Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tässä on kesän ykköskohde New Yorkissa – näin vietät ikimuistoisen rantapäivän Coney Islandilla

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Kesähelteiden yllättäessä New Yorkissa hyppää Manhattanilta metroon ja suuntaa vilvottelemaan Coney Islandille. Tässä newyorkilaisten suosimassa kesäkohteessa voit nauttia auringosta rannalla, herkutella rantabulevardilla ja kokea vauhdin hurmaa huvipuistossa.
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 08.06.2017
facebook   whatsapp

Merellinen Mermaid Parade avaa kesäkauden

Atlantin rannalla sijaitseva Coney Island New Yorkissa on toiminut 1800-luvun lopusta alkaen viihteen keskuksena, jonne tullaan viettämään hellepäivää hiekkarannalla ja viihtymään huvipuistossa. Alue on käynyt läpi useita muutoksia, mutta sen tunnelma on yhä ainutlaatuinen sirkushuveineen ja eriskummallisine hahmoineen.

Coney Islandin kesäkauden avaa jokavuotinen värikäs paraatikulkue, Mermaid Parade, joka koostuu tuhansista merenneidoiksi ja muiksi mereneläviksi pukeutuneista ihmisistä. Mukana ovat myös julkkismerenneito ja -vetehinen, jotka kruunataan kulkueen kuninkaaksi ja kuningattareksi. Paraati on perhetapahtuma, mutta alastomuutta ei kannata hätkähtää, sillä yläosattomissa liikkuminen on sallittu laissa New Yorkissa.

Eric LangConey Island
Coney Islandilla pääsee viettämään hellepäivää hiekkarannalla.

Hyppää vuoristoradan kyytiin ​ja herkuttele pizza-kierroksella

Yksi Coney Islandin ikonisimmista nähtävyyksistä on Luna Park -huvipuisto, jonka vetonaula on 87 vuotta vanha Cyclone-vuoristorata. Jos vauhti ei päätä huimaa, niin aja kierros tai vaikka kaksi! Vuoristoradan lisäksi Luna Parkista löytyy myös useita useita muitakin huvipuistolaitteita sekä runsaasti ruoka- ja pelikojuja. Huvipuistoon on vapaa sisäänpääsy, mutta laitteisiin on pääsymaksu.

Coney Island
Luna Park -huvipuisto kuuluu Coney Islandin tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

Voit tutustua Coney Islandiin omatoimisesti, mutta jos lähtisit mieluummin opastetulle kierrokselle, niin Brooklyn ja Coney Island pizzakierros tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden. Kierroksen opas kertoo paljon alueista ja niiden historiasta – eikä sinulle jää nälkä!

Lekottele rannalla tai piipahda New York Aquariumissa

Coney Islandille tullaan nauttimaan rannasta, joka tarjoaa viilennystä helteisiin kesäpäiviin. Mikäli kaipaat ohjelmaa rannalla loikoilun lisäksi, niin Coney Islandilla voit myös viihtyä livemusiikin parissa. Broadwalkilla sijaitsevassa amfiteatterissa järjestetään paljon konsertteja, joissa on erityisen viihtyisä tunnelma kesäisin.

Nälän yllättäessä rantabulevardin ruokapaikat tarjoavat hyvän valikoiman amerikkalaisia herkkuja. Voit esimerkiksi maistella Nathan’sin hotdogeja, jotka ovat maailmankuuluja jokavuotisesta hot dogien syömiskilpailusta.

Coney Island
Coney Islandilla vierailevien keskuudessa hotdogit ovat suosittua herkkua.

Rannalla vietetyn päivän jälkeen voit vierailla New Yorkin ainoassa akvaariossa, New York Aquariumissa. Tämä on erityisen hauska kohde lapsille – ja miksei myös aikuisillekin! Kalojen lisäksi sieltä löytyy muun muassa pingviinejä, merileijonia sekä haita. Akvaarion yhteydessä on myös Aquatheater, jossa merileijonat ja niiden kouluttajat esittelevät taidokkaita temppujaan yleisölle.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.