Thaimaa on auringon ja hymyjen rantaparatiisi

Kohdeopas: Thaimaa

Thaimaa: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

108 kommenttia

Olen pelannut Hua Hinin lähistön golf-kentät läpi ja voin lämpimästi suositella. Taso on hyvä. Ainoa mikä pitää todella muistaa on että juo riittävästi.
Minusta kentät muistuttavat jonkin verran Etelä-Portugalin kenttiä.

Eihän tuo pidä paikkaansa, ettei Bangkokissa lämpötila koskaan laske alle 28 asteen. Tarkoitatteko jotain päivän ylimmän lämpötilan keskiarvoa? Se ei ole sama asia. Olen asunut siellä ja joulu-tammikuussa yöllä oli muutaman kerran alle 20 astetta ja päivän ylinkin oli kerran 25,9 Thaimaan ilmatieteen laitoksen mukaan.

On kyllä mahtavan näköinen paikka. Täytyy alkaa säästämään rahaa, että pääsee ensi talvena lämpimään.

pelaaminen tuola on välillä hankalaa, ainakin kun viimeksi olin reisussa. Usein netit ja wifit oli vähän mitä sattui, mutta tietysti kaippa sitä lomalla voi parempaakin tehdä kun pelailla nettipokeria.

Mukava tiivistetty artikkelin Thaimaasta. Kyllä tässä helmikuun loskasäässä matkaisi mielellään Koh Samuille tai vaikka Krabille!

Olisi ehkä ajankohtaista muokata tekstistä pois kohta missä kehoitetaan ratsastamaan viidakkoon elefantin selässä sen epäeettisyyden vuoksi!

Eläinten kohtelu hirvittävää ja vielä hirvittävämpää että turistit vielä kannattavat tätä kaltoinkohtelua. Jutussa voitaisiin mielummin kehottaa ihmisiä tutustumaan eettiseen norsupuistoon Phang Nga Elephant Parkiin!

Thaimaa on ihan mahtava paikka. Ruoka on hyvää ja edullista. Aurinkoa riittää ja ihmiset ovat iloisia ja auttavaisia. Hintataso on Suomeen verrattuna erittäin edullinen. Keväällä taas pariksi viikoksi Thaimaan aurinkoa katsomaan :)

Olin eka kerran töissä thaimaassa ja laosissa vuonna 1991. 2004 olin matkallA CAMbodiaan töihin ja silloin ostin asunnon pattayan V.I.P CONDO CHAIN.

SIIS MITÄ? TÄÄ ON 7 VUOTTA VANHA ARTIKKELI!

Katsokaa kommentit. Ei pidä enään mikään paikkaansa.

Rantapallo on puhki.

Samassa artikkelissa kehoitetaan tutustumaan viidakkoon norsun selästä sekä miettimään kaksi kertaa ennen kuin lähtee norsuvaellukselle. Onko tässä kopioitu suoraan jostain muualta osa?
Norsun selkään ei kannata nousta, koska yleensä koko touhu on siellä epäeettistä.

Kirjoittajalle tiedoksi että helmikuun ja marraskuun välinen aika on vähä eri ku marraskuun ja helmikuun välinen aika.

Heippa Hei kaikki matkaajat!

Vietettiin tammikuussa 3vkoa lomaa thaimaan krabilla. Tänään tuli pakonomainen tunne alkaa suunnittelemaan ja säästämään rahaa, että pääsis muutaman vuoden päästä thaimaaseen asumaan 6-12kk.

Täältä varmaan sais paljon vinkkejä ja apuja mistä kannattaa aloittaa?
Mihin päin jos tahtoisi vain asettua ja rauhoittua? Mistä saisi luotettavan ja edukkaan vuokrahuoneiston ( yksiö tms.) keski-ikäiselle pariskunnalle!?

Kommentoikaa ja auttakaa vinkeillä

Minna ja Kai

Olen itse thaimalainen, muttta asunnut suomessa 20vuottaa, koh ranta tosi kaunis paikaa, jos menette thaimaa ainakin kanattaa kokellaa kerrassa elämässä SUKELLUSta

Olipa sattuva kirjainvirhe tuossa koh ranta, tarkoitit varmaan Koh Lanta, hauska!

kaikki me muistamme tsunamin joka teki tuhoaan ja milma oli järkyttynyt ja eri jäjestöt lähetteli avustuksia pitkin mailmaa osa katosi eri viran omaisten omiin taskuihin mutta mitä on antanut mailman rikkain diktaattori omalle kansalleen siinä rytinässä kalastajat menettivät aluksensa sekä vähisen toimeen tulonsa moni menetti kotinsa moni menetti toimeen tulonsa joka jotenkin littyi turismiin tämän koko katsroffin olisi vonut kojata hyvinkin nopeasti mailman rikkain diktaattori avustamalla omaa kansaansa tänäkääm¨n päivänä asiat eivät ole monenkaan osalta parantuneet jotakin on helvetin paljon vialla tässä hymyjen paratiisissa jota kaupitellaan hyvin voimaaksti loma paratiisina ihmetellä täytyy termiä …………………….

Olipa sattuva kirjainvirhe tuossa koh ranta, tarkoitit varmaan Koh Lanta, hauska!

Ensinäkin piikki, sitä mennään Thaimaahan ei Thaimaaseen :)

Niille jotka yksin lähtevät niin tuo yksin huoneessa lisä ei ole mikään törkeys, se perustuu siihen että huoneen hinta on sama, tai lähes sama riippumatta siitä nukkuuko siellä 1 vai 2 henkilöä. Matkan hintahan perustuu pääasiassa lennosta ja hotellista, eli lennon päälle lykätään puolet hotellihuoneen hinnasta. Jos matkustaks yksin on luonnollista että hintaan lisätään se toinenkin puolisko. 500 euroa 2 viikon matkasta tarkoittaa noin 35euroa per yö, eli olette suunnilleen 70 euron huoneessa, mikä on aika normaali hinta hyvätasoiselle hotellille.

Jotkut matkatoimistot varmaan tarjoavatkin mies tai naispaikkoja. Itse en kyllä lähtisi sellaiseen, kyllä lomalla haluan olla rauhassa. Monesti kaverin kanssa matkustaessanikin otan oman huoneen. Saa omaa rauhaakin välillä.

Itse en ole pitkään aikaa pakettimatkoja käyttänyt. Ostanut suoraan lennot finnairilta, sitten hotellit netistä, yleensä ennakkomaksettuja tarjouksia, tai stay longer tarjouksia. Näin voi kierrellä miten haluu ja milloin haluu. Tietysti pakettimatka on hyvä perheelle tai ensikertalaiselle. On sitten mahdollisuus suomenkielisiin retkiinkin.

Phukettiin ei kannata mennä, kallis paikka. Jos haluaa nähdä kulttuuria niin kannattaa käydä kaupungeissa, esim. Bangkok, Chiang Mai. Rantalomaan on hyvä Koh Samui, Pattaya on bilepaikkana ykkönen.

Mitä tuumaatte kannattaako marras- tai joulukuussa matkustaa Thaimaaseen? Mitä kohdetta suosittelisitte kolmekymppisille kaveruksille kun reppureissataan 2-3vk?

Joo kannattaa lähtee. Marras- helmikuu on hight season aikaa Silloin hintataso korkeampi. pohjoises halvempaa ku Phuketin alueella. Phuketis esim. Baareis night clubeis Suomen hinta taso jopa ylikin. Ja osaavat kusettaa laskussa. ite käyn pari kertaa vuodes. loka marraskuun aikaan 3-4viikkoo ja maalis huhtikuu sama. Kannattaa vertailla lento hintoja. Reitti tai suora lento kohteeseen.jos liikkuu paljon ja eri pakois sillo paras lentää Bangkok ja sitä ottaa sit suuntimaa mihi haluaa. Ja juomaa mukaan.HONG THONG JA SANG SOM näil pärjää ku ei vaan pullo tolkulla ala vetää sit tulee mau

Ilmastollisesti paras aika Thaimaassa on joulu-maaliskuu (elleivät El Nino j.n.e. = ilmastonmuutos ja tulvat sotke rytmiä).

Täytyy muistaa että joulu-helmikuussa pohjois- ja koillis-Thaimaassa on aika viileätä öisin….lämpötila saattaa hotelleissa olla + 18 ja lattiat kylnät…..ulkona saattaa olla öisin tuohon aikaan + 11 – +15….ja busseissa + 17 ja ilmastoinnit puhaltaa kylmää. -Päivisin pohjoisessakin kuivaa ja aurinkoista (yleensä).

Etelä-Thaimaassa saattaa marraskuussa vielä myrskytä ja sataa!

Pattaya ja vieressä oleva Rayong (Koh Samet saari) parhaita ilmastollisesti, koko vuoden.
——
Pattaya yleensä ottaen Thaimaan edullisin paikka…edullisimmat hotellit ja sisäinen liikenne (= lavataxit).

Hua Hin´kin on suhteellisen edullinen ranta- ja turistikohteista.
——-
Pitäisi tietää mitä haette matkaltanne?…..rantalomaa?, matkalilua?, nähtävyyksien yms. läpikäyntiä?….historiallisia kohteita, vai pilvenpiirtäjiä ja huvipuistoja ??

Pattaya on ranta- ja menomesta. Phuket on enemmän ranta- ja perhekohde. Hua Hin on ranta- ja perhelomakohde.

Pohjoisessa (Chiang Mai) vuoristoa ja viidakkoisempaa maastoa……monet rinkkamatkaajat suosivat kumminkin tätä kohdetta.
———–
Pitäisi myös tietää; mistä maasta tulette ja minne jatkatte??…vai tuletteko vain Suomesta 3 viikon omatoimimatkalle?

3 viikossa ehtii olla viikon Bangkokissa (paljon näkemistä enemmäksikin ajaksi!), viikon saarella (esim. Koh Chang) ja viikon menopaikassa (Pattaya / Phuket….ja siellä Patong beach).
—–
Jos tulette esim. Malesiasta; kannattaa ehdottomasti mennä Malesian Langkawin saarelle ja tehdä ”saarihyppely” Catamaraaneilla (=kantosiipialus) Phuket`iin…..ja yöpyä laivamatkalla muutama yö Koh Lipe´llä ja Koh PhiPhi´llä,,,,,laiva- tai pikavenematka maksaa noin 100 euroa (Langkawi – Phuket)…..säävaraus jos marraskuussa myrskyää !
Laivamatkan voi tehdä myös Phuketista Langkawille, tai vain Koh Lipe´lle.

Täytyy muistaa että jopa bungalowit pikku saarilla saattavat olla yhtä kalliita kuin Bangkokin hyvä hotellihuone (kannattaa varata http://www.agoda.com :sta tarjoushuone missä tahansa Thaimaassa….ainakin 1. yöksi ja sitten etsiä parempi/halvempi huone itse).

Pattayalla on kaikkea, siellä viihtyy sekä aikuiset ja lapset. Shoppailu paikkoja runsaasti, eläintarhat löytyy sekä vedenalaiset maailmat ja muut kaikki samassa paikassa. sekä lähellä on ko larnin hyvät rannat ja vedet.
Sieltä kunnon hotelli uima-altainenn niin tuloo hyvä loma!

Miksi mennä thaimaaseen jossa ulkolainen on aina väärässä ja jossa poliisit vie sun rahat? Menkää siistiin Singaporeen, jossa kaikilla ihmisillä on samat oikeudet, eikä vaan niin että taimaalainen voittaa aina vaikka onkin väärässä. Taimaa on täynnä rikollisuutta kun maan uutisia lukee ja katsoo – ei niitä ulkomaille lähetetä ettei turistit kaikkoa. Pakosta asunut siellä vuosia joten tiedän tilanteen siellä.

Oltais lähdössä Thaimaaseen 2013 Talvella mutta minne?
Paikan pitäis olla sellainen että voitaisiin paljon shoppailla viettä rantalomaa ja että lapset viihtyisivät

VASTAA

Terveisin: Matkakuume

Kävästiin pari viikkoa sitten thaimaan phuketissa.. Täytyy sanoa ihan näin heti alkuun, että on muuttunut viime kerrasta ihan hulluna. Kävin viimeksi 5 vuotta sitten, nyt on lähes täynnä venäläisiä.. jopa thaikut puhuvat venäjää, kaikki pyörii rahan ympärillä, kaikilla on uudet autot ja uusia taloja. Mutta se ei riitä.. Pitää saada lisää rahaa.

Thaimaa on eksoottinen ja hieno lomakohde kyllä! Mutta Phuketin rantoja en voi suositella, en ainakaan Kataa, Karonia ja vielä vähemmän Patongia. Kävimme nyt pari viikkoa sitten kaikilla edellä mainituilla beacheilla ja rauhallisuus oli niistä kaukana. Jos pää kestää, varatkaa saari loma/yhdistelmä loma.

Käytiin yhdellä saarella päivän reissu.. Löyty saarelta biitsi jossa oli meidän lisäksi ehkä 5 ihmistä, oli tilaa! :)

Hienoja paikkoja thaimaassa kyllä on, mutta kohde kannattaa nykyään valita tarkkaan, lueskele googlen avulla eri kohteista tietoa. Auttaa varmasti paikan valinnassa.. :)

Hyvää matkaa teille ! :)

Minne päin Thaimaata kannattaa matkustaa jos haluaa upeita rantoja,juhlimista ja shoppailua? :) eli ei mitään rauhallista paikkaa kiitos!

Phuketin Patong beachille. Siellä sitä meininkiä piisaa.
Rannat hyvät, paljon shoppailupaikkoja ja iltaelämä on todella vauhdikasta ja vapaamielistä. Tarjontaa riittää niin homoille kuin heteroillekin. Seuraa löytyy, mutta tietysti miehille tarjontaa on eniten.
Kiltimmät matkustavat Karonille, josta pistäytyvät vaan shoppailemassa Patongilla.
Turvallista matkaa!

Thaimaa on AIVAN paras lomakohde ikinä! Olen käynyt kreikat, italiat, teneriffat ja kreetat mutta mikään ei vedä vertoja thaimaahan!
Ensinnäkin
– Ilmasto on kostea ja kuuma, ihan erilainen” kesä” kuin olisi kuivassa ja viileässä kesäsuomessa
– Ystävälliset ihmiset! Italiassa näki käytökseltään ja ihmisten ilmeistä että olivat aika töykeitä. Thaimaassa ihmiset kysyvät kuulumisia ( vaikka poliisit vartiatkin! ) ! Kannattaa vastata mukavasti takaisin! ja jäädä vaikka juttelemaan!
– Todella halpaa!
– Saa tinkiä, maassa tapana. Pudotat hinnan siihen pisteeseen mikä on sinulle hyvä. Jos se ei myyjälle sovi niin lähdet kävelemään, kohta joku tulee nykimään hihasta ja on sujut hinnan kanssa=)
-Upeat rannat!
-PAljon kauniita maisemia
… listasta tulisi todella pitkä! Mutta niin. Itse olen käynyt Krabilla. Aivan mahatava paikka sellaiselle joka haluaa nähdä luontoa, hymyileviä ja ystävällisiä ihmisiä, rentoa tunnelmaa!
Krabi ei ole siis mikään shoppailupaikka. Toki sieltä löytyy Krabi town joka on iso ”kuappahalli” jossa on paljon ja halvalla ihan kaikkea. Sinne pääsee taxilla=)
Krabista pääsee monille ihanille saarille. Minusta paras saari on Hong saari ! En tiedä miksi, mutta se paikka tuntui unelmalta. Kannattaa käydä saarihyppelyllä, te käytte kaikki saaret läpi jahdilla, saatte ruokaa, uiskennella vedessä jne! SIllä reissulla kyllä ruskettui kiitetävästi!: P
Krabilla ei myöskään näy paljon ladymaneja eli transuja. Tai muutenkaan naiskauppaa. Baareissa se on ihan normaalia että jokin on ”lähettänyt” sinulle ruusun niin otat ystävällisesti vastaan sen ja laitat hotellille maljakkoon huomaat parinviikon sisällä että oho, 20 ruusua siinä kivasti seisoo= D
hmm mitäköhän vielä. Norsusafari löytyy ja sekin on ehdottomasti koettava juttu! Samaan matkaan mahtuu myös melonta, jossa melotaan pitkän matkan keskellä viidakkoa, oppaat näyttävät erilaisia eläimiä . Melonnan välissä pysähdytään rauhalliselle paikalle. PAikalliset ( jotka melovat) tekevät tulen ja kahvin aivan itse ja tarjoavat sitä!

Kysykää mitä haluatte ! olen valmis vastaamaan! Hyvää reissua kaikille! Itse lähden viikon päästä takaisin krabille, kauhea ikävä <3

Hyvä valinta,puoli tuntia kentältä,riippuu liikenteestä.Sinne jäivät sydän.rahat ja nahka.

Kommenttteja kaivattas kata beachiltä olemme lähdössä 1.1-2.1 oulusta intian ahmedabadin kautta (p…eleen remontin vuoksi tunti 50 MIN myöhässä) phukettiin lähtö vasta 00.55 -phuketissa 18.30. Lapsia ajatellen minkälaisia ruokia matkalla ja kuinka pitkä matka noin lentokentältä phuketin hotelleihin. T:Jääliläinen perhe

10.1.2011 lähdössä 2 vkon lomalle thaimaaseen… 50v synttäri matka ja toipumaan sairaudesta. Joulupukin käytyä matkaan ei ole enää pitkä aika. Viime kerrasta onkin kulunutkin jo 6 vuotta, silloin oltiin Krabilla nyt mennään Kamalaan;) Kuusi vuotta olen sinne kaivannut ja nyt vihdoinkin pääsen sinne ihanaan maahan taas:D

olipas mukava lukea juttuja thaimaassa reisssaamisesta.
Ite lähen 5kaverin kanssa reppureissaamaan sinne suuntaan koh taolle laos kamboza bangkok akselille ja jänskättää ihan hirmuisesti, ensimmäistä kertaa lähdössä näin kauas ja näin pitkäksi aikaa reissuun 3kk alustavasti ollaan matkan päällä. Lentoliputkin saatiin suht edullisesti 800 noin. menopaluu.
3vk vielä töitä ja sitte reissun päälle marraskuun alussa, ei taho jalt enää pysyä maassa ku matka kuume polttaa mieltä ja kehoa:D:D

Toivottavasti turvallisuus pysyy matkassa mukana, ja onhan meitä 5järkevää päätä yhdessä. huoh. olipas mukava vähän tuoda ajatuksia tänne.

hyvää syksyn jatkoa kaikille:D

Moi kaikille!
Nelihenkinen perheemme (2 aikuista 2lasta) lähtee 40v synttärimatkallle tonne kata beachin phuket kata resort hotelliin 1.1.2011 täältä Oulun seudulta.
Olisko jollakin kokemuksia/vinkkejä kyseisen paikan ravintoloista, retkistä, ostoksista yms.

Heippa,
tulimme juuri Hua Hinistä. Todella hieno paikka kaikenikäisille. Kaupunki on sopivan pieni ja ranta ihanteellinen niin auringonotolle kuin uimiseenkin. Kaupunki tulee pian tutuksi ja hyviä ruokapaikkoja löytyy paljon, mutta katukeittiöt ovat parhaat. Paras oli mielestämme Pam Pam! Me teetätimme myös vaatteita siellä. Parhaaksi paikoiksi osoittautui Hollywood ja Italian Style-liikkeet. Todella asialliset palvelut, edulliset ja ystävällinen palvelu molemmissa. Puvut ja paidat sekä leningit ovat jokapäiväisessä käytössä myös täällä Suomessa.
Terveiset Myolle, joka palveli meitä myös jonkin verran suomenkielellä.
Hieno maa!

Hei ! Olemme 5.kertaa menossa Thaimaahan, sinne se sydän jäi ja sitä vaan kaipaa uudelleen ja uudelleen. Helmikuulla olimme Rayon/ BanPhessä Nice Beach Hotellissa. Siisti ja hyvä perushotelli,ranta tien toisella puolella. Hiljainen kylä, jos vauhtia haluaa, pitää sitten matkustaa esim. hotellin autolla/ taksilla 5 km päähän BanPhen kylään, josta on helppo käväistä vaikka kuuluisalla Koh Sametin saarella. Siellä on kylläkin turismia aika lailla ja hinnat huomattavasti korkeammat, ainakin hotelleissa.
Hua Hinissä pari kertaa, se on hyvä paikka myös, ja sieltä löytyy joka lähtöön jokaiselle.
Ban Phessä olemme olleet myös Siri Homessa, upea bungalowalue merenrannalla, rauhallinen kylä, mutta lavataksilla helposti n. 10 km päässä olevaan BanPhen kylään. Palvelu hyvää.
Vasta lentoliput ostettuna, mietinnässä minne päin Thaimaata menisimme? Emme tarvitse iltarientoja, hyviä ostospaikkoja toki aina saa luonnollisesti olla saatavilla. Merta ja aurinkoa, rauhaa, hymyä- niitä lähdemme hakemaan. Suosituksia mielellään otan vastaan.
Jos joku haluaa luotettavien taksien puh. nroita, saa halutessaan minulta, hinnat valmiiksi tingittynä ja helppo mennä vain Bangkokin lentokentälle. Esim Hua Hiniin maksu n. 50 € ja Ban Phe 30 €. :)

Onko kenelläkään kokemusta talon vuokrauksesta Phuketista? Tai tiedossa hyvää taloa/omistajaa?
Ajalle 13.12.2010 – 30.1.2011?

Katalle lähdössä 23.11.-10!Eka kerta Thaimaahan ja vieläpä yksin(kyllästynyt porukan houkutteluun ja perumisiin)mut anyway saapahan mennä ja tulla miten itseä huvittaa/jaksaa :D Tosin hiukan kyrsii maksaa tuota ”sinkku” lisää nuille matkanjärjestäjille :/ Mut reissua oottan ku kuuta nousevaa,matka ollut haaveena jo monta vuotta ja nyt se toteutuu!Vinkkejä eka kertaa matkaavalle?

Khao Lakissa pari vuotta sitten ja hotellissa Khaolak Laguna Resort,ihana paikka!Paljon rappusia tosiaan mutta siihen oltiin totuttu kun oltiin Phuketissa ja asuttiin Peach Hillissä.Khaolak Laguna Resortissa oli vähän kuin viidakossa,tosi paljon vehreyttä ympärillä ja missään muualla ei olla voitu kuunnella kaskaitten mahtavaa konserttia auringon laskiessa.
Mahdollisesti menemme uudelleen,nyt joulukuussa kuitenkin Krabille.

Heissan!!! Koville se ottaa mutta.Perhe 2 aikuista ja 3 lasta lähtee Joulupukkia katsomaan Thaimaa:Kamala Beach .Eli vietämme Joulun 2010 ja UUden vuoden 2011 ilotulituksessa Kamalassa.Tätä on odotettu koko vuosi ja on jo mietitty ettei :) mutta suomalainen sisu ja halu. Haluammekin tietää millainen käteisvara:ostokset,syöminen ja kaikki muu maksaa?? Meidän perheeltä esim. Onko ruoka todella halpaa ja ostokset ja retket. Kertokaa :) Keltanokat lähdössä ”Paratiisiin”. :) :) :) :) ja :)

Käyty kerran Phuketissa Bangtaolla, todella rauhallinen paikka jos haluaa rentoutua, ei liikennettä jne… Hotelli Sheraton oli ehkä vähän liiankin hieno/iso.
Oli omaa rantaa, niin ettei tarvinnut ylittää teitä jne.
Seuraavaksi talvella pidempi pätkä 4-6vk, jossain päin Phuketia.

Suunnitellaan matkaa maaliskuulle 2011 mahdollisesti Khao Lakiin… Kertokaa, joilla kokemusta on, mitkä kohteet ja hotellit sopii alle 50v pareille. Nyt ajatuksena on Khao Lak ja hotellina Meridien tai Merlin. Antakaa kommentteja, kiitos!

Maanantaina lähtee lento Thaimaahan. Suuntana Bangkok, Koh Lanta, Krabi jeeeeee! Kertokaa hyviä kokemuksia!

Jiella, tuohon yksinmatkustavien lisään pitäisi matkatoimistojen oikeasti kiinnittää huomiota. Itsekin viime talvena etsin matkoja, joissa en tarvitsisi maksaa yksin matkustavan lisää, en löytänyt! Sitten löysin Googleryhmän Reissunaiset, mukaan ryhmään otetaan vain pelkkiä naisia, sillä monet naiset haluaa matkustaa mielellään toisen heteronaisen kuin ”seksinälkäisen” miehen kanssa. Ryhmässä on tällä hetkellä 51 jäsentä. Jos olet kiinnostunut ko. ryhmästä (en tiedä oletko mies vai nainen!?) niin laita tänne sähköpostiosoitteesi niin laitan lisätietoa. En ole varma löytyykö ko. keskusteluryhmä jollain haulla.

