Hyppää sisältöön

Curacao on auringonpalvojan ja sukeltajan lomasaari

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 06.02.2017
Curacao on Alankomaille kuuluva lomasaari Karibialla.

Rantalomailijan Curacao

Curacao on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva itsehallinnollinen alue Karibianmerellä. Vuoteen 2010 saakka saari kuului Alankomaiden Antilleihin, jonka jälkeen siitä tuli virallisesti oma maansa. Muuttuneesta nimityksestä huolimatta termiä Alankomaiden Antillit kuulee kuitenkin käytettävän edelleen.

Venezuelan yläpuolella sijaitseva Curacao on Alankomaiden Karibiansaarista suurin. Curacaolla asuu noin 150 000 ihmistä, joista suuri osaa saaren pääkaupungissa Willemstadissa. Curacao kuuluu myös ABC-saariin, jota käytetään yhteisnimityksenä Aruballe, Bonairelle ja Curacaolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Espanjalaisten tutkimusmatkailijoiden vuonna 1499 löytämällä Curacaolla on kaikki rantaparatiisin ainekset vielä tänäkin päivänä: saarella on upeita rantoja, hyvää ruokaa ja paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Curacaon elämäniloinen tunnelma juontaa juurensa saaren rikkaaseen historiaan: Curacao tuntuu valinneen parhaat palat niin afrikkalaisesta, eurooppalaisesta kuin länsi-intialaisesta elämänmenosta.

Loistopuitteet sukeltajille

Curacao tunnetaan erityisesti upeista koralliriutoistaan, joiden ansiosta saari on suosittu sukelluskohde. Sukeltajille Curacaota ympäröivät vedet ovat kuin eksoottisten kalojen täyttämä valtava akvaario.

Curacaon läheltä löytyy monia kiinnostavia sukelluskohteita, jotka ovat myös ammattimaisten sukeltajien suosiossa. Yksi suosituimmista kohteista on veden alle painunut aarrelaiva S/S Oranje Nassau. Noin kilometrin päässä korallien ympäröimästä aluksesta löytyy myös toinen hylky Saba.

Kaupunkielämää Willemstadissa

Curacaolta löytyy myös kaupunkielämää. Pastellinsävyinen pääkaupunki Willemstad pursuaa siirtomaa-ajan tunnelmaa, jota ryydittää leppoisa karibialainen elämänmeno. Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon valitussa kaupungissa on myös vilkas satama.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Värikäs Willemstad on Curacaon pääkaupunki

Kuningatar Emman ponttoonisilta jakaa kaupungin kahteen osaan, Pundaan ja Otrobandaan. Scharloon ja Pietermaain alueilta puolestaa löytyy upeasti kunnostettuja kartanoita. Willemstadin valokuvatuin rakennus Bolo di Bruit tunnetaan “hääkakkutalona”.

Kulttuuria löytyy esimerkiksi saaren lukuisista mielenkiintoisista museoista, jotka valottavat alueen historiaa ja tarjoavat katsauksen paikalliseen nykytaiteeseen. Iltaa voi jatkaa vaikka aamuun saakka yökerhoissa tai musiikin täyttämissä baareissa.

Hyvä tietää Curacaosta

Curacao on turvallinen matkakohde, jossa tulee toki noudattaa normaalia varovaisuutta. Saari sopii parhaiten rantalomailijalle, joka haluaa nauttia myös aktiviteettimahdollisuuksista sukelluksesta vaellukseen.

ABC-saaret ovat perinteisesti hääparien suosiossa, mutta romanttisten lomien lisäksi Curacao sopii mainiosti myös lapsiperheille. Hauskaa tekemistä löytyy rantaleikkien lisäksi myös esimerkiksi Sea Aquariumista tai delfiiniuinteja järjestävästä akatemiasta.

Curacaolla on lämmintä ympäri vuoden – keskilämpötila keikkuu 27 asteessa. Saari ei sijaitse hurrikaanivyöhykkeellä, vaikka myrskyjen vaikutukset ovatkin joskus harvoin yltäneet myös Curacaolle saakka.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN CURACAOLLA

Curacao kuuluu Alankomaiden ABC-saariin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakettimatka tai omatoimimatka

Suomesta ei ole suoria lentoja Curacaolle, mutta muutamat matkanjärjestäjät tarjoavat saarelle pakettimatkoja. Omatoimimatkailijat voivat etsiä lentoja Alankomaiden tai Yhdysvaltojen kautta. Haton lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Willemstadista.

Curacaolle voi matkustaa myös laivalla: ABC-saaret kuuluvat monien risteilyalusten matkaohjelmaan.

All inclusive -hotellit suosittuja

Curacaolla on tarjolla paljon eri tasoista majoitusta. Koska saari on suosittu hääparien keskuudessa, löytyy hotellivalikoimasta myös todella tasokkaita vaihtoehtoja. Perhehotelleja on myös runsaasti. Karibian lomakohteiden tapaan monet hotelleista ovat all inclusive -lomakeskuksia.

Edullisempaa majoitusta etsivät reissaajat voivat kokeilla majataloja. Toisin kuin monista muista Karibian lomakohteista, Curacaolta löytyy myös vaatimattomampia vaihtoehtoja.

Liikkuminen saarella

Curacaolla voi liikkua omalla vuokra-autolla, paikallisbusseilla tai polkupyörällä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että julkinen liikenne on saarella rajoitettua. Eniten saaresta saa irti vuokraamalla auton. Taksien hintataso on melko korkea.

CURACAON NÄHTÄVYYDET

Curacao on eksoottinen lomakohde Karibialla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkikierroksia Willemstadissa

Willemstad on Curacaon helmi, jota ei voi jättää väliin. Värikkäiden rakennusten ihastelun lisäksi kannattaa poiketa ainakin Amsterdam-linnoituksella sekä kelluvilla markkinoilla. Kaupungissa on helppo liikkua jalkaisin tai hypätä vaikka turistikierroksia järjestävän vaunun kyytiin.

Curacao Sea Aquarium sopii perheille

Jos haluat tutustua vedenalaiseen maailmaan ilman sukellusta, poikkea Willemstadissa sijaitsevassa Sea Aquariumissa. Koko perheelle sopiva kohde on toiminut jo vuodesta 1984 saakka.

Meren rantaan koralliriuttojen tuntumaan rakennetun akvaarion erikoisuus on altaisiin jatkuvasti pumpattava merivesi. Sea Aquariumin vierestä löytyy uimaranta kaikkine palveluineen.

Curacao Sea Aquarium

Christoffelin kansallispuisto

Curacaon suurin kansallispuisto Christoffelpark on ehdoton käyntikohde matkailijoille. Puistosta löytyy sekä vaellusreittejä että autoteitä, joita pitkin alueeseen voi tutustua joko itsenäisesti tai ohjatusti.

Puistossa voi bongata monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, mutta myös tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan Savonetin plantaaseilla.

Christoffelpark

Curacaon likööritehdas

Monet matkailijat tuntevat syvänsinisen Blue Curacao -liköörin, jota löytyy baarikaapeista ympäri maailmaa. Curacaolla voi vierailla likööritehtaalla tutustumassa tuotteeseen, jota on valmistettu jo vuodesta 1896 saakka. Tiesitkö, että sininen juoma ei suinkaan ole ainoa Curacao-likööri?

Curacao Liquor

CURACAON PARHAAT

Curacao sopii sukeltajille

Koe nämä Curacaolla

  1. Ota kaikki irti Curacaon kauniista rannoista ja kokeile sukellusta.
  2. Vuokraa auto ja tee saarikierros.
  3. Ihaile siirtomaatunnelmaa Willemstadin kaupungissa.
  4. Tee retki Christoffelin kansallispuistoon.
  5. Tutustu vedenalaiseen maailmaan Sea Aquariumissa.

Curacaon miinukset

  • Curacaolle ei ole suoria lentoja Suomesta.
  • Hintataso on paikoin korkea.

Lisätietoja

Curaçaon viralliset matkailusivut

Kuvat: Tjäreborg, Flickr / Jessica Bee, Tjäreborg, Flickr / Meindert Arnold Jacob, Flickr / laszlo-photo