Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Comojärvi

Shutterstock
Comojärvi
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Comojärvi tarjoaa matkailijalle upeita maisemia ja luksusta

Postikorttimaisemista tunnettu Comojärvi on rauhallinen lomakohde, josta löytyy tunnelmallisia pikkukaupunkeja, kaunista luontoa ja runsaasti aktiviteetteja
Päivitetty: 09.08.2019
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Rauhaa ja kuvankauniita maisemia kaipaava viihtyy Italian idyllisellä Comojärvellä, joka on suosittu lomakohde paitsi tavallisten matkailijoiden myös julkisuuden henkilöiden keskuudessa.

Vaikka Comojärvi houkuttelee yhä enemmän matkailijoita, on se kuitenkin onnistunut säilyttämään idyllinsä ja on erinomainen kohde rentouttavalle lomalle.

Italian kolmanneksi suurin järvi

Pohjois-Italiassa sijaitseva Comojärvi on Italian kolmanneksi suurin järvi Gardan ja Maggioren jälkeen. Järvi tunnetaan myös nimellä Lario. Comojärvi sijaitsee Alppien vieressä, mikä täydentää kohteen huikeat maisemat.

Gardajärveä lomakohteena rauhallisempi Como on mainio kohde erityisesti matkailijoille, jotka haluavat lisätä lomaansa ripauksen luksusta. Budjettimatkailijalle Comojärvi ei ole helpoin vaihtoehto, mutta alueen upeista maisemista ja luonnosta pystyy nauttimaan myös kohtuullisella budjetilla.

Suosituimpia kohteita ovat järven eteläosassa sijaitseva Comon kaupunki sekä viehättävät Varennan ja Bellagion pikkukaupungit. Como on alueen suurin kaupunki ja tarjoaa matkailijoille kiinnostavaa nähtävää kuten näyttävän tuomiokirkon, museoita ja puutarhoja. Comojärven nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi hulppeat huvilat, joita voi ihailla veneretkillä järveltä käsin.

Parhaimmillaan alkukesästä ja alkusyksystä

Ilmasto Comolla on välimerellinen. Kesät ovat lämpimiä ja lämpötila kohoaa usein yli +30 asteen. Talvella on sää on leuto lämpötilojen pysytellessä useimmiten reilusti plussan puolella. Sateita tulee ympäri vuoden, mutta eniten keväällä.

Järvelle kannattaakin matkustaa etenkin alkukesästä ja syksyllä, jolloin lämpötila on miellyttävän lämmin ja matkailijoita on vähemmän kuin keskikesällä.

Shutterstock
Comojärvi hurmaa matkailijan upeilla maisemilla.

Rauhaa ja rentoutumista upeissa maisemissa

Como ei vedestä huolimatta ole rantalomakohde, mutta järvellä voi harrastaa monipuolisesti vesiurheilulajeja, kuten surffausta ja vesihiihtoa. Suosittu tapa tutustua järven upeisiin maisemiin on hypätä purjeveneen tai kajakin kyytiin. Järvellä järjestetään myös veneretkiä.

Suosittuja aktiviteetteja Comojärvellä ovat patikointi, pyöräily ja kiipeily. Alueella on useita patikointiin ja pyöräilyyn soveltuvia reittejä, jotka vievät keskelle vehreää luontoa ja tarjoavat huikeita näkymiä. Golffareille järven ympäristöstä löytyy joitakin golfkenttiä.

Comolle kannattaa tulla myös rentoutumaan ja nauttimaan upeista maisemista ja hyvästä ruoasta. Comojärveltä löytyy niin Michelin-tähdin palkittuja ravintoloita kuin paikallisia herkkuja tarjoilevia ruokapaikkoja.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN COMOJÄRVELLÄ

Shutterstock
Comojärvellä voi viettää loman hulppeissa puitteissa.

Lentäen Milanoon

Comojärven kohteisiin pääsee parhaiten lentämällä Milanoon ja jatkamalla sieltä matkaa joko junalla tai autolla. Finnair lentää Helsingistä suoraan Milanoon ympäri vuoden ja lentoja on jopa kaksi päivässä. Halvimmillaan suorat lennot saa hieman alle 200 eurolla. Milanoon voi lentää myös yhdellä vaihdolla lukuisten Pohjois- ja Keski-Euroopan kaupunkien kautta.

Milanosta on junayhteys Comon kaupunkiin ja matka kestää reilut puoli tuntia. Edullisimmillaan junalippu yhteen suuntaan maksaa alle 10 euroa. Autolla matka kestää kohteesta riippuen noin tunnista kahteen. Auto on kätevä valinta, mikäli aikoo suunnata pienempiin kohteisiin tai vierailla useammassa paikassa yhden loman aikana.

Majoitus Comojärvellä

Comolla on monipuolinen majoitustarjonta, vaikkakin Gardajärveä suppeampi. Comojärven kohteissa lomaa voi viettää niin hulppeissa luksushotelleissa kuin pienemmälle budjetille sopivissa majapakoissa. Myös keskitasoisia, viihtyisiä hotelleja on tarjolla.

Luksusmajoitusta tarjoavat esimerkiksi Villa d’Este ja Mandarin Oriental, kun taas Posta Design Hotel on tyylikäs mutta kohtuuhintainen hotelli Comon kaupungissa. Comojärvellä voi vuokrata myös loma-asunnon.

Lautalla järven ympäri

Comon kaupungissa ja Comojärven pikkukaupungeissa voi liikkua kävellen, sillä etäisyydet ovat melko lyhyitä. Kohteiden välillä liikkuminen sujuu helposti autolla, ja bussilla pääsee Comon kaupungista osaan pienemmistä kaupungeista, kuten Menaggioon ja Bellagioon. Bussilla liikkuminen on kuitenkin melko hidasta.

Järvellä liikkuu lauttoja, joiden kyydissä pääsee esimerkiksi Varennasta Bellagioon. Comojärven kohteisiin ja ympäristöön voi tutustua myös pyörällä.

COMOJÄRVEN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Comojärvellä lomaillessa kannattaa tutustua esimerkiksi alueen hurmaaviin pikkukaupunkeihin.

Comon kaupunki

Comon kaupungin suurin nähtävyys on upea katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1300-luvun lopulla. Jo itse katedraali on kaunis, mutta sisältä löytyy myös paljon arvokasta taidetta useilta eri aikakausilta. Kaupungissa on myös muita kirkkorakennuksia, joissa historiasta ja taiteesta kiinnostuneen matkailijan kannattaa vierailla, kuten Sant’Abbondion kirkko.

Comon kaupungissa monet kiinnostavat nähtävyydet sijaitsevat järven rannan läheisyydessä, josta löytyvät esimerkiksi Life Electric -monumentti ja fyysikko Alessandro Voltalle omistettu museo. Järven rantaa pitkin voi jatkaa kävellen noin 15 minuutin matkan hulppealle Villa Olmo -huvilalle.

Bellagio – Comon helmi

Y:n muotoisen Comojärven haarautumiskohdassa sijaitsee upeista maisemistaan ja kauniista huviloistaan tunnettu Bellagio. Kaupunki oli tunnettu jo antiikin aikana ja nykyään sitä kutsutaan Comojärven helmeksi. Romantiikkaa ja historiaa kaipaavalle Bellagio on erinomainen kohde.

Hurmaava Varenna

Idyllinen Varenna sijaitsee Comojärven itärannalla vain lyhyen lauttamatkan päässä Bellagiosta. Bellagion tavoin myös Varennasta löytyy upeita huviloita. Yksi pikkukaupungin suosituimmista vierailukohteista on Villa Monastero -huvila. Aiemmin luostarina toimineen huvilan alueelta löytyy puutarha ja museo.

COMOJÄRVEN PARHAAT

Shutterstock
Comojärven maisemiin ei voi olla ihastumatta.

Kauneimmat pikkukaupungit

 1. Bellagio
 2. Tremezzo
 3. Varenna
 4. Menaggio
 5. Bellano

Upeimmat huvilat

 1. Villa Balbianello
 2. Villa Monastero
 3. Villa Olmo
 4. Villa Bernasconi
 5. Villa Carlotta

LISÄTIETOA

Comojärven viralliset matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen, Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Aivan ihanaa seutua ja mahtavia maisemia. Kyllä kelpasi ajella avoautolla katto auki. Parkkipaikkakolhuja kannattaa kyllä varoa Italiassa ja kolhut vuokra-autoon saattavat tulla kalliiksi.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.