Kohdeopas: Tennessee

Kuva:
Tennessee tunnetaan country musiikista

Tennessee tunnetaan parhaiten Memphisistä, musiikistaan sekä henkeä salpaavasta Great Smokey Mountains -kansallispuistosta.

Tennessee on country-, blues- ja rock-musiikin koti. Elvis Presleyn kartano Graceland Memphisissä on yksi koko Yhdysvaltain suosituimpia matkailukohteita.

Kolmeen osaan jaettu Tennessee

Osavaltio jakautuu maantieteellisesti kolmeen osaan: The Great Smokey Mountains idässä, keskialanko Nashvillen ympärillä ja Mississippi-joen uoma lännessä Memphisin ympäristössä. Tämä jako on myös musiikissa – country, blues ja rock.

Cherokee-intiaanien alueena tunnetun Tennesseen historiassa eurooppalaiset ovat vaikuttaneet jo 1500-luvulta alkaen.

Musiikkia ja rotukysymyksiä

Memphis, Tennesseen suurin kaupunki, on saanut nimensä muinaisen egyptiläisen kaupungin mukaan. Amerikan Memphis on kuuluisa musiikista ja Martin Luther King Juniorin takia myös rotukysymyksistä.

Nashvillessä jalat ja kädet alkavat lyödä tahtia. Country & western tai blues -musiikki soi kaikkialla. Loistavia kohteita niihin tutustumiseen syvemmin ovat kaupungin Country Music Hall of Fame ja the Grand Ole Opry House.

Great Smoky Mountains -kansallispuisto

Itä-Tennesseen suosituin matkailukohde on vuoristoseutu, Great Smokey Mountains. Alueen kansallispuistossa on muun muassa 125 erilaista puulajia.

The Great Smokey Mountains National Park on kävijämäärältään yksi Amerikan suurimmista.

Tennesseen tulonlähteet

Tennesseen pääelinkeinot ovat teollisuus, matkailu, kauppa, palvelu, rahoitus- ja vakuutustoiminta.

Täällä tuotetaan kemikaaleja, elintarvikkeita, kuljetusvälineitä, teollisuuslaitteita ja -koneita, muovi- ja kumituotteita sekä painotuotteita. Merkittävimmät maataloustuotteet ovat tupakka, puuvilla, soijapapu, vilja ja maissi.

Nähtävyyksiä Tennesseessä

Lookout Mountain (Chattanooga), Great Smokey Mountains -kansallispuisto, National Civil Rights Museum (Memphis), Cherokee-kansallismetsä, American Museum of Science and Energy (Oak Ridge), Dollywood-teemapuisto, Graceland; Elvis Presleyn koti (Memphis), Tennessee Aquarium (Chattanooga).

Tennesseestä ovat kotoisin muun muassa Chet Atkins, Carl Perkins, Tina Turner, Aretha Franklin, Dolly Parton ja Al Gore.

www.tnvacation.com
www.tn.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Exothermic

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia