Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Rantalomailijan Playa de las Americas

Elina Venttola Päivitetty: 11.11.2019
Playa de las Americas on Teneriffan ympärivuotinen lomakeskus, jossa voi joko ottaa rennosti tai pysyä aktiivisena aamusta iltaan.

Rantoja, ostoksia ja hemmottelua

Playa de las Americasin vilkas lomakaupunki sijaitsee Teneriffan etelärannikolla Kanariansaarilla. Huvitusten ja harrastusmahdollisuuksien Playa de las Americas on ennen kaikkea rantakohde, eikä kulttuuria ja historiaa juuri löydy. Valinnanvaraa kuitenkin riittää – rentoudu Playa de las Vistasin hiekkarannalla tai suuntaa Los Cristianosin rantojen kanarialaistunnelmaan. Ylellinen Playa Fañabe Adejessa on yksi etelän kauneimmista ja siisteimmistä rannoista.

Americasissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Markkinakojuista voi ostaa edullisia matkamuistoja, kun taas ostoskeskuksista löytyvät kaikki Espanjan tunnetuimmat ketjuliikkeet kuten Zara ja Mango. Merkkivaatteitakin on tarjolla. Americasin paras ostoskeskus on nimeltään Safari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Americasissa viihtyvät sekä lapsiperheet että yöelämää etsivät nuorisoporukat. Playa de las Americasissa ja sen liepeillä on runsaasti kylpylöitä, joissa voi pulikoida sisätiloissa ja nauttia hoidoista. Parhaat kylpylät löytyvät Adejesta Playa Fañaben alueelta.

Lämmintä ympäri vuoden

Ihanteellisen ilmaston Playa de las Americas sopii myös aktiivimatkailijoille: saarelle voi lähteä vaikka patikoimaan, surffaamaan tai golfaamaan.

Etelä-Teneriffalla on lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden. Keskikesällä helle voi tuntua pohjoismaalaiselle sietämättömältä – ihanteellisimmillaan Americasin ilmasto on keväällä ja syksyllä. Talviaikaan illat saattavat olla melko viileitä ja sateita voi esiintyä silloin tällöin. Talvellakin keskilämpötila pysyttelee kuitenkin 20 asteen tuntumassa.

Golfia, vaellusta ja vesiurheilulajeja

Playa de las Americasissa voi halutessaan pysyä hyvinkin aktiivisena. Golfin ystäville löytyy eteläsaarelta erinomaisia kenttiä – Costa Adejen ja Golf del Surin viheriöt kutsuvat pelaajia nauttimaan lajista palmujen katveessa.

Teneriffalla ei tarvitse lähteä pohjoiseen saakka mikäli mielii vaeltamaan. Adejen alueelta löytyy aloittelijoillekin sopivia vaellusreittejä, jotka voi patikoida vaikka opastetulla retkellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunki tarjoaa myös monipuolisesti mahdollisuuksia vesiurheilulajeihin. Playa de las Americasin alueella voi sukeltaa, surffata ja ajella vesiskootterilla. Puerto Colonin satamasta lähtee runsaasti veneretkiä, jotka vievät matkailijoita esimerkiksi katsomaan delfiinejä tai kalastamaan.

Yöelämä sykkii aamuun saakka

Bilekeskuksena tunnetussa Playa de las Americasissa voi juhlia pikkutunneille saakka. Takavuosien baarikeskittymä Veronicas on tänä päivänä varsin kulahtanut ja kolkko, ja bilehirmujen kannattaakin suunnata toisaalle tyylikkäisiin yökerhoihin. Suosittuja menomestoja ovat esimerkiksi Monkey Beach Club, Magic, Tibu ja El Faro. Ykkösbaarit vaihtelevat uusien avautuessa ja vanhojen sulkiessa oviaan.

Latinorytmejä etsivien kannattaa suunnata Los Cristianosin San Telmoon, meren rannalla sijaitsevaan viihtyisään baarikeskittymään.

Onnistuneeseen iltaan kuuluu tietysti myös maittava illallinen. Playa de las Americasissa ja sen lähiympäristössä on loputon määrä tasokkaita ravintoloita, joista löytyy niin kanarialaisen kuin kansainvälisenkin keittiön edustajia. Rantakadun turistiravintoloihin ei kannata suunnata ainakaan joka ilta – hotelleista ja matkanjärjestäjiltä saa yleensä ajankohtaista infoa alueen parhaista ruokapaikoista.

Teneriffan hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA DE LAS AMERICASISSA

Playa de las Americas on kasvanut yhteen Costa Adejen lomakeskuksen kanssa, ja Costa Adejen rannat ovat hyvä käyntikohde Playa de las Americasin sannoilta.

Tyypillinen pakettimatkakohde

Useat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Playa de las Americasiin. Talvi on perinteisesti ollut suomalaisten suosikkiajankohta matkustaa Kanarialle, mutta nykyisin pakettimatkoja löytyy ympäri vuoden.

Omatoimimatkaajat voivat lentää Helsingistä Teneriffalle ja takaisin edullisimmillaan noin 200–300 eurolla. Halvimmat matkat voi saada jopa alle 200 eurolla. Esimerkiksi Norwegianilta löytyy toisinaan edullisia tarjouksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomakauden aikana kannattaa katsoa myös matkanjärjestäjien lomalentoja, sillä parhaimmillaan lennot Teneriffalle voi saada jopa alle 50 eurolla. Myös pakettimatkan lentoineen ja majoituksineen voi saada parhaimmillaan parilla sadalla eurolla. Useimmiten hinnat ovat kuitenkin kalliimpia, ja halvimman hinnan osuminen kohdalle vaatii onnea.

Etelä-Teneriffan lentokenttä Reina Sofia sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Playa de las Americasista. Lentokentältä majoitukseen voi siirtyä julkisilla liikennevälineillä, taksilla tai vuokra-autolla. Bussilla matka taittuu vain muutamalla eurolla, taksin hinta on edullisimmillaan noin 20–30 euroa euroa.

>> Lue lisää: Halvat lennot Teneriffalle – näin pääset lomasaarelle pikkurahalla

Hotelleissa on varaa valita

Playa de las Americas on täynnä hotelleja, huoneistohotelleja ja loma-asuntoja. Majoitusta on tarjolla runsaasti myös tunnelmallisessa Los Cristianosissa sekä Costa Adejen uudemmalla alueella, jossa on useita luksushotelleja. Etelä-Teneriffan alueelta löytyy majapaikkoja kaikenlaisia budjetteja silmällä pitäen.

Hyvät yhteydet joka paikkaan

Playa de las Americasin alueella voi halutessaan liikkua joka paikkaan kävellen. Naapurikaupunkeihin puolestaan voi poiketa joko edullisilla paikallisbusseilla tai takseilla, jotka nekään eivät tule kalliiksi varsinkaan isolla porukalla liikuttaessa. Taksit käyttävät mittareita.

Autonvuokraus on Teneriffalla hyvä idea – itse Playa de las Americasissa et vuokra-autoa tarvitse, mutta saarikierros tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PLAYA DE LAS AMERICASIN NÄHTÄVYYDET

La Caletan kalastajakylässä pääsee tutustumaan paikalliseen elämään.

Siam Park -vesipuisto

Vuonna 2008 avattu Siam Parkin vesipuisto on Playa de las Americasin ylpeys. Siistissä ja vehreässä puistossa voi huimien vesiliukumäkien lisäksi nauttia aaltokoneen kurveista tai kellua pitkin rauhallista jokea. Vauhtia, vipinää ja vesileikkejä löytyy kaiken ikäisille, ja vesileikkien lomassa voi rentoutua Siam Beachilla.

Monkey Park

Moni tuntee pohjoissaarella sijaitsevan Loro Parquen, mutta myös etelässä on oma eläinpuistonsa. Playa de las Americasin kupeesta löytyvässä Monkey Parkissa on erilaisten apinalajien lisäksi myös muun muassa lintuja ja matelijoita.

La Caletan kalastajakylä

Vain lyhyen ajomatkan päässä Playa de las Americasista Adejeen päin sijaitsee La Caletan kalastajakylä. La Caletassa kannattaa poiketa tutustumassa paikallistunnelmaan ja nauttimaan kalaravintoloiden antimista. Rantaelämä on La Caletassa rauhallisimmillaan keskellä viikkoa, kun paikalliset ovat töissä.

PLAYA DE LAS AMERICASIN PARHAAT

Los Cristianosiin pääsee vaikka rantaa pitkin kävellen.

Koe nämä Playa de las Americasissa

  1. Nauti Americasin alueen rannoista sekä paikallisen keittiön antimista.
  2. Osallistu veneretkelle ja vietä aurinkoinen päivä Atlantin vesillä.
  3. Erityisesti lapsiperheet viihtyvät Siam Parkissa ja Monkey Parkissa.
  4. Vuokraa auto ja tutustu lähikyliin kuten La Caletaan ja El Medanoon.
  5. Kävele Los Cristianosista Adejeen – rantaviivaa seuraamalla et pääse eksymään.

Lisätietoa

Teneriffan viralliset matkailusivut
Kanariansaarten viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala ja Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock