Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Samana

Samana
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Samanassa voit viettää luonnonläheisen rantaloman

Päivitetty: 11.02.2015
next
prev

Valkohiekkaisia paratiisirantoja, Karibian aurinkoa ja vuoristoisia maisemia – Samanan niemimaalta löytyy tätä kaikkea. Täällä matkailija voi upottaa varpaansa hiekkaan, hankkia uusia taitoja sukelluskurssilla tai käyttää päivänsä vaikkapa bongailemalla valaita. Dominikaanisen Tasavallan trooppinen ilmasto tarjoaa mukavat matkailusäät talven kuukausille.

SAMANA MATKAKOHTEENA

Samana

Rauhallinen rantakeidas

Valkohiekkaisten hiekkarantojen reunustama Samana sijaitsee Dominikaanisen tasavallan koillisosassa Samanan niemimaalla. Atlantin valtamereen rajautuva kohde sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Dominikaanisen tasavallan pääkaupungista Santo Domingosta ja noin 200 kilometrin päässä toisesta maan tunnetusta rantalomakohteesta Puerto Platasta.

Samana on yksi Dominikaanisen tasavallan suosituimmista ja alati kasvavista lomapaikoista, ja rauhallinen lomakohde tunnetaan erityisesti luonnostaan ja sukellusvesistään. Alue on mainio määränpää aurinkoisesta talvilomasta haaveilevalle rantaleijonalle, sillä niemimaata ympäröivät sadat hienohiekkaiset rannat eikä harrastusmahdollisuuksista ole pulaa.

Suosittuja ranta- ja lomailukohteita ovat esimerkiksi alueen keskuksena toimiva Samanan kaupunki, sekä Las Terrenasin ja Las Galerasin kylät.

Lämmin kohde talvilomalle

Samanan trooppisessa ilmapiirissä riittää lämpöä ympäri vuoden, sillä keskimääräinen päivälämpötila pysyttelee 25 asteessa tai sen yläpuolella vuodenajasta riippumatta.

Suosituinta matkustusaikaa ovat sateettomimmat kuukaudet joulukuusta huhtikuulle, joten kohde on erityisen suosittu talviloman viettäjien keskuudessa. Sateita saadaan etenkin kesäkuun ja marraskuun välisenä aikana, jolloin Dominikaaninen tasavalta voi osua myös hurrikaanien reitille.

Sukellusretkiä ja rantalomaa

Palmujen reunustama, pitkä ja valkohiekkainen ranta on Samanan tunnusmerkki. Samanan niemimaalta löytyy hyviä hiekkarantoja niin kaupungin ja hotellialueiden kupeesta, kuin vähän kauempaakin. Suosittuja rantoja ovat esimerkiksi Playa Bonita, Playa Rincon ja Playa Gozon.

Myös vesiurheilun ystävät viihtyvät Samanassa. Sukeltamiseen ja snorklaamiseen on Karibian kirkkaissa vesissä hyvät mahdollisuudet. Esimerkiksi hotellit ja matkanjärjestäjät tarjoavat lomalaisille mahdollisuuksia sukellusretkiin ja -kursseihin.

Vuoristoa ja valaita

Rantojen ohella Samana tunnetaan kauniista luonnostaan. Trooppisessa vehreydessä liikkuminen on monelle lomailijalle matkan kohokohta ja erilaisia retkiä onkin tarjolla mukavassa määrin. Luonnon ihmeet avautuvat esimerkiksi jeeppisafarilla vuoristoisiin maisemiin ja Los Haitisesin suositussa luonnonpuistossa.

Vaikka kuivalla maalla riittää nähtävää, löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä myös mereltä: valaita voi Samanan edustalla bongata tammi-maaliskuussa niiden viettäessä pitkää kuherruskuukautta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SAMANASSA

Lentokentissä on valinnanvaraa

Dominikaaniseen tasavaltaan on helpointa matkustaa pakettimatkalla. Lomamatkoja Samanaan järjestää Suomessa esimerkiksi Aurinkomatkat.

Omatoimimatkailijat voivat lentää paikan päälle esimerkiksi Yhdysvaltojen kautta. Lennot hiekkarantojen äärelle maksavat noin 1000–2500 euroa.

Lähin lentokenttä on Samaná El Catey International Airport, mutta moni matkailija saapuu paikalle myös joko Santo Domingon tai Puerto Platan lentokentän kautta.

Helppoa lomaa All Inclusive -hotelleissa

Samanassa on tarjolla monentasoista majoitusta, ja hotelleja ja B&B –paikkoja on tarjolla useita kymmeniä. Monet hotelleista sijaitsevat esimerkiksi Las Terranasin tai Las Galerasin kylissä, sekä Samanan kaupungissa.

Hiekkarantojen ääreltä löytyy esimerkiksi suosittuja All Inclusive –hotelleja, jotka sopivan helppoon lomailuun. Tarjolla on jonkin verran myös edullisempaa majoitusta pienemmällä budjetilla reissaaville.

Edullisesti liikkeelle guagualla

Samanassa voi liikkua esimerkiksi taksilla tai paikallisella kulkuneuvolla guagualla. Guagualla liikkuminen on edullista ja matkat maksavat alle eurosta pariin euroon. Taksit ovat kalliimpia.

Auton tai moottoripyörän vuokrausta kohteessa ei voi suositella. Liikennekulttuuri on hyvin erilainen kuin Suomessa ja tieverkosto paikoin erittäin huonokuntoinen.

SAMANAN LOMAKOHTEET JA NÄHTÄVYYDET

Samana

Samanan kaupunki

Samana, virallisemmalta nimeltään Santa Barbara de Samana, on alueensa pääkaupunki ja keskeinen matkailualue. Kohde on suosittu etenkin valaita pongaavien matkailijoiden keskuudessa, ja myös monet Karibialla risteilevistä aluksista pistäytyvät Samanan satamassa.

Las Terrenas

Las Terrenasin kylä on suosittu lomakohde, jonka tuntumassa sijaitsee paljon hotelleja. Alueella on tarjolla mukavasti matkailupalveluita ja hyviä hiekkarantoja.

Las Galeras

Las Galeras on suosittu lomakohde, josta löytyy yksi Samanan alueen upeimmista hiekkarannoista: Playa Rincon.

Cayo Levantado

Kaunis Cayo Levantadon saari on suosittu retkikohde Samanan kaupungista. Paratiisimaisella saarella voi myös majoittua.

Cayolevantado.net

Samanan luonto

Samanan trooppinen ja vuoristoinen ympäristö on näkemisen arvoinen. Retkiä alueen ympäristöön järjestetään paljon ja maisemiin voi tutustua esimerkiksi jeepillä ajellen tai hevosella ratsastaen. Suosittu kohde on myös Los Haitisesin luonnonpuisto.

Retkiä löytyy sekä suomalaisilta matkanjärjestäjiltä että paikallisilta retkijärjestäjiltä.

SAMANAN PARHAAT

Samana

Samanan parhaat palat

 1. Rannalla loikoilu
 2. Sukeltaminen
 3. Valaiden bongaus tammi-maaliskuussa
 4. Veneretki Cayo Levantadon saarelle
 5. Jeeppiajelu vuoristossa

Samanan miinukset

 • Hurrikaanikausi kesällä
 • Vähän ostosmahdollisuuksia
 • Vesijohtovettä ei voi juoda

Lisätietoa

Dominikaanisen Tasavallan viralliset matkailusivut
Ulkoasianministeriön matkustustiedote: Dominikaaninen tasavalta
Englanninkielinen matkailusivusto

Kuvat: Flickr / Franconian, Liz Saldaña, Pierre Mangin, Stupid Dingo

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Palasin juuri kolmenviikon matkalta Samanasta.Lomailin Samanan kaupungin vieressä olevassa hotellissa.Palvelu hotellissa oli kyllä hyvää varsinkin ravintoloissa,eikä huonesiisteydessä ollut moittimista.Rannoista sensijaan on paljonkin sanomista,Hotelli on lahdenpoukamassa aivan Samanan kaupungin vieressä.Jätehuolto ei kaupungissa ole ensiluokkaista,lieneekö sitä ollenkaan .Talousjätteet valuivat sateella mereen(siellä satta usein ja runsaasti)ja ajautuivat hotellin uimarantaan.Kolmen viikon aikana otin lukemattoman määrän kuvia törkykasoista jotka ajelehtivat rantaan.Rantasiivoojat haravoivat rantavedestä ja rannalta eräänäkin aamupäivänä viisi kottikärryllistä roinaa,tyroksipakkauksia,hehkulamppuja mätiä hedelmiä ja muuta biojätettä.Joukossa oli purkkeja tölkkejä,rautanauloja ja neuloja,näistä jotain mainitakseni.Usein aamupäivällä mies seisoi vedessä ja kauhoi rojua suureen jätesäkkiin,toinen siivosi rantaan ajautunutta tavaraa.Ollessani retkellä mukana kansallispuiston merialueella,vastaan ajelehti suuria jätelauttoja,jotka oli ilmeisesti kipattu mereen veneistä tai laivoista.Minun suunniteltu rantaloma muuttui hotellissa oleskeluksi ja suureksi pettymykseksi.Niemen toisella puolella vedet ovat ainakin ennen olleet kirkkaita ja puhtaita.Olen siellä lomaillut kerran. Tämä oli viides lomani Dominikaanisessa Tasavallassa,mutta jäänee nyt viimeiseksi.Jos olet vesipeto,eikä sinulla ole mahdollisuutta etsiä parempia rantoja ikäsi,tai jostain muusta syystä, älä matkusta Samanan kaupungin rannoille,sillä vesi ei ole siellä puhdasta.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.