Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Gijon - siiderikaupunki pohjoisessa Espanjassa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Gijonin kaupungilla on pitkät perinteet siiderinvalmistuksessa.

Rantaelämää pikkukaupungissa

Espanjan Asturian maakunnassa sijaitseva Gijon tunnetaan viihtyisänä rantakaupunkina, joka ei ehkä kuulu tyypillisimpiin aurinkolomakohteisiin, mutta jonka kesistä matkailija voi nauttia kiireettä ja ilman liiallista tungosta.

280 000 asukkaan Gijonin vanhakaupunki sijaitsee mukavasti kahden rannan välissä. San Lorenzon hiekkaranta sopii uimiseen ja auringonpalvontaan ja sen kupeessa on myös turisti-info matkailijan tarpeisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhankaupungin kujilla kierrellessä voit saada vilkaisun paikallisten arkeen. Vanhankaupungin kupeessa sijaitsee myös Gijonia suojellut linnoitus, jonka raunioille voi suunnata kesäpäivänä vaikka piknikille Biskajanlahden merimaisemia katselemaan.

Asturia on siiderien maakunta

Asturian perinteisiä herkkuja ovat muun muassa juustot ja omenat. Erityisen ylpeitä Asturiassa ollaan alueen siiderikulttuurista. Gijonissa matkailevan kannattaakin ottaa ohjelmaan cidredia-vierailu ja tutustuminen perinteiseen siiderinvalmistukseen.

Siiderikulttuuri otetaan Gijonissa vakavasti: sidreriat eli siideribaarit ja cerveceriat eli olutbaarit ovat kaksi eri asiaa. Olutbaarissa ei tarjoilla siideriä.

Matkusta Madridin tai Bilbaon kautta

Kelttiläisiä, roomalaisia ja maurilaisia vaikutteita matkan varrelta ilmeeseensä kerännyt Gijon on tärkeä satamakaupunki, jonne kaupankäynti on tuonut myös nykyajan kansainvälisiä vaikutteita. Matkailijat tuovat oman vivahteensa kaupunkiin, mutta mikään turistirysä Gijon ei ole. Parhaiten se sopii etapiksi autoloman varrelle osana Pohjois-Espanjan kierrosta.

Suoria lentoja Gijoniin ei Suomesta ole, mutta perille vajaann 40 kilometrin päässä kaupungista sijaitsevalle Asturiasin lentoasemalle pääsee vaihdollisella yhteydellä esimerkiksi Madridin kautta. Toinen vaihtoehto on lentää Bilbaoon ja jatkaa sieltä vuokra-autolla Gijoniin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen