Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kroatia

Makarskan Riviera on idyllinen rantakohde

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.07.2019
Kroatiassa sijaitseva Makarskan Riviera on saanut nimensä samannimisestä 15 000 asukkaan kaupungista.

Ostos- tai kulttuurialuetta Makarskan Riviera ei ole, joten näitä kaipaavan kannattaa yhdistää Makarskan lomaansa vierailu esimerkiksi Splitissä.

Rantoja ja jylhää vuoristoa

Makarskan Riviera eteläisessä Kroatiassa on mitä täydellisin kohde rentouttavaan rantalomaan. Tällä Kroatian Rivieralla on rantaviivaa peräti 60 kilometriä, jonka varrelle mahtuu niin kivisiä kuin hienohiekkaisia rantojakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Makarskan Rivieraa ei tunneta lukuisista nähtävyyksistä tai aktiviteeteista, sillä ranskalaisen esikuvansa tapaan se on ensisijainen kohde rentouttavaa rantalomaa halajavalle. Alueen tunnetuimpia kaupunkeja ovat Makarskan lisäksi Baška Voda, Tučepi ja Podgora.

Alue sopii hyvin perheille rauhallisen ilmapiirinsä ja palveluidensa puolesta. Rivieralla viihtyvät kuitenkin kaikenikäiset rantaleijonat ja vesipedot.

Inka KhanjiMakarska, Kroatia
Vuorimaisema takaa lomalle upeat puitteet. Aivan Makarskan kaupungin keskustan tuntumassa on lukuisia puistoja, joissa pääsee hetkessä luonnon syleilyyn.

Välimeren ilmasto hemmottelee auringonpalvojia

Sijainti Biokovo-vuoren kupeessa suojelee Makarskan Rivieran aluetta mannermaiselta ilmastolta, ja tästä syystä alueella nautitaankin välimerellisen lämpimistä kesistä ja leudoista talvista. Markarskan Rivieralla vietetään pitkää kuumaa kesää, johon virkistystä tuo viileä merituuli.

Kesäkuusta syyskuuhun alueella nautitaan 20–30 asteen lämpötiloista, ja auringonpaistetta on tarjolla yli 2700 tuntia. Talvella lämpötila ei putoa alle 5 asteen, mutta sadetta saadaan senkin edestä. Makarskan Riviera onkin ennen kaikkea kesäkohde. Myös touko- ja lokakuussa on suhteellisen lämmintä, mutta sateen todennäköisyys on suurempi.

Rantaa, luontoa ja suloisia kyliä

Makarskan Riviera ei voi kerskua nähtävyyksillään, sillä kyseessä on pääasiallisesti rantakohde. Rannalla löhöilyn lisäksi alueella voi kuitenkin harrastaa myös erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten snorklaamista ja sukeltamista. Rannat ovat useimmiten pikkukivisiä, mutta myös hiekkarantoja löytyy. Kannattaa kuitenkin varautua uimakengillä paitsi kivien, myös merisiilien varalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueen kauniista luonnosta kannattaa myös ottaa ilo irti: lenkki tai patikointi pinjapuiden ja sypressien koristamilla luontopoluilla tekee päivästä heti astetta kauniimman.

Alueen kaupunkeihin kannattaa myös tutustua. Vaikka kyse ei ole metropoleista, saa aikaa kulumaan pieniä putiikkeja kiertämällä, ravintolatarjontaan tutustumalla ja kapeille kujille eksymällä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MAKARSKAN RIVIERALLA

Inka KhanjiMakarska, Kroatia
Makarskan Rivieran pikkukaupunkien sydän on usein rantabulevardi.

Lentäen Splitiin

Makarskan Rivieralle matkustettaessa lennetään tyypillisesti Splitin lentokentälle. Suoria lentoja Helsingistä Splitiin tarjoavat Norwegian ja Finnair. Monet kuitenkin matkustavat Makarskan Rivieralle pakettimatkalle, jolloin lentojen lisäksi myös majoitus ja kuljetus Splitistä Rivieralle on järjestetty matkanjärjestäjän toimesta.

Suomesta Splitiin lentää vain kolmessa tunnissa, mutta lentokentältä on edessä vielä 1,5–2 tunnin bussimatka Makarskan Rivieralle. Bussilipulle tulee hintaa noin kuusi euroa.

>> Löydä edulliset lennot Splitiin Rantapallon lentohausta

Majoitus Makarskan Rivieran tyyliin

Makarskan Rivieralta löytyy niin hienoja hotelleja kuin viehättäviä majatalojakin. Hintataso on majoituksessa kohtuullinen, ja muutamia hostellejakin löytyy. Kesäsesonki nostaa majoituksen hintaa, mutta myös budjettimatkaajille löytyy herttaisia majapaikkoja.

Isommalla porukalla matkustettaessa kannattaa tarkistaa alueen huvila- ja huoneistotarjonta, näiden joukosta voi tehdä todellisia löytöjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä edullinen majoitus Makarskan Rivieralta Rantapallon hotellihausta

Liikkuminen

Makarskan Rivieran pienten kylien sisällä kuljetaan pääasiassa kävellen, mutta paikallisliikenteen bussit ovat kätevimpiä liikuttaessa kaupunkien välillä. Busseja kulkee varsin hyvin, ja niiden aikatauluihin kannattaa tutustua Bus Croatian verkkosivuilla.

Taksitkin ovat kohtuuhintaisia, mutta voivat aiheuttaa kapeilla teillä kaahailuillaan matkustajalle sydämentykytyksiä. Auton vuokraaminen voi kannattaa, mikäli on kiinnostunut tutustumaan Kroatian rannikkoon laajemminkin. Kapeille teille kannattaa varautua pienellä autolla ja rauhallisella asenteella.

MAKARSKAN RIVIERAN MATKAKOHTEET

ShutterstockMakarskan Riviera, Kroatia
Makarskan viehättävät pikkukylät ja ihanat rannat sopivat rauhalliseen lomailuun.

Makarska

Alueelle nimensä antanut Makarska on rannikkoseudun tärkein matkailukohde. Kaupunki sijaitsee Biokovovuoren juurella, ja Makarskan palvelut ovat mainiot. Rantalomailun lisäksi Makarskasta löytyy ravintoloita, baareja ja kauppoja, joihin tutustuen voi käyttää lomapäiviä.

Varsinaisia nähtävyyksiä Makarskalla on tarjota niukasti. Luonto- ja ulkoilmaihmiset nauttivat kuitenkin takuulla kävelemisestä Biokovon luonnonpuistossa. Luonnonpuiston kauniissa ja neitseellisissä maisemissa erilaiset tuoksut, näkymät ja luonnonäänet yhdistyvät täydellisen rentouttavaksi kokonaisuudeksi.

Makarskan kaupungista löytyy myös kaupunginmuseo ja simpukkamuseo, joista etenkin simpukkamuseo on mukava kohde lasten kanssa matkustaville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Podgora

Podgoran viehättävä rantakaupunki on leppoisa ja rauhallinen kohde aurinkolomalle. Entisen kalastajakylä Podgorican sydän on rantabulevardi, jolta löytyy kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Kaikki on tässä sympaattisessa kaupungissa lähellä, mutta tunnelma on Makarskaa rauhallisempi. Kulttuurilomaa ei kannata Podgorasta lähteä hakemaan, mutta aktiiviselle löytyy aina puuhaa urheilutarjonnan muodossa.

Baška Voda

Makarskan Rivieran pohjoisosasta löytyvä Baška Voda on muiden Makarskan Rivieran kaupunkien tapaan pieni ja ihastuttava matkakohde, jolta löytyy menneisyys kalastajakylänä. Baška Vodan kaupunki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, mutta matkailijoiden joukkoon mahtuu monenlaista ja -maalaista turistia. Pinjojen koristama kaupunki on täydellinen rantalomakohde, mutta sopii myös patikoitsijoiden majapaikaksi.

Tučepi

Tučepi sopii erinomaisesti lapsiperheille, jotka arvostavat palveluiden läheisyyttä ja toimivuutta. Kyseessä on alle kahden tuhannen asukkaan kaupunki, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Makarskan kaupungista. Piskuisen kylän levollinen tunnelma on omaa luokkaansa, ja rantakadun ravintolat ja kahvilat kurottelevat meren ylle tarjoten upeat maisemat lounas- tai kahvihetkelle.

MAKARSKAN PARHAAT

Inka KhanjiMakarskan Riviera, Kroatia
Pikkukivirannoilla pääsee nauttimaan Adrianmerestä ja rannikon upeista maisemista.

Parhaat kokemukset

  1. Rentoutuminen rannalla
  2. Uiminen puhtaassa ja kirkkaassa Adrianmeressä
  3. Patikoiminen Biokovon luonnonpuistossa
  4. Jäätelö suloisilla rantabulevardeilla

LISÄTIETOA

Makarskan matkailusivu
Kroatian matkailusivu

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Istockphoto, Inka Khanji ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää