Palma tarjoaa kaupunkikohteen Mallorcan lomasaarella

Kohdeopas: Palma

Kuva:
Palman rannikko Mallorcalla

Palma on Mallorcan saaren pääkaupunki, joka tarjoaa kulttuuriaarteita aurinkomatkailijalle. Yli 400 000 asukkaan kansainvälisessä satamakaupungissa riittää historiaa, ostosmahdollisuuksia ja yöelämää.

Kulttuuria ja rantoja

Palma on upea historiaa henkivä kaupunki, joka tarjoaa annoksen kulttuuria Mallorcalle saapuneille aurinkolomailijoille. Saaren lounaisosassa sijaitsevassa kaupungissa riittää taidenäyttelyjä, museoita ja historiallisia maamerkkejä. Kaupunki tunnetaan yleisesti nimellä Palma de Mallorca.

Vaikka Palma onkin ensisijaisesti kaupunkikohde, eivät rantamaisematkaan ole kaukana. Palmaa lähinnä olevat rannat ovat Ca’n Pastilla sekä Cala Major. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevat myös suomalaistenkin suosimat Magalufin ja Palma Novan lomakeskukset.

Mallorcan pääkaupungin nähtävyydet

Hyvät shoppailumahdollisuudet

Palmassa on koko Baleaarisaarten parhaat ostosmahdollisuudet. Kaupungista voi ostaa viimeisintä huippumuotia, paikallisia käsitöitä sekä laadukkaita kenkiä. Edullisten espanjalaisketjujen lisäksi Palmasta löytyy myös designer-merkkejä myyviä liikkeitä.

Shoppailupäivän voi aloittaa vaikkapa Jaume III -kadulta, joka on Palman tunnetuin ostoskatu. Alueelta lähtee useita pienempiä poikkikatuja, joiden varrelta voi niin ikään löytää oikeita aarteita. Myös Passeig del Born sekä Placa Majorin markkinat ovat hyviä osoitteita shoppailijalle.

Ruokaherkkuja ja yöelämää

Palma herää uuteen elämään illan tullen. Silloin sekä paikalliset että turistit täyttävät kaupungin lukuisat ravintolat ja tapasbaarit pitkän espanjalaistyylisen illallisen merkeissä. Välimeren kohteille ominaiseen tapaan Palmassa syödään paljon kalaa ja äyriäisiä, joiden seuraksi sopivat espanjalaiset viinit.

Palma on Mallorcan yöelämän keskus. Kaupungista löytyy lukuisten pikkubaarien ja –klubien lisäksi myös kansainvälisen luokan yökerhoja, joissa voi tanssia aamunkoittoon saakka. Sopivan bilepaikan etsimisen voi aloittaa vaikkapa Passeig Maritim –rantabulevardin varrelta.

Hyvä tietää Palmasta

Palma on historiallinen kulttuurikaupunki, joka sopii myös rantalomailijoille – upeat hiekkarannat eivät ole kaukana kaupungin sykkeestä. Palma on myös ehdoton päiväretkikohde muualla Mallorcalla lomaileville turisteille.

Mallorcan kesäsesonki huipentuu eurooppalaiseen loma-aikaan elokuuhun, jolloin hotellit täyttyvät, nähtävyyksille jonotetaan ja hinnat ovat katossaan. Massoja välttelevä matkailija suuntaa saarelle keväällä, alkukesällä tai syksyllä.

Vaikka Mallorcalla puhutaankin yleisesti espanjaa, on saarelaisten käytössä myös mallorquin, joka on katalaanin kielen murre.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PALMASSA

Mallorcan rantakohteet

Pakettimatkat ja reittilennot vievät Palmaan

Mallorcan lomakeskusten lisäksi Suomesta tehdään pakettimatkoja myös Palmaan. Perinteisesti lomasesonki kestää kesäkauden toukokuusta lokakuuhun. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat käteviä lennon ja hotellin sisältäviä matkapaketteja.

Omatoimimatkaaja voi matkustaa Palmaan lentämällä kaupunkiin suoraan Helsingistä. Matkanjärjestäjien lomalentojen lisäksi myös Finnair lentää Mallorcalle kesäkaudella. Ryanair puolestaan operoi Palmaan Tampereelta. Edullisimmillaan lennot Palmaan voivat löytyä noin 200 eurolla – Mallorcalle on kesäisin tarjolla myös paljon äkkilähtöjä.

Palman lentokenttä Sal Sont Joan sijaitsee noin kahdeksan kilometriä kaupungin ulkopuolella. Lentoaika Helsingistä Palmaan on reilut neljä tuntia.

Palmaan voi saapua myös lautalla esimerkiksi Barcelonasta ja muilta Baleaarisaarilta.

Majoitusta kaikenlaisille budjeteille

Palman kaupungissa on laaja majoitustarjonta edullisista majataloista hulppeisiin luksushotelleihin. Kesäkuukaudet ovat Mallorcan sykkivä sesonki, jolloin hotellivaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Etenkin elokuussa hotellit täyttyvät nopeasti.

Jos majoitusta ei löydy Palmasta, voi matkailija kokeilla onneaan jossain kaupunkia ympäröivistä lomakeskuksista.

Kulje kävellen tai busseilla

Palmassa matkailija pärjää helposti jalkaisinkin. Tarvittaessa kaupungissa voi käyttää paikallisbusseja tai takseja. Palmasta on hyvät bussiyhteydet myös läheisiin lomakeskuksiin, kuten Palma Novaan ja Magalufiin.

Autonvuokraus on Mallorcalla ehdottoman suositeltavaa, jos suunnitelmissa on saarikierros. Kansainvälisen Palman lisäksi kannattaa ehdottomasti nähdä myös idylliset pikkukylät sekä rennot rantakohteet.

PALMAN NÄHTÄVYYDET

Palman nähtävyydet

Palman katedraali

Palman hulppea goottilaiskatedraali La Seu on kaupungin merkittävin nähtävyys. Jylhien goottilaistorniensa ansiosta La Seu on helposti tunnistettavissa, ja antaa usein kasvot koko Palman kaupungille. Katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla, mutta La Seu valmistui vasta 400 vuotta myöhemmin. Katedraalin sisällä näkyy myös kuuluisan katalonialaisarkkitehti Antoni Gaudin kädenjälki 1900-luvun alkupuolelta.

La Seu sijaitsee Palman vanhassakaupungissa La Almudainan kuninkaallisen palatsin kupeessa.

Upeat arabikylpylät

Palman tunnelmallisessa vanhassakaupungissa sijaitsevat arabikylpylät ovat harvinainen jäänne muslimiarkkitehtuurista. 900-luvulta peräisin olevat kylpylät ovat kaupungin ainoat maurilaisperäiset rakennukset.

Joan Mirón taidetta

Katalonialaistaitelija Joan Mirón töille omistettu museo esittelee taiteilijan itsensä lahjoittamia teoksia. Piirustusten ja maalausten lisäksi museon puutarhassa voi tutustua Mirón veistoksiin. Mallorca oli taiteilijalle tärkeä paikka, sillä hän asui saarella kymmeniä vuosia ennen kuolemaansa vuonna 1983.

Castell de Bellver -linnoitus

Vuonna 1309 rakennettu Castell de Bellverin linna sijaitsee komealla paikalla vuorenhuipulla. Rakennus on vaikuttava näky, joten ei olekaan ihme, että se toimi muinoin Mallorcan kuninkaan kesäasuntona. Linnassa kannattaa vierailla jo pelkän näköalankin takia.

Koko perheen Poble Espanyol

Poble Espanyol eli espanjalainen kylä on teemapuisto, jossa voi nähdä pienoisversioita maan tärkeistä monumenteista, nähtävyyksistä ja rakennuksista. Hauska nähtävyys sopii kaiken ikäisille matkailijoille – samalla tutuksi tulee koko Espanja.

PALMAN PARHAAT

Palman parhaat ravintolat

Palman parhaat elämykset

  1. Näe Palman historiallinen katedraali.
  2. Tee ostoksia kaupungin idyllisillä kujilla.
  3. Koe Palman yöelämä paikallisissa baareissa ja yökerhoissa.
  4. Tutustu kulttuurikaupungin museoihin ja taidenäyttelyihin.
  5. Vietä lekottelupäivä läheisillä hiekkarannoilla.

Palman miinukset

  1. Keskikesän kuumuus voi tuntua kaupungissa raskaalta.
  2. Sesonkiaikaan Palma on täynnä turisteja.
  3. Baleaarisaarten hintataso on esimerkiksi Kanariansaaria korkeampi.

Lisätietoa

Mallorcan viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr/Maria Rosa Ferre, Tjäreborg/Mats Högberg, Flickr/Erik Pitti, Flickr/Prinsotel Hotels

Päivitetty: 5.2.2015

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia