Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Vietnam

Nha Trang on Vietnamin suosituin rantalomakohde

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Nha Trang on Vietnamin tunnetuin rantakohde, jossa viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin.

Rannat vetävät lomailijoita

Nha Trang on noin 300 000 asukkaan kaupunki Vietnamin kaakkoisrannikolla. Vietnamilaiset ovat matkanneet lomanviettoon Nha Trangiin Etelä-Kiinan meren rannoille jo vuosikymmeniä, ja kansainväliset turistit ovat seuranneet perässä.

Noin 450 kilometrin päässä Ho Chi Minh Citystä matkailija löytää kaupungin, jonka ominaispiirteisiin kuuluvat niin autenttinen kalastajasatama kuin turisteille suunnattu viihdekeskuskin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kaupunki onkin erittäin suosittu matkailukohde, on se silti onnistunut säilyttämään myös paikallisvärinsä. Nha Trangin kaduilla kulkiessa pääsee näkemään vilauksen ystävällisten paikallisten tavallisesta arjesta.

Nha Trangin suosio perustuu kokonaisuuteen, josta löytyvät rantaelämän lisäksi myös kiehtova paikallishistoria, suositut aktiviteetit ja koko perheelle soveltuvat vierailukohteet.

Vietnamin parhaat lomakohteet

Hiekkarantoja ja sukellusta

Nha Trang tunnetaan parhaiten pitkistä hiekkarannoistaan. Kaupungin kupeeseen levittäytyvä ranta on jopa seitsemän kilometrin mittainen. Vaikka Nha Trangin rannat eivät vedäkään vertoja valkohiekkaisille paratiisirannoille, pidetään niitä silti yksinä Vietnamin parhaista. Lähiseudun rauhallisemmille rannoille voi matkustaa vaikka taksilla.

Sukellus on Nha Trangissa suosittu harrastus, ja kaupungin monissa sukelluskeskuksissa aloittelijatkin voivat suorittaa PADI-peruskurssin. Jos sukellus tuntuu liian hurjalta, voi vedenalaiseen maailmaan tutustumisen aloittaa snorklailemalla. Veneretket vievät matkailijoita snorklaamaan Nha Trangin edustalla sijaitsevaan saaristoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostoksia ja makunautintoja

Nha Trangissa ostoksia kannattaa tehdä markkinoilla, jossa tinkiminen kuuluu asiaan. Cho Damin markkinoilta löytyy esimerkiksi paikallisia käsitöitä tai maailmankuulua vietnamilaista silkkiä. Nha Trangissa on myös tavaratalo sekä yksittäisiä liikkeitä, mutta shoppailijan paratiisiksi sitä ei varsinaisesti voi kutsua. Monipuolisempia ostosmahdollisuuksia on tarjolla Ho Chi Minh Cityssä.

Nha Trangin keittiö on parhaiten tunnettu tuoreista kalaruoistaan. Perinteisten vietnamilaisherkkujen ohella kala-aterioita kannattaakin nauttia – joko edullisissa pikkuravintoloissa tai korkealuokkaisissa hotelliravintoloissa. Riisiä ja nuudeleita tarjoillaan lähes kaikkien aterioiden lisukkeena. Nha Trangissa on tarjolla myös runsaasti länsimaisia ruokia. Tyypillinen ruokajuoma on olut.

Hyvä tietää Nha Trangista

Nha Trang on rantalomailijan valinta. Itse kaupunki ei ole kovin mielenkiintoinen – toisaalta lomaan Nha Trangissa voi yhdistää muutaman päivän kaupunkiloman Ho Chi Minh Cityn miljoonakaupungissa. Nha Trangissa riittää aktiviteetteja myös lapsiperheille. Kohde ei sovellu liikuntaesteisille.

Suomesta tehdään pakettimatkoja Nha Trangiin talvikaudella. Matkailijan on syytä huomioida, että sadekausi kestää lokakuusta joulukuuhun, joten etenkin alkutalvesta sää voi olla epävakainen ja merenkäynti voimakas. Paras aika matkustaa Nha Trangiin on kevät, jolloin monsuunisateet ovat loppuneet ja sää on trooppisen lämmin. Kesäkausi puolestaan on vietnamilaisten lomailusesonki, jolloin Nha Trang täyttyy lomailevista vietnamilaisista.

Nha Trang on turvallinen lomakohde, jossa kannattaa kuitenkin noudattaa perusvarovaisuutta. Turistikohteessa esiintyy jonkin verran taskuvarkauksia, joten arvoesineet kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa. Myös turisteille suunnattuja kiskurihintoja kannattaa varoa.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Vietnamiin alle 15 päivän matkoilla. Pidempiä reissuja varten viisumia haetaan Vietnamin suurlähetystöstä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN NHA TRANGISSA

Lennot, majoitus ja liikkuminen Nha Trangissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentäen perille

Suomesta voi matkustaa Nha Trangiin kätevällä valmismatkalla. Tarjolla on myös yhdistelmämatkoja, joiden aikana lomaillaan Nha Trangin lisäksi myös Ho Chi Minh Cityssä. Lomalennot liikennöidään Ho Chi Minh Cityyn, josta matkaa jatketaan edelleen lentäen Nha Trangiin. Cam Ranhin lentokenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Nha Trangista.

Omatoimimatkaajat voivat niinikään lentää Ho Chi Minh Cityyn – edestakaisten lentojen hinnat liikkuvat 1000 euron molemmin puolin. Jatkolennon lisäksi matka Nha Trangiin taittuu myös vaihtoehtoisesti bussilla tai junalla. Noin 10 tunnin matkalla makuupaikoin varustetut yöbussit ovat suosittuja kulkupelejä.

Majoitusta kaikissa hintaluokissa

Nha Trangissa on paljon majoitusta tarjolla. Monet suosituimmista – ja hintavimmista – hotelleista sijaitsevat Nha Trangin rantabulevardilla. Lisäksi tarjolla on edullisia pikkuhotelleja ja jopa hostelleja. Vaihtoehtoja löytyy niin luksuslomalaiselle kuin reppureissaajallekin.

Pikkukaupungissa liikkuminen on helppoa

Nha Trang on suhteellisen pieni kaupunki, jossa voi helposti liikkua kävellen. Myös taksit, mopotaksit sekä cyclot eli polkupyöräriksat liikennöivät.

Vuokra-autoa ei Nha Trangissa lomaileva turisti tarvitse, ja muualle Vietnamiin suuntautuvien retkien ajo-osuudet kannattaa jättää paikallisten kuskien huoleksi – Vietnamin liikenne on varsin kaoottinen.

NHA TRANGIN NÄHTÄVYYDET

Nha Trangin nähtävyydet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Long Son Pagoda

Long Sonin pagodi on yksi Nha Trangin tunnetuimpia maamerkkejä. Vierailijat ihastuvat erityisesti kukkulan huipulla nököttävään valkoiseen Buddha-patsaaseen, joka on noin 19 metriä korkea. Patsaalle saa kivuta yli 150 porrasta, mutta huipulla näkymät Nha Trangin kaupunkiin palkitsevat patikoijan.

Kaapelihissillä Vinpearl-resortiin

Mukavan päiväretken Nha Trangista voi tehdä Vinpearl-lomakeskukseen, joka sijaitsee kaupungin kupeessa Bambusaarella. Vinpearliin pääsee kaapelihissillä, josta avautuu hieno maisema Nha Trangin kaupunkiin. Erityisesti lapsiperheet viihtyvät saarella, sillä paikan päältä löytyy huvipuisto ja vesipuisto.

Po Nagarin kivitornit

Yksi Nha Trangin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on Po Nagarin historialliset kivitornit, jotka rakennettiin aikoinaan jo 800-luvulla. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsevat tornit ovat peräisin hindulaiselta Cham-kansalta ja muodostavat tärkeän kulttuuriperintökohteen.

Valtameren tutkimusinstituutti ja akvaario

Nha Trangin Valtameren tutkimusinstituutti ja akvaario sijaitsevat siirtomaatyylisessä rakennuksessa Cau Dan satama-alueella. Paikan päällä voi ihailla erilaisia kaloja sekä muita mereneläviä. Akvaario on melko vaatimaton, mutta mukava retkikohde vaikkapa lapsiperheille.

Goottilaiskatedraali

1920-1930-lukujen vaihteessa rakennettu Nha Trangin goottilaistyylinen katedraali sijaitsee rautatieaseman kupeessa. Vierailijat ovat tervetulleita sekä tutustumaan katedraaliin että osallistumaan vietnamilaiseen messuun.

NHA TRANGIN PARHAAT

Nha Trangin parhaat elämykset

Nha Trangin parhaat elämykset

  1. Koe vietnamilainen rantaelämä Nha Trangissa sekä lähirannoilla.
  2. Matkusta kaapelihissillä Vinpearl-resortiin.
  3. Kiipeä Long Son -pagodin Buddha-patsaalle tähyämään maisemia.
  4. Kokeile sukellusta tai lähde veneretkelle.
  5. Tee parin päivän retki Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin.

Nha Trangin miinukset

  • Nha Trangin ranta on toisinaan epäsiistissä kunnossa.
  • Sää voi talvikuukausina olla epävakaa.
  • Sesonkiaikana suositussa kohteessa on ruuhkaista.

Lisätietoa

Vietnamin viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / Dave_B_, Flickr / imalel, Flickr / lanz, Flickr / glittaz