Kohdeopas: New Hampshire

Kuva:
Luonnonkaunis New-Hampshire

New Hampshiren kansallismetsät ja upeat luontoelämykset eivät jätä ketään kylmäksi.

New Hampshiren maisemaa hallitsevat korkeat vuoret. Osavaltio on lähellä itärannikon suurkaupunkeja, mutta siellä on oma rauha. White Mountains -kansallismetsässä on vuodenajasta riippuen mainiot mahdollisuudet telttailulle, eräretkeilylle ja melonnalle.

New Hampshiren historiaa

Jo vuonna 1629 kapteeni John Mason nimesi Piscataqua- ja Merrimack-joen välisen alueen New Hampshireksi ja 50 vuotta myöhemmin siitä tuli itsenäinen provinssi.

1750-luvulla seudun talous alkoi kehittyä puunjalostuksen ja pellavan ansiosta. Teollistuminen oli etenkin Manchesterin-kaupungissa hyvin voimakasta 1800-luvulla.

Portsmouth

Historiallinen ja kaunis Portsmouth sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Bostonista. Kaupungin nähtävyyksistä on syytä mainita Strawberry Banke Museum. Jos olet kiinnostunut sukellusveneistä, museolaiva USS Albacore odottaa sinua.

Concordissa, astronautti Christa McAuliffe Planetariossa voit tutustua avaruustutkimukseen ja tämän Challenger-avaruusaluksen räjähdyksessä 1986 kuolleen naisen elämään.

Luonnon loistoa

Loistavat lohenkalastusmahdollisuudet tarjoaa Lake Winnipesaukee. Järven nimi on intiaanien kieltä ja tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”Suuren Hengen Hymyä”.

Kancamagus Highway, 55 kilometriä pitkä, White Mountains -kansallismetsän läpi kulkeva tie on maisemiltaan mahtava.

Koillis-Amerikan korkeimmassa paikassa Mountain Washingtonin (1917 metriä) huipulla tuulee aina ja sumu on yleinen ilmiö. Jos et halua kävellä, osallistu pikkubussilla opastetulle kierrokselle tai hyppää junan kyytiin.

Tulolähteitä matkailusta kaivostoimintaan

New Hampshiren pääelinkeinot ovat matkailu, teollisuus, maatalous, kauppa ja kaivostoiminta. Täällä valmistetaan koneita, sähkö- ja elektroniikkalaitteita ja muovituotteita.

Merkittävimmät maataloustuotteet ovat meijeri- ja kasvihuonetuotteet, taimet, vaahterasiirappi ja sokeri.

Nähtävyyksiä New Hampshiressa

Mountain Washington, Lake Winnipesaukee, White Mountain -kansallismetsä, Franconia, vanha mies vuorella (White Mountain -alue), Cannon Mountain, Saint Gaudensin kansallinen historiallinen kohde (Cornish).

New Hampshiresta ovat kotoisin muun muassa Alan Shepard, Horace Greeley ja Earl Tupper.

www.visitnh.gov
www.nh.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / InAweofGod’sCreation

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia