Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kreikka

Nauti rantalomasta värikkäällä Korfulla

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 21.04.2020
Hohtavat oliivilehdot, tuoksuvat pinjapuut ja värikkäinä kukkivat pensaat ovat osa Välimerestä kohoavan Korfun smaragdinvihreää maisemaa.

Korfu on vuorten, laaksojen ja lahtien saari

Korfu kuuluu Kreikan saariston Joonian saariryhmään ja on sen pohjoisin ja toiseksi suurin saari. Saaren maiseman hallitsevia elementtejä ovat kaksi vuorijonoa, jotka jakaantuvat kolmeen osaan. Saaren pohjoisosista löytyy oliivilehtoja, vehreitä laaksoja ja ihastuttavia lahtia ja poukamia, ja saaren keskiosasta metsäisiä kukkuloita ja pieniä tasankoja. Maasto muuttuu sitä karummaksi, mitä etelämmäksi saarella mennään.

Korfu on parhaiten tunnettu rantakohteena, eikä suotta. Saarella on pitkä rantaviiva, jonka varrelta löytyy jokaisen tarpeeseen sopiva ranta. Korfulla ei kuitenkaan tarvitse tyytyä vain rantalomailuun, vaan kaupungilla on useita historiallisia kulttuurikohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korfun italialaistyylinen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja sen edustalla sijaitseva linnake on saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä. Ei kuitenkaan pidä unohtaa myöskään lahdella sijaitsevaa Pontikonissin saareketta ja Vlacheman kirkkoa. Historiallisen romantiikan ystävät matkaavat kymmenen kilometrin päässä Korfun kaupungin keskustasta sijaitsevaan Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin, eli “Sissin”, palatsiin.

Shutterstock
Vehreällä Korfun saarella riittää rantaviivaa.

Milloin on paras aika matkustaa Korfulle?

Korfulle kannattaa suunnata toukokuun ja lokakuun välillä, jolloin keskilämpötilat pysyttelevät 20–30 asteen välillä. Mikäli haaveilee erityisen paahteisesta lomasta, kannattaa matka varata elokuulle, jolloin lämpötila nousee helposti yli 30 asteen.

Kesäkuukaudet ovat suosituinta turistisesonkia, joten rauhallisempaa lomaa haaveileva valitsee ajankohdakseen kevään tai alkusyksyn. Tällöin myös hinnat ovat matalampia. Talvet ovat Korfun välimerellisessä ilmastossa leutoja ja sateisia.

Rannat ja lomakohteet

Lähellä Albanian rannikkoa sijaitsevan Korfun kumpuilevan maiseman ja sypressien keskellä sijaitsee rauhallisia pikkukyliä ja upeita rantoja. Saarella on 220 kilometriä rannikkoa, ja suurin osa siitä on hiekka- tai pikkukivirantaa. Hienoimmat rannat ovat usein hiukan syrjässä suurista lomakohteista, mutta vuokra-autolla, bussilla tai apostolin kyydillä pääsee seikkailemaan myös syrjäisemmille rannoille.

Korfulta löytyy useita rantalomakohteita, joiden joukosta saattaa olla vaikea valita. Jokaisella kohteella on kuitenkin omat persoonalliset piirteensä. Valittavana on esimerkiksi rauhallinen Aharavi, vihreiden vuorten ympäröimä ja rustiikki Agios Stefanos sekä aitoa kyläelämää tarjoava Arillas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylät ovat yllättävän värikkäitä kreikkalaisiin sisaruksiinsa verrattuna: talojen julkisivuja ei ole rapattu valkoisiksi vaan pastellivärein. Kujia reunustavat ruusunpunaiset, persikankeltaiset ja taivaansiniset rakennukset.

Kaupunkiin vai kalastajakylään?

Suosituimpia kohteita Korfulla ovat saaren pääkaupunki Korfu ja Gouvian kalastajakylä. Korfun kaunis kaupunki sijaitsee saaren itärannikolla, ja on kiehtova sekoitus kreikkalaisia, brittiläisiä ja bysanttilaisia vaikutteita. Vahvimmat kulttuuriset vivahteet viittaavat kuitenkin Venetsian suuntaan.

Suuren Spianada-aukion krikettikenttä on selkeästi brittiläinen elementti, kun taas Vanhankaupungin kujien reunoilla voi ihastella venetsialaisia palatseja. Korfun arkkitehtuuri on moninaisuudessaan vaikuttavaa, matkailija pääsee ihailemaan ranskalaistyylisiä kukka-aukioita, upeita linnoituksia, hienostuneita kartanoita ja tyylikkäitä palatseja.

Auringonpalvojan Gouvia

Gouvia on keskisuuri rantalomakohde Kommeno-lahden suojaisassa poukamassa noin kahdeksan kilometriä Korfun kaupungista pohjoiseen. Gouviassa on hienoja rantoja, ja se on erinomainen lähtöpiste erilaisille retkille. Vaikka Gouvia ei ole yhtä iso kuin Korfu, kaupungista löytyy monipuolisia lomailumahdollisuuksia: ostoskatuja, rantakahviloita, baareja sekä useampi yökerho. Ravintolavaihtoehtojakin löytyy lukuisia aidoista kreikkalaistavernoista aina aasialaisiin, italialaisiin ja meksikolaisiin keittiöihin.

Gouvian lähes kaksi kilometriä pitkän sorarannan suosion voi päätellä jo aurinkovarjojen määrästä. Gouvian ranta on vilkas ja suosittu kohde uimareiden ja auringonpalvojien keskuudessa, ja tarjolla on myös useita vesiurheilumahdollisuuksia. Kävely Gouvian merenrannalla vie kaupungin parhaille nähtävyyksille. Merenrantaa myöten pääsee esimerkiksi 1700-luvulta peräisin olevan venetsialaisen laivanveistämön runollisille raunioille.

>> Lue myös: Kreikka hurmaa kerta toisensa jälkeen! Katso ihana kuvasarja Korfulta

Aktiivilomailijan rantakohde

Korfu on erityisen mainio matkakohde monipuolisuutensa ansiosta. Tylsää ei lomalla pitäisi tulla, sillä upeiden rantojen lisäksi Korfulla voi muun muassa vierailla vesipuistossa, osallistua sukelluskurssille, golfata tai patikoida. Myös päiväretkimahdollisuudet ovat oivalliset. Korfun-loman yhteydessä voi piipahtaa esimerkiksi Paxos-saarelle tai Albanian Sarandaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainvälisiä vaikutteita korfulaisessa keittiössä

Korfun kulttuurinen monimuotoisuus näkyy myös saaren ravintolatarjonnassa. Saarelta saa herkullista perinteistä kreikkalaista ruokaa, mutta vaikuttaita löytyy myös muualta Euroopasta ja erityisesti Italiasta ja Turkista.

Paikallisista herkuista kannattaa maistaa ainakin bianco-kalapataa, souvlaki-lihavartaita, pita-gyroksia sekä bourdeto-kalakeittoa. Myös klassikoista kuten kreikkalaisesta salaatista ja tsatzikista kannattaa ottaa paikan päällä kaikki irti.

Korfun valuutta on euro, ja hintataso on hieman alhaisempi kuin Suomessa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KORFULLA

Shutterstock
Korfulle voi matkustaa joko pakettimatkalla tai omatoimisesti.

Lentäen saarelle

Omatoimimatkailija pääsee Korfulle Helsingistä suorin lennoin, sillä Norwegian lentää reittiä kesäkaudella. Talvisin matka vaatii vaihtolennon.

>&gt Katso parhaat lentovaihtoehdot Rantapallon lentohausta.

Matkanjärjestäjistä esimerkiksi TUI järjestää myös suoria lentoja saarelle kesäaikaan, näissä matka-aika on merkittävästi lyhyempi. Lentojen hinnat vaihtelevat 250–500 euron välillä. Korfulle on usein mahdollista löytää myös edullisia pakettimatkoja viime hetken äkkilähtönä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Katso parhaat äkkilähdöt juuri nyt

Majoitusta joka hintaluokassa

Korfulta löytyy majoitusta niin viiden tähden hotellista kuin edullisista majataloistakin. Hinnasta tinkimällä joutuu usein tinkimään myös sijainnista, mutta kannattaa tarkistaa myös asunnonvuokrauspalvelu Airbnb:n tarjonta. Sieltä voit löytää kokonaisen asunnon tai huoneen hyvältäkin sijainnilta kilpailukykyiseen hintaan.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Korfulta

Huristele paikallisbussilla tai vuokraa polkupyörä

Korfun tunnelmaa aistii parhaiten vaeltelemalla sen kaduilla jalkasin, mutta parhaille rannoille ei valitettavasti kävellen pääse. Bussiliikenne toimii kuitenkin hyvin, ja siniset bussit kulkevat kaupungin sisällä, kun taas vihreät kuljettavat myös pidempiä matkoja.

Kaupunkiin kannattaa tutustua myös polkupyörän satulasta. Kaupungista löytyy pyörävuokraamoja, joista fillarin voi vuokrata päiväksi tai useammaksi. Myös vuoristopyöriä on tarjolla, mikäli haastavammat maastot kiinnostavat.

Autonvuokraus on varteenotettava vaihtoehto jos tahdot tutustua saareen vapaammin ja omassa aikataulussasi.

>> Lue vinkit autoiluun Korfun saarella
>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Korfulta

KORFUN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Paleokastritsan rantoja pidetään Korfun parhaina.

Vanhakaupunki

Korfun keskiaikainen vanhakaupunki on venetsialaisten rakentama, ja tämä näkyy sen italialaisessa arkkitehtuurissa ja tunnelmassa. Kaupungin kapeille kujille ja viehättäville aukioille eksyy mielellään ihailemaan veistoksia, patsaita ja puutarhoja.

Unescon maailmanperintökohteisiinkin listatusta vanhastakaupungista löytyy lukuisia kuppiloita ja ravintoloita, joskin edullisemmat ateriat kannattaa syödä sen ulkopuolella. Kaupungin pienistä putiikeista voi tehdä oivia löytöjä, ja esimerkiksi nahkatuotteita siellä myydään huomattavasti edullisemmin kuin Suomessa.

Sissin palatsi

Korfu kelpaa kuninkaallisillekin. Saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä on Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin, eli Sissin, 1800-luvun lopulla rakennuttama Achillion-kesäpalatsi. Palatsi on nimetty Troijan sodan sankarin Akhilleuksen mukaan, ja sen teemana onkin kreikkalainen mytologia. Palatsi on päässyt osaksi myös elokuvamaailmaa, sillä se on toiminut kasinona James Bond -elokuvassa.

Venetsialainen linnoitus

Vanha venetsialaistyylinen linnoitus on erityisesti historiasta kiinnostuneelle matkaijalle ehdoton kohde. Linnoituksella voit ihailla patsaita ja sitä, miten eri tyylikaudet sulautuvat vaivatta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samalla vierailulla voit pistäytyä myös linnoituksella sijaitsevassa museossa. Linnoituksen muureilta aukeaa upeat näkymät Korfun saaristoon ja kaupungin ylle. Tutustu myös Pyhän Yrjön kirkkoon, joka muistuttaa arkkitehtuuriltaan antiikin Kreikan temppeliä.

Paleokastritsan luostari

Paleokastritsan kylässä sijaitseva Pyhän Neitsyt Marian luostari on yksi saaren kauneimpia rakennuksia. Korfun kaupungista on parinkymmenen kilometrin matka luostarille, mutta bussi kuljettaa 20 minuutin kävelymatkan päähän itse rakennuksesta.

Luostarin arkkitehtuurin lisäksi varsinaisen elämyksen tarjoavat sen upeat puutarhat. Kukkivat sypressit ja sitruuna- ja oliivipuut saavat aikaan upean tuoksumaiseman. Luostarivierailua varten on syytä pukeutua olkapäät ja polvet peittäviin asusteisiin. Mikäli jalassasi on kuitenkin shortsit, sisäänkäynnillä tarjotaan lisävaatetusta. Paleokastritsan kylästä löytyy myös hienoja rantoja ja hyviä uimapaikkoja.

>> Lue myös: Löytöretkiä Korfulla

[rp_social]

KORFUN PARHAAT

Shutterstock
Korfulla riittää kiinnostavaa nähtävää ja saari onkin mainio kohde autolomalle.

Parasta kaupungin ulkopuolella

 1. Paleokastritsan kylä
 2. Sissin palatsi
 3. Patikointi Pantokratorin huipulle
 4. Päiväretki Albaniaan

Parasta paikallista ruokaa

 1. Pita-gyrokset
 2. Bianco
 3. Souvlakit
 4. Tsatziki
 5. Kreikkalainen salaatti

Saaren parhaat aktiviteetit

 1. Rannat
 2. Sukeltaminen
 3. Patikointi
 4. Aqualand-vesipuisto

Lisätietoa

Kreikan virallinen matkailusivu – Korfu
Korfun matkailusivusto

Kuvat: Shutterstock

[rp_social]

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kreikan ilmasto ja sää

Kreikan ilmasto ja sää – milloin on paras aika matkustaa?

Navagio Beach

Tämä näky lyö ällikällä Kreikassa – haaksirikkoutunut alus lomasaaren kauneimmalla rannalla

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja