Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Palma on hurmaava kaupunkikohde Mallorcan lomasaarella

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 05.11.2019
Palma on Mallorcan saaren pääkaupunki, joka tarjoaa kulttuuriaarteita aurinkomatkailijalle.

Kiehtova kulttuurikaupunki

Palma on upea historiaa henkivä kaupunki, joka tarjoaa annoksen kulttuuria Mallorcalle saapuneille aurinkolomailijoille. Saaren lounaisosassa sijaitsevassa kaupungissa riittää taidenäyttelyjä, museoita ja historiallisia maamerkkejä. Kaupunki tunnetaan yleisesti myös nimellä Palma de Mallorca.

Palman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat katedraali La Seu, Bellverin linna ja Almudainan palatsi. Välimatkat ovat Palmassa lyhyitä, joten kaupungin nähtävyyksiin ehtii tutustua myös vaikkapa päiväretkellä Mallorcan saaren rantakohteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantamaisemat eivät ole Palmassa kaukana, joten kohde sopii myös mainiosti matkailijoille, jotka haluavat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Palmaa lähinnä sijaitsevat rannat ovat Ca’n Pastilla sekä Cala Major. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevat myös suomalaistenkin suosimat Magalufin ja Palma Novan lomakeskukset.

Hyvät shoppailumahdollisuudet

Palmassa on koko Baleaarien parhaat ostosmahdollisuudet. Kaupungista voi ostaa viimeisintä huippumuotia, paikallisia käsitöitä sekä laadukkaita kenkiä. Edullisten espanjalaisketjujen lisäksi Palmasta löytyy myös designer-merkkejä myyviä liikkeitä.

Shoppailupäivän voi aloittaa vaikkapa Jaume III -kadulta, joka on Palman tunnetuin ostoskatu. Alueelta lähtee useita pienempiä poikkikatuja, joiden varrelta voi niin ikään löytää oikeita aarteita. Myös Passeig del Born sekä Placa Majorin markkinat ovat hyviä osoitteita shoppailijalle.

Shutterstock
Tunnelmallisessa Palmassa on kiinnostavaa nähtävää, hyvät shoppailumahdollisuudet ja herkullista ruokaa.

Ruokaherkkuja ja yöelämää

Palma herää uuteen elämään illan tullen. Silloin sekä paikalliset että turistit täyttävät kaupungin lukuisat ravintolat ja tapasbaarit pitkän espanjalaistyylisen illallisen merkeissä. Välimeren kohteille ominaiseen tapaan Palmassa syödään paljon kalaa ja äyriäisiä, joiden seuraksi sopivat espanjalaiset viinit.

Palma on Mallorcan yöelämän keskus. Kaupungista löytyy lukuisten pikkubaarien ja –klubien lisäksi myös kansainvälisen luokan yökerhoja, joissa voi tanssia aamunkoittoon saakka. Sopivan bilepaikan etsimisen voi aloittaa vaikkapa Passeig Maritim –rantabulevardin varrelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä tietää Palmasta

Palma on historiallinen kulttuurikaupunki, joka sopii myös rantalomailijoille – upeat hiekkarannat eivät ole kaukana kaupungin sykkeestä. Palma on myös ehdoton päiväretkikohde muualla Mallorcalla lomaileville turisteille.

Mallorcan kesäsesonki huipentuu eurooppalaiseen loma-aikaan elokuuhun, jolloin hotellit täyttyvät, nähtävyyksille jonotetaan ja hinnat ovat katossaan. Massoja välttelevä matkailija suuntaa saarelle keväällä, alkukesällä tai syksyllä, jolloin matkailijoita on liikkeellä vähemmän.

Vaikka Mallorcalla puhutaankin yleisesti espanjaa, on saarelaisten käytössä myös mallorquin, joka on katalaanin kielen murre.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PALMASSA

Krista Ahonen
Palmaan pääsee Suomesta kätevästi suorilla lennoilla.

Pakettimatkat ja reittilennot vievät Palmaan

Palmaan on helppo matkustaa Suomesta suorilla lennoilla. Sekä Norwegian että Finnair lentävät suoraan Helsingistä Palmaan. Finnair lentää Palmaan kesäkaudella, kun taas Norwegian operoi reitillä ympäri vuoden. Edullisimmillaan suorat lennot Palmaan voi saada alle sadalla eurolla.

Palman lentokenttä Sal Sont Joan sijaitsee noin kahdeksan kilometriä kaupungin ulkopuolella. Lentoaika Helsingistä Palmaan on reilut neljä tuntia.

Suomesta tehdään myös pakettimatkoja Palmaan. Perinteisesti lomasesonki kestää kesäkauden toukokuusta lokakuuhun. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat käteviä lennon ja hotellin sisältäviä matkapaketteja. Mallorcalle on kesäisin tarjolla myös paljon äkkilähtöjä.

Palmaan voi saapua myös lautalla esimerkiksi Barcelonasta ja muilta Baleaarisaarilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitusta kaikenlaisille budjeteille

Palman kaupungissa on laaja majoitustarjonta edullisista majataloista hulppeisiin luksushotelleihin. Kesäkuukaudet ovat Mallorcan sykkivä sesonki, jolloin hotellivaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Etenkin elokuussa hotellit täyttyvät nopeasti.

Jos sopivaa majoitusta ei tunnu löytyvän Palmasta, voi matkailija kokeilla onneaan jossain kaupunkia ympäröivistä lomakeskuksista.

Kulje kävellen tai busseilla

Palmassa matkailija pärjää helposti jalkaisinkin. Tarvittaessa kaupungissa voi käyttää paikallisbusseja tai takseja. Palmasta on hyvät bussiyhteydet myös läheisiin lomakeskuksiin, kuten Palma Novaan ja Magalufiin.

Autonvuokraus on Mallorcalla ehdottoman suositeltavaa, jos suunnitelmissa on saarikierros. Kansainvälisen Palman lisäksi kannattaa ehdottomasti nähdä myös idylliset pikkukylät sekä rennot rantakohteet.

PALMAN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Katedraalin lisäksi Palman kiinnostavimpiin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Bellverin linna.

Palman katedraali

Palman hulppea goottilaiskatedraali La Seu on kaupungin merkittävin nähtävyys. Jylhien goottilaistorniensa ansiosta La Seu on helposti tunnistettavissa, ja antaa usein kasvot koko Palman kaupungille.

Katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla, mutta La Seu valmistui vasta 400 vuotta myöhemmin. Katedraalissa näkyy myös kuuluisan katalonialaisarkkitehti Antoni Gaudin kädenjälki 1900-luvun alkupuolelta. Katedraalin sisätiloja koristavat esimerkiksi kauniit lasimaalaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katedraali on myös mainio näköalapaikka, sillä sen terasseilta aukeaa hienot näkymät eri puolille kaupunkia.

Bellverin linna

1300-luvulla rakennettu Castell de Bellverin linna sijaitsee komealla paikalla vuorenhuipulla. Rakennus on vaikuttava näky, joten ei olekaan ihme, että se toimi muinoin Mallorcan kuninkaan kesäasuntona. Myöhemmin linna on toiminut myös esimerkiksi vankilana. Bellverin linnassa kannattaa vierailla jo pelkän näköalankin takia.

Upeat arabikylpylät

Palman tunnelmallisessa vanhassakaupungissa sijaitsevat arabikylpylät ovat harvinainen jäänne muslimiarkkitehtuurista. 900-luvulta peräisin olevat kylpylät ovat kaupungin ainoat maurilaisperäiset rakennukset.

Joan Mirón taidetta

Katalonialaistaitelija Joan Mirón töille omistettu museo esittelee taiteilijan itsensä lahjoittamia teoksia. Piirustusten ja maalausten lisäksi museon puutarhassa voi tutustua Mirón veistoksiin. Mallorca oli taiteilijalle tärkeä paikka, sillä hän asui saarella kymmeniä vuosia ennen kuolemaansa vuonna 1983.

PALMAN PARHAAT

Palma on helppo kohde rennolle kaupunkilomalle.

Palman parhaat elämykset

  1. Näe Palman historiallinen katedraali
  2. Tee ostoksia kaupungin idyllisillä kujilla
  3. Koe Palman yöelämä paikallisissa baareissa ja yökerhoissa
  4. Tutustu kulttuurikaupungin museoihin ja taidenäyttelyihin
  5. Vietä lekottelupäivä läheisillä hiekkarannoilla

LISÄTIETOA

Mallorcan viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Krista Ahonen