupunginosasta löytyy historiallisia nähtävyyksiä ja mennyttä voi yrittää tavoitella myös shoppailemalla antiikkiesineitä. Tangoa tanssitaan Plaza Dorregolla.

Cementerio de la Recoleta

Recoletan kaupunginosassa sijaitseva hautausmaa on yksi kaupungin tunnetuimmista vierailupaikoista. Cementerio de la Recoletan patsaiden ja kryptojen keskellä lepää monta tunnettua argentiinalaista. Hautausmaa on esimerkiksi Eva Peronin viimeinen lepopaikka.

Parque Lezaman -puisto

Kaupungin keskeinen viheralue Parque Lezaman -puisto houkuttelee niin matkailijoita kuin pakallisia istahtamaan hetkeksi puistonpenkille. Puistossa järjestetään myös markkinoita ja tapahtumia.

Parque de la Costa

Kun lomaan kaipaa riemunkiljahduksia, kannattaa lasten ja lapsenmielisten suunnata huvipuistoon. Lapsiperheiden suosikkikohde Buenos Airesissa on Etelä-Amerikan suurin huvipuisto Parque de la Costa.

BUENOS AIRESIN PARHAAT

Kuva: Flickr/Stuck in CustomsBuenos Aires
Tämä jättimäinen kukka on yksi Buenos Airesin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Kokeile näitä!

  1. Eri kaupunginosissa kiertely
  2. Shoppailu
  3. Tangon ihastelu tai opettelu

Kohteen miinukset

  • Liikenne voi suomalaisesta näkökulmasta olla kaaosmainen
  • Lentomatka on erittäin pitkä

Lisätietoa

Argentiinan matkailusivusto
Wikitravel

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr / Stuck in Customs, Celine, Justin de la Ornellas, Alex E. Proimos, The Alieness Gisela Giardino

Päivitetty: 4.2.2015

Argentiina: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia