Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Yhdysvallat

Virginia

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Virginiasta löytyy niin presidenttien lapsuudenkoteja, suuria kansallismetsiä kuin kiinnostusta herättävä Edgar Allan Poe -museo.

Virginian Jamestown, Williamsburg ja Yorktown muodostavat kiinnostavan historiallisen kolmion. Yhdysvaltain pääkaupunki Washington D.C. on ”vain kivenheiton päässä” Virginiasta, Potomac-joen vastarannalla.

Kahdeksan presidentin koti

Täältä ovat kotoisin kahdeksan maan entistä presidenttiä: George Washington (1732-99), Thomas Jefferson (1743-1826), James Madison (1751-1836), James Monroe (1758-1831), William Henry Harrison (1773-1831), John Tyler (1790-1862), Zachary Taylor (1784-1850) ja Woodrow Wilson (1856-1924).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historiallisia kohteita

Fredericksburg on mielenkiintoinen, historiastaan tunnettu kaupunki. Presidentti George Washingtonin monumentti, James Monroe -museo ja koko laaja 40-korttelin muodostama ”historic district” ovat täynnä kiinnostavia kohteita.

Richmondin historia liittyy paljolti Yhdysvaltain sisällissotaan. Mikäli haluat liikuntaa, harkitse 2,5 kilometrin pituista ”Canal Walkia” James-joen rantamilla.

Richmondissa on useita kiinnostavia museoita, joista erikseen kannattaa mainita kirjailija Edgar Allan Poe -museo.

Kansallispuistoja

Luontoihmiselle George Washingtonin ja Jeffersonin valtaisat kansallismetsät ovat antoisa kohde. Siellä on hyvin merkittyjä maastopyöräreittejä, lenkkipolkuja ja telttailupaikkoja.

Shenandoahin kansallispuistossa kannattaa käydä varsinkin keväällä tai syksyllä, kun luonto on värikkäimmillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elinkeinona matkailu

Virginian talous on hyvin riippuvainen matkailusta, mutta myös muut palvelut, kauppa, teollisuus ja maatalous ovat tärkeitä elinkeinoja.

Virginiassa valmistetaan elintarvikkeita, tekstiilejä, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, teollisuuskoneita ja -laitteita sekä puu- ja metsäalan tuotteita. Pääasialliset viljelytuotteet ovat tupakka, maissi, soijapapu, talvivehnä, maapähkinät ja siemenpuuvilla.

Nähtävyyksiä Virginiassa

Arlington National Cemetery, Mountain Vernon; George Washingtonin koti, Colonial Williamsburg, Busch Gardens (Williamsburg), Wolf Trap Farm (Falls Church’in läheisyydessä), Jeffersonin Monticello (Charlottesville), Shenandoah National Park, Yorktown.

Entisten presidenttien lisäksi tunnettuja virginialaisia ovat muun muassa Ella Fitzgerald, Shirley MacLaine ja Edgar Allen Poe.

www.virginia.org
www.virginia.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Tony Fischer Photography

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja