Hyppää sisältöön

Syyria

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Aavikkoalueisiin ja vehreisiin jokilaaksoihin jakautuva Syyria on tunnettu lukuisista historiallisista kulttuurikohteistaan.

Syyria on Lähi-idässä Välimeren rannalla sijaitseva valtio, jonka rajanaapureita ovat Jordania, Israel, Libanon, Turkki ja Irak. Syyria on yksi maailman vanhimpia sivilisaatioita ja aluetta ovat hallinneet niin heettiläiset, babylonialaiset, egyptiläiset, persialaiset, kreikkalaiset kuin roomalaisetkin.

SYYRIA MATKAILUMAANA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dyynejä ja vuoristoa

Syyria koostuu suurimmaksi osaksi hiekkadyyneistä ja vuoristosta vehreää rannikkokaistaletta ja Eufratjoen rantoja lukuun ottamatta.

Syyria on tunnettu historiallisista kohteistaan ja kulttuuristaan. Syyrian tunnetuimpia kohteita ovat pääkaupunki Damaskos, historiallinen kaupunki Palmyra, Himsin kaupungin lähellä sijaitseva ristiretkeilijöiden linnoitus Krak des Chevaliers sekä Bosran kaupunki, jossa sijaitsee yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista.

Kulttuuria ja raunioita

Syyria on erityisesti kulttuurimatkakohde. Syyriasta löytyy paljon vanhoja kaupunkeja ja raunioalueita, ja Eufratjoen rannoilla sijaitsee yksi maailman vanhimpien sivilisaatioiden kehdoista.

Syyriassa voi tehdä myös ostoksia perinteisillä basaarialueilla. Tunnettu basaarialue sijaitsee esimerkiksi Aleppossa. Hintatasoltaan Syyria on edullinen matkakohde.

Matkusta keväällä tai syksyllä

Syyrian ilmastossa on alueellisia vaihteluita. Rannikkoalueen välimerellisessä ilmastossa kesät ovat kesäkuusta elokuuhun kuivia ja keskilämpötilaltaan hieman alle 30-asteisia. Talvet joulukuusta helmikuuhun ovat sateisia ja keskilämpötila tippuu 10 asteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maan keskiosia lähestyttäessä ilmasto muuttuu kuumemmaksi ja kuivemmaksi. Aavikkoalueilla lämpötilat kohoavat kesäisin usein yli 40 asteeseen. Parhaita matkustusajankohtia ovat kevät ja syksy.

Kunnioita paikallisia tapoja

Syyria on muslimivaltio, joten matkailijoiden tulee kunnioittaa paikallisia käytös- ja pukeutumiskoodeja, jotka suosivat konservatiivista ja peittävää pukeutumista.

Matkailija tulee Syyrian suurissa kaupungeissa toimeen englannilla tai ranskalla, mutta syrjäisemmillä seuduilla puhutaan usein ainoastaan arabiaa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SYYRIASSA

Amsterdamin kautta lentäen Syyriaan

Suomesta ei ole suoria lentoja Syyriaan, mutta Syyriaan voi lentää esimerkiksi Amsterdamin kautta.

Lentojen hinnat ovat keskimäärin 300–2000 euroa ja hintaan vaikuttavat välilaskujen määrä sekä matkustusajankohta.

Syyrian kansainvälinen päälentokenttä sijaitsee Damaskoksen tuntumassa ja lentokentältä on säännöllisiä yhteyksiä muun muassa Euroopan ja Lähi-idän kaupunkeihin. Syyriaan voi matkustaa myös maitse autolla tai bussilla naapurimaista. Rajanylityspaikkoja on esimerkiksi Jordaniasta ja Turkista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellit Syyriassa ovat edullisia

Syyriasta löytyy monentasoisia majoitusvaihtoehtoja loistohotellista edullisiin hostelleihin. Erityisen paljon hotelleja löytyy suurimmista kaupungeista, kuten Damaskoksesta.

Hotellien hinnat vaihtelevat halutun tason mukaan, mutta yleisesti ottaen hotellit ovat hintatasoltaan edullisia. Hotelliyön hinnat liikkuvat 15-200 eurossa.

Bussi on helpoin tapa liikkua

Bussit ovat junia ja takseja suositeltavampi tapa liikkua Syyriassa. Bussilla matkustaminen on edullista ja yhteydet kaupunkien välillä ovat säännöllisiä. Tavalliset bussit operoivat niin pidemmillä kuin lyhyemmillä reiteillä, ja lyhyillä reiteillä liikkuu myös minibusseja.

Syyriassa voi liikkua myös vuokra-autolla, mutta siihen tarvitaan kansainvälinen ajokortti. Tieverkosto opasteineen on hyvä etenkin kaupunkien läheisyydessä, mutta syrjäseuduilla esimerkiksi opasteet ovat ainoastaan arabiaksi.

SYYRIAN MATKAKOHTEET

Historiallinen Damaskos

Pyhänä kaupunkina pidetty Damaskos on yksi maailman vanhimmista yhä asutetuista kaupungeista. Historiallisia kohteita löytyy erityisesti kaupungin vanhasta osasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maan luoteisosassa sijaitseva Damaskos on kansainvälisen lentokenttänsä ansiosta useiden matkailijoiden ensimmäinen kohde Syyriassa. Damaskoksessa sijaitseekin paljon hotelleja, ravintoloita ja gallerioita.

Basaarien Aleppo

Syyrian pohjoisosassa sijaitseva Aleppo on vanha kauppakaupunki, jossa voi tänäkin päivänä tehdä ostoksia basaarialueilla.

Aleppo Souq on Syyrian kuuluisin basaari ja Aleppon suosituin turistikohde. Aleppo on säästynyt suurilta ja radikaaleilta modernisoinneilta ja kaupungin vanha osa on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Aleppon läheltä löytyvät myös kuuluisat Kuolleet kaupungit.

Palmyran keidas

Aavikon keskellä sijaitseva Palmyran kaupunki on yksi Syyrian tunnetuimmista turistikohteista. Parisataa kilometriä Damaskoksen koillispuolella sijaitsevan Palmyran historiallisessa kaupungissa sijaitsee keitaan lisäksi temppeliraunioita, hautoja ja hautajaistorneja.

Palmyran vanhakaupunki kuluu Unescon maailmanperintölistalle. Palmyran uudessa kaupungissa sijaitsee hotelleja, ravintoloita ja kauppapaikkoja.

Syria Tourism