Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Itävalta

Bad Gastein - rinteitä ja kylpylöitä Itävallan Alpeilla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.01.2017
Bad Gasteinin pikkukaupunki on suosittu laskettelu- ja kylpyläkohde Itävallassa.

Lumilomalle Itävaltaan

Itävallan Salzburgin osavaltiossa sijaitseva Bad Gastein on yksi maan suosituimmista alppikohteista, johon matkustetaan erityisesti talvikaudella laskettelupuitteiden perässä. Bad Gasteinista löytyy yli 220 kilometrin verran rinteitä sekä hyvät vapaalaskumahdollisuudet.

Myös kesäkuukausina Bad Gastein on aktiivilomailijan valinta: vuoristomaisemissa harrastetaan esimerkiksi patikointia, maastopyöräilyä ja golfia. Kaupunkiin matkustetaankin ensisijaisesti aktiivilomalle nautiskelemaan ympäröivästä vuoristomaisemasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bad Gastein on noin 5 000 asukkaan pikkukaupunki, jonka väkiluku moninkertaistuu vilkkaimpien sesonkien aikaan. Kylä sijaitsee yli 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Parhaiten Bad Gastein sopii aktiivimatkailijoille, mutta myös luonnon ystävät viihtyvät tunnelmallisessa alppikaupungissa. Alueen monipuoliset palvelut takaavat tekemistä myös lapsiperheille, ja perheen pienimmät voivat viettää onnistuneen loman vaikkapa lapsille suunnatuissa aktiviteettikeskuksissa hyppien trampoliinilla, kiipeillen liaaneilla tai seikkaillen köysiradalla.

Flickr / RuneBad Gastein, Itävalta
Bad Gastein on perinteinen talvikohde, sillä aktiviteettitarjonta on hyvin runsas.

Paras matkustusaika riippuu aktiviteeteista

Bad Gasteinin kiireisin sesonki on talvikuukausina, kun matkailijat ympäri maailmaa saapuvat viettämään unohtumatonta Alppien laskettelulomaa kaupunkiin. Kylmintä on marraskuusta huhtikuulle, jolloin lämpötilat ovat 10–15 astetta pakkasen puolella eli ihanteelliset juuri talviaktiviteetteja ajatellen.

Kesäkuukausina Bad Gasteinin sää yltää kaupungin korkean sijainnin vuoksi harvemmin hellelukemiin, ja esimerkiksi sekä kesä- että heinäkuun keskimääräinen lämpötila on vain yhden asteen nollan yläpuolella. Viileä ilmasto sopiikin mainiosti aktiviteetteihin.

Paras aika Bad Gasteinin -matkalle riippuu täysin siitä, mitä haluat tehdä kohteessa. Jos suunnitelmissa on viettää unohtumaton laskuloma ovat talvikuukaudet ilmiselvä valinta. Rentoa kylpylälomaa hakevan kannattaa vierailla kaupungissa kesä- ja talvisesonkien välissä, kun taas Alppien vaelluslomailijalle paras vierailuaika on kesällä.

Aktiivimatka Bad Gasteinissa

Bad Gastein sopii parhaiten aktiiviselle matkailijalle, joka arvostaa luontokohteita ja vuoristomaisemia. Pienen kaupungin shoppailumahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, mutta esimerkiksi ravintoloiden, kylpylöiden ja hotellien tarjonta on matkailijoiden rakastamassa Bad Gasteinissa poikkeuksellisen hyvät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tyypillisimmät aktiviteetit ovat laskettelu ja muut lumilajit sekä vaellus, johon kaupunkia ympäröivät Alpit tarjoavat loputtomasti reittivaihtoehtoja kaikentasoisille vaeltajille.

Puhu saksaa tai englantia

Itävallassa sijaitsevassa alppikaupungissa puhutaan ensisijaisesti saksaa, mutta matkailun ollessa merkittävä elinkeino, osataan Bad Gasteinissa oikein mainiosti englantia. Matkailijan on kuitenkin syytä varautua matkaa varten opettelemalla perusfraasit saksaksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BAD GASTEINISSA

Flickr / Lara O'ConnellBad Gastein
Laaksossa sijaitsevassa kaupungissa voi katsella lumisia huippuja parhaimmillaan myös kesällä.

Matkusta pakettimatkalla tai itsenäisesti

Bad Gasteiniin ei ole Suomesta suoria lentoja, ja sinne matkustetaan tyypillisesti ensin lentämällä Salzburgiin tai Wieniin, mistä on reilun tunnin mittainen ajomatka perille. Esimerkiksi Finnair ja Norwegian liikennöivät Helsingistä suorilla lennoilla Salzburgiin, minkä lisäksi Finnair lentää Helsingistä suoraan Wieniin.

Myös muutamat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät hiihtomatkoja Bad Gasteiniin, joten sinne on mahdollista matkustaa myös valmismatkalla.

Runsaasti majoitusvaihtoehtoja

Matkailijoiden suosimassa alppikaupungissa on hyvä majoitusvalikoima, ja vaihtoehtoja riittää vaatimattomista vuokramökeistä hulppeisiin kylpylähotelleihin.

Pienellä budjetilla voi majoittua vaatimattomassa hotellissa, pienessä vuokramökissä tai kotimajoituksessa. Mikäli budjetti joustaa, hyviä majoitusvaihtoehtoja tarjoavat luksushotellit ja tasokkaay vuokramökit.

KOHTEEN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Cristian BortesBad Gastein
Alppikohde on kesäkuukausina vaeltajien valinta.

Urheilun jälkeen kylpylään

Harrastusmahdollisuuksiensa lisäksi Bad Gastein tunnetaan myös kylpyläkaupunkina. Alueella on pitkät terveyskylpyläperinteet: tarjolla on erilaisia hoitoja sekä altaita, joista osa sijaitsee ulkona upein vuoristonäkymin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä unohda linnoja

Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Gasteinin laakson historialliset rakennukset, joista vanhimpana pidetään Klammsteinin linnaa.

Koe unohtumaton riippusilta

Stubnerkogelin riippusilta on koko Euroopan korkein, ja vie kävijän 2 300 metriä merenpinnan yläpuolelle.

BAD GASTEININ PARHAAT

Flickr / Cristian BortesBad Gastein
Useimmat matkailijat suuntaavat Bad Gasteiniin talvella, mutta kaupunki kannattaa kokea myös kesäkuukausina.

Koe nämä elämykset

  • Laskettele vuoristossa
  • Rentoudu kylpylässä
  • Vieraile klassikkohotelli Salzburger Hofissa
  • Herkuttele itävaltalaisella ruoalla

Lisätietoja

Bad Gasteinin matkailusivut

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Rune, Lara O’Connell ja Cristian Bortes

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää