Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Yhdysvallat

New York on kansainvälinen suurkaupunki, johon on vaikea kyllästyä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.05.2022
New Yorkissa paitsi asuu ja työskentelee miljoonia ihmisiä myös kuljeskelee lukematon määrä turisteja eri puolilta maailmaa.

Mitä tehdä New Yorkissa?

Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevaa New Yorkin kaupunkia kuvaillaan usein koko maailman pääkaupungiksi, mikä antaa mainion kuvan kaupungin monimuotoisuudesta. Valtavassa suurkaupungissa onkin mahdollista nähdä, kokea, haistaa ja maistaa liki kaikkia maailman kulttuureja, sillä New York on vuosikymmenten ajan ollut mahdollisuuksien kaupunki, joka houkuttelee saapujia kaikkialta maailmasta.

New York sopii loistavasti kaupunkilomakohteeksi, sillä pilvenpiirtäjien muodostama siluetti ja hyvät shoppailu- ja ravintolamahdollisuudet tarjoavat loputtomasti vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vapaudenpatsas on New Yorkin kaupungin tunnus ja kuuluisin maamerkki, joka toivottaa maahan saapuvat siirtolaiset ja matkailijat tervetulleeksi. Kaupungin edustalla pienellä saarella sijaitseva Vapaudenpatsas on ehdottomasti näkemisen arvoinen, muttei suinkaan ainoa kansainvälistä vertailua kestävä nähtävyys.

Patsaan rinnalle voi hyvällä omallatunnolla nostaa Broadwayn kuuluisat teatterit tähtiesiintyjineen, värikkään ja eloisan Times Squaren sekä Rockefeller Centerin luistinradan upeine joulukuusineen.

Kaiken komeuden vehreä keskus on Central Park, valtavan kokoinen keskuspuisto, jonka vehreässä huomassa matkailija voi paikallisten tavoin lenkeillä, retkeillä tai muuten vain hengähtää kaupungin kuhinan keskellä. Keskuspuistoa ympäröivät monet maailmankuulut museot.

New York
Pilvenpiirtäjät ovat tärkeä osa perinteistä New York -maisemaa.

Paras aika matkustaa New Yorkiin

Isoon omenaan voi periaatteessa matkustaa koska tahansa. Kesäkuukaudet kesäkuusta elokuuhun saattavat New Yorkissa olla tukahduttavia, ja tällöin myös paikalliset hakeutuvat mieluusti viileämmille laitumille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä matkustusajankohta on esimerkiksi syksy, jolloin Central Park hehkuu kaikissa ruskan väreissä. Toinen suosittu ajankohta on talvi ja erityisesti joulukuussa kaupunki on upeine kuusineen, koristuksineen ja vaikuttavine näyteikkunoineen näkemisen arvoinen.

New Yorkin hintataso

New Yorkiin matkustetaan ensisijaisesti juuri kaupunkilomalle, ja nähtävyyksien katselu, shoppailu, eri ruokakulttuureihin tutustuminen ja jo pelkkä kaupungilla kiertely täyttävät lomalaisten päivät New Yorkissa.

Kaupunki ei ole mikään edullinen matkakohde, sillä hintataso New Yorkissa on melko korkea. Se näkyy erityisesti majapaikkojen hinnoissa, sillä hotellit ovat kalliita, ja hyvän hinta-laatusuhteen löytäminen on haastavaa. Se on ajanut matkailijat etsimään edullisempia majoitusratkaisuja, ja esimerkiksi kotimajoitus on New Yorkissa hyvin suosittua. Vastapainoksi kaupungissa on lukuisia edullisia ruokakojuja ja ravintoloita, joten kalliita majoituskuluja on mahdollista kompensoida syömällä katuruokaa.

Valuuttakurssien vaihtelut vaikuttavat merkittävästi New Yorkin -matkan lopulliseen hintalappuun, ja ennen matkaa kannattaakin aina tarkistaa senhetkinen dollarin kurssi suhteessa euroon.

New York on turvallinen kaupunkikohde

Suuresta koostaan huolimatta New York on melko turvallinen kaupunki. Matkailijan kannattaa kuitenkin varautua taskuvarkaiden ja turistihuijareiden varalta, sillä molempia sortteja on kaupungissa runsaasti.

Yhdysvaltoihin matkustavien Suomen kansalaisten tulee hankkia sähköinen matkustuslupa ESTA ennen matkaa. Vaikka kaupungissa kuulee puhuttavan useita eri kieliä, pärjää matkailija englanniksi liki paikassa kuin paikassa.

LENNOT, HOTELLIT JA LIIKKUMINEN NEW YORKISSA

Elina VenttolaNew York
Sillat ovat merkittävä osa newyorkilaista kaupunkikuvaa.

Lennot Suomesta New Yorkiin

Lentoyhteydet New Yorkiin ovat – pitkästä välimatkasta huolimatta – varsin hyvät. Esimerkiksi Finnairin reittilennolla perille pääsee Helsingistä suoralla lennolla vajaassa yhdeksässä tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konetta vaihtamalla vaihtoehtoja löytyy runsaammin. Muun muassa Lontoo on hyvin suosittu vaihtokenttä matkalla Amerikkaan.

Lentojen hinnat vaihtelevat hyvinkin paljon riippuen sekä matkan että varauksen ajankohdasta. Parhaimmillaan edestakaisen lennon saa alle viidensadan euron, kun taas toisella kertaa rahaa menee melkeinpä tuplat. Tarkkana kannattaa siis olla, jottei missaa lentoyhtiöiden parhaita tarjouksia.

>> Näin löydät parhaat lennot New Yorkiin

Majoitus ja hotellit New Yorkissa

Majoitustarjonta on New Yorkissa valtava ja tasoltaan vaihteleva, mikä ei liene yllätys – onhan kaupunki yksi maailman suurimmista metropoleista ja samalla suosittu matkailijoiden keskuudessa.

Hotellin saa suhteellisen halvalla, mikäli on valmis tinkimään sen sijainnista ja tasosta. Keskustassa yö kolmen tähden hotellissa maksaa sen sijaan helposti yli sata euroa. Hinta ei välttämättä takaa laatua, sillä kalliissakin majapaikassa voi olla viheliäisiä luteita tai muuten vain kehnot puitteet. Hyviäkin majapaikkoja on kuitenkin mahdollista löytää, mutta hotellin valintaan kannattaa käyttää aikaa.

Luksustakin löytyy. Jos rahalla ei ole niin väliä, kaupungissa on toinen toistaan parempia luksushotelleja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienemmällä budjetilla matkustavalle löytyy sen sijaan monia potentiaalisia hostelleja, mutta myös kotimajoitus on suosittua New Yorkissa.

Liikkuminen New Yorkissa

Suurkaupungissa välimatkat saattavat välillä venähtää niin pitkiksi, ettei apostolinkyyti enää riitä.

New Yorkin metro on erittäin kattava ja se kulkee ympäri vuorokauden. Vaikka metrokartan omaksumisessa saattaa vierähtää tovi, on maanalainen erittäin suositeltava kulkupeli.

Maan päällä puolestaan bussit kulkevat ja vievät matkaajan sinne, mihin metro ei yllä. Legendaariset keltaiset taksit ovat edellä mainittujen lisäksi hyviä kulkuvälineitä ja hinnatkin ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa.

Yhdysvalloissa kaikki on suurta, ja myös liikkumiseen voi käyttää näyttävämpää reittiä. Vaikkapa helikopterin kyydissä maisemat miellyttävät, eikä ruuhkia tarvitse pelätä.

NEW YORKIN MATKAKOHTEET

ShutterstockNew York
Näyttävä Oculus Station -asema lukeutuu kaupungin uusimpiin nähtävyyksiin.

Kaupunginosien kirjoa

Jokainen New Yorkin kaupunginosa erityispiirteineen muodostaa omanlaisensa kokonaisuutensa.

Matkan aikana kannattaa pistäytyä ainakin SoHon boheemeissa taiteilijakortteleissa ja Little Italyn ravintoloissa, eikä näkemättä kannata myöskään jättää Brooklynin siltaa ja Wall Streetin hulinaa Manhattanilla.

Viihdykettä etsivän on syytä suunnistaa Brooklynin piirikunnan eteläosassa sijaitsevalle Coney Islandille, joka rantoineen ja vuoristoratoineen on kuin aitaamaton huvipuisto. TriBeCa on päivisin viehättävän kotoisa – iltaisin puolestaan elämää huokuvat ravintolat ja yökerhot sähköistävät tunnelman.

New Yorkin -reissulla kannattaa pistäytyä mahdollisimman monessa kaupunginosassa, sillä näiden keskinäinen erilaisuus on vähintäänkin kiehtovaa. Kiirehtiä ei kuitenkaan kannata, sillä takaisin pääsee aina.

New York on shoppailijan paratiisi

Mitä New Yorkin ostosparatiiseista ei löydy, sitä ei kukaan kuolevainen tarvitse. Newyorkilaisten lempiurheiluun, shoppailuun, on kaupungissa ohittamattomat mahdollisuudet. Kaupunki pursuaa tavarataloja, ostoskatuja, pieniä putiikkeja ja erikoiskauppoja.

Manhattanin keskiosasta Midtownista löytyy tavaratalojen taivas ja New Yorkin tavarataloissa kaikki kuviteltavissa oleva tarpeellinen ja tarpeeton tavara löytyy saman katon alta. Tavaratalojen ystävän kannattaa suunnata esimerkiksi Macy’sille, joka on korttelin kokoisena New Yorkin suurin ja tunnetuin tavaratalo.

Toinen tunnettu tavaratalo on kallis ja trendikäs Bloomingdale’s, ja legendaariselta Fifth Avenuelta puolestaan löytyy kuuluisa Saks Fifth Avenue.

Madison Avenue on jokaisen muodin ystävän mekka. Tämän muotikadun varrelta löytyy jokaisen varteenotettavan muotisuunnittelijan oma putiikki, eikä Madison Avenue hintojensa puolesta lainkaan sovi heikkohermoisille.

Toinen kallis mutta kiinnostava ja legendaarinen ostospaikka on koruliike Tiffany’s, joka sijaitsee Manhattanilla Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmassa.

New Yorkissa kannattaa tutustua myös eri kaupunginosien ostostarjontaan. New York on moni-ilmeinen metropoli, jonka eri osat eroavat toisistaan kuin yö päivästä, myös ostostensa puolesta. Esimerkiksi SoHo on trendikäs taiteilijakaupunginosa, ja East Villagen pääkatu puolestaan on täynnä kauppoja, joista voi löytää kaikenlaista turistirihkamaa t-paidoista kelloihin.

Maailmankuulut museot

Shoppailulle vastapainoa tuo New Yorkin valtava kulttuuritarjonta: museoiden ja muiden kulttuuri-instituutioiden määrä lasketaan sadoissa.

Taiteen ystäville on Metroplitan Museum of Art sekä modernin taiteen museo MoMA. Ensin mainittu on valtava museokompleksi, jossa voi taideteosten lisäksi perehtyä historiallisiin esineisiin. Jälkimmäinen on maailman arvostetuin nykytaiteen keskus. Guggenheim puolestaan on nähtävyys jo pelkän ulkomuotonsa ansiosta.

Kulttuurista kiinnostuneen matkailijan kannattaa suunnata museomailille. Fifth Avenuella sijaitsevan, reilun mailin mittaisen tienpätkän varrella on peräti kymmenen maailmanluokan museota.

Vapaudenpatsas on pakko nähdä

Vapaudenpatsas on yksi New Yorkin, ja oikeastaan koko maailman, tunnetuimpia nähtävyyksiä. Vapauden jumalatarta esittävä patsas nousee jalustoineen lähestulkoon sataan metriin.

Liberty Islandin saarella sijaitsevaa patsasta tyydytään usein ihastelemaan vastarannalta, mutta lähemmäskin pääsee lyhyen lauttamatkan siivittämänä. Lisäksi budjettimatkailijoiden suosikki, ilmainen Staten Island Ferry, tarjoaa pilvettömänä päivänä loistavan näkymän patsaalle.

Erottuva Empire State Building

Empire State Building on tunnetuimpia newyorkilaisia rakennuksia. Vuonna 1931 rakennetun pilvenpiirtäjän radiomasto yltää jopa 449 metrin korkeuteen.

Matkailijoiden suosiossa pilvenpiirtäjä on kahden näköalatasanteensa vuoksi. Alempi, 86. kerroksessa, oleva tasanne on on näistä suositumpi ja jo sieltä näkymät kaupunkiin ovat hulppeat.

Toinen, 102. kerroksessa sijaitseva tasanne, on puolestaan hieman ailahtelevaisempi, sillä sumu ja pilvet peittävät näkyvyyden aika ajoin.

Näköalatasanteelle kipuaminen maksaa noin 30 euroa. Hinta on varsin korkea, mutta niin on itse tornikin.

Times Squaren valoshow

Times Square on Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksessä sijaitseva alue, joka on – jälleen kerran – yksi New Yorkin ja koko Yhdysvaltojen tunnetuimmista maamerkeistä.

Times Squaren tuntumassa velloo valtava ihmismassa melkeinpä vuorokauden ympäri. Siinä missä töihin matkalla olevat paikalliset harppovat pitkin askelin hurjaa vauhtia, lukemattomat matkailijat kameroineen suuntaavat katseensa yläilmoihin kohti pilvenpiirtäjiä ja valotauluja.

Päivisin tämä maailman risteykseksi kutsuttu paikka on vilkas. Iltaisin ruuhka ei ainakaan helpota matkailijoiden räpsiessä kuvia lasvegasmaisista valomainoksista, joiden rinnalla esimerkiksi Lontoon Piccadilly Circuksen valoja tuskin edes huomaisi.

Vihreä Central Park

Manhattanin saarella sijaitseva Central Park on New Yorkin keuhkot ja sen asukkaiden virkistäytymisalue. Myös matkailijalle puisto tarjoaa ansaitun tauon kaupungin vilinästä ja melusta.

Lukemattomat puistossa risteilevät hiekkatiet tarjoavat hölkkääjille ja kävelijöille unelmaympäristön luonnon helmassa. Laajat nurmialueet puolestaan sopivat vaikka piknik-retkeläisille, kun taas lapset viihtyvät varmasti puiston leikkipaikoilla, puhumattakaan Central Parkin eläintarhasta.

Edellä mainittujen lisäksi puisto on suosittu myös lintubongarien keskuudessa. Kesäaikaan myös soutu- tai polkuveneily puiston lammissa on hyvä tapa tuulettaa aivoja.

NEW YORKIN PARHAAT

New York
Union Squaren vilinä hurmaa useimmat matkailijat.

Kuuluisimmat maamerkit

 1. Vapaudenpatsas
 2. Empire State Building
 3. Times Square
 4. Rockefeller Center
 5. Chrysler Building

Parhaat museot

 1. Metropolitan Museum of Art
 2. Nykytaiteen museo, MoMA
 3. Guggenheim-museo
 4. Ellis Islandin siirtolaismuseo
 5. Luonnonhistorian museo

Koe nämä New Yorkissa

 1. Vuodenvaihteen juhlat Times Squarella
 2. Luistelu Rockefeller Centerin luisteluradalla
 3. Musikaali Broadwaylla
 4. Kipua Empire State Buildingiin
 5. Ylitä Brooklyn Bridge

ENSIKERTALAISEN VINKIT NEW YORKIIN

ShutterstockNew York
Vapaudenpatsas on nähtävyys, jonka ensikertalaisetkin tunnistavat New Yorkissa.

1. Valitse majapaikka huolella

New Yorkissa riittää majoitustarjontaa, ja omaan lomaan sopivan majapaikan löytäminen voi olla haaste erityisesti kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileville. Majoitusten hintataso on kallis, joten varaudu siihen, että majapaikka syö suuren osan matkabudjetista.

New Yorkissa voit majoittua niin hotellissa, hostellissa kuin paikallistenkin tarjoamissa huoneissa. Jos haluat majoittua edulliseen hintaan keskeisellä paikalla Manhattanilla, varaudu tinkimään mukavuuksista, esimerkiksi omasta kylpyhuoneesta tai yksityisestä huoneesta. Kalliista hintatasosta huolimatta vaihtoehtoja löytyy, ja Manhattanillakin voi majoittua maltillisella hinnalla.

Majoittuminen Manhattanin ulkopuolella on hyvä idea, jos aiot vierailla matkasi aikana useissa piirikunnissa ja haluat säästää majoituksessa. Esimerkiksi Brooklynissä tai Queensissä on tarjolla rutkasti edullisia majapaikkoja, ainakin Manhattaniin verrattuna.

2. Mieti, mitä haluat nähdä

Yhdellä New Yorkin -lomalla harvoin ehtii kokea kaikkea, ja jo matkaa suunnitellessa kannattaa miettiä, mitkä asiat haluat nähdä ja kokea ensimmäisellä matkalla. Kaupungin valtavan koon ja loputtomalta tuntuvan tarjonnan edessä on helppo hyväksyä, että jotkut kokemukset jäävät väistämättä väliin.

3. Koe tärkeimmät nähtävyydet

New Yorkin -klassikoita on hankala sivuuttaa ensimmäisellä matkalla, eikä kannatakaan. Times Square, Brooklyn Bridge, Vapaudenpatsas, Empire State Building ja muut klassiset kohteet kuuluvat erityisesti ensimmäiseen New Yorkin -lomaan.

Jos kammoat massoja, hyödynnä ensimmäisten päivien aikaerorasitus ja suuntaa suosituimpiin kohteisiin silloin, kun niissä ei ole vielä juuri muita. Aamun aikaiset tunnit kannattaa käyttää nähtävyyksien katselemiseen, ja kun suuret massat täyttävät kadut, voit vetäytyä rauhassa hetkeksi lepäämään.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Times Square on perinteisesti hyvin kiireinen aukio, mutta aamuvarhain mukavan rauhallinen.

Muista myös Bronxissa sijaitseva Yankee Stadium, Brooklynin eteläosan ihana Coney Island sekä ilmainen Staten Island Ferry -laiva.

4. Herkuttele klassikoilla

New Yorkin kaltainen sulatusuuni on täynnä ruokapaikkoja ympäri maailmaa, ja ravintolat sekä katukojut tarjoavat herkkuja jokaiseen makuun ja hintaluokkaan.

Kaupunki tarjoaa lukuisia klassikoita, joita ei voi jättää väliin New Yorkissa. Italialaiset pizzat ja kreikkalaiset täytetyt pitaleivät ovat helppoa ja edullista katuruokaa, mutta kaupungissa kannattaa maistaa myös tuorejuustolla täytettyä bagelia – klassista New York -aamiaista – sekä kiinalaiskaupunginosan loputtomia herkkuja.

New York on myös hampurilaisfanin luvattu kaupunki, sillä esimerkiksi Madison Square Parkissa sijaitseva Shake Shack -hampurilaiskoju on saavuttanut jo lähes kulttimaineen. Maistele myös 5 Napkin Burger -ravintolan, BarKogin ja The Baroness-ravintolan hampurilaisia.

5. Vieraile näköalapaikassa

Manhattanin pilvenpiirtäjät ja ympärillä avautuvat piirikunnat avautuvat parhaiten näköalapaikasta nähtynä. New Yorkin kaupunki käsittää valtavan suuren alueen, ja kaupunki on hyvin paljon muutakin kuin pelkkä Manhattan. Suuruudesta saa pienen käsityksen kipuamalla johonkin kaupungin korkeimmista pilvenpiirtäjistä.

Suosituimpien näköalapaikkojen joukkoon kuuluu legendaarinen, vuonna 1931 valmistunut 381-metrinen Empire State Building. Manhattanin sydämessä sijaitsevasta pilvenpiirtäjästä avautuu erinomainen näkymä niin Manhattanin eteläkärkeen kuin New Yorkin kuuluisaan Central Park -puistoonkin.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Näköalapaikoista avautuu laaja näkymä Manhattanille.

Muita hyviä näköalapaikkoja ovat vuonna 2014 valmistunut kaupungin korkein rakennus, 541-metrinen One World Trade Center sekä Rockefeller Centerin katolla sijaitseva Top of the Rock -maisemapaikka.

6. Poistu Manhattanilta

New Yorkin -loman yleisin moka on jumiutua Manhattanille. Se on varsin helppoa, sillä kaupungin tunnetuimmassa piirikunnassa riittää tekemistä ja näkemistä useankin viikon lomalle. Matkasta kannattaa kuitenkin pyhittää ainakin yksi päivä jossain muussa piirikunnassa vierailuun.

Brooklyn, Bronx, Queens ja Staten Island kuuluvat Manhattanin lisäksi New Yorkin kaupunkiin, ja tarjoavat niin ikään kiinnostavia kohteita ja mieleenpainuvia elämyksiä. Matkailijoiden näkökulmasta erityisesti Brooklyn on monipuolinen matkailukohde, mutta esimerkiksi Bronx Yankee Stadium -urheiluareenoineen ja Queens monipuolisine etnisine ravintoloineen tarjoavat myös paljon nähtävää.

7. Koe ainakin yksi klassinen New York -elämys

Musikaali Broadwaylla, taksin nappaaminen elokuvatyyliin vauhdista tai aamiainen Tiffanylla ovat kaikki kliseisiä New York -elämyksiä, mutta kuuluvat yhtä lailla lomaan. New York on kaupunki, jossa matkailijoiden kliseisimmätkin teot on nähty, joten voit aivan hyvin uppoutua Sinkkuelämää-sarjan maailmaan tai heittää yllesi vaikka gorillapuvun King Kongin henkeen.

8. Varaa riittävä matkabudjetti

New Yorkin maine kalliina kaupunkina ei ole tuulesta temmattu, vaan kaupunki todella on kallis. Lentojen halventuneet hinnat kompensoivat perillä odottavaa kallista hintatasoa, joka tulee vastaan jo majoitusta varattaessa. Hotellien hinta-laatusuhde on poskettoman huono, minkä lisäksi myös ravintoloissa syöminen käy nopeasti budjetille.

Ensinäkemältä hinnat voivat vaikuttaa edullisilta myös New Yorkissa, mutta muista, että Yhdysvalloissa hintojen päälle lisätään verot ja ravintoloissa tipit. Myyntivero on osavaltiokohtainen ja New Yorkissa se on 4,5 prosenttia, ravintoloissa taas odotetaan 15–20 prosentin suuruista juomarahaa.

Korkeahkon hintatason, verojen ja tippien lisäksi New Yorkissa kuluu rahaa muuhunkin. Erinomainen shoppailutarjonta, katujen varsilla sijaitsevat edulliset ruokakojut ja jatkuvat houkutukset saavat piheimmänkin matkailijan löysäämään lomabudjettia. Eikä New Yorkiin kannata edes lähteä pienellä budjetilla, vaan varaa reilusti varoja elämyksiin, ruokailuihin ja liikkumiseen – harva vierailee kaupungissa kovin monta kertaa, eikä tässä kaupungissa kannata pihistellä!

9. Liiku julkisilla ja jalkaisin

Paras tapa ottaa New York haltuun on kiertää kaupunkia jalkaisin. Välimatkat ovat kuitenkin yllättävän pitkiä, ja muutaman korttelinvälin taittamiseen voi kulua pitkäkin tovi riippuen siitä, ylitätko ruutukaavaa pituus- vai leveyssuunnassa. Vaikka jalkaisin pääseekin pitkälle, kannattaa heti kaupunkiin saapumisen yhteydessä ostaa myös Metro Card -kortti, joka oikeuttaa käyttämään julkisen liikenteen kulkuvälineitä.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Staten Island Ferry on ilmainen laiva, joka liikennöi Etelä-Manhattanilta Staten Islandille.

New Yorkin metroverkosto on vanha mutta edelleen hyvin toimiva, minkä lisäksi kaupungissa pääsee näppärästi liikkumaan busseilla. Kaupungista löytyy myös muutamia erikoisia julkisen liikenteen välineitä, joiden käyttäminen on jo itsessään elämys. Esimerkiksi Manhattanin itäpuolella sijaitsevalle Roosevelt Islandille pääsee köysirataa pitkin, minkä lisäksi East River -joella voi liikkua myös NYC Ferry -laivoilla.

Julkisen liikenteen käyttäminen on edullista. Esimerkiksi viikon mittainen, rajoittamaton matkakortti maksaa noin 30 euroa ja se käy kaikkiin MTA:n tarjoamiin liikennevälineisiin.

10. Ihaile auringonlaskua tai -nousua ainakin kerran

Pilvenpiirtäjien täyttämä kaupunki on maagisimmillaan juuri silloin, kun aurinko nousee tai laskee värjäten samalla pilvenpiirtäjät oranssin eri sävyihin. Suomesta kaupunkiin suuntaava matkustaja pääsee aikaerorasituksen mahdollistamana nauttimaan erityisesti loman alussa sekä auringonlaskuista että -nousuista, joten ota tästä kaikki irti ja nauti upeasta näkymästä!

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Manhattanin pilvenpiirtäjien siluetti näyttää erityisen upealta auringon laskiessa.

Kaupunki on täynnä hyviä paikkoja katsella maagisen hetken värjäämää maisemaa. Jos majoitut pilvenpiirtäjässä, suuntaa rakennuksen katolle katselemaan maisemia. Hyviä kohteita nähdä auringonlasku on myös Brooklynissa sijaitseva Brooklyn Bridge Park sekä Roosevelt Island, joista molemmista avautuu esteetön näkymä Manhattanin pilvenpiirtäjien siluettiin. Myös maisemapaikat ovat maagisimmillaan auringonlaskun aikaan.

Lisätietoja

New Yorkin virallinen matkailusivusto
Time Out New York
Suomi-Amerikka-yhdistyksen vinkit New Yorkiin

Teksti: Jenna Lehkonen, Kalle Jokinen ja Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock ja Elina Venttola

Lue lisää vinkkejä New Yorkiin!

Vinkkejä ja ideoita

New York, Yhdysvallat

New Yorkin nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea ensimmäisellä lomalla

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

New York

Tyhjätaskun opas New Yorkiin – 7 elämystä, jotka voit kokea ilmaiseksi

New Yorkin klassikkoruoat

Kuusi klassikkoravintolaa New Yorkissa – annokset, joita et voi jättää väliin

New York, Yhdysvallat

Budjettimatkaajan vinkit New Yorkiin – näin matkustat halvalla

Ostoksilla New Yorkissa

Shoppailijan 10 parasta vinkkiä New Yorkiin

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja