Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kypros

Larnakassa aurinkoon voi luottaa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.02.2015
Kyproslainen elämänmeno houkuttelee vuodesta toiseen matkailijoita Larnakaan, joka on yksi saaren suosituimmista lomakohteista.

Rantaa ja kaupunkia Larnakassa

Monipuolisessa Larnakassa voi samanaikaisesti nauttia niin ranta- kuin kaupunkilomasta, mutta monelle matkailijalle loman kohokohtia ovat illalliset notkuvien ruokapöytien äärellä.

Kartasta katsottuna Larnaka löytyy Välimerellä sijaitsevan Kyproksen saaren kaakkoislaidalta. Kyproksen pääkaupunki Nikosia sijaitsee noin 45 kilometrin päässä ja suositut lomakohteet Agia Napa ja Limassol myös noin 50 kilometrin päässä Larnakasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Larnakassa viihtyvät yhtä hyvin niin ranta- kuin kaupunkilomailijat. Kaupungissa on hyvä hiekkaranta ja Kyproksen ilmasto on erinomainen rantaelämän viettoon. Larnaka tarjoaa nähtävää myös kulttuurimatkailijoille, ja kaupungin tunnetuimpia käyntikohteita ovat Larnakan linnoitus ja Agios Lazarosin kirkko.

Larnaka
Larnakassa on nähtävää moneen makuun.

Aurinkovarma lomakohde

Kyproksella voi nauttia auringosta hyvin todennäköisesti sillä aurinko paistaa saarella peräti 340 päivänä vuodessa.

Parhaimmillaan kaupunki on kesällä. Suosituin matkustusaika on toukokuusta lokakuuhun, jolloin keskilämpötilat kipuavat 25 asteen lukemiin ja sademäärät jäävät olemattomiksi.

Rantoja lomailijalle

Larnaka sopii rantalomailijalle myös muutoin kuin lämpimän kesäilmastonsa puolesta, vaikka ainaisella auringonpaisteella on suuri osuutensa asiassa. Larnakan rannat eivät ehkä kilpaile Euroopan pisimpien ja pehmeimpien hiekkarantojen titteleistä, mutta ajavat mainiosti asiansa.

Keskeisin Larnakan rannoista sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Ranta on lähes kilometrin mittainen ja sitä rajaa toiselta laidalta meri ja toiselta pitkä ja palveluiden reunustama rantakatu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita rantoja Larnakassa ovat keskusrantaa hienohiekkaisempi Mackenzie Beach sekä lukuisat pikkukivirannat.

Hyvän ruoan ystäville

Kulinaristit viihtyvät Larnakassa mainiosti. Kyproslaisessa keittiössä tuoksuvat omaleimaiset mausteet ja mausteyhdisteet, jotka erottavat sen monelle matkailijalle kyproslaisia makuja tutummista kreikkalaisista ruoista.

Larnakan ravintoloiden ja kahviloiden taso on korkea ja erityisen viehättäviä ovat vanhankaupungin pienet ravintolat. Lomalaisen kannattaa kokeilla ravintoloiden omia erikoisuuksia, sekä paikallisia viikunoita ja viinejä.

Ostoksia ja tapahtumia

Larnaka on hyvä valinta ostoskohteeksi myös silloin, kun sattuu lomailemaan jossakin muussa Kyproksen lomakohteessa. Kaupungista löytyy niin merkkiliikkeiden putiikkeja kuin pieniä paikalliskauppoja. Parhaat ostospaikat sijaitsevat kätevästi yhden kadun varrella.

Larnakan yöelämä on keskittynyt rantabulevardin ympärille ja kaupungin sykkeessä on helppo viihtyä. Larnaka on myös vilkas tapahtumakaupunki ympäri vuoden. Suosittuja juhlia on esimerkiksi kesän alussa järjestettävä Kataklysmoksen vesifestivaali.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LARNAKASSA

Larnaka
Larnakan rantabulevardi on mainio paikka katsella rantaelämää.

Lennot ja matkat Suomesta

Larnakan kansainvälinen lentoasema, joka on Kyproksen päälentokenttä, sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungista. Lennot Kyprokselle maksavat noin 200-300 euroa ja suora lento Helsingistä Larnakaan kestää noin neljä tuntia.

Lomakohteeseen on kesäkaudella tarjolla myös pakettimatkoja. Kyprokselle löytyy usein myös viime hetken äkkilähtöjä edulliseen hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellit ja majoitus

Koska Larnaka on Kyproksen suurimpia kaupunkeja ja suosituimpia lomakohteita, majoituspalveluita löytyy alueelta runsaasti.

Larnakan hotellien taso vaihtelee keskinkertaisesta luksukseen, ja valikoimassa on perinteisten hotellien lisäksi myös majatalo- ja vuokrahuvilamajoitusta.

Liikkuminen ja bussit

Larnakassa on helppoa liikkua lihasvoimalla, eli kävellen tai polkupyörällä, sekä kohtuullisen edullisilla takseilla ja paikallisbusseilla. Bussimatka kaupungista esimerkiksi Larnaka Bayhin maksaa noin 1,50 euroa ja taksimatka kaupunkialueella noin 8 euroa.

Larnakasta on helppoa suunnata muihin Kyproksen lomakohteisiin kaukoliikenteen busseilla. Bussimatka Larnakasta esimerkiksi Agia Napaan maksaa noin viisi euroa.

LARNAKAN NÄHTÄVYYDET

Larnakan linnoitus
Larnakan linnoitus on peräisin 1300-luvulta.

Agios Lazarosin kirkko

Agios Lazarosin kirkko sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Ortodoksisen basilikakirkko on peräisin 900-luvulta, mutta se muutettiin turkkilaisten aikana moskeijaksi. Kirkkoon on ilmainen sisäänpääsy.

Larnakan linnoitus

Phoinikoudesin rantajyrkänteellä sijaitseva Larnakan linnoitus on peräisin 1300-luvulta ja se rakennettiin uudelleen turkkilaisten valtakaudella 1600-luvulla. Linnoitus toimii nykyisin paitsi nähtävyytenä ja museona, myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Pääsymaksu on pari euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamelipuisto on lasten suosiossa

Etenkin lapsiperheita kiehtova Kamelipuisto sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Larnaksta. Puistossa voi ihailla ja silitellä eläimiä, sekä ratsastaa kamelilla.

Larnakan lahti

Larnakan lahdella järjestetään sukellusretkiä. Muita lomakohteen vesiaktiviteetteja ovat vesihiihto ja surffaus. Sukeltaminen on Kyproksella kielletty alle 12-vuotiailta.

LARNAKAN PARHAAT

Larnaka
Paras aika suunnata Larnakan rannoille on toukokuusta lokakuuhun, jolloin keskilämpötila on noin 25 astetta.

Larnakan plussat

  • Upea ilmasto
  • Paljon tapahtumia
  • Monipuolinen lomakohde

Larnakan miinukset

  • Vuokra-autoilijoilla vasemmanpuoleinen liikenne vaatii totuttelua
  • Kesällä lämpötilat voivat nousta todella kuumiksi

Lisätietoa

Visit Cyprus
Larnakan kaupungin sivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Cyprus Tourism Organisation, Flickr / Sergey Galyonkin, Francesco Gasparetti