Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Alanya

Alanya

Alanya on Turkin aurinkoinen kestosuosikki

Kahden hiekkarannan ympärille levittäytynyt turkkilainen rannikkokaupunki Alanya vetää vuosi toinensa jälkeen sankat joukot suomalaisia nauttimaan auringosta ja rennoista rantapäivistä.
Päivitetty: 16.05.2022
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Turkin etelärannikolla sijaitseva Alanya on suosittu matkailukohde, jonne tehdään erityisesti pakettimatkoja. Edullinen hintataso, herkulliset turkkilaiset ruoat ja liki vuoden läpi lämmittävä aurinko ovat syitä Alanyan loputtomaan suosioon.

Monipuolinen rantalomakohde

Turkin Alanya on suosittu rantalomakohde, jonka väkimäärä kasvaa huomattavasti jokakesäisen matkailusesongin aikana. Turismi onkin alueen pääelinkeino. Matkailijoita Alanyaan houkuttelevat erityisesti hiekkarannat, historialliset nähtävyydet sekä vilkas yöelämä.

Välimeren rannalla sijaitseva Alanya on yksi Turkin suosituimmista rantalomakohteista. Alanya tunnetaan rantojensa ohella myös urheilumahdollisuuksistaan ja nähtävyyksistään, minkä lisäksi kaupunkia ympäröivä vuoristo tuo oman säväyksensä Alanyan lomakohteeseen.

Kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Kale-linnoitus, Damlatas-tippukiviluolat ja satamassa sijaitseva Punainen torni.

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Alanyan linnoitukselta avautuva merinäkymä on monen suosikki.

Välimeren ilmasto

Alanyan ilmasto on tyypillinen Välimeren rannikkoalueen ilmasto. Talvet ovat lauhkeita ja sateisia, kesät kuumia ja kuivia. Alanyassa sataa eniten joulu- ja tammikuussa, kuivinta ja kuuminta on elokuussa.

Elokuussa keskilämpötila on noin +27 astetta. Kylmin kuukausi on tammikuu +12 asteen keskilämpötiloineen, joten varsinaisesti kylmästä ei Alanyassa voi puhua edes talvella. Vuoden keskilämpötila on noin +19 celsiusastetta. Vaikka Alanyaan matkustetaan ympäri vuoden, suurin osa matkatoimistoista järjestää matkoja Alanyaan vain kesäsesonkina.

Rantaelämää ja vesiaktiviteetteja

Alanya sopii erityisesti ranta- ja aktiivilomailijoille. Alanyan rantaa halkoo parinsadan metrin korkeuteen nouseva Kale-kukkula. Kukkulan läntisellä puolella sijaitseva kaksi kilometriä pitkä Kleopatra-ranta on melko vilkas ja itäinen Keykubat-ranta sopii paremmin lasten kanssa matkustaville loivuutensa vuoksi.

Vauhtia lomaansa kaipaavat voivat puolestaan harrastaa vesihiihtoa, nousuvarjoliitoa ja banaaniveneellä ajelua Kleopatra-rannan puolella sijaitsevalla Palm Beachillä. Rannoilla vuokrataan myös vesiskoottereita ja polkuveneitä sekä järjestetään sukellus- ja snorklausretkiä. Mainion vaihtoehdon vesi- ja rantaleikeille tarjoaa Alanyan vieressä kohoava vuoristo, jonne voi tehdä esimerkiksi safari- tai vaellusmatkoja.

Alanya on myös hyvä ostoskohde. Sataman ja pääkadun välissä levittäytyvällä basaarialueella voi tehdä edullisia ostoksia, kunhan muistaa aina tinkiä. Tinkaaminen omenateen äärellä kuuluu kaupankäyntiin.

Eri puolilla kaupunkia järjestetään markkinoita, joilla myydään yleensä erityisesti elintarvikkeita. Tuoreet, paikalliselta viljelmältä peräisin olevat makeat hedelmät ovat herkullisia ja kotiinviemisiksi kannattaa ostaa edullisia mausteita.

Erityisesti nahka on Turkissa halpaa. Nahkatuotteita voi vaikka teettää edulliseen hintaan jossakin monista keskustan nahkaliikkeistä. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevat Alanyum- ja Mega Mall -ostoskeskukset ovat hyviä paikkoja vaateostosten tekemiseen.

>> Lue myös: Alanyan upeimmat rannat – katso kuvat ja suunnittele oma matkasi

Huomioi turkkilainen kulttuuri

Turkkilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja Alanyassa suhtaudutaan matkailijoihin todella positiivisesti. Hinnoista keskustelu kuuluu perinteiseen kaupankäyntikulttuuriin, ja suomalaisille tuttu kiire loistaa Alanyassa poissaolollaan. Tunnelma lomakohteessa onkin hyvin rento, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa myös ongelmia, sillä esimerkiksi aikataulut eivät aina pidä.

Matkailijoiden kannattaa huomioida myös muut turkkilaisen kulttuurin erityispiirteet. Vaikka Alanya onkin suosittu matkailukohde, maan pääuskonto islam tulee ottaa huomioon esimerkiksi pukeutumisessa. Valtaosa matkailijoista käyttää kesäkuumalla lyhyitä shortseja ja toppeja, mikä on sallittua, mutta saattaa vaikuttaa paikallisten suhtautumiseen.

Turkissa puhutaan turkkia, mutta Alanyassa voi pärjätä mainiosti myös englannilla, ja joissain paikoissa palvelua saa myös suomeksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ALANYASSA

Alanya, Turkki
Lämmin aurinko ja hyvät hiekkarannat houkuttelevat matkailijoita Alanyaan.

Lentoja ja pakettimatkoja

Alanya on monen matkatoimiston vakiokohde, mutta tarjolla on perinteisten pakettimatkojen lisäksi pelkkiä lentoja. Monet matkustavat Alanyaan Antalyan lentoasemalta, joka sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Alanyasta. Alanyan oma lentoasema, Gazipasan lentokenttä, sijaitsee noin 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Useilla lentoyhtiöillä on säännöllisiä lentoja Antalyaan. Lentojen hinnat alkavat yleensä 200–400 eurosta. Matkustusajankohta näkyy suoraan matkojen hinnoissa. Sesongin ulkopuolella matkustava saattaa joutua lentämään Alanyaan muutaman välilaskun kautta.

Alanya kuuluu suomalaisten tyypillisiin äkkilähtökohteisiin: pakettimatkan voi viime hetkellä saada huomattavan edullisesti verrattuna pelkkiin lentohintoihin.

Majoitusta jokaiseen budjettiin

Alanyan hotellitarjonta on monipuolinen. Suosittuna matkakohteena kaupunki tarjoaa paljon erilaisia hotellivaihtoehtoja perinteisistä perhe- ja lomahotelleista edullisempaan majoitukseen. Kaupungin ympärillä sijaitsee myös useita all inclusive -hotelleja.

Suuri osa hotelleista sijaitsee melko keskeisellä paikalla rannan läheisyydessä, mutta vähän kauempanakin sijaitsevat hotellit ovat kävelymatkan päässä rannasta ja keskustasta.

Edullinen joukkoliikenne

Kaupungin sisäisessä liikenteessä voi liikkua esimerkiksi dolmusilla ja taksilla. Dolmus, eli paikallisliikenteen minibussi, on todella edullinen keino liikkua paikasta toiseen. Alanyasta on myös edullisia linja-autoyhteyksiä useisiin muihin Turkin kohteisiin.

Dolmusilla matka maksaa alle euron ja sitä varten on suositeltavaa varata tasaraha. Bussista pääsee ulos varsinaisten bussipysäkkien lisäksi oikeastaan missä tahansa, kunhan vain huikkaa kuskille toiveensa hypätä pois kyydistä. Vanhoja dolmus-busseja on ryhdytty korvaamaan nykyaikaisemmilla busseilla.

Taksilla liikkuminen on edullista ja taksiasemia sekä -kutsunappeja on tiheässä. Kannattaa aina tarkistaa, että kuski laittaa mittarin päälle. Näin vältyt ikäviltä huijausyrityksiltä, joita toisinaan tapahtuu.

ALANYAN NÄHTÄVYYDET

ShutterstockAlanya, Turkki
Punainen torni on Alanyan klassikkonähtävyys. Tornin vieressä on myös pieni uimaranta, joka on pääasiassa paikallisten suosiossa.

Elämyksiä Alanyan ympäristössä

Alanyan ympäristöön järjestetään runsaasti opastettuja retkiä, ja hyvä kohteita ovat esimerkiksi kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Taurus-vuoristo ja Pamukkalen kalliot. Manavgatin kansallispuistossa voi harrastaa esimerkiksi abseilingiä ja rotkovaellusta. Alanyasta on lisäksi mahdollista lähteä useita tunteja kestävälle mönkijäsafarille.

Ihon kuorinnan, pesun ja hieronnan sisältävä turkkilainen sauna, hamam, on rentouttava aloitus aurinkolomalle. Hamameja on runsaasti ympäri Alanyaa.

Yöelämää satamassa

Pimeän tultua kaupungin satama-alue kuhisee elämää. Satamassa on myös runsaasti pienempiä kuppiloita sekä turkkilaisia ja kansainvälisiä ruokaravintoilta.

Sataman ravintoloissa hinnat ovat usein korkeammalla kuin keskustasta hieman kauemmas mentäessä. Ruokapaikkaa etsiessä kannatta kysellä paikallisilta ravintolasuosituksia.

>> Lue myös: Näin herkutellaan Alanyassa – saako tämä veden kielellesi?

Upeat maisemat Kale-kukkulalta

Alanyan kävijän ehdoton retkikohde on rantojen välissä sijaitseva kukkula, jonka huipulla sijaitsevalta Kale-linnoitukselta on upea näkymä merelle ja kaupunkiin.

Linnoitukselle johtaa kiemurteleva tie, jonka varrella on pieniä kahviloita ja kauppoja sekä paikallista elämää. Ylös pääsee myös dolmus-bussilla.
>> Lue myös: Tällainen on Alanyan ykköskohde – katso kuvat tunnetusta linnoituksesta!

Kulttuuria ja arkkitehtuuria

Kulttuurinnälkäiselle Alanyan mielenkiintoisimpia vierailukohteita ovat arkeologinen museo, Atatürkin talo sekä Damlatas-tippukiviluola.

Satama on yksi Alanyan tunnetuimmista käyntikohteista. Satamassa, linnoituskukkulan juurella sijaitseva kahdeksankulmainen Punainen torni on valokuvista tuttu nähtävyys.

Retkiä merelle ja vuoristoon

Sataman rantakadulla voi neuvotella itselleen risteilylipun edulliseen hintaan. Päivän kestävä meriretki onkin mainio keino tutustua rannikolla sijaitseviin luoliin. Useilla meriretkillä hurjimmille tarjoutuu myös mahdollisuus päästä hyppäämään mereen kalliolta yli kymmenen metrin korkeudesta.

Paikalliset matkatoimistot järjestävät retkiä Taurus-vuoristoon. Vuoristokylissä voi tutustua paimentolaiselämään sekä tupakan ja puuvillan viljelyyn. Taurus-vuoristossa kannattaa vierailla ennen kaikkea tutustuakseen Unescon maailmanperintökohde Pamukkaleen upeine putouksineen ja kylpyaltaineen.

Auringon paahdetta karkuun haluavalle hyvä retkikohde on vuorilla virtaava Dim-joki, Dimcay, jonka varrelle on rakennettu useita ravintoloita, joissa syödään istuen jokeen ponttooneiden päälle rakennetuissa katoksissa. Joen vesi on virkistävän kylmää ja monet paikallisetkin pakenevat kuumuutta Dimcayn viileyteen.

ALANYAN PARHAAT

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Paikalliskulttuuri näkyy Alanyassa hyvin, mutta matkailija välttyy helposti yhteentörmäyksiltä.

Alanyan parhaat rannat

 1. Kleopatran ranta
 2. Palm Beach
 3. Keykubat
 4. Incekum
 5. Damlatas

Alanyan parhaat retkikohteet

 1. Pamukkale
 2. Kale-kukkula
 3. Damlatas Aqua Center -vesipuisto
 4. Dimcay-joki
 5. Välimeren risteily

Alanyan parhaat ostospaikat

 1. Alanyan basaarit
 2. Markkinat
 3. Alanyum-ostoskeskus
 4. ATM-outlet
 5. Kauppahalli

Lisätietoa

Turkin valtion matkailutoimisto

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (30) Jätä kommentti

 1. Olen käynyt Alanyan kohteista toukokuussa Blue Heaven hotellissa kerran ja pari kertaa Sun Flower kakkosessa. Nyt menemme toukokuussa Villa Sonataan josta ei ole tietoa. Toukokuussa voi joskus sataa mutta yhdellä matkalla ei tullut pisaraakaan. Ihan kiva paikka. Ruoka on halpaa ja alkoholi ei niin halpaa kuin Kreikassa koska on muslimaa ja omaa tuotantoa ei ole paljon. Iso paikka ja löytyy jokaiselle jotakin. Myös keväällä MM-lätkä näkyy monessa paikassa. Jos haluaa Mertarannan selostuksella niin voi suunnistaa Suomi-baareihin. Hyvin ystävällisiä ihmisiä mutta sisäänheittäjiä riesaksi asti. Tasahintaisia liikkeitä on jonkun verran ja niissä ei tyrkytetä. Vihannestoripäivät ovat mahtavat ja muutamalla eurolla saa kassit täyteen terveellistä ruokaa. Ainakin perjantaisin on bussiterminaalin kohdalla keskustassa. Halvempaa kuin Bodrumissa. Ei kannata vaihtaa rahaa Suomessa. Hotelleissa voi vaihtaa vähän ja kaikkein halvinta on viralliset rahanvaihtopisteet pääkadun varrella. Huomatkaa että jos maksatte hotellipiikin luottokortilla niin kurssi on hotellin kurssi. Ruokakaupoissa ja muissa isommissa käy luottokortit ja niissä on paremmat kurssit. Käteisostoissa kannattaa laskea tuleeko euroilla vai turkin liiroilla maksaminen halvemmaksi. Vaihtelee. Mutta euroilla pärjää katukaupoissa.


 2. Eilen ostettu matka ja perjantaina 24.5 lähtö. Äkkilähtö eikä hotellista tietoa mut aina ollu tuuria hotellin suhteen muissa matkakohteissa. Onko muita yksin matkustavia? Toivottavasti löytyy bilemeininkiä.
  M-83 :)


 3. Matka Alaniaan 19/5 – 9/6 /2013 on tilattu ja maksettu ! Tjäreborkin matka Oulu – Alania – Oulu !


 4. Vaimon kanssa Alaniaan 19/5 – 9/6 !! Ollaan oltu ennenkin ja tykätään paikasta !


 5. toukokuun viimeinen päivä kahdestaan Alanyaan, Remi-hotelli,
  al-inclusive, onko jollain kokemusta, millainen ruoka esim.?


 6. Huhtikuussa olin äitini, tätini ja tätini työkaverin kanssa ensi kertaa Alanyassa. Ihastuin valtavasti! Ainut asia, mikä alkoi vähän kyllästyttää, oli jatkuva kaupustelu..

  Hotelli oli upea, ja yötkin sai nukkua rauhassa. Tuli käytyä Kale-kukkulalla, joka oli tosi upea. Myös Damlatas-tippukiviluola nähtiin, mutta siihen vähän petyin; oli paljon pienempi kuin luulin..

  Ruoka oli halpaa, mutta juomat kalliita.

  Alanya on mielestäni paljon parempi matkakohde kuin Kreikka tai Bulgaria.


 7. On tullut käytyä muutama kerta. Onhan se kuuma ja aurinkoinen paikka.
  Mainoksista tahtoo unohtua usein asioiden kääntöpuoli. Alkavat turkkilaisetkin nykyään rahastamaan mielenkiintoisilla asioilla kuten ilmastointi 10e / päivä … espanjassa on ollut 1-2e per päivä ja bulgaariassa kuului hintaan (ei siellä sitä tosin yleensä taida tarvitakaan). Rannat on kauniita mutta aika kovat aallot – useimmiten taitaa jäädä rannalla lekotteluksi uimareissu. Linnoituksella joutui huijatuksi kun ns. opas eli ukko joka käveli perässä ryhtyi tivaamaan 20e “opaspalveluista” elli 500m kävelystä. Maksoin 10e jotta pääsin ukosta ja sen vahtikoirista eroon … toisten en mene linnoitukselle. Basaarissa heti kun silmä vältti paikalliset pussihousutt tönivät emäntää koska nänellä oli hiaton t-paita – huonoa käytöstä minun mielestäni. Hotelli sinänsä ok mutta eivät uskaltaneet sanoa öisille metelöijille mitään – normituristeilla hieman hankala nukkua kun huutoa kuuluu pitkin yötä. Se onneksi saatiin muuten kuriin sitten myöhemmin.


 8. Uskon että odotat, itekkin lähössä alanyaan kaverin kans alle kahen kuukauden päästä ja ihan mieletön hinku jo lähtee :) Mites tuol nykyään toi tupakointi? voiko esim. hotellin parvekkeel polttaa tai baareis jne?


 9. Lokakuussa lähdetään ensimmäistä kertaa Turkkiin ja Alanyaan. Kummasti odottaa jo nyt matkaa :)


 10. Olin ensimmäisen kerran Alanyassa syyskuun lopussa. Sää oli koko ajan todella lämmin ja kaunis +25-+32. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Tyrkyttäviin kauppiaisiin kun suhtautuu huumorilla, niin ei sekään ärsytä. Linnoitukselle menimme taksilla ja kävelimme alas. Näkymät olivat huikeat. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, joten uusi matka on jo tilattu =) Nahka ja kulta oli ainakin tuolloin suht edullista. Ruoka todella hyvää ja huokeaa. Alkoholi on kallista samoin virvoitusjuomat… Kaupoista sai myös Mars-patukoita, joten en joutunut kärsimään edes vieroitusoireita suklaasta :D Suosittelen Alanyaa lämpimästi…


 11. Olen itse käynyt alanyassa viisi kertaa ja täysin ihastunut kyseiseen kaupunkiin! Mukavia ihmisiä, hyvää palvelua, shoppailu mahdollisuudet ja lämpöä riittää. Monia tuttujakin on jo ehtinyt muodostua reissujen aikana. Kovasti alanya on toki muuttunut vuosien mittaan turismin seurauksena mutta edellen tykkään kovasti. Basaareilla tyrkyttäminen on välillä melkoisen tunkeilevaa ja hintoja saa tinkiä reilustikkin. Päivä merellä retki on pakollinen jokaisella reissulla, mahtava rusketus ja kauniit maisemat! Ranta-aktiviteettejä kannattaa ehdottomasti ja parturipalveluja, hyvää jälkeä halpaan hintaan. Itse suosin turkkia syysaikaan, lämpötila ei ole turhan kuuma mutta rusketus on taattu.
  Toivottavasti pääsen taas pian turkkiin päin matkustelemaan!!:)


 12. Huomenna lähdös taas Alanyaan, oltiin toukokuussa viimeksi siellä kaksi viikkoa.
  Mahtava ruoka, turvallinen paikka ja aina melkein aurinko paistaa:)
  Ei moittimista millään muotoa,
  ihmiset rentoja, hyvä ruoka ja palvelu pelaa. Jos tyrkyttäminen ja liian innokas myynti basaareilla ärsyttää, saa tuliaiset myös isoilta ostareilta ja kauppakeskuksista, siellä eivät riuhdo hihasta. Minulla ei ole paikasta henkilökohtaisesti mitään negatiivista sanottavaa.


 13. Just viime yönä tultiin. Neljäs kerta Alanyassa.Tosi hikistä oli, varautukaa siihen. Hotellit ( keskitasoa olevatkin) aivan ok. Tuputtaminen on ärsyttävää ja jotkut kauppiaat tosi tunkeilevia. Käykää ihmeessä kampaamoissa ja partureissa. Hyvä palvelu ja tosi edullista. Kallistunut on kaupunki, en tarkoita muuta kuin hintatasoa! Vaihtakaa eurot liiroiksi heti,etteivät vedä välistä! Mukavaa reissua ja paljon aurinkorasvaa….!


 14. Me olemme menossa perheen kanssa elokuun loppupuolella Alanyaan, ite olen käynyt Alanyassa viimeksi 13 vuotta sitte ja Marmariksella 7 vuotta sitten, mielenkiinnolla odotan kuinka paikka on muuttunut. Paljon ollaan kuultu hyviä kokemuksia, joten innolla odotamme tulevaa matkaa :-).


 15. Heips! Olemme kihlattuni kanssa lähdössä juhlistamaan hänen 50 vuotispäiviä 24.7. 2010 Alanyaan, eka kertaa Turkkiin ja odotamme innolla tuttavien positiivisten palautteiden paikkaansapitävyyttä. Aika monessa maassa reissattu ja uusi kohde on aina haaste. Toivottavasti loma menee nappiin<3


 16. Hei! Olemme lähdössä vaimon kanssa alanyaan 19.8 olemme hiukan yli parikymppisiä.. onko muita menossa sinne suunnalle silloin…??


 17. Kohtapuoliin lähdemme taas perheen kanssa Alanyaan. Edelliset kerrat olivat 2001 ja 2004. Koko perheen kokemukset paikasta ovat reilusti plussan puolella. Vuokraamalla auton pääsee katsomaan naapurikaupunkeja, mahtavia vuoristomaisemia, maaseutua ym. Upea maa!


 18. Ollaan menossa häämatkalle 24.7 Alanyaan, itselläni 17 kerta samaan paikkaan, mihelläni viides reissu. Ruoka on hyvää, ihmiset ystävällisiä, tyrkyttäminen basaareilla kuuluu osana kaupankäyntiä, pois vaan jos hinta ei miellytä, jos myyjä haluaa tehdä kaupat sinun hinnalla niin hakee sinut takasin =)Alkuperäisestä hinnanasta pitää saada pois 50-70%. Kalekukkula ihana paikka niin päivällä kuin illallakin. En juo olutta suomessa ollenkaan, mutta Alanyassa Efes uppooo =)). Päivä merellä reissut on joka kesä tehtävä, yhdessä päivässä kolmen päivän rusketus. Ja kaikille voin lämpimästi suositella Hamamia, ihana olo sen jälkeen, mieheni piti myös. Ei muuta kuin Alanyan lämpöön ja valmiiseen pöytään.


 19. Moi!

  Olen lähdössä avopuolisoni kanssa Alanyaan, nyt elokuun aikaan. tuntuu olevan just silloin ainakin ihan sika lämmintä, mitä ollaan Turkkiin tutustuttu netin kautta :)
  Odotan innolla tulevaa matkaa! otettiin se aurinkomatkojen kautta äkkilähtönä.
  Olisiko jollakin vinkkejä siitä maasta, muuta kuin että paljon tyrkkyjä kauppiaita ym..? :D

  Ekaa kertaa ollaan molemmat ylipäätää lähdössä ulkomaille, niin meinaa vähä jänskättää et muistaahan kaiken tarvittavan ottaa mukaan ja ennen kaikkee sen ettei ota liikaa ylimäärästä.. kuten vaatetta tms, koska jos sieltä sattuu jotain ostettavaa löytymää :)


 20. Olen lähdössä lokakuun alussa Alanyaan. Millaiset kelit silloin? Aurinkoa, vesisadetta? Missä kannattaa käydä? Onko turvallista? Ötököitä?


 21. Viime kesänä olimme viikon alanyassa nk. Jokerimatkalla, joten emme tienneet minkä hotellin saimme. Onneksi hotelli oli aivan mieletön ja keskustaan käveli vain 10 min nimeltään Bon apart. Lämpöä riitti joka päivä 30-45 astetta. Ruoka oli halpaa (esim. pasta bolognese 3,5 euroa). Juhliminen on kalista, drinkit baarissa jopa 9 €. Taksilla matkaaminen halpaa myös ja illalla baarien sulkeutuessa mielelläni taksilla matkustinkin, koska matka hotellille oli aika kamalaa, johtuen autolla ajelevista nuorista kundeista, jotka huutelivat kyytiin ehdottelivat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Dimjay oli aivan mieletön vaikka sinne meneminen onkin melko hankalaa ja bussi kuljetus takaisin oli sitä, että bussi oli aivan tupaten täynnä.

  Tykästyin kuitenkin paikkaan ja tänä kesänä lähdemme sinne jopa kahdeksi viikoksi.


 22. Toisen kerran Alanyaan perheen kanssa. Viimeksi v.2002, kaksi viikkoa Sifalar-hotellissa.
  Nyt Riviera, ja samat kaksi viikkoa. Onko kokemusta ko. hotellista?
  Eka reissulla oli todella mukavaa, paitsi basaarien pakkomyynnissä. Tarkkana saa rahoineen olla. Minultakin lähti setelinippu kädestä maksaessani ostoksia. Basaarikauppias otti ja laski itse haluamansa summan. Ylimääräistähän siinä lähti! Basaareissa kannattaa jo lähtökohtaisesti olettaa, että kusetetaan jokaisessa mahdollisessa paikassa!
  Päinvastaisia kokemuksiakin oli. Sähköpistokkeeseen adapteria etsiessä ystävällinen tele-liikkeen kauppias lähti itse opastamaan, mistä kyseisen adapterin saa ostettua. Tuli itse tulkiksi kun tiesi, ettei tämä kauppias osaa englantia tai suomea. Kaiken kukkuraksi vielä maksoi, eikä millään halunnut tarjoamaani rahaa! Aivan mahtavaa! Tuollaista palvelua ei saa mistään muualta.


 23. Olen menossa alanyaan maaliskuun loppu-helmikuun alku.Minkähän laista ilma on sillon ? Onko rusketus mahdollisuutta ? :D


 24. Suunnitteilla matka Alanyaan huhtikuun alussa ja kiinnostaisi tietää onko siellä lämmintä siihen aikaan? :D Rusketusta kaipaava ;) Täällä kun on enemmänkin siellä käyneitä niin ajattelin kysäistä jos joku viitsisi vastata. =) KIITOS !


 25. Oli minulakin ennakkoluulot alussa,mutta karisivat ekakerran jälkeen.Nyt on tullut käytyä alaniassa 14 kertaa.Keväisin ja syksyisin.Se on kävijän silmässä,miten, miten suhtautuu paikalliseen kulttuuriin.Kunnioittaa heitä ja käyttäytyy asiallisesti.Niin varmaan saa ystävällisen kohtelun.Vuosien saatossa on tullut paljon turkkilaisia ystäviä.Elegantit,Isabella,floora,Jesijurt hotellit kierretty.Parissakin hotellissa asuttu useamman kerran.Kaikki ystävällisiä.Palvelut toiminut hyvin.En ole huomannut mitään mafia toimintaa.Eikä ryöstetty koskaan.Suosittelen Alaniaa,jossa voi viettää mukavaa lomaa.Nähtävyyksiä on paljon.Kuka tykkää mistäkin? Huhtikuussa uudestaan vaimon kanssa,turkkilaisia tuttuja tapaamaan.


 26. Kävin Alanyassa heinäkuussa ja ihan kiva paikka.
  Pidin ilmastosta,ihmisistä,nähtävyyksistä ja siisteydestä.
  Mistään mafiasta ei tietoakaan.


 27. Alanya, = nyt turistirysä.
  Vielä 20-25v. sitten siellä oli kiva käydä ja heittää herjaa paikallisten kanssa. Hotellit ja ruokapaikat olivat paikallisten omistuksessa eikä heistä ollut muuta kuin hyvää sanottavaa.

  Käydessäni parivuotta sitten, kaikki on alistettu turismille/mafialle = kai turistimafialle.
  Ennen maksettiin tippiä tarjoilijalle, nykyään hän vie sen nurkkapöydässä istuvalle isännälle (mafia?.)
  Muutenkin asiakkaiden kohtelu töykeämpää.

  Eräs entinen tuttu paikallisista ketoi, että mafiosoiden hallinta-alueet näkyy hiusten-, partojen- ja pukeutumisen mukaan.

  Kuitenkin, jos olet bilehile tai rantaoleilija, mene Alaniaan. Nykyään kuitenkin pidä huoli, ettet tule ryöstetyksi, raiskatuksi tai huijatuksi.
  Turkkihan yrittää Romaanien kaveriksi EU:hun


 28. Olimme viikon Alanyassa kesäkuun puolessa välissä, matka oli oikein onnistunut: lämpötila oli huiman hyvä joka päivä, vaikka ennusteet näytti jopa sadetta, paikkanakin ja maisemiltaan todella mieleenjäävä, tekemistä riittää moneen makuun. Kuitenkin muutama asia alkoi jo viikon jälkeen olemaan hermoja rasittavaa: paikallisten myyjien tyrkyttäminen ja välillä jopa väkisin myyminen ei ollut meidän mieleen. Ja matkan jälkeen osoittautui, että pankkiautomaattikin oli kerran veloittanut väärän summan luottokortilta, jälkikäteen ei kiinnostaisi tuollaisia asioita selvitellä. Useamman kerran jos kävisin, voisi elämykset olla vielä parempia. Yleisarvosanaksi antaisin 7½


 29. Olen kolmesti käynyt Alanyassa.Viimeksi tulin sieltä kolme viikoa sitten. Olisin taas kovasti lähdössä, jos vaan saisin kaverin mukaan. Olen ihastunut Alanyaan, siisti viehättävä edullinen paikka jossa ihmiset ovat ystävällisiä. Minulla oli ennen ennakkoluuloja Turkkia kohtaan, mutta kyllä ne on tiukasti taakse jäänyttä aikaa. Suosittelen kannattaa käydä, ihastutte varmasti.


 30. IHA JEES OIS VOINU OLLA ALANYAN VESIPUISTOSTA TARKAT TIEDOT SIT OIS OLLU TOSI HYVÄ


 31. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.