Tiedättekö onko Thaimaaseen matkoja tekevillä matkatoimistoilla käytössä nais/miespaikka politiikka huoneiden suhteen? Jos tulee otettua äkkinäisesti valmismatka. Olen suunnitellut useampaan otteeseen matkaa Thaimaaseen, joka kerta matkakumppanit peruneet ”viime hetkellä”, nyt suunnittelen matkaa yksin. Matkatoimistojen lisämaksu yksin matkustavalle mielestäni järkyttävän suuri, viimeksi tarkistaessani taisi olla 600:n euron luokkaa kahden viikon reissulta, kun yksin huoneessa. Toinen vaihtoehto tietenkin on ottaa vain lennot ja majoitus paikanpäältä.

kukaan ei ole tainnut mainita täällä kamala beachista. millainen verrattuna kataan? tuntuvat melko saman tyylisiltä mitä nyt olen muualta lueskellut. kummassa enemmän ”elämää”? kamalaan tai kataan tarkoitus olisi suunnata, kokemuksia ja vinkkejä saa laittaa:)

Varattiin lennot 2.11.10 thaimaaseen kolmeksi viikkoo pienimuotoista reppureissua varten.. Ensimmäistä kertaa omatoimiselle reissulle, joten vinkkejä saa antaa, matkaohjelma sen kummemmin vielä suunnittelematta! Ajateltiin suunnata ensimmäisenä Krabille…

kolmena vuotena peräkkäin thaimaassa, ensin huahin sitten phuket/krapi ja viime keväänä phuket saarikiertueella.phuketin alueelta patong beach oli paikoista likaisin..en siis pitänyt, kata taas siistein myös karon ok.krapi on myös tosi hyvä paikka.ilmasto on allergiselle todella hyvä lämmin ja kostea.eipä tarvitse käyttää lääkitystä reissun aikana.uutta parantavaa lomaa odotellaan kenties jo joulu-tammikuulle.suosittelen vuodenajasta riippumatta

Oltiin kaverin kanssa keväällä Patongilla ja oli kiva paikka kakskymppisille neidoille. Baareja oli ja ihmiset mukavia. Miinusta likaisuudesta ja paskan hajusta kaduilla. Myös kylän naiset olivat ärsyttäviä ”masaash!!” huutoineen ja tyrkittivät paljon. Thaimaa kutsuu vielä;)

Kaksi Thaimaan reissua takana Khao Lakissa ja Krabilla. Molemmat tosi hyviä ja rauhallisia paikkoja lasten kanssa.Pakko päästä uudelleen!Jos ei tahdo ”turistirysiin” niin suosittelen.Molemmissa paikoissa myös paljon tekemistä aikuisille.

Haaveilemme kaverin kanssa kesällä (tai mikä ettei myöhemminkin, jos ei nyt saada toteutettua..) matkaamista Thaimaahan. Mitä kaupunkia te ”kokeneet” suosittelisitte, kun toiveet olisivat tällaiset:
– Sademetsää ehdottomasti, mahdollisesti joku kierros?
– Mahdollisesti norsu”ajeluja”?
– Ratsastusta rannalla
– Jonkin verran kauppoja/ostettavaa
– Edullinen lento ja hotelli
– Jossain mainittiin suomenkielisistä sukelluskursseista, onko kokemuksia? Kiinnostaisi hurjasti

Saa heitellä ehdotuksia ja kokemuksia! Sateet ei haittaa, kunhan ei koko ajan tulisi vettä kaatamalla. :D Mitähän hintoja tuolla on hotelleilla? Emme kaipaisi mitään luksusta, kunhan saisi katon pään päälle ja jonkun paikan missä nukkua. (:

Kiitos!

Centara Karon beach oli todella mukava hotelli, palvelu pelasi ja oli tähtiensä arvoinen! suosittelen :) ihan keskustassa, kolme allas aluetta, täydellinen aamupala, lähellä rantaa! perfect<3

Cape Panwasta joku kyseli…. Oltiin siellä 02/2008 Ihana hotelli mutta kaukana kaikesta. Aina oli lähdettävä taksilla ja meillä oli sellainen ”levoton seurue” niin niitä taksireissuja piti sitten tehdä lähes joka päivä. Rahaa siihenkin saatiin kulumaan vaikka taksi onkin edullinen Suomeen verrattuna. Cape Panwan ranta ei ollut kummoinen; jos on nähnyt parempiakin kuten Karon. Sinne en ole enää menossa, sinne vuoren toiselle puolelle kyllä.

Suosittelen rentoa ja hyvää musiikkia soittavaa baaria nimeltä
Mr.Long Bar -tämä löytyy pääkadun varrelta muutama sata metri McDonallsista ylöspäin, uudelta baarikadulta. Baari on rennon ”hippi-tyylinen” ja itse herra Long on aivan valloittava persoona. Kannattaa ehdottomasti käydä, ja kysymällä baarin varmasti löytää. Juomat ovat edullisia ja palvelu loistavaa.

kata beach on rauhallisin, sopii lapsiperheille, karon beachilla taas on vähän enemmän kauppoja ja rafloja sekä sinne meneville suosittelen kokoeilemaan mini golf rataa siellä karon beachilla. aivan mieletön!

Patong beach on kahta aikaisempaa huomattavasti vilkkaampi, ranta on täydempi ihmisiä ja liikennettä enemmän. Bilettäjälle sopii hyvin kun baareja on todella paljon. Ei mielestäni paras kohde hääparille sillä varsinkin iltaisin h*orat ja ladeboyt ympäröivät kokonaan.

Thaimaaseen menijät: tinkikää hinnoista reippaasti sillä siellä on uskomattoman halpaa mutta myyjätkin ovat jo tajunneet että turistit maksavat liikaa. Syökää maitohappobakteereita, älkääkä kuvitelkokkaan olevanne auringossa alle 20 kertoimen aurinkovoiteella. 30 tai 50 kertoimet ainakin alkuun!

Jos kuljette tuk tukeilla(paikalliset taksit) sopikaa hinta etukäteen. Ottakaa niskatyyny koneeseen koska lento on todella pitkä! ja vielä viimeiseksi: huomioikaa että drinkit ovat huomattavasti tujumpia kuin suomessa, viinaa laitetaan drinkkiin siis kunnolla!

Olimme Krabissa mieheni kanssa viime marraskuussa ns.häämatkalla. Emme päässeet reissuun,silloin varsinaisena ajankohtana ja tänä kesänä tulee 10v täyteen. Mieheni varasi äkkilähdön pe ehtoona ja su istuimme jo koneessa. Olen itse matkustellut muutamassa maassa,mutta kyllä Thaimaa ja nimenomaan Krabin AoNang sai mun jalat hyytelöksi. Mä voisin asua siellä marras-maaliskuiden välisen ajan useamman vuoden tästä eteenpäin. Kiitos sulla oli hyvää ja valistavaa tietoa tuleviin matkoihin. Vielä lopuksi se, että järjen käyttö on sallittu niin siellä kuin yleensä elämässä. Maassa maan tavalla ja kunnioittaen heidän omaa elämää. Nauttikaa joka hetkestä ja kohdelkaa toisia, niinkuin haluaisitte heidän kohtelevan sua. Hymyilkää ja olkaa ystävällisiä. Se on pelastanut monen päivän. Smile.

Ainiin, ja tarkoitus olisi lähteä uudelle reissulle varmaankin ensi vuonna. Jäi kyllä tosi iso ikävä. Kaipaan joka päivä takasi :D Siellä oli sellainen ihana poika, joka antoi minulle 3 ruusua. Onko se tavallista siellä jaella ruusuja?

Vuosi tuli täyteen kun olimme viime hiihtolomalla Khao Lakissa. Aivan ihana paikka! Ihmiset aina iloisia ja ystävällisiä,ja aina lämmintä! Illalla/ yöllä satoi useasti, mutta ei se paljoa haitannut. Ja hinnat todella edullisia. Ei voi muuta kuin kehua. Ainut miinus totta tosiaan pitkä lentomatka..

Ensiviikolla olisi lähtö Thaimaaseen, Phukettiin. Jännittää niin vietävästi!

No niin! Varasimme matkan Thaimaaseen 1 viikoksi.
Lähdetään 30.12.2010 Phukettiin ja tarkemmin Kata Beachille….
Tässä sitä sitten odotellaan matkaa vielä vuosi :(
Ja on eka kerta Thaimaassa. Voisiko joku joka on ollut hotellissa
Centara Kata Beach kertoa siitä jotakin?

11.3.10 lento Helsingistä Phukettiin ja tarkemmin katan alueelle sitten 2 viikoksi :)
Eka kerta tiedossa…

kuka tietää jotain thaimaan eläimistöstä, kun biologian projektiin pitäis tehä jotai tietoa thaimaasta ja mistää ei löydy ja oon ittekki menossa sinne nii olis kiva tietää (:

Maaliskuussa lähdetään 3 henkinen perhe, 4 v lapsi Phuketiin Katalle.

INnokkaina odotamme! :)

On oltu Thaimaassa perheen kanssa 2 kertaa, ja rakastettu on! Bangkok on jokaisen nähtävä kaupunki, siellä on kaikki mahdolliset ihanat asiat; Swenssens-jäätelöbaari, MBK, Siam Ocean World..
Suosittelen!

Olen käynyt Krabilla ja Khao Lakissa. Molemmat paikat olivat ihania. Khao Lakissa hotelli Merlin aivan ihana. Rauhallista ja kaunista. Ollaan syöty ihan kaikkea….jopa jäätelöä ja mitään ei ole tullut. Ja jos tulee….Thaimaassa parhaat lääkärit ja lääkkeet. Phuketissa varmasti enemmän hulinaa, sitä kaipaaville. Thaimaa on vienyt lomailun ihan toiselle ulottuvuudelle ja trooppinen ilmasto on ihanaa….suosittelen kaikille !!!!

Marraskuun on varmaan ihan loistava aika vierailla Phuketissa. Sateet alkaa olla ohi mutta väkeä ei ole vielä valtavasti.

Kata Beach ja Karon beach on mukavia ja helppoja rantakohteita. Phuketin vieressä Phi Phi on hyvä kohde nuorille jotka haluaa myös bilettää rennossa meiningissä.

Koh Racha Yai on siisti paikka phuketin lähellä, kannattaa mennä retkelle ja jos mahdollista olla ainakin yksi yö.

Hei,

olemme olleet 2001 Kata Beachillä ja oli tosi ihana paikka. Koko Phuket oli hieno mesta. Ihmiset olivat ystävällisiä ja luonto upea ja edullista suomalaiselle ainakin. Olemme nyt ajatelleet lähteä Gape Panwa hotelliin Phuketin toiselle rannalle. Kommentteja siellä olleilta odottelen. Kiitos.

Heippa!!!
Täällä olisi kakskymppinen pariskunta lähdössä joulukuussa 2010 Thaimaaseen. Ollaan ajateltu tuota Karon beachia. Millaisia kokemuksia ihmisillä on kyseisestä kohteesta?

maaliskuussa ensikertaa lähdössä thaimaaseen Kata Beachille. Pakko päästä katsomaan itsekkin, kun ei kuulu kuin kaikkea hyvää maasta. Kuukausi viellä odotusta.

morjes. kannattaako thaimaahan mennä marraskuun aikana.. mimmosta ilmaa silloin on?tarkoitus olis mennä ton phuket Patong Beach..

helmikuussa tulee vuosi kun oltiin eka kerta thaimaassa-phuketissa aivan ihanaa mutta satoi tosi paljo ja usein mutta hirveen kuumaa sieltä löytyy ruokapaikkoja joka makuun ei huolta jos tekee kotoisia lihapullia mieli löytyy kyllä niitäkin -suomalaisesta Jannen baarista kannattaa käydä kalastus ja saari matkoilla hiekka saarilla kuin perunajauhoa ainoa miinus PITKÄ LENTOMATKA

Olisi perhe lähdössä ekalle thaimaan reissulle, 10- ja 11v lapset.
Ajankohta syksy-loppuvuosi.
Rantaelämä ja lyhyen kävelymatkan päässä olevat ilta- ja päivätapahtumat siis kiinnostavat. Ehkä paikallinen päiväkierros junalla/taksilla tms lasten ehdoilla olisi hyvä lisä.
Ehdotuksia aika ja paikka huomioiden?

moroo…kertokaapas mistä saa halvalla menopaluu lennot hymymaahan! ja sieltä jonkun halvan lukaalin kuukaudeks???

Lokakuu on vielä sadekautta, eli vettä voi tulla joko tosi paljon tai ei niin paljon. Yleensä kai satelee iltapäivisin tai iltasin mutta päivällä on hyvä sää. Meillä on hyviä kokemuksia syyskuussa reissaamisesta.

Mutta jos loma on lyhyt niin onhan siinä se riski, että juuri silloin sataa sitten sen koko ajan. Sitä riskiä ei käytännössä ole jos menee vaikka tammikuussa…

Tarkotuksena ois lähtee lokakuussa 2010 Phukettiin, eli onko kokemuksia kellään minkälaista lokakuussa, varsinkin säästä tullut paljon ristiriitaisia kommentteja. Kiitoksia vastauksista jo näin etukäteen :)

Juu 3 kertaa on tullu käytyy thaimaassa eka kerran käytiin Phuketis sillo ku oli se tsunami ja sit hua hinis ja nyt pari päivää sitte krabil aina on pakko päästä sinne kun talvi koittaa paras paikka<3

kertookaas kokeneet matkailijat millainen maa on ihan oikeesti suomalaisen silmin, kiinnostusta löytyy mutta pikkasen arvelluttaa että mitä siellä edes uskaltaa syödä?
Olen kyllä matkustellut jonkun verran lähinnä epsanjassa, ja sit näissä pohjoismaissa et et….

9.1 Phuket ja eka reissu Thaimaa. Pelkkää hyvää kuullu paikasta niin on pakko mennä itsekin katsomaan.

Anu!!

Mihin päin Phukettia on matka? Katalle? Ensikertalaiset lähtee Oulusta 16.1.

pari viikkoa vielä pakkasessa kärvistelyä ja sitten lämpimään phukettiin ;-)

Länsilapin kulkija
Niin se vaan on että kun kerran antaa Thaimaalle pikkusormen niin se vie koko ukon.Varsinkin marras-helmikuun aikana kun on pimeää ja märkää ja jäätä niin Thaimaa tulee uniinkin jos ei pääse lähtemään.Johan näitä rakkaan Suomen syystalvia on tullutkin seurattua,ja tauti senkun yltyy ja hyvä näin.Eiko lähethän Thaimaashen lämpihmän soolaahman ja lustia
pitähmän.

On käyty jo viisi kertaa reppureissaamassa Thaimaassa. Nyt tulossa kuudes. Nähtynä on jo Koh Tao, Koh Samui, Phuket, Chiang Mai, Krabi, Koh Phi Phi, Bangkok jne jne. Myös lähimaita on tullut kierretty ja kerta toisensa jälkeen veri vetää takaisin Thaimaahan. Nyt ekaa kertaa mukaan lähte myös alle 1 v tytär. Suunta taas jokin saari ja chillaus.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *