Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Malesia

Koe aito Aasia Malesiassa

Elina Venttola Päivitetty: 16.01.2019
Malesiassa upea luonto, paratiisirannat ja mielenkiintoinen historia yhdistyvät suurkaupunkien loppumattomaan sykkeeseen.

Aurinkoinen Malesia kutsuu matkailijoita nauttimaan rantaelämästä ja kiinnostavasta kulttuurista. Tekeminen ei tästä maasta lopu kesken, oli kiinnostuksenkohteena sitten shoppailu tai sukellus. Yllätyksellisestä Malesian-lomasta nauttivat kaikki ikään katsomatta.

Eksotiikkaa ja kaupunkielämää Malesiassa

Monipuolinen Malesia ihastuttaa lukuisilla mahdollisuuksillaan. Tunnettu rantakohde Langkawi kutsuu auringonpalvojia, kun taas kulttuurista kiinnostuneet matkaajat tutustuvat historiallisiin kaupunkeihin ja majesteettisiin moskeijoihin. Eksoottinen Borneo on mainio matkakohde sukeltajille. Malesia on maa, jossa ranta-, kaupunki- ja aktiivilomat kohtaavat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmapiiri on Malesiassa ystävällinen ja palvelu hyvää. Monikulttuurisessa maassa on helppo matkustaa, ja Malesian hintataso on eurooppalaisesta näkökulmasta varsin edullinen.

Langkawi, Malesia
Langkawin saarella pääsee myös kaapelikärryyn ihailemaan ympäröivää maisemaa.

Lämmintä vuoden ympäri

Malesian ilmasto on kuuma ja kostea ympäri vuoden. Manner-Malesiassa sateita on odotettavissa eniten talvella syyskuusta maaliskuuhun, koska koillismonsuuni tuo sateet mantereelle.

Länsirannikolla lounaismonsuunin tuomat sateet yllättävät kesäkuukausina toukokuusta lokakuuhun. Aurinkoa kuitenkin riittää kaikkina vuodenaikoina, eikä lämpötila juuri laske alle 20 asteen.

Edullinen ja monipuolinen

Monipuolinen Malesia on erinomainen matkailumaa kaikenlaisille turisteille. Reppureissaajat kiertävät koko maan edullisilla bussiyhteyksillä, kaupunkimatkaajat viilettävät pääkaupunki Kuala Lumpurin sykkeessä ja rantalomailijat ruskettuvat Langkawin hiekkarannoilla. Häämatkalaisille sopii vaikkapa Borneo, ja lapsiperheille puolestaan riittää runsaasti aktiviteetteja ja erilaisia teemapuistoja.

Malesian luonto tarjoaa upeita maisemia muun muassa kansallispuistoissa. Kaupungeissa voi syventyä myös maan historiaan, käydä edullisilla ostoksilla tai maistaa herkullisia paikallisia ruokia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Malesia on turvallinen matkailumaa

Malesiassa matkailija voi rentoutua ja lomailla ilman turhia huolia. Maa on turvallinen matkakohde, vaikkakin maalaisjärki on tarpeen esimerkiksi taskuvarkaiden välttämiseksi. Isoissa kaupungeissa ja vilkkaissa turistikohteissa liikkuu taskuvarkaita, mutta väkivaltaa tai levottomuuksia ei juuri esiinny. Tavanomainen varovaisuus on kuitenkin tarpeen.

Turistikohteissa paikalliset puhuvat yleensä hyvää englantia. Matkalla voi kuljettaa mukana pientä sanakirjaa, josta löytyvät yleisimmät sanat ja kysymykset malaijin kielellä.

Malesian valtauskonto uskonto on islam, mutta maassa vallitsee uskonnonvapaus. Matkailijan kannattaa kuitenkin pitää mielessä kunnioitus paikallisia tapoja kohtaan – etenkin moskeijavierailuilla olkapäät ja polvet tulee peittää. Homoseksuaalisuus on Malesiassa rikos.

Tarkista Ulkoministeriön matkustustiedote ennen matkaasi ja vältä matkustamista Sabahin osavaltion itärannikolle.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MALESIASSA

Kuala Lumpur, Malesia
Kuala Lumpurin tunnistaa korkeista Petronas-torneista.

Lennot Malesiaan

Suomesta matka Malesiaan taittuu helpoiten lentämällä Helsingistä Singaporen kautta Kuala Lumpuriin. Finnairilla on suoria lentoja Singaporeen. Lisäksi esimerkiksi Turkish Airlines lentää Istanbulin kautta edullisesti Kuala Lumpuriin.

Malesian sisällä matkaa voi jatkaa Malaysia Airlinesin tai Air Asian kotimaanlennoilla. Myös busseilla ja junilla on laaja verkosto.

Majoitus Malesiassa

Malesiasta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille matkabudjeteille. Edulliset majatalot, rantabungalowit ja luksushotellit ovat kaikki edustettuina Malesian lomakohteissa. Kuala Lumpurista löytyy kansainvälisiä ketjuhotelleja ja Langkawista tyylikkäitä lomakyliä. Suomalaisittain hintataso on edullinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vilkkaimpien turistialueiden ulkopuolella majoitustarjontaa on vähemmän, mutta myös hinnat laskevat sitä mukaa, mitä kauemmas tyypillisimmistä matkakohteista menee.

Liikkuminen Malesiassa

Malesian sisäiset matkat voi kulkea lentojen lisäksi myös busseilla ja junilla. Verkostot ovat hyvät ja liput edulliset.

Autoja ja moottoripyöriä voi vuokrata lähes kaikkialla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että etenkin isoimmissa kaupungeissa liikenne on vilkasta ja poikkeaa kovasti suomalaisesta ajotyylistä. Malesiassa ajetaan vasemmalla puolella tietä.

Taksit ovat suhteellisen edullisia, mutta hinnasta kannattaa sopia etukäteen – kuskit eivät yleensä suostu käyttämään mittareita.

MALESIAN MATKAKOHTEET

Melaka, Malesia
Melakassa voi nähdä portugalilaisten, hollantilaisten ja brittien vaikutuksen Malesian historiaan.

Pääkaupunki Kuala Lumpur

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on värikäs sekoitus katukeittiöitä, basaareja ja ylellisiä ostoskeskuksia. Kaupungin modernissa keskustassa pilvenpiirtäjien seasta erottuu Kuala Lumpurin tunnetuin rakennus, Petronas Towersin kaksoistornit.

Nälkä ei tässä kaupungissa pääse yllättämään, sillä lukuisat ruokakojut eivät koskaan ole kaukana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuala Lumpur on helppo ja siisti suurkaupunki, jossa riittää tekemistä sekä aikuisille matkaajille että reppureissaajille. Lapsiperheitä puolestaan houkuttelevat kaupungin ja lähialueiden vesi- ja huvipuistot.

>> Lue lisää vinkkejä Kuala Lumpurin kohdeoppaasta!

Suosittu Langkawi on Malesian rantaparatiisi

Langkawin saaristo koostuu 99 saaresta, joista Pulau Langkawi on vilkkain. Myös malesialaiset lomailevat Langkawilla.

Langkawi on siisti ja suosittu lomakohde, jonne turismi on tuonut valtavan määrän ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Saaren kauneus on kuitenkin kiistämätön, eikä ole ihme, että rantojen postikorttimaisemat houkuttelevat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen.

Langkawi on verovapaa saari, mutta sen hintataso on silti varsin korkea Malesian mittapuun mukaan. Vilkas turismi ja kalliit hotellikompleksit ovat nostaneet hintoja tasaisesti. Langkawilla pärjää hyvin englannin kielellä.

>> Lue lisää vinkkejä Langkawin kohdeoppaasta!

Malesian Borneo

Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari, joka on jaettu Malesian lisäksi myös Indonesian ja Brunein kesken. Borneolta löytyy myös maailman vanhin sademetsä.

Monille Borneo on unelmien kohde, jossa vehmas luonto ja orangit hurmaavat. Sukeltajille Borneo tarjoaa ainutlaatuiset vesistöt. Villin luonnon lisäksi saarelta löytyy myös nykyaikaisia kaupunkeja tyylikkäine hotellikomplekseineen.

Malesian Borneon keskeisin paikka ja Sabahin osavaltion pääkaupunki on Kota Kinabalu. Kinabalun kansallispuistosta löytyy myös Mount Kinabalu, yli 4 000 metriä korkea vuorenhuippu, jonne tuhannet ihmiset kiipeävät vuosittain. Kirkkaana päivänä huipulta aukeaa henkeäsalpaava maisema yli Borneon.

Brittitunnelmaa Cameron Highlandsilla

Brittiläistä siirtomaatyyliä henkivä Cameron Highlands on yksi Malesian suosituimmista turistikohteista. Vehreät teeplantaasit ja mansikkafarmit löytyvät keskeltä villiä viidakkomaisemaa. Matkaajien aktiviteetteihin kuuluvat yleensä kävelyretket viidakossa sekä visiitit teeplantaaseille.

Cameron Highlands sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Kuala Lumpurista. Luonnonkaunis Cameron Highlands tarjoaa vaihtelevaa maisemaa kaupunki- ja rantakohteiden jälkeen. Vilkkaan turistisesongin aikaan majoitus on syytä varata ajoissa.

Historiallinen Melaka

Historiallista Malesiaa etsivän matkaajan kannattaa poiketa Melakaan. Vain parin tunnin ajomatkan päässä Kuala Lumpurista sijaitseva viehättävä kaupunki hurmaa vierailijan kauneudellaan ja herkullisilla ruoillaan. Kahvilat, ravintolat ja galleriat täyttävät pienet kujat.

Melakassa, kuten myös muualla Malesiassa, ovat nähtävissä kiinalaiset ja intialaiset vaikutteet. Kaupungin vaikuttavimpiin nähtävyyksiin kuuluukin paikallinen Chinatown. Town Square -nimiseltä aukiolta löytyy useita mielenkiintoisia museoita.

MALESIAN PARHAAT

Langkawi, Malesia
Pentai Tengahin ranta kutsuu matkailijoita Langkawin saarella.

Malesian parhaat elämykset

 1. Shoppaile ja tutustu nähtävyyksiin Kuala Lumpurissa.
 2. Sukella Borneon vesistöissä.
 3. Näe Melakan historiallinen kaupunki.
 4. Vieraile Cameronin ylängön teeplantaaseilla.
 5. Rentoudu Langkawin saarella.

Malesian parhaat rantakohteet

 1. Borneo
 2. Langkawi
 3. Perhantianin saaret

Malesian parhaat teemapuistot

 1. Sunway Lagoon
 2. Genting Theme Park
 3. Cosmo’s World

Lisätietoa

Malesian viralliset matkailusivut (englanniksi)

Teksti: Maria Hietala, Jenna Lehkonen ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Vaihtelua rantapäiville Langkawilla – katso kolme kiinnostavaa nähtävyysvinkkiä

Kuninkaallisten suosikki ja elokuvien kuvauspaikka – tällainen on Penangin upein luksushotelli

Löydä uusi lomakohde Aasiasta – katso, mikä rantaparatiisi sopii sinulle parhaiten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja