Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Valkoisten rantojen Koh Kood saa kävijän rakastumaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.07.2019
Rauhallinen tunnelma, kauniit rannat ja mutkaton ilmapiiri tekevät Siaminlahdella sijaitsevasta Koh Koodista leppoisan lomakohteen.

Kuvankaunis Koh Kood sopii löhöilijälle

Itä-Thaimaassa sijaitseva Koh Kood on tunnelmallinen saarikohde, joka tarjoaa valkohiekkaisia paratiisirantoja, tuulessa hiljakseen heiluvia palmuja sekä rauhallista tunnelmaa. Saari sopii erityisesti matkailijoille, jotka kaipaavat perinteistä thaimaalaista rantaparatiisia: aktiviteetteja tai nähtävyyksiä ei juuri ole, joten päivät kuluvat Koh Koodilla mukavan rauhallisesti.

Noin 2 000 asukkaan saari sijaitsee Siaminlahdella lähellä Kambodžan rajaa ja on osa Tratin provinssia. Koh Kood on pinta-alaltaan Thaimaan neljänneksi suurin saari, mutta saaren läpi kulkee siitä huolimatta vain yksi suuri päätie.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomaparatiisia kaipaavalle matkailijalle Koh Kood on erinomainen valinta, sillä tällä saarella ei tarvitse kokea stressin häivääkään. Koh Kood tunnetaan myös nimellä Koh Kut.

Inka KhanjiKoh Kood
Koh Koodin suosituin matkailusesonki on marras–maaliskuussa, kun sateita on vähiten.

Matkusta alkuvuodesta

Koh Koodilla nautitaan trooppisesta ilmastosta, ja paras aika matkustaa onkin joulu–maaliskuu. Silloin lämpötila on 30 asteen tuntumassa, sadekausi on loppunut ja maisemat yhä kauniin vehreitä.

Kuiva kausi sijoittuu Koh Koodilla marraskuusta maaliskuulle, ja eniten sateita on kesä–syyskuussa. Lämpötilat ovat 30 asteen tuntumassa läpi vuoden.

Ota rennosti ja nauti aktiviteeteista

Trooppiselle saarelle matkustetaan ensisijaisesti rentoutumaan. Koh Koodin merkittävin tulonlähde on matkailu, ja saarella toimiikin lukuisia hotelleja ja ravintoloita. Pitkät hiekkarannat tarjoavat mahdollisuuksia nauttia lämmöstä ja auringosta, mutta vastaavasti rutkasti aktiviteetteja arvostava matkailija taas voi kyllästyä saarella nopeasti.

Saari toki tarjoaa muutamia aktiivimahdollisuuksia kuten kajakointi-, snorklaus- ja sukelluspuitteet. Lisäksi hotelleissa järjestetään esimerkiksi jooga- ja thainyrkkeilytunteja, mutta esimerkiksi patikointi on saarella hieman haastavaa reittiverkoston puuttumisen vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintataso Koh Koodilla on monia muita Thaimaan kohteita kalliimpaa. Ruokakauppoja ei ole pieniä kioskeja lukuun ottamatta, ja lähes kaikki tuodaan saarelle mantereelta. Tästä syystä esimerkiksi ravintoloiden ja hotellien hinnat ovat monia muita Thaimaan saarikohteitakin kalliimpia.

Koh Kood on helppo lomakohde

Koh Kood on pääasiassa matkailijoiden täyttämä saari, ja valtaosa saarella asuvistakin työskentelee esimerkiksi hotelleissa tai ravintoloissa. Tästä syystä paikalliskulttuuri on hyvin vähäistä, mikä toisaalta köyhdyttää lomaelämystä mutta toisaalta tekee matkailusta helppoa ja huoletonta.

Vaikka matkailijat eivät koekaan suuria kulttuurien yhteentörmäyksiä matkalla, tulee paikallista kulttuuria siitä huolimatta kunnioittaa. Opettele edes muutama thaimaalainen kohteliaisuusfraasi ennen matkaa, käytä niitä usein ja suhtaudu vieraisiin tapoihin kunnioittaen. Pyhissä paikoissa vieraillessa muista aina peittää sekä polvet että olkapäät.

Paikalliset kommunikoivat Koh Koodilla thaiksi, mutta suuren matkailijamäärän vuoksi erityisesti palveluammateissa toimivat osaavat jonkin verran myös englantia. Matkailija pärjää mainiosti muutamalla thainkielisellä sanalla ja englannin kielellä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH KOODILLA

Inka KhanjiKoh Kood
Saarelle pääsee helpoiten pikaveneellä.

Perille pääseminen vaatii vaivaa, mutta on sen arvoista

Suomesta ei ole suoria lentoja Koh Koodille, vaan saarelle päästäkseen on matkustettava sekä lentokoneella että veneellä. Paras tapa päästä perille saarelle on matkustaa Bangkokin kautta Tratin lentoasemalle, mistä automatka Laem Sokin satamaan kestää noin tunnin.

Finnair liikennöi suoralla lentoyhteydellä Helsingistä Bangkokiin, Bangkokista Tratiin pääsee lentämään Bangkok Airwaysin lennolla. Tratin lentoasemalta Laem Sokin satamaan pääsee minibusseilla, jotka liikennöivät noin kerran tunnissa.

Välimatka mantereen ja saaren välillä on noin 60 kilometriä, ja matka taittuu pikaveneen kyydissä reilussa tunnissa. Yhdensuuntainen pikavenelippu maksaa noin 16 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitusta joka budjetille

Matkailijoiden suosio näkyy myös Koh Koodin majoitustarjonnassa, sillä saarella on useita hotelleja. Valtaosa on luksustason lomakeskuksia, mutta tarjolla on myös edullisia ja vaatimattomia majapaikkoja.

Hintataso riippuu pitkälti majoituksen tasosta, mutta on selvästi monia muita thaimaalaisia lomakohteita kalliimpi. Esimerkiksi bungalow-mökki viiden tähden lomakeskuksessa maksaa suosituimman matkailusesongin ulkopuolella noin 200 euroa yöltä. Vastaavasti taas vaatimattomassa bungalow-mökissä voi majoittua noin 30 eurolla yö.

Matkan ajankohta vaikuttaa majoituksen hintatasoon merkittävästi, sillä suosituimman matkailukauden ulkopuolella, esimerkiksi marras- tai toukokuussa, hotellit ovat huomattavasti sesonkia edullisempia.

Vuokraa skootteri tai kulje jalkaisin

Koh Koodilla ei ole juuri julkista liikennettä, ja saarelle saapuessa kuljetus satamasta perille majapaikkaan kannattaa varmistaa hotellista. Koska busseja ei ole, matkailijat voivat liikkua saarella pääasiassa vuokraskoottereilla, joita näkyykin katukuvassa tiuhaan. Koh Koodilla on myös muutamia vuokrattavia lava-autoja, mutta skootterit ovat selvästi matkailijoiden eniten suosima kulkuväline.

Polttoaine on saarella kallista eikä tankkauspisteitä juuri ole, mikä kannattaa huomioida erityisesti, jos suunnitelmissa on ajaa saaren kaukaisiin osiin.

KOH KOODIN MATKAKOHTEET

Inka KhanjiKoh Kood
Snorklaus on suosittu aktiviteetti Koh Koodilla, sillä kirkkaat vedet tarjoavat mainiot mahdollisuudet tarkkailla vedenalaista elämää.

Klong Chaon ranta

Neljän ja puolen kilometrin mittainen valkohiekkainen ranta Koh Koodin länsirannikolla on saaren upein rantakohde. Rannalla toimii useita lomakeskuksia, mutta monien muiden Koh Koodin rantojen tavoin myös Klong Chaon ranta on julkinen ranta, jonka puitteista kuka tahansa voi nauttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ranta on myös saaren paras paikka katsella auringonlaskua, mistä syystä se on suosittu kohde myös iltaisin. Aivan rannan kärjessä on autio niemi, joka on mainio kohde nauttia rauhasta erityisesti, jos et majoitu rannan hotellissa.

Klong Chaon rannan hotellien palveluihin kuuluu myös ravintoloita ja baareja, joista kannattaa ottaa ilo irti, vaikka hotelleissa ei majoittuisikaan.

Klong Chaon vesiputous

Niin ikään Koh Koodin länsirannikolla sijaitseva Klong Chaon vesiputous on saaren tunnetuin luontokohde. Putoukselle pääsee paitsi maitse myös melomalla Klong Chaon jokea pitkin.

KOH KOODIN PARHAAT

Inka KhanjiKoh Kood
Palmumaisemat ovat Koh Koodin valtti.

Unohtumattomimmat elämykset

  • Rantapäivä ja auringonlasku Klong Chaon rannalla
  • Seikkailuretki Klong Chaon vesiputoukselle
  • Yöpyminen tunnelmallisessa bungalowissa
  • Snorklausretki läheiselle Koh Rangin saarelle

Parhaat hotellit

  • High Season
  • Wendy’s
  • Tinker Bell

Lisätietoa

Thaimaan valtion matkailutoimiston Koh Kood -vinkit

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää