Hyppää sisältöön

Lähi-idän Jemen ei houkuttele matkailijoita

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Jemenin tasavalta sijaitsee Arabian niemimaalla.

Epävakaa tilanne ja alkeellinen infrastuktuuri

Toisin kuin monet naapurinsa, Jemen ei ole merkittävä öljymaa. Yhteiskunnalliset olot ovat viime aikoina olleet epävakaat ja seutu ei kuulu tyypillisiin matkailukohteisiin. Infrastuktuuri on kehittymätöntä, terveydenhoito puutteellista ja länsimaalaisiin kohdistuvat kidnappausyritykset yleisiä. Ulkoasiainministeriö ei suosittele maahan matkustamista.

Asukkaita Jemenissä on noin 24 miljoonaa. Maalla on lähes kaksituhatta kilometriä rantaviivaa Arabianmerelle, Adeninlahdelle ja Punaisellemerelle. Kauempana rannikoista Jemenin luonto on karua. Vuoristoisen sisämaan korkeimmat huiput nousevat yli kolmeen kilometriin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailu Jemenissä

Suomesta ei ole suoria lentoja Jemeniin. Välilaskujen kautta on mahdollista lentää maan pääkaupunkiin Sanaahan. Maahan matkustamista ei tällä hetkellä pidetä länsimaalaisille turvallisena. Mikäli ehdottomasti aiot Jemeniin, varmista vakuutustesi kattavuus.

Kehittymättömän infrastuktuurin ja huonon turvallisuustilanteen vuoksi Jemenin kiinnostavuus turistien silmissä on varsin matala. Maasta löytyy kuitenkin neljä Unescon maailmanperintöluetteloon listattua kohdetta. Uusin Unesco-kohde on luontoarvojen vuoksi listalle hyväksytty Sokotran saariryhmä. Muut kohteet ovat Shibamin vanhakaupunki, nykyinen pääkaupunki Sanaa ja entinen pääkaupunki Zabid.

Lisätietoa

Yemen Tourism

Kuva: iStockphoto