Kohdeopas: Iowa

Kuva:
Luonnonläheinen Iowa

Iowa on osavaltio, joka tarjoaa nähtävää erityisesti historiasta kiinnostuneelle kävijälle.

Iowassa maatalous on tärkeä elinkeino, osavaltio on Yhdysvaltain suurin maissin- ja soijapavun sekä sianlihan tuottaja. Alaan liittyy myös Iowan tärkein teollisuustuote, John Deere -merkkiset traktorit.

Historialliset joet

Iowan läpi halkovia isoja jokia on vuosisatoja käytetty ihmisten ja tavaran kulkuteinä. Tästä ovat todisteena muun muassa Amerikan alkuperäisväestön jopa vuodelta 500 eKr. peräisin olevat hautapaikat Effigy Moundsissa Dubuquen pohjoispuolella.

Amana Colonies

Mielenkiintoinen tutustumiskohde on seitsemän kylän yhteisö, Amana Colonies, koilliseen Iowa Citysta. Alueen on perustanut 1850-luvulla saksalaisten siirtolaisten joukko.

Siellä nykyisin asuvat noin 1700 ihmistä arvostavat oman käden jälkeä ja perinteitä; asuvat omatekoisissa taloissa, kutovat omat kankaansa, tekevät viininsä omista rypäleistään.

Alueella on lähes 500 historiallista rakennusta, kauppoja, museoita ja majoituspaikkoja, useimmat ovat avoinna huhti-lokakuussa. Amana Colonies on siksi Iowan suosituimmista matkailukohteista.

Katsaus historiaan

Des Moines ympäristöineen tarjoaa paljon mielenkiintoista matkailijallekin. Parikymmentä mailia (35 kilometriä) kaupungista itään sijaitsee Neal Smith National Wildlife Refuge -alue, jossa voit tutustua menneen ajan ekosysteemiin upeassa ulko- ja sisätilanäyttelyssä.

Yllättävä julkisuus

Iowa ja erityisesti Madisonin piirikunta nousivat maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen Robert James Wallerin kirjan ”Hiljaiset Sillat” myötä.

Tämä yli 50 miljoonaa kopiota myynyt ja lukuisille eri kielille käännetty romanttinen teos ja siitä tehty Clint Eastwoodin ohjaama elokuva muuttivat hiljaisen Wintersetin pikkukaupungin elämän täysin.

Nähtävyyksiä Iowassa

Amana Colonies (Iowa City), American Gothic, Effigy Mounds National Monument, Prehistorical Indian Burial Site (Marquette), Herbert Hooverin synnyinkoti (West Branch), Adventureland (Altoona), Iowa Historical Building (Des Moines), Living History Farms (Des Moines), John Waynen synnyinkoti (lähellä Des Moinesia).

Iowasta ovat kotoisin muun muassa Herbert Hoover, John Wayne, Mamie Down Eisenhower, Glenn Miller, Bill Bryson ja Buffalo Bill.

www.traveliowa.com
www.iowa.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Kenny Murray

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia