Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kanada

Kaupunkielämää ja urheilun juhlaa Vancouverissa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Vancouver on yksi valtavan Kanadan suurimmista ja eloisimmista kaupungeista.

VANCOUVER MATKAKOHTEENA

Vancouver on vehreä suurkaupunki

Luonnonläheinen suurkaupunki

Vuoden 2010 talviolympialaisten isäntäkaupunki Vancouver sijaitsee Kanadan länsirannikolla Brittiläisessä Kolumbiassa. Tyyneenmereen rajautuvan provinssin kulttuurinen keskus on noin 2,5 miljoonan asukkaan suurkaupunki ja merkittävä satamakaupunki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vancouver perustettiin 1800-luvulla ja siitä on vuosikymmenten saatossa tullut yksi maailman parhaiten pärjäävistä kaupungeista – ainakin kansainvälisten elämänlaatuvertailujen mukaan. Eipä siis ihme, että paikalliset ovat usein hyväntuulisia ja myös matkailijalle on tarjolla paljon.

Vancouver sopii matkakohteeksi etenkin kaupunkilomalle ja urheilun ystäville. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Stanley Park ja Vancouver Lookout -näkötorni. Läheinen vuoristo puolestaan tarjoaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi patikointiin ja lasketteluun.

Yllättävän lempeä ilmasto

Moniin muihin Kanadan kolkkiin verrattuna Vancouveria voi pitää ilmastoltaan leppeänä kaupunkina. Kesät ovat kohtuullisen lämpimiä ja talvet leutoja.

Kuivinta ja lämpimintä Vancouverissa on keskikesällä. Heinä-elokuussa keskimääräiset päivälämpötilat nousevat 22 asteeseen ja sateet jäävät melko vähiin. Runsaimmin kaupungissa sataa loppuvuonna marras-joulukuussa, ja sateita riittää usein pitkälle kevääseen.

Kaupunkielämää ja puistopäiviä

Vancouverissa riittää nähtävää jokaiselle matkapäivälle, viidytpä sitten museoissa, puistoissa, yökerhoissa tai kahviloissa paikallista elämänmenoa tarkkaillen. Eloisa puisto Stanley Park on yksi kaupungin suosituimmista ajanviettopaikoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruokakulttuurin saralla matkailija ei tule pettymään, sillä Vancouverissa riittää ravintoloita joka sormelle ja jokaiselle lomapäivälle. Kaupungissa vietetäänkin The Dine Out Vancouver -festivaalia tammi-helmikuun taitteessa.

Suurkaupunki tarjoaa paljon myös shoppailijalle. Mielenkiintoisia ostopaikkoja löytyy esimerkiksi East Vanin kaupunginosasta, Robson Streetin sekä Granville Streetin varrelta. Kaupungissa on myös useita ostoskeskuksia.

Urheilun juhlaa

Kanadalaiset ovat tunnetusti suuria talviurheilun ystäviä ja vuonna 2010 Vancouver toimi talviolympialaisten isäntänä. Paikallisten innostus on harvinaisen tarttuvaa sorttia: vähintään yksi jääkiekko-ottelu sijoittuu monen matkailijan aikatauluun – myös niiden, jotka eivät muutoin urheilusta piittaa.

Penkkiurheilun lisäksi Vancouver tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös omien lihasten hyödyntämiseen. Alueen upea luonto kuhisee harrastusmahdollisuuksia, ja kauniit vuoristomaisemat houkuttelevat paikalle paitsi raikkaasta ilmasta nauttivia patikoijia, myös kameran kaulassa kulkevia valokuvaajia.

Kalliovuorten rinteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös laskettelulle. Tunnettuja laskettelupaikkoja ovat esimerkiksi Grouse Mountain, Cypress ja Mount Seymour.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN VANCOUVERISSA

Juoksijat Vancouverissa

Lentäen perille

Vancouveriin on Suomesta kohtuullisen hyvät lentoyhteydet, vaikka suoria lentoja ei olekaan tarjolla. Vancouveriin pääsee Suomesta muun muassa Helsingistä ja välilaskun voi tehdä Lontoon Heathrown kentällä. Lennot maksavat noin 700–1200 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin vilkas kansainvälinen lentokenttä, Vancouver International Airport, sijaitsee 25 minuutin automatkan päässä keskustasta.

Vancouver International Airport

Laaja kattaus hotelleja

Suurkaupungissa ja sen lähialueilla ei ole pulaa hotelleista ja majapaikoista: matkailija voi majoittua niin luksushotellin kattohuoneistossa kaupungin keskustassa kuin erämaamökissä keskellä luontoa.

Monet Vancouverin hotelleista sijaitsevat keskeisellä paikalla lähellä keskustaa ja nähtävyyksiä. Tarjolla on myös erikoistuneempia majoitusvaihtoehtoja, kuten erityisen lapsi- tai ympäristöystävällisiä hotelleja.

Helposti ympäri kaupunkia

Liikkuminen on kaupunkialueella helppoa ja julkinen liikenne toimii hyvin. Vancouverissa voi liikkua esimerkiksi bussilla tai SkyTrainilla. Hinnoittelussa kaupunki on jaettu kolmeen alueeseen ja matkalippu maksaa alueesta riippuen noin 2-4 euroa. Tarjolla on myös sarja- ja kuukausilippuja.

Lisätietoa matkalipuista: TransLink

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin keskusta-alueella liikkuu kätevästi kävellen ja myös pyörän vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Tiet ovat Vancouverin alueella hyväkuntoisia ja vuokra-autoja välittäviä yrityksiä löytyy kaupungista runsaasti.

VANCOUVERIN NÄHTÄVYYDET

Stanley Parkin toteemi

Vancouver Lookout

Kaupungin parhaan maisemakatsauksen tarjoaa Vancouver Lookout. Harbour Centerissä sijaitseva torni on 130 metrin korkuinen ja huipulle pääsee lasihissillä.

Lippuhinta aikuiselta on noin 12 euroa.

Vancouver Lookout

Stanley Park

Stanley Park on Pohjois-Amerikan suurimpia ja tunnetuimpia puistoja, ja syystäkin suosittu turistinähtävyys. Suuresta puistosta löytyy paljon puuhaa minijuna-ajeluista ja ravintoloista alkaen. Tänne voit tulla viettämään vaikka koko päivän perheen kanssa.

Capilano-riippusilta

Kanjonin ja Capilano-joen ylittävän, 137 metriä pitkän ja 70 metrin korkeudessa keinuvan riippusillan ylittäminen on elämys. Silta sijaitsee Capilano Suspension Bridge Park -puistossa. Vehreä puisto on yksi alueen suosituimmista käyntikohteista.

Capilano Suspension Bridge Park

Grouse Mountain ja Mount Seymour

Grouse Mountain on suosittu laskettelukeskus noin 15 minuutin matkan päässä Vancouverin keskustasta. Toinen Vancouverin alueen tunnetuimmista laskettelukeskuksista on Mount Seymour.

Lue lisää: Grouse Mountain, Mount Seymour

VANCOUVERIN PARHAAT

Vancouver

Parhaat maisemat

  1. Vancouver Lookout
  2. Capilano Suspencion Bridge Park
  3. Stanley Park

Alueen ykkösharrastukset

  1. Patikointi
  2. Laskettelu
  3. Jääkiekko

Vancouverin miinukset

  • Maanjäristykset

Lisätietoa

Vancouverin matkailusivusto
Vancouverin kaupungin virallinen sivusto
Kanadan virallinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr / David Paul Ohmer, JamesZ_Flickr, Kennymatic, Kk+