Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Thaimaa on auringon ja hymyjen rantaparatiisi

 • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.03.2024
Lämpimän ilmaston, edullisten hintojen ja kauniin luonnon ansiosta Thaimaa on saavuttanut huikean suosion matkailumaana.

Kaupunkilomailua ja paratiisirantoja

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva noin 68 miljoonan asukkaan maa.

Thaimaa pysyi pitkään reppureissaajien kohteena, mutta maa on vuosien saatossa noussut entistä enemmän koko kansan lomakohteeksi, jossa myös lapsiperheet viihtyvät. Thaimaa onkin jo lunastanut asemansa suomalaisten pakettimatkaajien suosikkimaana Välimeren lomakohteiden rinnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet yhdistävät matkaansa sekä kaupunkilomailua että rentoa rantaelämää. Matkaan voi kuulua esimerkiksi viikko kaupunkilomalla shoppaillen ja Bangkokin palatseja tutkien ja lisäksi toinen viikko rentoa rantalomailua jollain Thaimaan paratiisisaarista.

Ostoksia hymyssä suin

Thaimaan hintataso on edullinen niin tavarataloissa kuin eksoottisilla toreilla ja markkinoillakin. Moni palaa matkaltaan laukku täynnä uusia vaatteita, koruja ja kenkiä. Tinkiminen kuuluu kaupankäyntiin ja se tehdään aina hymyssä suin.

Etenkin Bangkokin shoppailumahdollisuudet ovat mainiot – edullisten löytöjen lisäksi valikoimaan kuuluvat kaikki merkkiputiikit. Lue vinkit ostosmatkalle Bangkokiin täältä.

Thaimaalaiset tunnetaan muutenkin hymystään – asia kuin asia hoituu iloisin ilmein. Korrektius ja hyvät tavat kuuluvat kulttuuriin, ja myös matkailijan on syytä muistaa käyttäytyä maassa maan tavalla.

Maan turistikohteissa tulee yleensä hyvin toimeen englannilla, mutta esimerkiksi taksikuskeja varten voi olla järkevää pitää mukana hotellin osoitetta myös paikallisittain kirjoitettuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seikkailunhaluisen unelma

Thaimaahan järjestetään myös erilaisia teemamatkoja. Golfmatkat, kylpylälomat, seikkailumatkat ja vaellukset sademetsissä ovat erittäin suosittuja. Spa-kulttuuristaan tunnetussa Thaimaassa voit hemmotella itseäsi ja hoitaa vaikka koko kehon kuntoon pikkurahalla.

Sukeltajille maa tarjoaa upeita vedenalaisia maisemia. Thaimaasta löytyy myös useita suomalaisia sukelluskouluja, joten aloittelija saa halutessaan opetusta myös omalla kielellään.

ShutterstockThaimaa
Thaimaan suurkaupungit rantamielikuvista poikkeavan lomaelämyksen.

Tähtää aurinkoon, vältä monsuunit

Thaimaahan voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan vain valitsee oikean paikan. Monsuunisateet haittaavat lomamatkoja eri aikoihin eri puolilla maata noin kahden kuukauden ajan kerrallaan.

Siaminlahden eli Koh Samuin puolella hyvää matkustusaikaa ovat kuukaudet joulukuusta syyskuuhun. Phuketin puoleiselle Andamaninmerelle kannattaa matkustaa marras- ja elokuun välisinä kuukausina. Pohjois-Thaimaahan, kuten Chiang Maihin, kannattaa suunnata helmikuun ja marraskuun välillä.

Marraskuun ja helmikuun välinen aika on monen mielestä paras aika matkustaa Thaimaahan. Silloin lämpötilat pysyttelevät keskimäärin 25-32 asteen välillä. Kuuminta aikaa ovat maaliskuun ja toukokuun väliset kuukaudet. Silloin saavutetaan jopa 40 asteen lämpötiloja.

Sateisinta on kesäkuun ja lokakuun välillä, mutta silloinkin sateet ovat yleisimpiä iltapäivisin ja öisin. Tämä voikin olla hyvä aika matkustaa, sillä hinnat ovat silloin alhaisimmillaan ja turisteja on vähemmän.

Bangkok kantaa maailman kuumimman pääkaupungin titteliä. Lämpötila siellä ei koskaan laske alle 28 asteen eikä edes meren vilvoittava tuuli yllä kaupunkiin asti. Ilma on paksua ja kuumuus voi tuntua epätodelliselta – edullisistakin hotelleista löytyy onneksi usein kattouima-allas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaa on turvallinen matkailumaa

Thaimaa on periaatteessa turvallinen matkakohde, kunhan reissaaja itse vain pitää terveen järjen mukanaan. Katujen ja torien tungoksissa lompakkoa kannattaa säilyttää varmassa paikassa.

Turistikohteissa riittää aina innokkaita paikallisia, jotka tahtovat tarjota “ystäville” apuaan – heistä saatat saada asiantuntevan paikallisoppaan, mutta yhtä hyvin sinut voidaan puolipakolla ohjata ostoksille matkamuistomyymälään, jonne et oikeastaan edes halunnut. Turistihuijauksia esiintyy vilkkaimmissa lomakohteissa.

Ole varovainen hanaveden suhteen. Vältä jääpaloja, jollet ole varma niiden alkuperästä ja juo vain pullotettua vettä. Katukeittiöiden ruoka on pääosin aivan turvallista, mutta varmista, että se on kunnolla kuumennettua.

Muista hoitaa matkarokotukset ja tarkista maahantulomääräykset

Ennen matkaa kannattaa tarkistaa tuorein rokotus- ja malariatilanne lääkäriltä. Yleensä Thaimaan matkalle riittää perusrokotteiden (jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä) lisäksi A-hepatiitti-rokotus.

Suosituimmilla turistialueilla malarialääkitys ei ole tarpeen. Malariariskin alueita ovat lähinnä Burman ja Kambodzan raja-alueet. Dengue-kuumeen vuoksi on silti syytä käyttää hyttyskarkotteita ja pyrkiä välttämään hyttysten pistoksia kaikkialla Thaimaassa. Lisätietoja saat lääkäriltäsi.

Suomen kansalainen ei tarvitse Thaimaahan viisumia tavallisella viikn tai parin lomamatkalla. Thaimaan maahantulomääräykset saattavat muuttua usein ja vaihdella myös paikallisesti, joten tarkista matkakohdettasi koskeva viimeisin tieto aina ennen matkaa viranomaisilta, esimerkiksi Thaimaan matkustustiedotteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN

ShutterstockThaimaa
Temppelit kuuluvat olennaisesti Thaimaa-vierailuun.

Lennot Thaimaahan

Suorat lennot Suomesta Thaimaahan ovat verrattain edullisia. Finnair lentää Helsingistä Bangkokiin päivittäin. Edullisemminkin voi päästä, jos on valmis tekemään välilaskuja. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Norwegian ja Thaimaan kansallinen lentoyhtiö Thai Airways liikennöivät Bangkokiin Tukholmasta.

Helsingistä pääsee talvikuukausina suorin lennoin myös Phuketin ja Krabin lomakohteisiin.

Thaimaan sisäiset lennot ovat edullisia. Mikäli suunnittelet pidempien etappien liikkumista paikan päällä, voi paikallislento olla aivan yhtä varteenotettava vaihtoehto kuin bussilla tai junalla kulkeminen. Aasian halpalentoyhtiöistä voi lukea lisää täältä.

Kaikki suurimmat suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Thaimaahan lukuisiin eri kohteisiin. Suosituimpia valmismatkakohteita ovat Phuket, Krabi, Khao Lak ja Hua Hin. Valmismatkojen kesto on yleensä 1-4 viikkoa.

Monentasoista majoitusta

Majoitusvaihtoehtoja Thaimaassa löytyy jokaiseen tarpeeseen. Pakettimatkan hintaan sisältyy usein hotelli. Suurimmat hotellit sijaitsevat usein nähtävyyksien ja kulkuyhteyksien suhteen keskeisillä paikoilla.

Hulppeimmissa kaupunkihotelleissa aamiaista nautitaan notkuvien buffet-pöytien äärellä, ja paahtavasta auringosta voi nauttia hotellin katolle rakennetulla allasosastolla.

Jos majoituksen järjestää itse, kannattaa vaihtoehtoja vertailla jonkin verran. Paikallinen majatalotyyppinen majoitus on usein edulliseen hintaansa suhteutettuna erittäin laadukasta.

Huoneiden varustelutaso kuitenkin vaihtelee, joten varausta tehtäessä kannattaa olla tarkkana. Siinä, missä deluxe-huoneessa voi ilmastoinnin lisäksi olla jääkaappi, televisio ja parveke, voi vaatimattomin vaihtoehto olla vain sänky ikkunattomassa huoneessa.

Bussilla ja junalla ympäri maata

Suomalaiseen autoilukulttuuriin tottuneelle Thaimaan liikenne voi olla shokki. Torvet soivat ja autoja, skoottereita ja moottoripyöriä on liikkeellä valtavasti. Pienimpäänkin rakoon mennään rohkeasti, ja kapeilla ja mutkaisilla teillä ohitellaan hurjasti.

Tieliikennettä ei siis voi väittää maailman turvallisimmaksi. Turistibussit ovat silti yleensä tasokkaita ja myös julkiset bussit ovat hyväkuntoisia ja varsin luotettavia.

Kätevin ja samalla parhaat matkamaisemat tarjoava vaihtoehto siirtymiseen on juna. Maan rautatieverkosto on kattava ja hyväkuntoinen. Makuupaikka pidemmälle yöjunamatkalle on edullinen ja erittäin mukava vaihtoehto.

Rennosti tuktukilla

Lyhyempiä matkoja siirryttäessä taksit ja tuktukit ovat käteviä ja edullisia vaihtoehtoja. Ilmastoitu taksi houkuttelee kuumana päivänä, mutta kannattaa myös kokeilla vieläkin edullisempia ja tunnelmallisia tuktuk-takseja.

Ilmoita selkeästi haluamasi kohde, äläkä vastaanota ilmaisia kaupunkikierroksia. Niiden tarkoitus on viedä sinut ostoksille erilaisiin turistiliikkeisiin, joista kuljettajat saavat komission. Muista tinkiä hinnasta ja sopia se etukäteen ellei käytössä ole mittaritaksi.

Vaadi mittaritaksissa aina mittarin käyttöä. Thaimaassa voit monesti vuokrata taksin koko päiväksi hinnalla, jonka Suomessa maksaisit yhdestä kaupunkietapista.

THAIMAAN MATKAKOHTEET

Inka KhanjiThaimaa
Näyttävä Grand Palace on Bangkokin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Vilkas Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on vastakohtaisuuksien metropoli, jossa uusi ja vanha yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. Perinteiset temppelit ja nykyaikaiset ostoskeskukset vuorottelevat kaupunkikuvassa jatkuvasti.

Temppeleistä kannattaa suunnata ainakin 1700-luvulla rakennettuun Wat Phra Kaewiin. Ostoskeskuksista suosituimmat – Siam Discovery Center, Central World Plaza, Siam Paragon ja MBK – sijaitsevat Siam Squaren alueella, jossa on mahdollista tehdä loistavia löytöjä.

Kun kaupungin väenpaljous alkaa ahdistaa, on syytä siirtyä Lumphini Parkin rauhaan. Vehreä keidas on loistava paikka nauttia esimerkiksi piknikistä. Ruoatkin voi napata mukaan jostain vilkkaiden katujen ruokakojuista.

Vilkasta yöelämää kaipaavan kannattaa suunnata reppureissaajien suosimalle Khao San Roadille, jonka kohtuuhintaiset ravintolat, pubit ja yökerhot viihdyttävät matkailijaa auringonnousuun asti.

Thaimaan suurin saari Phuket

Suomalaisten keskuudessa Phuket on yksi suosituimmista lomakohteista. Suosion taustalla ovat erityisesti hyvät yhteydet, valkohiekkaiset rannat, uskomattoman kirkkaat vedet sekä aina lämmin sää.

Rannalla voi auringonoton ja uimisen lisäksi pitää hauskaa banaaniveneen, riippuvarjoilun tai vesihiihdon merkeissä. Kirkkaat vedet ovat otollisia myös snorklaamiselle ja sukeltamiselle.

Phuketin suosituimpia rantakohteita ovat muun muassa Karon Beach, Kata Beach sekä Patong Beach.

Kiipeilyä ja saariretkiä Krabilta

Krabi on yksi Thaimaan suosituimpia lomakohteita, josta on helppo tehdä retkiä ympäröiville pikkusaarille. Alueen suosituin lomakeskus on Ao Nang, joka sijaitsee lähellä Krabin kaupunkia.

Krabi tunnetaan merestä nousevien karstikivikallioiden luomasta upeasta maisemasta. Yksi alueen suosituimpia harrastuksia on kiipeily, jota voi kokeilla Railayn rantakohteessa.

Ao Nangin lomakohteessa rannat ovat thaimaalaisen mittapuun mukaan varsin vaatimattomia. Päärantaa kansoittavatkin pitkähäntäveneet, jotka kuljettavat matkailijoita läheisten pikkusaarien upeille rannoille. Monille saarille on nimellinen pääsymaksu.

Khao Lak on rauhallinen rantakohde

Thaimaan Khao Lak on vielä rauhallisena säilynyt rantalomakohde, josta on helppo tehdä esimerkiksi sukellusretkiä Similanin saaristoon. Alueella on muutenkin kauniita luonnonpaikkoja kansallispuistomaisemista vesiputouksiin.

Khao Lak on yksi vuoden 2004 tsunamissa pahiten kärsineistä Thaimaan kohteista. Täysin uusiksi rakennetussa lomakeskuksessa traagisista tapahtumista muistuttaa vain tsunamin muistomerkki.

Koh Phi Phi on vilkas turistisaari

Monelle matkailijalle Phi Phi on tuttu The Beach -elokuvan kuvauspaikkana – valitettavasti saaren kuuluisin ranta Maya Bay ei enää näytä samalta kuin aikoinaan valkokankaalla. Phi Phi on yksi Thaimaan vilkkaimmista lomasaarista, jonka hintataso on myös muita saaria korkeampi.

Sukellus on Phi Phillä suosittu ajanviete, ja iltaisin baarit täyttyvät juhlivista reissaajista. Saaren ruuhkaisinta kylää Tonsaita välttämällä voi kuitenkin löytää myös omaa rauhaa.

Tutustu Thaimaan parhaisiin lomasaariin täältä.

Kuninkaallista lomailua Hua Hinissä

Thaimaan kuningasperheen lomanviettopaikkana tunnetussa Hua Hinissä pääsee ihailemaan aitoa thaimaalaista kulttuuria ja nauttimaan leppoisista rannoista.

Hua Hinissä on mahdollista myös golfata. Retket Hua Hinin ulkopuolelle ovat kokemisen arvoisia. Erityisesti kannattaa käydä ihailemassa Kwaijokea – ja vaikkapa yöpyä junamatkan päässä sijaitsevassa, joen päälle rakennetussa hotellissa.

Vaelluksia ja kulttuuria Chiang Maissa

Chiang Mai on Pohjois-Thaimaan suurin kaupunki, joka vetää puoleensa vaellusretkistä ja thaikulttuurista kiinnostuneita matkailijoita. Chiang Mai on hyvä tukikohta matkailijalle, joka haluaa kokeaa erilaisen Thaimaan pohjoisessa.

Kaupungissa on tarjolla paljon erilaisia kursseja ruoanlaitosta thaihierontaan, meditaatioon ja thain kieleen. Opiskelijakaupunkina tunnetussa Chiang Maissa sijaitsee yksi Thaimaan arvostetuimmista yliopistoista.

Chiang Mai on täynnä temppeleitä, joiden kiertämiseen saa helposti hurahtamaan monta päivää. Välillä kannattaa pysähtyä herkuttelemaan ravintoloihin ja markkinoille – Pohjois-Thaimaassa ruoka on erinomaista.

Chiang Maista käsin järjestetään paljon opastettuja muutaman päivän mittaisia vuoristovaelluksia, joiden mukana pääsee tutustumaan myös vuoristoheimojen kyliin.

THAIMAAN PARHAAT

ShutterstockThaimaa
Thaimaan kohteissa tarjoutuu mahdollisuuksia myös hyvinvointilomalle.

Parhaat kohteet lapsiperheille

 1. Koh Samui
 2. Phuket
 3. Krabi
 4. Khao Lak
 5. Hua Hin

Parhaat saaret reppureissaajille

 1. Koh Tao
 2. Koh Phangan
 3. Koh Lipe
 4. Koh Chang
 5. Koh Lanta

Parhaat kulttuurikohteet

 1. Bangkok
 2. Ayuthaya
 3. Chiang Mai

Parhaat vaelluspaikat

 1. Chiang Mai
 2. Pai
 3. Chiang Rai
 4. Mae Hong Son

Parhaat sukelluskohteet

 1. Koh Similan
 2. Koh Tao
 3. Koh Phi Phi

Parhaat aktiviteetit Thaimaassa

 1. Sukellus
 2. Vaellus
 3. Kiipeily
 4. Melonta
 5. Thainyrkkeily

ENSIKERTALAISEN VINKIT THAIMAAHAN

ShutterstockThaimaa
Ensikertalainen löytää Thaimaasta rutkasti unohtumattomia elämyksiä – mutta voi samalla sortua useisiin mokiin.

1. Valitse sopiva kohde

Thaimaan runsas kohdetarjonta on yksi syy sille, miksi matkailijat palaavat maahan kerta toisensa jälkeen. Thaimaan-loman voi viettää niin suurkaupungissa, lähes autiolla saarella tai vaikkapa matkailijoiden täyttämässä lomakohteessa.

Vaihtoehtoja on runsaasti, ja ennen lentolippujen ostoa kannattaakin miettiä mitä itse toivoo ensimmäiseltä Thaimaan-lomalta.

2. Löydä edullinen lentotarjous

Kovan hintakilpailun vuoksi myös Thaimaan-lentojen hinnat ovat laskeneet, ja maahan on nykyisin melko helppoa löytää edulliset lennot. Helpointa hintojen vertailu on lentohaun avulla.

Kaikkein suosituimpien lomakausien ulkopuolella edestakaiset lennot Helsingistä Bangkokiin voi saada alle 500 eurolla, mutta muihin kohteisiin lentäessä joutuu tavallisesti maksamaan hieman enemmän.

Thaimaassa on runsaasti lentokenttiä, ja helpointa on lentää mahdollisimman suoraa reittiä niin lähelle omaa lomakohdetta kuin suinkin. Muutaman päivän mittainen välilasku Bangkokissa on myös hyvä vaihtoehto, sillä pitkien etäisyyksien vuoksi maan sisäisiä lentoja on tarjolla hyvin edullisesti.

3. Kannattaako majoitus varata etukäteen?

Monet reppureissaajat jättävät majapaikan varaamisen välistä ja suuntaavat Thaimaahan vailla majoitusta. Erityisesti lomakausien ulkopuolella edullisen majoituksen löytäminen onnistuu takuuvarmasti ilman ennakkovarausta, sillä paikan päällä varattuna majapaikan voi saada jopa nettihintoja halvemmalla.

Inka KhanjiEnsikertalaisen Thaimaa
Thaimaan majoitustarjonta on hyvin monipuolinen, ja lomalla voi majoittua niin loistohuoneistossa, keskitasoisessa hotellissa kuin halvassa hostellissakin.

Jos kuitenkin haluat varmuutta tai matkustat suositun sesongin kuten esimerkiksi joulun aikaan, kannattaa majoitus varata etukäteen.

4. Hanki tarvittavat rokotukset

Thaimaan-matkaa varten ei välttämättä tarvitse hankkia lisärokotuksia, sillä tarvittavat rokotteet riippuvat matkakohteesta. Matkailijoiden eniten suosimilla alueilla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluva kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote on usein riittävä.

Joillakin alueilla matkaileville suositellaan myös hepatiitti B -rokotetta ja malarian estolääkitystä.

Tarkista ajantasaiset rokotesuositukset aina ennen matkaa esimerkiksi terveydenhoitajalta.

5. Lyhyelle lomareissulle ei tarvita viisumia

Suomalainen voi oleskella Thaimaassa ilman viisumia 30 päivää, joten parin viikon mittainen loma onnistuu helposti ilman viisumia. Kuukautta pidemmille matkoille myös suomalaisten on anottava viisumia.

Maahan saapuessa passiin lyödään leima, minkä lisäksi matkailijoiden on säilytettävä loman ajan passin välissä maasta poistumiseen oikeuttavaa korttia. Se kannattaa pitää tallessa, sillä se vaaditaan maasta poistuttaessa.

6. Liikkuminen Thaimaassa

Liikkuminen on Thaimaassa varsin edullista, sillä suurimmissa kaupungeissa on toimiva julkisen liikenteen verkosto ja pienissä paikoissa taksit, lava-autot sekä tuk tukit kuljettavat matkailijoita paikasta toiseen varsin edulliseen hintaan. Hinnat kannattaa sopia aina ennen kulkuvälineen kyytiin nousemista.

Inka KhanjiEnsikertalaisen Thaimaa
Thaimaan liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta.

Skootterin vuokraaminen on suosittua erityisesti lomakohteissa, missä niitä on saatavilla hyvin edulliseen hintaan. Paikallinen liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, joten matkailijoiden on turvallisinta hypätä paikallisen kuskin kyytiin.

Thaimaan kohteiden välillä on helppo liikkua välimatkasta riippuen lentokoneella, linja-autolla tai veneellä. Saarikohteisiin pääsee näppärästi laivoilla ja veneillä, kun taas mantereella sijaitseviin kohteisiin kannattaa saapua joko lentäen tai vaikkapa bussilla.

7. Maista rohkeasti uusia makuja

Thaimaalainen ruoka on maailmankuulua, sillä tuoreet raaka-aineet ja eksoottiset maut vievät takuulla herkulliselle ruokamatkalle. Paikallisia herkkuja kannattaakin maistella ennakkoluuloitta, sillä ruokakulttuuriin tutustuminen on tärkeä osa Thaimaan-matkaa.

Annoksissa maistuvat muun muassa tuoreet yrtit, chili, lime ja erilaiset kastikkeet. Thaimaassa syödään runsaasti nuudeleita, kananmunia ja kanaa, mutta saatavilla on myös naudan ja sian lihaa. Kasvissyöjä pärjää Thaimaassa täysin ongelmitta.

Vesi ei ole juomakelpoista, joten Thaimaan-loman aikana kannattaa turvautua joko puhdistettuun veteen tai pulloveteen. Vesipulloissa on usein sinetti.

8. Suomesta poikkeavat wc:t ovat helppokäyttöisiä

Thaimaalaisessa vessassa vierailu voi aiheuttaa kysymyksiä ensikertalaiselle, sillä maan käytännöt poikkeavat merkittävästi Suomesta. Lomakohteissa on tavallisesti länsimainen wc-pytty, mutta kyykkykäymälöitä on edelleen esimerkiksi ravintoloissa.

Inka KhanjiEnsikertalaisen Thaimaa
Tämän kyltin takaa saattaa löytyä joko kyykkykäymälä tai posliinipytty.

Maan viemäriverkosto ei ole aivan samalla tasolla kuin kotimaassa, mistä syystä wc-papereiden huuhtominen viemäriin on kielletty. Wc-paperia käytetäänkin Thaimaassa vain kuivaamiseen, sillä puhdistaminen tehdään paikalliseen tyyliin vedellä. Useimmissa hotelleissa on pytyn vieressä vesihana, joka helpottaa pesua.

9. Huomioi paikalliset tavat

Paikalliskulttuuriin tutustumiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ennen matkaa, sillä thaimaalaiset tavat poikkeavat länsimaalaisesta kulttuurista. Matkailijan kannattaa muistaa ainakin se, että on hyvin epäkunnioittavaa taputtaa lapsia päähän tai näyttää muille jalkapohjiaan.

Temppelivierailujen yhteydessä tulee pukeutua konservatiivisesti ja peittää sekä olkapäät että polvet.

10. Varaa ohjelma paikan päällä

Matkailijoiden suosimien kohteiden monipuolinen aktiviteettitarjonta pitää huolen siitä, ettei lomalla tule tylsää.

Kuljetusten, päiväretkien ja varusteiden varaaminen onnistuu usein helposti omassa majapaikassa, joten etukäteisvarauksiin ei ole pakko käyttää aikaa. Hinnat ovat hotellista varattaessa usein yhtä edulliset kuin muuallakin.

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Teksti: Anne Ventelä, Kalle Jokinen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja