Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Sveitsi

Tunnelmallinen Zürich tarjoaa monipuolisen kaupunkiloman

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Zürichillä on maine siistinä ja rikkaana rahamaailman keskuksena.

Zürich on sympaattinen ja sopivan pieni, jotta matkailija voi ottaa sen nopeasti omakseen. Zürich on eittämättä varakas, mutta olematta kuitenkaan pöyhkeä tai vaikeasti lähestyttävä. Zürichissä on helppo heittäytyä vilkkaaseen ja tyylikkääseen kaupunkielämään.

ZÜRICH MATKAKOHTEENA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alpit horisontissa

Sveitsin pohjoisosassa sijaitseva Zürich on maan suurin kaupunki. Asukkaita siellä on noin 380 000. Zürich sijaitsee samannimisen järven rannalla ja Limmat-joen varrella luonnonkauniissa maisemissa. Zürich on tyypillinen kaupunkikohde, mutta ympäristöstä löytyy myös paljon mahdollisuuksia erilaisiin luontoaktiviteetteihin.

Zürichistä löytyy lukuisia tasokkaita museoita ja gallerioita, hyvät ostosmahdollisuudet sekä hienoja puistoalueita. Zürichissä on myös erinomainen ravintolakulttuuri ja hyviä baareja, kahviloita ja ravintoloita löytyy joka makuun. Zürich onkin erinomainen kohde rentoon kaupunkilomailuun, jonka päätarkoitus ei ole nähtävyydeltä toiselle juokseminen, vaan elämänmenosta nauttiminen.

Ympärivuotinen ja hintava matkakohde

Ilmasto Zürichissä on Keski-Euroopalle tyypillinen. Kesät ovat lämpimiä, mutta eivät tukahduttavan kuumia. Lämpötila pyörii keskimäärin +20 asteen tietämillä. Talvella voi olla pakkasta. Sateita tulee eniten kesällä, mutta kuitenkin melko tasaisesti kaikkina vuodenaikoina. Zürich sopii matkakohteeksi ympäri vuoden.

Zürich on melko kallis kaupunki ja etenkin ravintola- ja hotellihinnat ovat melko korkeat. Zürich kuuluu saksankieliseen Sveitsiin, mutta sveitsiläiset ovat kielitaitoisia ja englannilla pärjää yleensä erinomaisesti.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ZÜRICHISSÄ

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentäen Helsingistä Zürichiin

Zürichiin lentävät Helsingistä suoraan Blue1 ja Finnair. Lentolippujen hinnat vaihtelevat keskimäärin 200 ja 400 euron välillä.

Zürichin lentokenttä sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä keskustasta. Helpoin tapa päästä lentokentältä keskustaan on juna. Matka kestää noin kymmenen minuuttia. Kentälle kulkee myös busseja ja joillakin hotelleilla on omia jatkuvasti liikennöiviä bussikuljetuksiaan.

Myös kaukojunat pysähtyvät Zürichin lentoasemalla, joten siirtyminen Sveitsin muihin kaupunkeihin tai myös Alppien hiihtokohteisiin on erittäin helppoa.

Zürichistä löytyy paljon erilaista majoitusta. Suurin osa on perinteisissä hotelleissa. Kaupungista löytyy kuitenkin myös useita hostelleja sekä paljon vuokrattavia asuntoja. Hintataso on yleisesti ottaen melko korkea, mutta edullistakin majoitusta on saatavilla etenkin sesongin ulkopuolella.

Julkinen liikenne toimii erinomaisesti

Liikkuminen Zürichissä onnistuu pitkälti kävellen, sillä kaupunki on kohtuullisen pieni. Julkinen liikenne on erittäin toimiva. Keskustassa kulkee busseja ja raitiovaunuja ja kauemmas pääsee kätevästi junalla. Järvellä kulkee myös laivoja.

Jos haluat kiertää Sveitsiä laajemmin, autonvuokraus on hyvä vaihtoehto. Junaliikennekin tosin toimii erinomaisesti, joten myös julkisilla pääsee helposti paikasta toiseen.

ZÜRICHIN NÄHTÄVYYDET

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fraumünster ja Grossmünster

Zürichin kuuluisimpien kirkkojen Fraumünsterin ja Grossmünsterin rakentaminen aloitettiin jo 800-1100 luvuilla.

Osan Fraumünsterin ikkunoista on suunnitellut Marc Chagall. Grossmünster sijaitsee Zürichin vanhan kaupungin puolella lähellä Limmat-joen rantaa. Fraumünster sijaitsee joen vastakkaisella puolella.

Taidetta, puistoja ja puutarhoja

Zürichistä löytyy useita hyvätasoisia museoita ja gallerioita, joissa taiteenystävän kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Sveitsin merkittävin museo, Zürichin taidemuseo Kunsthaus, tarjoaa kattavan kokoelman taidetta aina keskiajalta viime vuosisadalle. Töitä löytyy muun muassa Van Goghilta ja Monet’lta.

Zürichissä on myös monia hurmaavia puistoja ja puutarhoja, joissa voi hengähtää keskellä kaupungin vilinää. Kiinalainen puutarha on lahja kiinalaiselta Kunmingin kaupungilta ja se on yksi hienoimmista kiinalaisista puutarhoista Kiinan ulkopuolella. Puutarha sijaitsee Zürich-järven rannalla lähellä Zürichhornia.

Perheen pienimmät viihtyvät varmasti Zürichin eläintarhassa ja sen yhteyteen rakennetussa sademetsässä. Eläintarhasta löytyy yli 1 800 eläintä ja se sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Zürichbergissä. Perille pääsee raitiovaunulla.

Bahnhofstrassen ostosparatiisi

Bahnhofstrasse on yksi maailmankuuluista ostoskaduista Zürichin keskustassa. Huippumuodin, sveitsiläisten kellojen ja suklaan tai laadukkaiden sisustustavaroiden etsijät saavat täällä luottokorttinsa vinkumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elegantilta kadulta löytyy myös edullisempia ostoksia ja ketjuliikkeitä. Jo pelkästään ikkunaostosten tekeminen ja kadun päästä päähän käveleminen tarjoavat silmäyksen tyylikkääseen ja varakkaaseen zürichiläiseen elämänmenoon.

Lisätietoa: www.zuerich.com

Suvi Huttunen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Zürich, Sveitsi

Suorat lennot Zürichistä Kuusamoon ja Ivaloon ensi talvikaudeksi

Hotellin uima-allas Sveitsissä

Ei ihan tavallinen uima-allas! Hotellivierailla hulppeat maisemat kesällä ja talvella

Gelmerin funikulaari, Sveitsi

Lähes pystysuoraa kyytiä! Näin huima on Euroopan jyrkin kiskoköysirata

Hotel Arbez sijaitsee puoliksi Ranskassa ja puoliksi Sveitsissä

Oletko kuullut? Euroopassa on kummallinen hotelli, jossa nukut samaan aikaan kahdessa eri maassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja