Hyppää sisältöön

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.01.2023
Metsästätkö turkoosia vettä ja lämpimässä tuulessa huojuvia palmuja? Esittelyssä kymmenen upeaa rantaa eri puolilta Floridaa!

1. South Beach, Miami

Floridan rantojen esitteleminen täytyy tietenkin aloittaa kuuluisimmasta eli Miamin South Beachista. Tämä on juuri se ranta, joka näkyy tv-sarjoissa, elokuvissa ja matkailumainosten palmukuvissa.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
South Beachilla olevat hengenpelastajien värikkäät kopit ovat muodostuneet jo ikonisiksi nähtävyyksiksi.

South Beach käsittää nelikilometrisen alueen Miami Beachin eteläkärjestä 24th Streetin kohdalle saakka. South Beach tunnetaan paitsi värikkäistä hengenpelastajien kopeista, myös Ocean Drive -rantakadun äänekkäästä iltaelämästä ja luksusautoilla – omilla tai lainatuilla – kruisailevasta nuorisosta. Vilkkainta on etelässä Lummus Parkin tienoilla. Päivisin paikka sopii myös lapsiperheille, mutta ilta-aikaan perheen kanssa lomailevan kannattaa hakeutua toisaalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää South Beachista ja muista Miamin rannoista

2. Bahia Honda State Park, Keysaaret

Bahia Honda State Park sijaitsee eteläisessä Floridassa Keysaarilla. Kirkkaana auringossa loistava turkoosi vesi ja palmujen reunustamat hiljaiset rannat koralleineen ovat nostaneet paikan useiden parhaat rannat -listausten kärkipaikoille. Sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat Bahia Honda State Parkin vesillä mainiot. Alueella viihtyy myös yli 150 erilaista kasvilajia, joiden joukossa useita harvinaisuuksia.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Kukapa ei unelmoisi tästä rantanäkylmästä?

Maisemaa koristaa komea satavuotias rautatiesilta, joka tuhoutui hurrikaanin voimasta 1930-luvulla, mutta jätettiin silti paikoilleen. Bahia Honda State Park on ehdoton pysähdyspaikka jos suunnittelet road tripiä Miamista kohti Key Westiä.

3. Fort Lauderdale Beach, Fort Lauderdale

Fort Lauderdalen pitkä ranta on hyväkuntoinen, hengenpelastajien valvoma ja sen palvelut ovat monipuoliset. Rantakadulla on paljon hotelleja, erilaisia ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Myös autolle on täällä kohtuullisen helppoa löytää hyvä parkkipaikka rannan läheisyydestä.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Fort Lauderdalen rannalla on helppo rentoutua.

Noin 170 000 asukkaan Fort Lauderdale sijaitsee hieman Miamin pohjoispuolella. Parantuneiden lentoyhteyksien ansiosta yhä useampi valitsee tämän rauhallisemman kaupungin lomakohteekseen hektisen Miamin sijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Fort Lauderdalen alueen rannoista

4. Dry Tortugas National Park

Dry Tortugasin kansallispuiston rannoille pääseminen vaatii hieman vaivannäköä. Dry Tortugas sijaitsee keskellä merta, kahden tunnin katamaraanimatkan päässä Key Westistä. Pitkä matka kannattaa, sillä tämän seitsemästä saaresta koostuvan alueen vesillä viihtyvät sekä harvinaiset merikilpikonnat että mitä värikkäimmät trooppiset kalat. Matkalla saatat bongata delfiinejä.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Näyttävä Dry Tortugas sijaitsee kahden tunnin päässä Key Westistä.

Alueella on myös paljon hylkyjä ja hienoja koralliriuttoja – kaikkea, mitä sukeltajat ja snorklaajat toivovat. Saarille pääsee helpoimmin osallistumalla järjestetylle päiväretkelle Key Westistä, mutta voit varata pienemmän veneen kippareineen myös yksityiskäyttöön.

5. Key Biscaynen rannat, Key Biscayne

Miamin vieressä sijaitsevan Key Biscaynen rannat Crandon Beach ja Bill Baggs Cape Florida State Park ovat vain kivenheiton päässä kaupungista. Riittävän lähellä, että päiväretki Miamista on helppo tehdä, mutta riittävän kaukana, jotta cityelämän kiireet eivät yllä tänne saakka.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Key Biscaynessa sijaitsevan Crandon Parkin rannan valkoinen hiekka tekee maisemasta häkellyttävän kauniin.

Nämä rannat ovat kuin luotuja luonnosta nauttiville auringonpalvojille ja Key Biscaynen maisemissa on helppo viihtyä eväiden kanssa vaikka aamusta iltaan. Muista kuitenkin aina aurinkosuoja ja riittävä nesteen nauttiminen. Kuumimmalla kaudella lämpötilat Floridassa nousevat helposti 35–40 asteen tuntumaan. Kylmimpänäkin vuodenaikana, tammikuussa, keskilämpötila on edelleen noin 20 asteen paikkeilla.

6. Hobie Island Beach, Miami

Miamin kyljessä Rickenbacker Causewayn luon sijaitsevalta Hobie Island Beachilta on hieno kaupunkinäkymä kohti Miamin keskustaa. Hobie Island tunnetaan lemmikkiystävällisenä rantana, jonne esimerkiksi koiraseuralaiset ovat tervetulleita.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Hobie Islandin rannalla on mainiot mahdollisuudet polkuveneilyyn ja muihin vesiaktiviteetteihin.

Paikka sopii hyvin myös perhelomailijoille, sillä ranta on loivempi ja aallot rauhallisempia kuin monilla muilla Floridan rannoilla. Floridan valtamerirannoille on tyypillistä, että merenkäynti voi olla tavallisenakin päivänä hyvin voimakasta ja uimareiden on varottava yllättäviä virtauksia. Hobie Island Beachin suojainen sijainti pitää merenkäynnin tällä rannalla kuitenkin vähäisempänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Lauderdale-by-the-Sea

Eläväistä pikkukaupunkitunnelmaa etsivän valinta eteläisessä Floridassa on Lauderdale-by-the-Sea. Sen ranta on vain noin kilometrin mittainen, mutta visiitin arvoinen jos tahdot viettää mukavan rantapäivän aurinkoa ottaen, uiden ja snorklaten.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Näyttävät kookospalmut ovat tuttu näky Floridan rannoilla.

Monilla Floridan rannoilla korallit ovat niin kaukana, että niitä nähdäkseen on hankittava erillinen venekyyti, mutta Lauderdale-by-the-Sea muodostaa tästä poikkeuksen. Tällä rannalla korallit ovat niin lähellä, että niiden luokse voi uida rannalta käsin.

8. Smather’s Beach, Key West

Keysaarten eteläisimmän kaupungin ja boheemina hippikeskuksena tunnetun Key Westin suurin julkinen hiekkaranta Smather’s Beach sijaitsee Roosevelt Boulevardilla hieman keskusta-alueen ulkopuolella. Paikalle pääsee kuitenkin helposti autolla, polkupyörällä tai vaikka rantakatua rullaluistellen.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Smather’s Beach -ranta sijaitsee Key Westissä.

Ranta ei ole vartioitu, mutta muita muita palveluja on kyllä tarjolla: ruokaa ja juomaa, rantatuolien vuokrausta, aktiviteettipalveluja. Smather’s Beach on suosittu surffaus- ja melontapaikka. Rannalle tullessa Sheraton-hotelli on hyvä maamerkki. Smather’s Beach sijaitsee meren puolella hotellia vastaapäätä.

9. Hillsboro Beach

Hillsboro Beachin tunnusmerkki on aivan rannan tuntumassa sijaitseva komea 42 metrin korkuinen majakka. Tämä hiljainen rantakaistale on yksi alueen parhaista paikoista jos tahdot seurata harvinaista merikilpikonnien pesintää. Maaliskuusta lokakuulle ulottuvan pesintäkauden aikana kilpikonnat nousevat rannalle pesimään. Noin kahden kuukauden kuluttua poikaset kuoriutuvat ja suuntaavat vaistojensa varassa välittömästi kohti merta.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Hillsboro Beach on täydellinen kohde matkailijoille, jotka rakastavat majakoita ja kilpikonnia.

Kilpikonnat nousevat kuivalle maalle vain pesinnän vuoksi. Kaiken muun aikansa ne viettävät vedessä. Floridassa kaikki pesät merkitään ja luetteloidaan. Merikilpikonnat ovat suojeltuja ja niiden pesiin koskeminen tai pesinnän muu häiritseminen on ehdottomasti kiellettyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

10. Amelia Island State Park

Floridan suosituimmat lomakohteet sijaitsevat osavaltion etelärannikolla, mutta se ei tarkoita, etteikö myös pohjoisemmasta löytyisi leveitä rantoja ja pitkiä palmurivistöjä. Tunnettuja rantakohteita matkalla Miamista pohjoiseen ovat esimerkiksi West Palm Beach, Daytona Beach ja Cocoa Beach.

ShutterstockFloridan parhaat rannat
Matkalla Amelia State Parkiin kannattaa pysähtyä myös näyttävällä Cocoa Beachilla.

Kaikkein pohjoisin Floridan itärannikon rannoista on Georgian osavaltion rajan tuntumassa, Jacksonvillen kaupungin lähistöllä sijaitseva Amelia Island State Park, joka tarjoaa hienoja maisemia ja tilaisuuden viettää aikaa rauhallisilla rannoilla. Reittiohjeet Amelia Islandille ovat helpot. Jos ajat tunnettua A1A-reittiä etelästä kohti pohjoista, päädyt lopulta tänne!

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja