Hyppää sisältöön

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.07.2022
Yhdysvaltojen kokoiseen maahan mahtuu valtava kaupunkien kirjo. Minne sinun kannattaisi lähteä lomalle?

1. Legendaarinen New York

 • Erityispiirteet: maailman kuuluisin kaupunki, neljä vuodenaikaa, korkea hintataso
 • Suosituimmat nähtävyydet: Vapaudenpatsas, Empire State Building, Central Park
 • Näin pääset perille: suorat lennot Suomesta

Jos pitäisi valita yksi Yhdysvaltojen kaupunki, jonka turistit haluavat nähdä, olisi se ilmiselvästi New York. Koko maailman pääkaupungiksikin kutsuttu suurkaupunki on paikka, joka on koettava kerran elämässä.

New Yorkin kohdalla ei tarvitse edes miettiä, kenelle se sopii – kansainvälisestä metropolista löytyy jotain kiinnostavaa kaikille. Taidetta, arkkitehtuuria, ostoksia, musiikkia, teatteria, urheilua. New York jättää kylmäksi vain sellaisen matkailijan, joka ahdistuu suurkaupungeissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMillaiselle matkailijalle New York sopii?
Hektinen New York saa sykkeen nousemaan. Tästä kaupungista löydät kaiken haluamasi.

New Yorkiin voi matkustaa ympäri vuoden, mutta talvet voivat olla pahimmillaan hyytävän kylmiä ja kesät taas ruuhkaisia ja hiostavia. Syksy on monen kokeneen New Yorkin -kävijän mielestä paras aika vierailla kaupungissa. Toiset taas haluavat kokea joulun tai uudenvuoden upeasti koristellussa kaupungissa. Tiesitkö muuten, että kesällä New Yorkissa voi viettää rantapäivää esimerkiksi Coney Islandilla?

New Yorkiin on nykyään helppo löytää kohtuuhintaisia tarjouslentoja suoraan Helsingistä. Reissukassaa kannattaa kuitenkin kerryttää kaikessa rauhassa: hotellihuoneet ovat kaupungissa pahamaineisen kalliita. Majoitusta kannattaa etsiä muualtakin kuin Manhattanilta.

Vaikka New Yorkista voi nauttia myös pienemmällä budjetilla, rahaa palaa helposti nähtävyyksiin, ostoksiin ja elämyksiin. New Yorkiin asti matkustettuaan moni haluaa ottaa lomasta kaiken irti ja käydä esimerkiksi katsomassa musikaalia, konserttia tai huippujoukkueen peliä.

Lue myös: New Yorkin nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea ensimmäisellä lomalla

2. Boheemi Los Angeles

 • Erityispiirteet: miellyttävä ilmasto ympäri vuoden, pitkät etäisyydet, vahvat meksikolaisvaikutteet
 • Suosituimmat nähtävyydet: Hollywood-kyltti, Santa Monica Pier, Venice Beach
 • Näin pääset perille: suorat lennot Suomesta

Monien kliseiden Los Angeles yhdistetään yleensä elokuvatuotantoon, kauneuskirurgiaan ja liikenneruuhkiin. Kaikki pitävät tietysti paikkansa, mutta Los Angeles on myös upeita rantoja, maailmanluokan museoita, herkullista ruokaa ja kauniita luonnonpaikkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Boheemista Los Angelesista löytyy myös kauneusvirheitä, jotka eivät jää matkailijoilta näkemättä. Santa Monican, Hollywoodin ja Venice Beachin kaltaiset turistialueet ovat nekin paikoin rosoisia. Kodittomuus on kaupungissa iso ongelma. Los Angelesiin ei kannata lähteä etsimään täydelliseksi sliipattua kaupunkia.

Ihanteellisen ilmastonsa ansiosta Los Angelesiin voi matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Jos suunnittelet rantalomaa, kannattaa matka ajoittaa heinä- ja lokakuun välille. Sydäntalvella Tyynenmeren rannoilla on usein viileää, vaikka sisämaassa olisikin auringonottokelit.

ShutterstockKenelle Los Angeles sopii?
Los Angelesissa on helpointa liikkua autolla. Loma onnistuu kuitenkin myös ilman omaa kulkupeliä.

Haasteita kaupunkilomaan tuovat Los Angelesissa pitkät etäisyydet. Laajalle levittäytyneessä kaupungissa syntyy helposti liikenneruuhkia, eikä julkinen liikenne ole yhtä toimiva kuin New Yorkissa. Toisin kuin monesti väitetään, Los Angelesissa voi kuitenkin hyvin lomailla myös ilman autoa.

Los Angeles sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Elokuvahullut, kulinaristit, aktiivilomailijat ja musiikista kiinnostuneet reissaajat viihtyvät myös Enkelten kaupungissa. Los Angelesissa on hyvät liikuntamahdollisuudet sekä loputon määrä tv-sarjojen ja elokuvien tutuksi tekemiä paikkoja.

Lapsiperheille Los Angeles on hyvä lomakohde rantojen ja teemapuistojen ansiosta, mutta majoittumisalue kannattaa valita huolella. Universal Studios, Disneyland ja Six Flags ovat vain muutamia esimerkkejä teemapuistoista, joissa on helppo vierailla Losin-lomalla.

Lue myös: Viisi yleistä harhaluuloa Los Angelesista – näihin mielikuviin jokainen on joskus sortunut

3. Liberaali ja vauras San Francisco

 • Erityispiirteet: vaihteleva ilmasto, paljon korkeuseroja
 • Suosituimmat nähtävyydet: Golden Gate -silta, Alcatrazin vankisaari, Pier 39
 • Näin pääset perille: suorat lennot Suomesta

Pohjois-Kaliforniassa sijaitseva San Francisco muistetaan hippien rakkauden kesästä 1967, kun jopa 100 000 nuorta suuntasi Haight-Ashburyn alueelle. Tänäkin päivänä San Francisco on liberaali, rohkea kaupunki, jossa vähemmistöt ja alakulttuurit ovat luonteva osa katukuvaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vauraalla San Franciscolla on kuitenkin myös toinen puoli. Alueen jättimäiset teknologiayhtiöt ovat tehneet hippien pyhiinvaelluskohteesta rikkaiden kaupungin, josta monet tavalliset palkansaajat ovat joutuneet muuttamaan pois vuokrien noustessa. Myös hotellihinnat ovat San Franciscossa korkeat.

San Franciscoon on helppo ihastua. Viktoriaaniset talot, vanhanaikaiset raitiovaunut ja mäkinen maasto luovat sinne aivan oman tunnelmansa. Kulinaristit viihtyvät San Franciscossa, jota pidetään yhtenä Yhdysvaltojen parhaista ravintolakaupungeista.

IstockphotoMillaiselle matkailijalle San Francisco sopii?
Golden Gate -silta on San Franciscon symboli. Sillan ylittäminen on lähes pakollinen ohjelmanumero loman aikana.

Pelkästään rantalomalle San Franciscoon ei kannata lähteä, sillä sää voi muuttua kaupungissa nopeasti. Aurinkoisessa Kaliforniassa San Francisco on kummajainen, jossa voi olla kesälläkin sumuista ja koleaa.

Jos et halua vuokrata lomalla autoa, on San Francisco erinomainen kaupunkikohde Kaliforniassa. Tärkeimmät nähtävyydet mahtuvat kompaktille alueelle, ja niitä on helppo kiertää kävellen ja julkisilla kulkuvälineillä. Varaudu kuitenkin siihen, että vastaan tulee paljon ylä- ja alamäkiä.

Lue myös: Tiesitkö tämän San Franciscosta? 10 hauskaa faktaa

4. Trooppinen Miami

 • Erityispiirteet:trooppinen ilmasto, hurrikaanikausi kesäkuusta marraskuuhun, vahvat kuubalaisvaikutteet
 • Suosituimmat nähtävyydet: South Beach, Little Havana, Evergladesin kansallispuisto
 • Näin pääset perille: suorat lennot Suomesta

Jos haluat paeta Suomen talvea rantalomalle Yhdysvaltoihin, on Floridan Miami siihen paras paikka. Floridassa on talvella lämpimämpää kuin esimerkiksi länsirannikon Kaliforniassa ja sinne on hyvät lentoyhteydet Suomesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miami Beach tunnetaan pastellinvärisistä art deco -rakennuksistaan, sykkivästä yöelämästä ja voimakkaista kuubalaisvaikutteista. Jos haluat nähdä Yhdysvaltojen eteläisimmän osavaltion toisen puolen, poikkea Little Havanan alueella.

IstockphotoMiami on trooppinen kaupunkikohde Yhdysvalloissa
Floridassa on kuuma ja kostea ilmasto. Rantalomaa voi viettää vaikka keskellä talvea.

Miamiin voi lähteä viettämään rantalomaa, shoppailemaan tai bilettämään. Se voi olla myös vain yksi pysähdys osana road tripiä, sillä Floridassa on paljon nähtävää. Miamista on helppo tehdä päiväretkiä Evergladesin kansallispuistoon, mutta Key Westin saarille kannattaa varata pari päivää.

Loma Floridassa sopii hyvin lapsiperheille, sillä osavaltiosta löytyy paljon erilaisia teemapuistoja. Miamista kannattaa siirtyä muutamaksi päiväksi Orlandoon, jossa toimii esimerkiksi Universal Studios, Disney World ja Legoland.

Lue myös: Kuinka paljon sinä tiedät Floridasta? 10 mielenkiintoista faktaa

5. Chicago – pilvenpiirtäjiä järven rannalla

 • Erityispiirteet: blues-musiikin, urheilun ja pilvenpiirtäjien kaupunki
 • Suosituimmat nähtävyydet: Cloud Gate (“The Bean”), Willis Tower, The Art Institute of Chicago
 • Näin pääset perille: suorat lennot Suomesta

Illinoisin osavaltiossa keskilännessä sijaitseva Chicago on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki. Chicago on ikään kuin kevyempi vaihtoehto New Yorkille: myös täällä on on korkeita pilvenpiirtäjiä, hyvää ruokaa ja paljon teattereita.

Monen suomalaisen houkuttelee Chicagoon penkkiurheilu. NBA-joukkue Chicago Bullsissa pelaavan Lauri Markkasen nimi on tullut viime vuosina tutuksi niillekin, jotka eivät seuraa koripalloa. Chicagoon voi lähteä katsomaan myös jääkiekkoa, baseballia tai amerikkalaista jalkapalloa.

ShutterstockChicago, Yhdysvallat
Suurkaupungin läpi virtaava Chicagojoki tekee kaupungin tunnelmasta erityisen.

Chicagossa on runsas ravintolatarjonta, mutta sieltä ei voi lähteä maistamatta kaupungin ylpeyttä. Chicago Style Deep Dish Pizza eli tomaattikastikkeella päällystetty pannupizza on lähtöisin Chicagossa edelleen toimivasta Pizzeria Uno -ravintolasta, jossa se kehiteltiin 40-luvulla.

Vaikka Chicago sijaitsee sisämaassa, voi siellä kesällä viettää jopa rantalomaa. Kaupunki on rakennettu Michiganjärven rannalle, jota myötäilee Chicagossa reilut 40 kilometriä rantaviivaa. Rantakausi kestää toukokuun lopusta syyskuun alkuun, ja uiminen on sallittu vain rantavahtien ollessa töissä.

Matkaa suunniteltaessa kannattaa huomioida alueen ilmasto, joka voi tuntua suomalaisellekin talvella rajulta. Windy City -lempinimellä tunnetussa Chicagossa voi tosiaan olla tuulista ja kylmää. Paras aika matkustaa Chicagoon on kevät, alkukesä tai syksy.

6. Akateeminen ja urheilullinen Boston

 • Erityispiirteet: huipputason yliopistoja ja urheilujoukkueita, tärkeä merkitys Yhdysvaltojen historiassa
 • Suosituimmat nähtävyydet: Freedom Trail, Beacon Hill, huippuyliopistot
 • Näin pääset perille: vaihdollinen lento Bostoniin tai suora lento New Yorkiin, josta autolla tai junalla Bostoniin

Yhdysvaltojen itärannikolla noin 300 kilometrin päässä New Yorkista sijaitseva Boston on maan vanhimpia kaupunkeja. Boston onkin erinomainen kohde, jos haluat tutustua Yhdysvaltojen historiaan. Täällä on tapahtunut monia merkittäviä virstanpylväitä kuten Bostonin teekutsut.

Boston tunnetaan sivistyneenä opiskelijakaupunkina, josta löytyy muutamia koko Yhdysvaltojen arvostetuimpia yliopistoja. Boston Universityn lisäksi kaupungin kupeessa sijaitsevassa Cambridgessa toimivat maailmankuulu Harvard University sekä arvostettu Massachusetts Institute of Technology (MIT).

ShutterstockBoston, Yhdysvallat
Vehreä Boston Common -puisto tarjoaa mainiot pilvenpiirtäjänäkymät ja erinomaisen rentoutumispaikan Bostonin sydämessä.

Boston on myös urheiluhullujen kaupunki. Loman aikana voi käydä katsomassa jääkiekkoa, amerikkalaista jalkapalloa, koripalloa tai baseballia. New England Patriotsin, Boston Bruinsin ja Boston Red Soxin kaltaiset paikalliset joukkueet vilisevät tähtiä.

Matkakohteena Boston on helppo, mukava ja jopa hieman eurooppalaistyylinen kohde. Vajaan 700 000 asukkaan kaupungissa tekeminen ei lopu kesken loman, mutta vaihtoehtojen loputtomuus ei uuvuta kuten esimerkiksi New Yorkissa.

Halpalentoyhtiö Norwegianilla on usein hyviä tarjouksia Bostoniin yhdellä vaihdolla. Kaupunkiin voi tehdä myös retken New Yorkista käsin vuokra-autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Lue myös: Kaupunkiloma Bostonissa – 5 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

7. Las Vegas – kasinoita ja kitschiä

 • Erityispiirteet: kasinokaupunki, aavikkoilmasto, hotelleissa resort fee -lisämaksu
 • Suosituimmat nähtävyydet: Las Vegas Strip, Fremont Street Experience, teemahotellit
 • Näin pääset perille: vaihdollinen lento Las Vegasiin tai suora lento Los Angelesiin, josta autolla tai bussilla Vegasiin

Populaarikulttuurin ikonisoima Las Vegas on tuttu niillekin, jotka eivät ole koskaan edes suunnitelleet matkaa aavikolla sijaitsevaan kasinokaupunkiin. Elokuvat ovat opettaneet, että Las Vegasiin lähdetään juhlimaan, ja siellä tapahtuneet asiat myös jäävät sinne.

Las Vegasiin matkustaakseen ei tarvitse olla kiinnostunut uhkapeleistä tai biletyksestä, vaikka molempia voi kaupungissa toki harrastaa niin paljon kuin ikinä haluaa. Turisteille kuuluisan kaupungin näkeminen omin silmin on nähtävyys itsessään.

ShutterstockKenelle Las Vegas sopii matkakohteeksi?
Viihdettä, hauskanpitoa ja hulppeita puitteita. Las Vegasia ei tarvitse ottaa liian vakavasti.

Las Vegas on viihdekaupunki, jossa on valtava tarjonta konsertteja ja erilaisia show-esityksiä. Kohde sopii hyvin esimerkiksi merkkipäivän viettoa varten, sillä tavallista arkea tänne ei lähdetä elämään. Hotellit ovat hulppeita ja niillä on usein jokin teema.

Monet Las Vegasin nähtävyyksistä sijaitsevat hotellien yhteydessä. Tällaisia ovat esimerkiksi Bellagio-hotellin tanssivat suihkulähteet, Stratosphere-hotellin näköalatorni huvipuistolaitteineen, Venetian-hotellin kanaalit sekä Paris Las Vegas -hotellin Eiffel-torni. Näihin voi tutustua, vaikka ei majoittusikaan kyseisissä hotelleissa.

Vegasissa voi hyvin lomailla myös lasten kanssa. Kaupungista löytyy runsaasti huvipuistolaitteita, adrenaliinia nostattavia elämyksiä sekä hauskoja show-esityksiä. Maailmanpyörä High Roller on toistaiseksi maailman korkein. Urheilemaan pääsee esimerkiksi lähellä sijaitsevaan Red Rock Canyonin kansallispuistoon.

Kannattaa huomioida, että Nevadan aavikkoilmasto tarkoittaa kesäkuukausina lähes tuskallisen kuumia päiviä. Yöllä lämpötila taas saattaa pudota nopeasti.

8. Sykkivä ja sielukas New Orleans

 • Erityispiirteet: tunnetaan jazzista, karnevaaleista ja hurrikaani Katrinasta
 • Suosituimmat nähtävyydet: Ranskalainen kortteli, Mardi Gras -karnevaali, The National WWII Museum
 • Näin pääset perille vaihdollinen lento New Orleansiin

Yksi Yhdysvaltojen omaleimaisimmista kaupungeista on Louisianan osavaltiossa sijaitseva New Orleans. Yhdysvaltojen syvää etelää edustava kaupunki tunnetaan jazz- ja blues-musiikista, kreolikulttuurista ja helmikuussa järjestettävästä värikkäästä Mardi Gras -festivaalista.

Nykyään New Orleans muistetaan myös hurrikaani Katrinasta, joka teki kaupungissa järkyttäviä tuhoja vuonna 2005. Monet paikalliset menettivät katastrofissa henkensä, kotinsa tai elantonsa. Kaupunkiin levinneet tulvat aiheuttivat kaaoksen ja rikollisuus kukoisti. Hurrikaanin jäljet tulevat näkymään New Orleansissa vielä pitkään.

Tänä päivänä New Orleansissa vierailevat matkailijat näkevät kaupungin kaksi puolta. Ranskalaisen korttelin Bourbon Street -kadulla juhlitaan ja pidetään hauskaa, mutta toisaalta katastrofi on muuttanut monia asioita kaupungissa. Matkailijan kannattaa miettiä vastuullisia tapoja tutustua tapahtumiin sekä kannattaa paikallisten yrittäjien toimintaa suurketjujen sijaan.

ShutterstockNew Orleans, Yhdysvallat
Tunnelmalliset raitiovaunut kuuluvat New Orleansin kaupunkikuvaan.

Matkan aikana on pakko maistaa kreoli- ja cajun-keittiön antimia, jotka ovat New Orleansin kuuluisimpia herkkuja. Pataruoka gumbo, täytetty voileipä po’boy ja riisiannos jambalaya ovat tyypillisiä paikallisia ruokia. Jälkiruoaksi kannattaa nauttia beignet eli uppopaistettu munkki.

Paras aika matkustaa New Orleansiin on kevät, jolloin sää on miellyttävä. Kesällä etelävaltioissa on todella kuuma ja kostea ilmasto. Kaupungin vilkkain matkailusesonki ajoittuu helmikuun karnevaalihumuun, jolloin hotellit nostavat hintojaan ja huoneet on varattava hyvissä ajoin etukäteen.

New Orleansiin ei liikennöidä Suomesta suoria lentoja. Kaupunkiin on matkustettava joko vaihdollisella lennolla tai – jos aika sallii – maata pitkin esimerkiksi Miamista. Road tripiä varten kannattaa kuitenkin varata reilusti aikaa.

9. Seattle – kahvia ja grungea

 • Erityispiirteet: kahvi- ja musiikkikaupunki, sateinen ilmasto, upea luonto ympärillä
 • Suosituimmat nähtävyydet: Space Needle, Pike Place Market, Seattle Art Museum
 • Näin pääset perille: vaihdollinen lento Seattleen

Washingtonin osavaltiossa lähellä Kanadan rajaa sijaitsevan Seattlen maisemaa määrittää Space Needle -näköalatorni sekä kaupunkia reunustavat vuoret ja vesistöt. Seattle onkin lähes kauttaaltaan järvien ja Pugetin salmen ympäröimä. Täällä voi helposti yhdistää kaupunkiloman ja luonnossa liikkumisen.

Populaarikulttuurista kiinnostuneet tuntevat Seattlen tärkeänä musiikkikaupunkina, joka oli esillä erityisesti 90-luvun grungehuuman aikaan. Seattlesta ovat ponnistaneet esimerkiksi Pearl Jam, Soundgarden ja Foo Fighters. Myös Washingtonin Aberdeenissa perustettu kulttibändi Nirvana liitetään usein Seattleen.

Tv-sarjoissa ja elokuvissa Seattle muistetaan parhaiten pitkään pyörineestä sairaalasarjasta Greyn anatomia sekä vuonna 1993 ilmestyneestä elokuvasta Uneton Seattlessa. Seattlessa kannattaa muuten pistäytyä Museum of Popular Culture -museossa.

ShutterstockSeattle, Yhdysvallat
Seattlen pilvenpiirtäjien täyttämä siluetti on vaikuttava.

Seattlen sää on usein hieman sateinen ja kolea. Tämä tarkoittaa sitä, että turismi keskittyy suureksi osaksi kesäkuukausille. Paras sää kaupungissa on kesäkuusta lokakuuhun. Jos haluat välttää ruuhkia, matkusta syys-lokakuussa.

Seattlessa kuppi kahvia ei ole koskaan kaukana, jos sade sattuu yllättämään. Kaupunki tunnetaan amerikkalaisjätti Starbucksin syntypaikkana, ja voit edelleen vierailla Seattlessa kaikkien aikojen ensimmäisessä Starbucks-kahvilassa. Sittemmin suosiotaan ovat nostaneet Seattlen monet itsenäiset pienpaahtimot.

Seattleen ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta sinne pääsee yhdellä vaihdolla. Jos aikaa on enemmän, voit lentää suorin lennoin San Franciscoon ja tehdä rannikkoa pitkin hitaan road tripin aina Seattleen asti. Kaupunkien välimatka on noin 1 300 kilometriä.

10. Pääkaupunki Washington D.C.

 • Erityispiirteet: Yhdysvaltojen pääkaupunki ja poliittinen keskus
 • Suosituimmat nähtävyydet: Valkoinen talo, Yhdysvaltojen kongressitalo, National Air and Space Museum
 • Näin pääset perille: suora lento New Yorkiin, josta vuokra-autolla tai julkisilla Washington D.C.:hen

Yhdysvaltojen pääkaupunki ja poliittisen vallan keskipiste Washington D.C. ei ole ulkomaalaisille turisteille ensimmäisenä mieleen tuleva lomakohde. Siellä voi kuitenkin pistäytyä esimerkiksi road tripin varrella tai tehdä retken New Yorkista käsin.

Washington D.C. sopii matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneet Yhdysvaltojen historiasta sekä politiikasta – suurvallan tekemät päätökset vaikuttavat myös muuhun maailmaan. Vasinaiselle huvittelulomalle kaupunkiin ei kannata lähteä, sillä sinne ei ole suoria lentoja Suomesta.

Pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet sijoittuvat National Mall -puistoon tai sen liepeille. Täältä löytyy muun muassa Yhdysvaltojen presidentin virka-asunto Valkoinen talo, Yhdysvaltojen kongressitalo sekä Abraham Lincolnille ja George Washingtonille omistetut muistomerkit.

ShutterstockWashington D.C., Yhdysvallat
Valkoinen talo on Washington D.C.:n tunnetuimpia maamerkkejä.

Washington D.C.:ssä sijaitsee myös arvostetun Smithsonian-instituutin päämaja ja lukuisia tutkimuslaitokselle kuuluvia museoita. Tällaisia ovat muun muassa National Air and Space Museum, African American Museum, American Indian Museum sekä Natural History Museum. Laadukkaissa museoissa kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä Smithsonian-instituutin museoihin on ilmainen sisäänpääsy.

Historian, politiikan ja museoiden lisäksi Washington D.C. on tietysti myös amerikkalainen suurkaupunki, jossa on kattavat ostos- ja ravintolavalikoimat. Hauskana erikoisuutena kaupungissa voi ihailla keväisin kirsikkapuita. Kukat ovat parhaimmillaan maaliskuussa.

Lue myös: Yhdysvaltojen parhaat saaret – tunnetko jo nämä 10 amerikkalaista lomahelmeä?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja