Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Argentiina

Viehättävä Buenos Aires on tangon kotikaupunki

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 07.01.2020
Buenos Airesia on kutsuttu Etelä-Amerikan Pariisiksi – eikä syyttä, sillä suurkaupungissa voi heittäytyä muodin vietäväksi, nauttia maan viineistä ja tanssia tangoa sydämensä kyllyydestä.

Buenos Aires on iloinen suurkaupunki

Buenos Aires on Argentiinan pääkaupunki, joka sijaitsee maan itälaidalla Río de la Platan varrella. Se on miljoonaväestöineen yksi maanosansa suurimmista kaupungeista.

Buenos Aires on mainio kohde kulttuurin ja ruoan täytteiselle kaupunkilomalle ja se sopii myös railakkaasta iltaelämästä nauttiville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyväntuulinen suurkaupunki rakentuu lukuisista omannäköisistään kaupunginosista. Matkailijoiden suosiossa ovat esimerkiksi keskusta-alue Microcentro, historiallinen San Telmo sekä värikäs La Boca.

Kaupungissa on kiinnostavaa nähtävää niin kulttuurin kuin historian ystäville. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Cementerio de la Recoleta -hautausmaa, kaupungin valtava obeliski, Museo Nacional de Bellas Artes -taidemuseo, upea kirjakauppa El Ateneo Grand Splendid sekä kukkaa muistuttava Floralis Genérica -monumentti.

Buenos Aires on suurkaupunki myös tapahtumatarjonnaltaan ja sen lukuisat festivaalit houkuttelevatkin kävijöitä esimerkiksi tangon ja viinin merkeissä. Myös ostosmahdollisuudet ovat kerrassaan mainiot ja kauppakasseja voi haalia esimerkiksi Avenue Floridalta ja Galeria Spacificosta.

Päinvastaiset vuodenajat

Vuodenajat ovat eteläisellä pallonpuoliskolla päinvastaiset kuin pohjoisella: lämpimintä Buenos Airesissa on suomalaisittain ajateltuna talvella eli marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Tällöin päivälämpötilat liikkuvat keskimäärin noin 20-25 asteen tuntumassa.

Kuumin matkailusesonki kaupungissa ajoittuukin juuri marraskuusta maaliskuuhun. Myös kevät ja syksy sopivat mainiosti matkustusajankohdaksi, sillä niille voi saada edullisia lentotarjouksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Buenos Airesista löytyy viehättävää arkkitehtuuria ja kauniita rakennuksia.

Argentiinalaista elämänmenoa

Siinä missä Jamaika tunnetaan reggaesta ja Skotlanti säkkipilleistään, on tango erottamaton osa Buenos Airesia. Tulisen tangon pyörteitä ei kaupungissa voi välttää – eikä siihen ole syytäkään, sillä tanssiesitykset ovat erinomaista ajanvietettä. Omia taitojaan voi verestää lukuisissa tangokouluissa ja esitellä taitoaan tanssifestivaaleilla.

Kaupunkielämään kuuluu tanssin lisäksi myös iloinen illanvietto. Buenos Airesin kattavasta ravintolamaailmasta löytyy valinnanvaraa ja hyviä ravintoloita löytyy esimerkiksi Puerto Maderon kaupunginosasta. Yökukkujia houkuttaa esimerkiksi Palermon yökerhotarjonta.

Shoppailijalle Buenos Aires on unelmakohde. Verrattain edullisia ostoksia löytyy niin ostoskatujen varrelta, kauppakeskusten hulinasta kuin paikallisilta markkinoilta. Kaupungin pääostoskatuna voi pitää Microcentron kaupunginosassa sijaitsevaa Avenue Floridaa, joka huimaa jo pituudellaan. Muita hyviä ostoskohteita ovat Palermo, Reloceta ja San Telmo.

Värikkäät kaupunginosat

Buenos Airesin -lomalla kannattaa ehdottomasti tutustua kaupungin eri alueisiin, joilla jokaisella on omat erikoisuutensa ja oma tunnelmansa. Juuri keskenään erilaiset kaupunginosat tekevät kaupungista monipuolisen kohteen.

Kaupungin vanhimpiin lukeutuva osa – San Telmo – on mukulakivikatuineen ja taiteilijoineen viehkeä näky. Kaupunginosasta löytyy historiallisia nähtävyyksiä ja mennyttä voi yrittää tavoitella myös shoppailemalla antiikkiesineitä. Tangoa tanssitaan Plaza Dorregolla.

La Bocan kaupunginosa tunnetaan värikkäistä taloista sekä maailmankuulusta Boca Juniors -jalkapallojoukkueesta. Joukkueessa on pelannut esimerkiksi Argentiinan tähtipelaaja Diego Maradona. La Bocan tunnetuin vierailukohde on Caminito -kävelykatu, jonka varrelta löytyvät kuuluisat kirkkaissa väreissä hehkuvat talot.

Recoleta on Buenos Airesin hienostokaupunginosa, joka muistuttaa rakennuksiltaan Pariisia. Kaupunginosassa voi muun muassa vierailla taidemuseossa ja shoppailla luksusliikkeissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BUENOS AIRESISSA

Shutterstock
Suomesta pääsee Buenos Airesiin yhdellä vaihdolla esimerkiksi Lontoon tai Madridin kautta.

Suomesta perille yhdellä vaihdolla

Suomesta ei ole suoria lentoja Buenos Airesiin, vaan matka täytyy taittaa välilaskulla. Yhdellä vaihdolla perillä pääsee esimerkiksi Norwegianilla Lontoon kautta, Iberialla Madridin kautta tai Lufthansalla Frankfurtin kautta.

Edullisimmillaan meno-paluulennot Helsingistä Buenos Airesiin voi saada noin 700 eurolla. Hinta voi kuitenkin nousta jopa yli 1000 euroon, joten lennot kannattaa varata hyvissä ajoin.

Ezeizan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Buenos Airesin keskustasta. Lentokentältä keskustaan pääsee bussilla tai taksilla.

Laaja valikoima eri tasoisia hotelleja

Hotelli- ja majoitusvalikoima on kaupungissa kattava ja omansa löytävät niin bisnesmatkailijat, perhelomailijat kuin reppureissaajatkin.

Kaupungissa on hyvä valikoima keskihintaisia ja edullisia hotelleja, joissa yön voin saada jopa alle 50 eurolla. Myös hinnakkaampia vaihtoehtoja löytyy, sillä luksusta kaipaaville matkailijoille on kaupungissa useita viiden tähden hotelleja. Majoitusta löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta.

Eikä lie ihme, että juhlinnastaan tunnetusta kaupungista löytyy esimerkiksi yksi maailman parhaista bilematkailijoiden suosimista hostelleista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bussilla on helppo liikkua

Buenos Aires on suurkaupunki, joten välimatkat kaupunginosien ja käyntikohteiden välillä voivat kasvaa pitkiksi. Liikkuminen on kaupungissa helpointa busseilla, joita paikallisittain kutsutaan ”colectivoiksi”, sekä metrolla. Matkailija voi hypätä myös taksin kyytiin.

Autonvuokrausta kaupungissa ei voi suositella ruuhkien ja suomalaisesta poikkeavan liikennekulttuurin vuoksi. Kävely on päivisin hyvä tapa tutustua eri kaupunginosien tarjontaan ja tunnelmaan. Harkitse kuitenkin ilta- ja yöaikaan tarkasti, missä liikut ja millaisessa seurassa.

BUENOS AIRESIN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Casa Rosada on yksi Buenos Airesin tunnetuimpia rakennuksia.

Cementerio de la Recoleta

Recoletan kaupunginosassa sijaitseva hautausmaa on yksi kaupungin tunnetuimmista vierailupaikoista. Cementerio de la Recoletan patsaiden ja kryptojen keskellä lepää monta tunnettua argentiinalaista. Hautausmaa on esimerkiksi Eva Peronin viimeinen lepopaikka.

Casa Rosada

Vaaleanpunainen, 1800-luvun loppupuolella valmistunut Casa Rosada -palatsi sijaitsee Plaza de Mayo -aukion laidalla. Hulppea rakennus on maan presidentin ja hallinnon virkarakennus. Vaikka siitä puhutaan myös presidentin palatsina, historian aikana vain yksi maan presidenteistä on asunut rakennuksessa. Casa Rosadaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Floralis Genérica

Kukkaa muistuttava Floralis Genérica on yksi Buenos Airesin tunnetuimmista maamerkeistä. Raudasta ja alumiinista valmistettu monumentti on reilut 20 metriä korkea ja se painaa noin 18 tonnia. Plaza de las Naciones Unidas -aukiolla sijaitseva Floralis Genérica valmistui 2002 ja se on argentiinalaisen arkkitehdin Eduardo Catalanon käsialaa. Valtavan kukan terälehdet avautuvat auringon noustessa ja sulkeutuvat yöksi.

Parque Lezaman -puisto

Kaupungin keskeinen viheralue Parque Lezaman -puisto houkuttelee niin matkailijoita kuin pakallisia istahtamaan hetkeksi puistonpenkille. Puistossa järjestetään myös markkinoita ja tapahtumia.

Parque de la Costa

Kun lomaan kaipaa riemunkiljahduksia, kannattaa lasten ja lapsenmielisten suunnata huvipuistoon. Lapsiperheiden suosikkikohde Buenos Airesissa on Etelä-Amerikan suurin huvipuisto Parque de la Costa.

BUENOS AIRESIN PARHAAT

Shutterstock
Värikäs La Bocan kaupunginosa kuuluu Buenos Airesin kiinnostavimpiin vierailukohteisiin.

Kokeile näitä!

  1. Eri kaupunginosissa kiertely
  2. Shoppailu
  3. Tangon ihastelu tai opettelu
  4. Paikallinen ruoka
  5. Jalkapallon huuma

Kiinnostavimmat kaupunginosat

  1. La Boca
  2. San Telmo
  3. Recoleta
  4. Palermo
  5. Puerto Madero

Lisätietoa

Argentiinan matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock