Hyppää sisältöön

Singapore - Kaakkois-Aasian moderni metropoli

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.11.2018
Singapore tunnetaan aasialaisen ruoan kulinaarisena mekkana ja yhtenä Kaakkois-Aasian parhaista ostoskohteista.

Singapore yhdistää idän ja lännen

Singaporen luonteeseen kuuluu tehokkaus, tarkkuus ja siisteys. Kun pienellä alueella asuu valtava määrä ihmisiä, tarvitaan tarkkoja sääntöjä jotta kaikki todella toimii. Valtiovalta pitääkin Singaporessa yllä tehokasta järjestystä, ja esimerkiksi purukumin syönti on maassa kiellettyä. Myös muistutuksia hyvistä elintavoista ja sääntöjen noudattamisesta näkyy kaikkialla. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Singapore on yksi maailman turvallisimmista matkakohteista.

Yksi parhaista tavoista kaupungin näkemiseen on maailman suurin maailmanpyörä. Singapore Flyer kuljettaa 165 metrin korkeuteen. Yläilmoista näkee, miten hämmästyttävällä tavalla viisi miljoonaa ihmistä on onnistuttu mahduttamaan tälle pienelle maakaistaleelle. Koska asuntoja tarvitaan lisää mutta maata on rajoitetusti, on sitä ironisesti jouduttu tuomaan Singaporeen lisää eri puolilta maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Singapore on vilkkaan kaupankäynnin myötä kehittynyt harppauksittain, näkyy sen kolonialistinen historia katukuvassa edelleen. Chinatowniin ja Little India pitävät yllä kiinalaisia ja intialaisia perinteitä. Siirtomaahistoria muistuttaa olemassaolostaan, kun aasialainen ja brittiläinen arkkitehtuuri sekoittuvat useissa keskeisissä rakennuskohteissa. Kaupunkia halkovat pilvenpiirtäjät edustavat kymmeniä eri tyylejä. Varsinkin Singaporen teatteri on uskomaton arkkitehtoninen luomus, joka näyttää alumiiniselta durianilta.

Herkuttelun ja ostosten mekka

Autenttista ruokailukokemusta etsivän kannattaa keskittää ruokailu paikallisille ruokakojuille, joita löytyy ympäri kaupunkia. Makuaistia hiveleviä annoksia saa vain muutamalla eurolla, jolloin budjettikin pysyy kurissa. Parhaat kojut ovat Chinatownissa ja pienessä Intiassa, missä ruoan ohella pääsee käsiksi paikalliseen kulttuuriin.

Singapore Tourism BoardSingapore Chinatown
Vilkas Chinatown on oiva paikka tehdä ostoksia ja pysähtyä herkuttelemaan ravintoloissa.

Shoppailu on Singaporessa niin paikallisille kuin turisteillekin suosittu aktiviteetti ja kaupunki onkin tunnettu monipuolisista ostosmahdollisuuksista. Usean kilometrin pituinen Orchard Road, jota pidetään yhtenä Aasian vilkkaimmista kaduista, on Singaporen tunnetuin ostosalue.

Suuri osa kaupoista Orchard Roadilla on keskittynyt elektroniikkaan ja vaatetukseen, mutta etsivä löytää varmasti kaikkea maan ja taivaan väliltä. Hinnat riippuvat luonnollisesti siitä mitä etsii, mutta toisaalta kauppojen välinen kilpailu on kovaa ja hyviä löytöjä on tarjolla edullisestikin.

Illalla kannattaa suunnata hulppeaan Raffles-hotelliin, josta on lähtöisin maailmankuulu cocktail Singapore Sling. Hotellin baarissa palvelu ylittää kaikki odotukset, kuten myös loppulasku, jos ei ole tarkkana. Tämän jälkeen voi jatkaa iltaa Boat Quayn lukuisissa ravintoloissa ja baareissa. Samalla voi nauttia miljoonakaupungin valoista ja kansainvälisestä ilmapiiristä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailutarjonta on laaja

Kokoisekseen maaksi Singaporen nähtävyystarjonta on laaja ja monipuolinen. Yksi mielenkiintoisimmista kohteista on Sentosan saari. Rantakohteeseen pääsee gondolihissillä, ja saaresta löytyy muun muassa Singaporen kasino sekä keinotekoisesti rakennettu ranta. Hieno hiekka on tuotu tänne Havaijilta asti. Täydellisen muotoisella rannalla pääsee hetkeksi irti kaupungin hektisyydestä.

Singaporen yöllinen safari poikkeaa monesta normaalin värittömästä eläintarhakokemuksesta. Vaikka ollaan keskellä kaupunkia, on helppo kuvitella itsensä viidakon ytimeen. Tuhat erilaista eläinlajia, mukaan lukien pantterit ja sarvikuonot, pimeässä ympäristössä on niskakarvoja nostattava kokemus. Varsinkin, kun useat eläimet ovat tällöin aktiivisimmillaan.

Myös ulkopuoliselle vähintäänkin erikoiselta näyttävät kalakylpylät ovat Singaporessa suosittuja. Jalat laitetaan altaaseen, jotka ovat täynnä kaloja. Paikallisten mukaan kalat noukkivat kuolleet solut iholta, ja siltä kokemus tuntuukin. Hoidon tuloksena on parantunut verenkierto ja virkistynyt iho.

Yksi Singaporen erikoisimmista nähtävyyksistä on Gardens by the Bayn puutarha-alue, jossa kannattaa käydä katsomassa ainakin puutarhan niin kutsuttuja superpuita. Superpuut ovat 25-50 metriä korkeita puun kaltaisia rakennelmia, jotka ovat ilta-aikaan upeasti valaistuja. Korkeimman superpuun sisällä on ravintola, jossa pääsee nauttimaan illallisen ainutlaatuisessa ympäristössä.

Lämpöä tarjolla läpi vuoden

Reilun sadan kilometrin päässä päiväntasaajasta sijaitsevassa Singaporessa ilmasto on trooppinen. Vuodenajat eivät säätilaan juuri vaikuta.

Lämpöä Singaporessa piisaa vuoden ympäri, eikä elohopea käytännössä koskaan laske alle kahdenkymmenen asteen. Ilmasto on myös poikkeuksetta kostea ja taivaalta voikin ropista sadetta vuodenaikaan katsomatta. Sateet ovat useimmiten kuitenkin joko aamu- tai iltapäivän lyhyitä mutta voimakkaita kuuroja.

Kiireisin sesonki Singaporessa ajoittuu vuodenvaihteen tienoille, mutta liikematkustajia virtaa maahan jatkuvasti. Hiljaisinta on kuitenkin heinä-elokuussa, jolloin myös sopuhintaisten lentojen ja hotellien löytäminen on todennäköisintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
[rp_social]

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SINGAPORESSA

Flickr/Derrick BrutelGardens by the Bay
Gardens by the Bay on yksi Singaporen suosituimpia vierailukohteita.

Suoralla lennolla helposti perille

Vaikka Singaporeen onkin Suomesta matkaa reilusti, pääsee sinne Finnairin liikennöimällä suoralla reittilennolla useita kertoja viikossa. Lentoaika Helsingistä Singaporeen on reilut 11 tuntia.

Suorien edestakaisten lentojen hinnat Helsingistä Singaporeen vaihtelevat matalan sesongin 600 eurosta vuodenvaihteen 1100 euroon. Yhden tai useamman vaihdon sisältäviä lentoja voi saada edullisemmin.

Singaporen kansainvälinen lentokenttä Changi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Changi on valittu monta kertaa maailman parhaaksi lentokentäksi ja se tarjoaa matkailijalle monipuolisia palveluita. Hyvän sijaintinsa ja korkean palvelutasonsa ansiosta Changi on suosittu vaihtokenttä esimerkiksi Japaniin tai Australiaan matkustettaessa.

>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Singaporeen

Singaporen hotellit

Hotelli on helpointa varata etukäteen ellei se kuulu valmiiksi matkapakettiisi. Singaporessa majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Erityisesti luksushotellien tarjonta on laaja ja laadukasta majoitusta etsivä löytää varmasti etsimänsä moderneista boutique-hotelleista perinteisiin siirtomaakauden hotelliklassikoihin. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, sillä Singapore on hyvin suosittu matkailukohde ja parhaiden hotellien täyttöaste ympäri vuoden korkea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Singaporen hotellit mielletäänkin usein hulppeiksi, löytyy kaupungista myös poikkeuksia. Halvimmillaan kahden hengen hotellihuoneen voi nimittäin saada jo 20-30 eurolla.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Singaporesta

Julkinen liikenne Singaporessa

Välimatkat Singaporessa eivät ole pitkiä, sillä koko valtio on suuruusluokaltaan samaa mittaa kuin Suomen pääkaupunkiseudu kaikkineen.

Parhaiten Singaporessa pääsee liikkumaan käyttämällä MRT-metrojunia, joiden asemia ympäri kaupunkia. Myös Singaporen lentokentälle on metroyhteys. Lippu maksaa noin pari euroa riippuen matkan pituudesta. Kannattaa muistaa, että metrojunissa tai asemilla ei saa syödä eikä juoda.

Toinen kätevä liikkumistapa Singaporessa on taksi, joka on muuten suhteellisen kalliiseen hintatasoon nähden yllättävän halpa. Kävellenkin keskusta-alueella voi kulkea paikasta toiseen, mutta trooppinen kuumuus voi tehdä pidempien matkojen kävelemisestä raskasta.

[rp_social]

SINGAPOREN NÄHTÄVYYDET

Singapore Tourism BoardSentosan saari
Sentosan saarella on hiekkarantoja ja kiinnostavia nähtävyyksiä.

Suuntaa päiväksi rentoutumaan Sentosan saarelle

Vain vartin matkan päässä kaupungin keskustasta sijaitseva Sentosan saari on yksi Singaporen-matkan pakollisista käyntikohteista. Saarella rentoutuminen todella onnistuu, sillä tarjontaa riittää rannoista ja urheiluaktiviteeteista aina gourmet-ruokailuun ja ostosmahdollisuuksiin.

Sentosa on trooppinen taivas, jonka yli kolmen kilometrin pituinen hiekkaranta on auringonpalvojan paratiisi. Havaijilta asti rahdattu valkoinen hiekka hyväilee jalkapohjia ympärivuotisen helteen pitäessä säätilan miellyttävänä.

Sentosan saarella on kolme rantaa, joista jokaisella on omat vahvuutensa. Palawanin ranta on koko perheen kohde, jossa erityisesti lapsille riittää puuhaa. Tanjong on puolestaan rannoista rauhallisin ja erityisen romanttinen etenkin iltaisin. Siloson rannalla sen sijaan riittää vilinää: päivisin rantalentopallon parissa, iltaisin taas lukuisissa rantabaareissa.

Lentopallon lisäksi Sentosa tarjoaa mainiot puitteet myös golfille. 18-reikäinen kenttä toimii muun muassa Barclays Singapore Open ja Asian Tour -kisojen näyttämönä.

Nouse korkeuksiin Singapore Flyerin kyydissä

Vuonna 2008 valmistunut Singapore Flyer pitää hallussaan maailman suurimman maailmanpyörän titteliä. 165 metriin nousevasta pyörästä näkymät ovat ainutkertaiset. Singaporen kaupungin ja pilvenpiirtäjien lisäksi kirkkaalla säällä näkee jopa Malesiaan asti.

Kierros maailmanpyörän kyydissä ei ole aivan huokeimmasta päästä, mutta vajaan kahdenkymmenen euron sijoitus maksaa itsensä varmasti takaisin. Erityisesti iltahämärässä nousu Singaporen valomeren yläpuolelle on varmasti unohtumaton kokemus.

Parantumattoman romantikon kannattaa myös jo unohtaa ruusukimput ja suklaat. Mikäli mielitiettyynsä tahtoo todella tehdä vaikutuksen, kannattaa pelata isoilla panoksilla. Illallinen kahdelle hengelle varatussa Singapore Flyerissa saa varmasti skeptisemmänkin silmät tuikkimaan.

Esplanade, kulttuurin kehto veden äärellä

Esplanade – Theatres On Bay on yksi Singaporen kuuluisimmista ja aikoinaan kiistellyimmistä rakennuksista. Valmistuessaan vuonna 2002 se muutti radikaalisti kaupunkivaltion taivaanrantaa näyttävällä alumiinisella rakenteellaan.

Paitsi arkkitehtuurillisilta ansioiltaan Esplanade on myös kulttuurianniltaan vaikuttava. Konserttisalin ja pääteatterilavan lisäksi rakennuksesta löytyy useita pienempiä studioita, joissa esityksiä pääsee ihailemaan. Halutessaan teatteritaidetta voi todistaa myös ulkoilmanäyttämöllä.

Vaikka konsertit ja teatteriesitykset eivät niin innostaisikaan, kannattaa Esplanade silti katsastaa myös sisäpuolelta. Esplanade Mall -ostoskeskus on vaikuttava shoppailukompleksi. Ostosten välissä voi lepuuttaa kehoa ja mieltä Esplanaden kattoterassilla maisemaa ihaillen ja vaikka drinkkiä siemaillen.

[rp_social]

SINGAPOREN PARHAAT

Singapore Tourism BoardMarina Bay Sands -hotelli
Marina Bay Sands -hotellin katolta löytyy uima-allas upeilla maisemilla.

Singaporen parhaat elämykset

 1. Nouse Marina Bay Sands -hotellin huipulle
 2. Tee ostoksia Orchard Roadilla
 3. Ihaile maisemia Singapore Flyer -pyörästä
 4. Tutustu aasialaisten keittiöiden kirjoon katukojuissa ja huippuravintoloissa
 5. Poikkea arvostetussa Singapore Zoo -eläintarhassa

Singaporen komeimmat rakennukset

 1. Esplanade – Theatres On Bay
 2. Singapore Flyer
 3. Marina Bay Sands
 4. Helix Bridge
 5. Gallery Hotel

Parhaat luontokohteet

 1. Bukit Timah -luonnonsuojelualue
 2. Singaporen eläintarha
 3. Kasvitieteellinen puutarha
 4. Sentosan saari
 5. Bukit Batok -luonnonpuisto

Lisätietoa

Singaporen virallinen matkailusivusto

Teksti: Daniel Stöckli, Kalle Jokinen, Krista Ahonen
Kuvat: Singapore Tourism Board, Flickr/Derrick Brutel

[rp_social]

Vinkkejä ja ideoita

Halvat lennot Singaporeen

Halvat lennot Singaporeen

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja