Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Suomi

Monipuolinen Joensuu saa kävijän ihastumaan Pohjois-Karjalan elämänmenoon

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.05.2020
Joensuu on mielenkiintoinen matkailukaupunki.

Tori on kaupungin keskus

Joensuun keskus on kaupungin virkeä tori. Kesä on torin eloisinta aikaa, sillä suven kuukausina perinteikkäällä kauppapaikalla vilisee ostajien lisäksi marja- ja vihannesmyyjiä sekä kirpputorinpitäjiä. Torilta löytyy paljon käsityökojuja ja erilaisia ruokapaikkoja. Matkaevääksi voi napata niin karjalanpiirakan ja annoksen paistettuja muikkuja kuin kevätkääryleen ja lautasellisen paistettuja nuudeleita. Kesäsunnuntaisin tori täyttyy kirpputorimyyjistä.

Joensuun torin lähellä sijaitsevasta Carelicumin matkailuinfosta saa tietoa alueen eri käyntikohteista. Torilta on helppo suunnistaa myös erilaisiin tapahtumiin, sillä kulttuurikioskista saa lippuja esimerkiksi kesäteattereihin. Torin vierestä sijaitsee Kauppakatu, joka tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Torin läheisyydessä Joensuun keskustassa sijaitseva Taitokortteli on yksi kaupungin mielenkiintoisimmista käyntikohteista. Taito Pohjois-Karjala ry:n ja yrittäjien perustama kulttuurikortteli on ylistys käsityötaidolle. Korttelissa sijaitsee paikallisten käsityöyrittäjien putiikkeja ja kahvila. Lisäksi korttelista löytyy käsityöneuvontaa, kurssitoimintaa ja näyttelytiloja.

Botanian puutarha

Kasvitieteellinen puutarha Botania on osa Joensuun yliopiston biologian laitosta. Vaikka Botanian päätarkoituksena ovat tutkimus ja opetus, hieno puutarha on avoinna myös yleisölle. Kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy yli 1 000 lajia erilaisista kokoelmakasvihuoneista, ja valittavana on viisi eri suurilmastoa tropiikista ja aavikkoon. Botnian ulkopuutarhasta löytyy erilaisia ravinto-, mauste-, myrkky-, lääke- ja koristekasvien kokoelmia.

Kesän kuukausina Botaniassa voi ihastella myös trooppisia perhosia. Kasvitieteellinen puutarha on avoinna joka päivä, paitsi tiistaisin. Peruslippu maksaa aikuiselta 5 euroa ja kouluikäisiltä 2,5 euroa.

Ilosaarirock tekee kesän

IlosaarirockIlosaarirock täyttää Laulurinteen musiikilla ja hyvällä tunnelmalla.
Ilosaarirock on monelle kesän kohokohta.

Jo vuodesta 1971 asti järjestetty musiikkifestivaali Ilosaarirock on monelle kesän kohokohta. Joensuun Laulurinteen festariviikonloppuun kerääntyy vuosittain jopa 50 000 ihmistä nauttimaan musiikista, kesästä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Kaksipäiväinen Ilosaarirock on unohtumaton kokemus, joka todella herättää kaupungin eloon.

Risteillen kesäluontoon

Luontoon voi Joensuussa tutustua kasvitieteellisen puutarhan lisäksi myös risteillen. Joensuusta lähtee risteilyitä esimerkiksi Pielisjoelle ja Pyhäselälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Risteilyjä järjestää esimerkiksi M/S Satumaa. Satumaa-risteilyjen risteilykausi kesäkuun alussa, ja risteilyjä lähtee kolme päivässä. Tarjolla on perinteisiä maisemaristeilyjä ja lounasristeilyjä sekä risteilyjä Kolille saakka.

Lisätietoa

Joensuun kaupunki
Joensuun matkailu

Kuvat: Visit Karelia, Ilosaarirock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää