Kohdeopas: Vermont

Kuva:
Vermontin suositut pikkukaupungit

Vermontiin omaleimaiset pikkukaupungit houkuttelevat vierailijoita.

New England’iin kuuluva Vermont tunnetaan syysruskan värittämistä metsistä, vuorista ja vaahterasiirapista. Kesällä osavaltion pikkukaupungeissa järjestetään lukuisia musiikkifestivaaleja.

Demokraattinen osavaltio

Ensimmäiset alueen asukkaat olivat abnaki- ja mahican-heimoihin kuuluneita intiaaneja.

Vermont on kautta vuosien ollut yksi Yhdysvaltain demokraattisimmista osavaltioista; yhtenä osoituksena tästä voidaan pitää vuonna 2000 julistettua lakia heteroseksuaalien ja samaa sukupuolta olevien yhtäläistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

Omaleimaisia pikkukaupunkeja

Osavaltion omaleimaiset pikkukaupungit ovat suosittuja matkailukohteita. Brattleboro, eteläisessä Vermontissa, tunnetaan kirjailija Rudyard Kiplingin kotikaupunkina sekä 1960-luvun vaihtoehtoisen elämäntavan kunnioittamisesta ja säilyttämisestä nykyäänkin.

Manchester on vuosisatoja ollut suosittu kesäkohde. Miellyttävä ilmasto, upeat vuorimaisemat ja hyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet houkuttelevat tänne turisteja.

Urheilukeskuksia

Osavaltion keskiosassa, Green Mountainin alueella, on useita kesä- ja talviurheilukeskuksia. Hiihto kuuluu oleellisesti Vermontiin. Osavaltion korkeimmalla vuorella, Mountain Mansfield’lla (1 300 metriä), hiihdettiin jo 1900-luvun alussa.

Maan ensimmäinen ja tuolloin pisin tuolihissi aloitti toimintansa 30- luvulla juuri täällä. Nykyisin paras laskettelukeskus on Killington, josta löytyy 200 rinnettä ja 31 hiihtohissiä.

Matkailua ja kauppaa

Vermontin pääelinkeinot ovat matkailu, tehdasteollisuus, maatalous ja kauppa. Täällä valmistetaan työkaluja, huonekaluja ja kirjoja.

Maataloustuotteista tärkeimmät ovat vaahterasiirappi, meijerivalmisteet, omenat sekä kasvihuonevihannekset.

Nähtävyyksiä Vermontissa

Shelburne Museum, Rock of Ages Quarry (Graniteville), Vermont Marble Exhibit (Proctor), President Calvin Coolidgen koti (Plymouth), Maple Grove Museum (St. Johnsbury), Ben & Jerry’s Factory (Waterbury).

Tunnettuja vermontlaisia ovat muun muassa Calvin Coolidge, John Deere, Robert Frost ja Norman Rockwell.

www.vermontvacation.com
www.vermont.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / SnapsterMax

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia