Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Arabiemiraatit

Ajman on Dubain rauhallinen naapuri

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Ajman on upea rantakohde, jossa vierailija pääsee nauttimaan luksuksesta aidossa arabitunnelmassa.

Emiraateista pienin

Ajaman sijaitsee Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Dubain massiivisesta metropolista. Se on seitsemästä emiraatista pienin ja asukkaita siellä on noin 250 000. Sen rauhallinen ilmapiiri ja valkeat rannat soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

Ajman on erinomainen kohde mikäli haluaa vierailla Dubaissa, mutta haluaa asua ja viettää suurimman osan ajastaan etäällä suurkaupungin vilinästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / Priya SivaramanAjman on ennen kaikkea rantakohde.
Ajmanin valkohiekkaiset rannat houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden.

Rentoa rantaelämää viileimpänäkin vuodenaikana

Ajmanin ilmasto on vuoden ympäri aurinkoinen ja lämmin. Paras ajankohta matkalle on talvella joulu-maaliskuussa, jolloin lämpötilat pysyttelevät päivisin siedettävissä rajoissa. Kesällä lämpötilat käyvät liian kuumiksi jopa paikallisille.

Viileimpänäkin vuodenaikana päivälämpötilat nousevat reippaasti yli 20 asteen. Sadetta Ajmanissa saadaan harvoin, vain muutamina päivinä vuodessa.

Vaikka Ajmanissa on vuoden ympäri lämmintä, voi rakennuksissa sisällä olla yllättävänkin koleaa tehokkaasta ilmastoinnista johtuen.

Tiukempi kuin Dubai, vapaamielisempi kuin Sharjah

Arabiemiraattien pääuskonto on islam, ja se vaikuttaa osallaan myös turistien elämään. Matkailijan kannalta oleellista on muistaa kunnioittava pukeutuminen. Niin naisten kuin miestenkin on suotavaa peittää kaupungilla liikkuessaan polvet ja olkapäät. Rannoilla ja uima-altailla pukeutuminen on kuitenkin vapaampaa.

Alkoholia on tarjolla ainoastaan hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa. Humaltuneena ei silti sovi esiintyä julkisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkisia hellyydenosoituksia tulee myös välttää. Julkisesta kuhertelusta voi nimittäin saada tuntuviakin rangaistuksia.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN AJMANISSA

Flickr / VanguardScotlandAjmanin hotellitarjonta on erinomainen.
Ajmanista löytyy laadukasta hotellimajoitusta.

Lentäen Dubaihin

Ajman sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Dubain kansainväliseltä lentoasemalta. Ajman on tyypillinen pakettimatkakohde, joten lentojen ja majoituksen lisäksi myös kyydityksen lentokentältä hotellille saa järjestettyä helposti.

Pakettimatkojen lisäksi suoria lentoja Dubaihin operoi Norwegian. Lentoaika Helsingistä on noin 6,5 tuntia. Lentolippujen hinnat ovat edullisimmillaan jopa 150 euroa, mutta tyypillisesti 300-500 euroa. Kohteeseen löytyy ajoittain myös edullisia äkkilähtöjä.

Laadukasta majoitusta kohtuulliseen hintaan

Ajmanin majoitustarjonta painottuu laadukkaisiin hotelleihin. Vaatimattomampikin matkailija yöpyy kohteessa silti melko edullisesti. Hotelliyön hinta Ajmanissa on edullisimmillaan noin 40 euroa. Hostellitarjonta puolestaan on olematonta.

Mikäli Arabiemiraateissa matkustaa omatoimisesti, on huomionarvoista, että kaikki hotellit eivät välttämättä salli naimattomien pariskuntien yöpyä samassa huoneessa.

Autojen kaupunki

Kaupunkisuunnittelussa ei ole juurikaan otettu huomioon jalankulkijoita. Paras tapa liikkua Ajmanissa onkin taksi tai vuokra-auto. Liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, mutta liikennesääntöjä kuitenkin pääsääntöisesti noudatetaan. Arabiemiraateissa tiet ovat erittäin hyväkuntoisia.

Suurimpien kaupunkien, kuten Dubain välillä on toki myös bussiliikennettä, mutta näppärimmin senkin matkan taittaa taksin kyydissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AJMANIN NÄHTÄVYYDET

Flickr / K FAuringonlasku Ajmanissa.
Ajmanin rannoilla voi ihailla kauniita auringonlaskuja.

Valkoiset rantahietikot

Pienimmässä emiraatissa on vain vähän varsinaista nähtävää, ja sinne matkustetaankin pääasiassa lämmön takia. Turistien kannalta Ajmanin merkittävin nähtävyys onkin 16 kilometriä pitkä palmujen reunustama hiekkaranta.

Kristallinkirkas ja ympäri vuoden lämmin merivesi tarjoaa mahdollisuudet lukuisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Meren äärellä on myös mahdollisuus nähdä delfiinejä.

Poikkea Dubaissa

Viereisessä Dubaissa nähtävää puolestaan on sitäkin enemmän. Matka-aika kaupunkien välillä on vain puolisen tuntia, joten lyhytkin piipahdus kaupungissa onnistuu.

Dubai pilvenpiirtäjineen on jo nähtävyys sinänsä, mutta erityisen paljon sillä on tarjottavaa shoppailusta innostuneille. Dubai Mallissa, maailman suurimmassa ostoskeskuksessa vierähtää heposti aikaa päivä tai kaksikin.

Tämän lisäksi uskomattomassa Dubaissa voi viettää aikansa vaikka golfia pelaten ja päivän kuuminta paahdetta voi paeta vaikka sisälaskettelukeskukseen.

Lähde unohtumattomalle aavikkosafarille

Aavikkosafarit ovat eräs Arabiemiraattien suosituimmista turistiaktiviteeteista. Erityyppisiä safareja on tarjolla runsaasti ja useimmat pitävät sisällään myös illallisen. Maasturikyyditys dyynejä pitkin on ikimuistoinen kokemus, jonka kruunaa auringonlaskun ihastelu aavikkomaisemissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karun kauniita tyhjiä aavikkoteitä voi lähteä ihastelemaan myös omatoimisesti, mutta dyyneille ei ole asiaa nelivedollakaan ilman asiantuntemusta.

AJMANIN PARHAAT

Inka KhanjiBurj Khalifa on maailman korkein rakennus.
Ajmanin matkaan kannattaa sisällyttää myös vierailu Dubaissa.

Koe ainakin nämä

1. Upeat rannat
2. Vierailu Dubaissa
3. Bongaa delfiinejä
4. Osallistu aavikkosafarille

LISÄTIETOA

Ajmanin Matkailu

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Priya Sivaraman, Flickr / VanguardScotland, Flickr / F K, Inka Khanji