Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Venäjä

Sotshissa voit nauttia vuoristosta ja Mustanmeren rannoista

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Olympiakaupunki Sotshi on Venäjän suosituin rantalomakohde.

Rannat ja kylpylät täyttävät kaupungin turisteilla

Mustanmeren aallot ja lämmin ilmasto ovat tehneet Sotshista venäläisten keskuudessa suositun rantakohteen. Vakituisia asukkaita kaupungisssa on noin 400 000.

Luonteeltaan tämä vilkas kaupunki on leimallisesti neuvostoajan edustaja ja jo Stalinilla oli Sotshissa oma huvilansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Työläisten lomapaikoiksi rakennettujen kylpylöiden rinnalla täällä lomailivat hulppeissa oloissa myös puoluejohtajat Brezhnevistä alkaen. Nykyisinkin suuria nimiä riittää: läheisen vuoriston laskettelurinteissä nähdään säännöllisesti myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Matkailukausi toukokuusta syyskuulle

Sotshin olympialaisia varten rakennettu 40 000 katsojaa vetävä stadion kuuluu kaupungin maamerkkeihin, mutta kaikkein tärkeintä rantakaupungissa on luonnollisesti itse ranta. Luonnostaan Sotshin rannat ovat kivikkoisia, mutta lomalaisten miellyttämiseksi niitä on pehmustettu tuontihiekalla.

Sotshin varsinainen matkailukausi alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuun lopulla. Kiireisintä on heinä- ja elokuussa, jolloin myös hintataso nousee.

Sotshin hotellihinnat nousivat rajusti

Rantalomailun lisäksi seudulla voi nauttia myös talven iloista. Läheinen Kaukasuksen Krasnaja Pojanan vuoristoalue tarjoaa monipuoliset talviurheilumahdollisuudet ja olympialaisia varten rakennettu infrastruktuuri laajentaa matkailijan vaihtoehtoja vielä lisää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olosuhteet takaavat vuoristossa kevyen puuterilumen ja hyvät laskuolosuhteet jopa 140 – 180 päiväksi vuodessa.

Olympialaiset toivat suuria rakennusprojekteja

Sotshin kunnianhimoiset kehityshankkeet toivat kaupungille olympialaisia varten ajoitetun kasvojenkohotuksen ja esimerkiksi uuden metron. Kokonaismuutoksen pysyvyyttä arvuutellaan vielä.

Esimerkiksi Rosa Khutorin hiihtokeskus rakennettiin tyhjästä alle kymmenessä vuodessa. Alueen vuoristokylät ovat kokeneet valtavia muutoksia olympialaisten saattelemina.

Lue lisää Sotshin hiihtokohteista: Krasnaja Poljana – Rosa Khutor ja Sotšin olympialaisten näyttämö

Kuvat: iStockphoto, Trivago