Hyppää sisältöön

Gardajärvi on Pohjois-Italian rentoutumiskeidas

Elina Venttola Päivitetty: 23.08.2019
Jylhän vuoriston sylissä lepää sinisenä hohtava järvi, jonka ympäristöön sirotellut pikkukaupungit ovat kuin postikortista.

Gardajärven maisemat ovat kuin postikortista

Gardajärven tunnetuimmat kaupungit ovat Riva del Garda, Sirmione, Desenzano, Bardolino, Garda ja Malcesine, mutta järven ympäriltä löytyy myös lukuisia muita viehättäviä pikkukyliä ja kaupunkeja.

Flickr / Schub@Gardajärvi, Italia
Gardajärvelle kannattaa matkustaa jo maisemien vuoksi.

Sää parhaimmillaan kesällä

Paras ajankohta lomailla Gardalla on kesällä. Etenkin heinä-elokuussa Gardajärvi täytyy keskieurooppalaisista matkailijoista, joten silloin hotelleissa ja ravintoloissa voi olla ruuhkaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sää on Gardajärvellä ympäröivän vuoriston ansiosta usein epävakaa ja sateita saattaa tulla kesälläkin. Lämpötila on kuitenkin kesäisin miellyttävän lämmin. Talvella mittarin lukemat voivat käydä lähellä nollaa, ja ympäröivillä vuorilla on tällöin mahdollista harrastaa talviurheilua.

Aktiivilomaa ja rentoa löhöilyä

Gardajärvi ei vedestä huolimatta ole varsinainen rantalomakohde. Joitakin uimarantoja toki on, mutta pohja on usein kivinen. Gardalle kannattaakin matkustaa nauttimaan ennen kaikkea luonnosta, hyvästä ruoasta ja kiireettömyydestä.

Myös aktiviteetteja kaipaavalle Garda tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja aina patikoinnista ja maastopyöräilystä purjehdukseen ja sukellukseen. Gardalla voi kokeilla myös muun muassa varjoliitoa. Gardalla lomaillessa kannattaa vierailla myös muissa lähistön kylissä ja kaupungeissa. Gardan lähistöltä tulevat muun muassa Bardolino-viinit. Lyhyehkön ajomatkan päässä on useita viinitiloja, jotka ovat hyviä vierailukohteita.

Suosittu ja turvallinen matkakohde

Gardajärvi on turvallinen matkakohde, joka sopii mainiosti myös lapsiperheille. Kielen puolesta parhaiten tulee toimeen tietenkin italiaksi, mutta koska alue on hyvin suosittu matkakohde, pärjäävät lomalaiset mainiosti myös englannin kielellä. Kohteliaisuussyistä muutaman perusfraasin opetteleminen italiaksi ennen matkaa on kuitenkin suositeltavaa ja se takaa usein paremman palvelun ravintoloissa ja kaupoissa.

>> Lue myös: Tältä näyttää Pohjois-Italian lomakeidas – katso kuvat Gardajärveltä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN GARDAJÄRVELLÄ

Flickr / em denGardajärvi, Italia
Komeat vuoristomaisemat luovat hienot puitteet lomailulle.

Suoria lentoja Milanoon ja Venetsiaan

Gardajärvi on sekä omatoimi- että pakettimatkailijoiden kohde. Voit varata matkasi joko matkatoimiston kautta tai omatoimisesti suoraan lentoyhtiöltä.

Suurimmista matkanjärjestäjistä ainakin Aurinkomatkat ja Tjäreborg järjestävät valmismatkoja Gardajärvelle. Gardalle pääsee myös omatoimisesti lentämällä Veronaan, tai vaihtoehtoisesti Venetsiaan tai Milanoon.

Veronaan ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta yhdellä vaihdolla sinne pääsee useiden Euroopan kaupunkien kautta. Suoraan Milanoon ja Venetsiaan lentävät useat lentoyhtiöt. Matkaa Gardalle on näistä kaupungeista noin sata kilometriä.

>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Gardajärvelle

Majoitusvaihtoehtoja eniten suurimmissa kaupungeissa

Majoitusta löytyy laidasta laitaan ympäri Gardajärveä, mutta eniten vaihtoehtoja on Riva del Gardassa, Sirmionessa, Desenzanossa, Malcesinessa ja Gardan kaupungissa. Järven ympäristöstä löytyy vaihtoehtoja aina loistohotelleista pieniin majataloihin. Hintataso on kohteen suosion vuoksi melko samaa luokkaa kuin Suomessa.

Jos haluat uida, kannattaa valita hotelli, jossa on oma uima-allas, sillä Gardajärvi ei sovellu uimiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Gardajärveltä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autonvuokraus kannattaa

Gardalle pääsee Veronasta, Milanosta ja Venetsiasta helposti autolla tai junalla. Auton vuokraaminen on siinä mielessä kätevää, että vuokra-autolla on helppo kierrellä järven ympäristöä omatoimisesti. Autolla pääsee parhaiten myös ympäröiville viinitiloille.

Gardajärveä voi kiertää myös lautoilla, joita risteilee säännöllisesti eri kohteiden välillä. Lautoilta on upeat näkymät järven rannoille. Gardan kohteiden välillä liikennöi myös busseja.

Vaikka pyöräily järven ympäri saattaa tuntua hyvältä idealta, se ei käytännössä välttämättä ole järkevää. Tiet ovat kapeita ja niillä on paljon tunneleita sekä raskasta liikennettä. Sopivia pyöräilyreittejä kannattaakin kysellä paikallisista matkailuinfoista. Kaikki Gardan rannoilla olevat kohteet ovat sen verran pieniä, että niissä ei ole tarvetta omia jalkoja tehokkaampaan kulkupeliin.

>> Lue lisää autoilusta Italiassa

[rp_social]

GARDAJÄRVEN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Gabor KissGardajärvi, Italia
Monet lomailijat palaavat Gardajärvelleen uudelleen ja uudellen vuosi toisensa jälkeen.

Raunioita, linnoja ja historiaa

Perinteisiä nähtävyyksiä, kuten museoita tai poikkeuksellisen loisteliaita kirkkoja Gardajärvellä ei juuri ole, mutta pienempiä kohteita löytyy runsaasti. Gardajärven ympäristössä on paljon esimerkiksi roomalaisten ajoilta peräisin olevia raunioita sekä keskiaikaisia linnoja, joista historian ystävä löytää kyllä paljon tekemistä lomansa iloksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa katsastaa ainakin Malcesinen kaupungista löytyvä linna sekä Sirmionenniemen vanhakaupunki, josta löytyvät muun muassa muinaisen Grotte di Catullon rauniot sekä Rocca Scaligeran linna. Sirmionenniemeen pääsee vain kävellen, sillä autolla ajo on siellä täysin kielletty.

Gardaland: loman huipentuma perheen pienimmille

Gardajärven eteläosassa Peschiera del Gardan kaupungin lähellä sijaitseva Gardaland on Disneylandia muistuttava huvipuisto. Etenkin lapset viihtyvät puistossa helposti koko päivän, mutta puisto tarjoaa elämyksiä myös aikuisille. Tarjolla on yhden päivän lippujen lisäksi myös useamman päivän lippuja sekä perhelippuja, joiden hinnat tulevat hieman yksittäisiä lippuja edullisemmiksi. Gardajärven ympäristöstä löytyy myös muutamia muita teema- ja vesipuistoja, jotka ovat hyvä lisä lapsiperheen lomaan.

>> Lue lisää lapsiperheen matkavinkkejä Gardajärvelle

Monte Baldolta aukeavat huikeat näkymät

Gardajärvellä vieraillessa kannattaa ehdottomasti kiivetä yli kahden kilometrin korkeuteen kohoavalle Monte Baldo -vuorelle, jonka huipulta näkee koko järven ympäristöineen. Perille pääsee myös köysiradalla, joka lähtee Malcesinen kaupungin laidalta. Vuorella voi maisemien ihailun lisäksi harrastaa monenlaista urheilua, kuten patikointia, pyöräilyä ja varjoliitoa. Ylhäällä on myös pieni kahvila.

[rp_social]

GARDAJÄRVEN PARHAAT

Gardajärvi, Italia
Suosituin vierailuaika Gardajärvellä on kesäisin.

Kauneimmat maisemakohteet

  1. Limone
  2. Riva
  3. Malcesine

Koe nämä Gardajärvellä

  1. Kiertele tunnelmallisissa pikkukaupungeissa
  2. Pyöräile vuoristossa
  3. Herkuttele italialaisella ruoalla

Lisätietoja

Gardajärven viralliset matkailusivut
Gardan ja Lombardian alueen matkailusivusto

Teksti: Suvi Huttunen ja Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Schub@, em den, Gabor Kiss ja Troels Fiig

[rp_social]

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bergamo, Italia

Päiväretket Milanosta: 4 kohdetta, jotka tuovat vaihtelua kaupunkilomaan

Nizza, Ranska

Air Balticin aloitti lennot Tampereelta Nizzaan ja Milanoon

Idän Pikajuna

Idän pikajuna on junamatkojen klassikko: luksusjuna on koettava kerran elämässä – jos siihen on varaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja