Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Mijas on monipuolinen lomakohde Espanjan Aurinkorannikolla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.12.2017
Mijasin alueeseen kuuluu sympaattinen vuoristokylä Mijas sekä Mijasin 12 kilometriä pitkä rantaviiva.

Vuoristomaisemia ja kultaista rantaviivaa

Mijasin vuoristokylä sijaitsee Mijasin rannikkoalueen läheisyydessä. Kylä on rakennettu Andalusian vuorten rinteille, ja se tunnetaan pienistä valkoisista asuinrakennuksista. Mijasin kylässä on paljon pieniä yksityiskohtia ja historiallista nähtävää. Mijas on suosittu käyntikohde Costa del Solille matkaaville matkailijoille. Kylästä avautuvat upeat maisemat kohti merta ja alas koko Costa del Solin alueelle.

Mijasin rannikkoalue sijaitsee Mijasin vuoristokylän edustalla meren rannalla. Mijasin kylä, Las Lagunas, La Cala de Mijas, Riviera del Sol, Miraflores ja Calahonda muodostavat Mijasin kunnan ja ovat kaikki vierailun arvoisia käyntikohteita. Näistä suosituimmat ovat Mijasin kylä ja La Cala de Mijas, jossa on vuokrattavana runsaasti lomahuoneistoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mijasin rannikkoalueella matkailija pääsee nauttimaan rantalomasta ja kaikista alueen harrastusmahdollisuuksista. Esimerkiksi golf on suosittu harrastus Mijasin lomailijoiden keskuudessa.

Mijasista sijaitsee keskeisellä alueella ja täältä on helppo lähteä tutustumaan Costa Del Solin muihin kaupunkeihin ja nähtävyyksiin. Lähellä ovat muun muassa Malaga, Fuengirola, Marbella ja Puerto Banuksen huvipursisatama. Alueen suurimmassa kaupungissa, Malagassa, voi tutustua kaupungin kauniisiin historiallisiin rakennuksiin, Malagan katedraaliin ja Picasso-museoon.

Mijas on hyvä lomakohde monenlaisille matkailijoille. Mijasin rannikkoalueet ovat erityisesti lapsiperheiden suosimia, koska sieltä löytyy tekemistä kaikenikäisille. Mijasin vuoristokylä sopii matkailijalle, joka hakee lomaltaan jotain erilaista ja tunnelmallista kohdetta.

IstockphotoMijas, Espanja
Mijas on tunnettu valkoisista rakennuksista ja upeista maisemista.

Kevät ja syksy miellyttävintä matkustusaikaa

Kuuminta Costa del Solin alueella on heinä-elokuussa, jolloin sademäärät ovat erittäin vähäisiä. Viileintä ja sateisinta alueella on talvisin. Sateita saadaan etenkin marras-joulukuussa ja päivälämpötila pysyttelee 10-15 asteen tienoilla joulukuusta maaliskuun alkuun.

Mijas on golffaajien suosikkikohde

Espanjan Aurinkorannikko on monen rantalomailijan suosikki. Myös Mijasin ranta-alueilta löytyy pitkiä hiekkarantoja, joilla rantalomailijat mielellään paistattelevat päivää. Rannoilla on mahdollista harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa, surffausta tai sukellusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mijas ja koko Costa del Sol ovat golfaajien suosikkikohteita. Mijaksessa on useita golfkenttiä, kuten esimerkiksi Mijas Golf International ja La Cala Golf Resort. Vaelluksen ystäville Mijas tarjoaa eri pituisia reittejä kaupungin ympärillä.

Espanjan hintataso on Suomea jonkin verran alhaisempi. Ainakin paikalliset merkit ja ruoka ja juoma ovat kotimaan hintoja edullisempia. Fuengirolan länsipäässä sijaitsee Parque Miramar-ostoskeskus, minkä lisäksi Fuengirolan ja Mijasin rajalta löytyy suuri El Corte Ingles -tavaratalo.

Päivän mittaisia ostosmatkoja voi tehdä esimerkiksi Torremolinokseen tai Malagan kaupunkeihin, joissa ovat loistavat ostosmahdollisuudet.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MIJASISSA

iStockphotoPalmut ja uima-altaat kuuluvat Espanjan-lomaan.
Aurinkorannikolla saa nauttia auringosta.

Lennot Mijasiin

Suomesta on Espanjan Aurinkorannikolle hyvät lentoyhteydet. Mijas sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Malagan kansainväliseltä lentokentältä. Lennot Malagaan maksavat noin 200–450 euroa. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Malagaan tarjoaa Finnair ja Norwegian.

Majoitusvaihtoehdot Mijasissa

Mijas on suosittua loma-aluetta, myös majoitusvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Täältä löytyy runsaasti perheille sopivia hotelleja, etenkin Mijasin rannikon alueelta. Lisäksi monet tarjonnasta ovat huoneistohotelleja. Keskimäärin hotelliyön hinta kahdelle hengelle on noin 60-100 euroa. Edullisimmillaan majoituksen voi saada noin 40 eurolla.

Hyvät kulkumahdollisuudet

Mijasissa pääsee liikkumaan hyvin jalkaisin. Aurinkorannikon alueella toimii myös hyvin bussi- ja junaverkostot. Bussimatkustaminen on Espanjassa kohtuullisen edullista. Lähikaupunkien nähtävyyksille pääsee noin parilla eurolla ja kahden tunnin bussimatka pitkin Aurinkorannikkoa maksaa noin 10 euroa. Takseja liikkuu myös alueella hyvin paljon.

Espanjan Aurinkorannikolla vuokra-auto on kätevä kulkuneuvo, jolla pääsee näppärästi tutkimaan koko aluetta. Autonvuokraus onnistuu helposti vaikka jo kotimaasta käsin. Varsinkin sesonkiaikaan auton vuokraaminen etukäteen on kannattavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MIJASIN NÄHTÄVYYDET

Inka KhanjiMálaga, Espanja
Palmut koristavat Aurinkorannikon rantoja.

Mayan Monkey suklaatehdas

Mijasin kylässä sijaitsee maailman pienin suklaatehdas, Mayan Monkey. Paikalla kannattaa käydä maistelemassa tehtaan suklaata ja ostaa sitä esimerkiksi kotiin tuliaisiksi.

Malagan kaupunki

Malagassa voi yhdistää shoppailun ja kulttuurin. Malaga tunnetaan lukuisista museoistaan, joista arvostetuin lienee kaupungin oman kasvatin Pablo Picasson töitä esittelevä museo. Myös taiteilijan lapsuudenkoti on avoinna vierailijoille.

Tivoli World

Lapset ja lapsenmieliset suuntaavat mielellään noin 10 kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevaan Tivoli Worldiin. Tivolimaailma on huvipuiston, kauppakeskuksen ja tapahtuma-areenan yhdistelmä, jossa riittää tekemistä. Sisäänpääsymaksu Tivoli Worldiin on noin 10 euroa.

MIJASIN PARHAAT

Flickr / Jess R.Mijasissa ulkona syöminen on Suomea edullisempaa.
Mijasista löytyy sympaattisia ravintoloita.

Parhaat nähtävyydet

1. Suklaatehdas – Mayan Monkey
2. Kulttuuria ja ostoksia Malagan kaupungissa
3. Huvittelua Tivoli World huvipuistossa
4. Calammorro-vuori ja köysirata
5. Benalmadenan satama

LISÄTIETOA

Andalusian matkailusivut

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Istockphoto, Istockphoto, Istockphoto, Inka Khanji ja Flickr / Jess R, hidalgo, heitmann, neary sekä brittaine

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää