Kohdeopas: Alabama

Kuva:

Alabaman osavaltion nähtävyyksiin kuuluvat Huntsvillen US Space & Rocket Center ja Mobilen Mardi Gras -juhlat.

Alabama on tunnettu muun muassa Huntsvillen avaruuskeskuksesta, lukuisista Yhdysvaltain sisällissotaan ja kansalaisliikkeeseen liittyvistä kohteista sekä puuvillan tuotannosta. Osavaltio tarjoaa myös ulkoilumahdollisuuksia useissa kansallispuistoissa.

300 vuotta vanha Mardi Gras -juhla

Mobilen St. Dalphin –kaupunginosan kaduilla on juhlittu Mardi Gras –tapahtumaa lähes 300 vuotta, paljon ennen kuin saman niminen juhla teki New Orleansin kaupungista tunnetun.

Mobilen tapahtuma on yhtä mielenkiintoinen ja vauhdikas kuin vastaava tapahtuma Louisianassa, mutta ihmistungos ei ole samaa luokkaa. Mardi Grasin juhliminen alkaa 40 päivää ennen pääsiäistä.

Alabaman kuuma kesä ja leuto talvi

Eteläosavaltioihin lukeutuvan Alabaman kesät ovat manner-USA:n kuumimpia. Keskikesällä mittari nousee päivittäin yli +32 asteeseen, talvet taas ovat leutoja.

Teollisuutta ja maataloutta

Alabaman pääelinkeinoja ovat selluloosa- ja paperiteollisuus, kemia- ja sähköteollisuus sekä tekstiili- ja vaateteollisuus. Osavaltiossa valmistetaan elektroniikkaa, teräs- ja paperituotteita, laivoja, kemikaaleja, siipikarjatuotteita ja virvoitusjuomia.

Puuvilla, pähkinä, bataatti ja peruna kasvavat Alabaman pelloilla.

Nähtävyyksiä Alabamassa

Civil Right Museum (Birmingham), US Space & Rocket Center (Huntsville), USS Alabama, Mardi Gras (Mobile), First White House of Confederacy (Montgomery), puuvillaplantaaseja (Mobile, Montgomery).

Kuuluisia alabamalaisia ovat muun muassa Hanks Aaron, Paul “Bear” Bryant, Nat King Cole, Helen Keller, Jesse Owens, Condoleezza Rice ja Booker T. Washington.

www.alabamatravel.org
www.alabama.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia