Hyppää sisältöön

Tässä todellinen teemapuistojen paratiisi: esittelyssä Floridan parhaat perhekohteet

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 22.08.2017
Perheloma Floridassa onnistuu helposti, kun annat erilaisten teemapuistojen ja lomakeskusten huolehtia ohjelmasta puolestasi.

1. The Wizarding World of Harry Potter, Orlando

Jos tahdot sukeltaa Harry Potterin maailmaan, ota suunta Orlandon Universal Resortissa sijaitsevaan The Wizarding World of Harry Potter -teemapuistoon. Puisto koostuu kahdesta osasta: Diagon Alleystä ja Hogsmeadesta eli Viistokujasta ja Tylyahon kylästä. Näiden kahden väliä kuljetaan tietenkin Hogwart Expressillä eli Tylypahkan pikajunalla. Harry Potter -maailma on pikkutarkan yksityiskohtaisesti rakennettu ja kaikki huvipuistolaitteet, ravintolat sekä kaupat ovat viimeistä piirtoa myöten tarinan maailmassa sisällä.

Paikka on hyvin suosittu ja ajoittain jonotus laitteisiin saattaa venyä pitkäksi. Pienen avun tähän saavat ne, jotka majoittuvat jossakin Universal Resortin hotelleista sillä heille tarjotaan erikoislippu, jolla pääsee aamuisin Harry Potter -maailmaan tuntia ennen sen varsinaista avautumista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Universal Orlando ResortHarry Potter ja pako Irvetasta
Harry Potterin maailma on pikkutarkasti esikuvansa mukaisesti rakennettu. Kuvassa velhopankki Irveta.

2. Walt Disney World Resort, Orlando

Orlandon Disney World lienee klassisin ja tunnetuin Floridan teemapuistoista. Vuonna 1971 perustettu jättipuisto on saavuttanut vuosien saatossa jättimäiset mittasuhteet. Disney World on koko maailman suurin teemapuisto, pinta-alaltaan kaikkiaan jo 120 neliökilometriä. Hotelleja on kaikkiaan 34 ja ravintoloita yli sata. Työntekijöitä Walt Disney Worldissa on yli 50 000.

Disney Worldin useat teema-alueet kattavat mitä erilaisimpia aihepiirejä: Magic Kingdom on perinteisin Disney-maailma, EPCOT käsittelee erilaisia tiedeaiheita keksinnöistä maantieteeseen. Disney Hollywood Studiosin aiheet pyörivät elokuvateollisuuden ja animaatioiden ympärillä ja Animal Kingdom keskittyy nimensä mukaisesti eläinten maailmaan. Neljän elämyspuiston lisäksi alueeseen kuuluu kaksi vesipuistoa: Blizzard Beach ja Typhoon Lagoon. Rakenteilla on myös Star Wars Land.

Disneyn teemapuistokokonaisuus on niin valtava, että on fiksua suunnitella visiitti etukäteen ja keskittyä vain niihin osa-alueisiin, jotka omaa perhettä todella kiinnostavat.

3. Legoland Florida Resort, Winter Haven

Winter Havenissa sijaitseva Floridan Legoland avattiin vuonna 2011. Konsepti on hyvin samanlainen kuin Tanskan Legolandissakin. Eri aihealueet seurailevat vaihtelevia teemoja: merirosvoluola, Duplo-laakso ja niin edelleen. Legolandin eri alueet seurailevat vaihtelevia teemoja: merirosvoluola, Duplo-laakso ja niin edelleen. Puisto on suunnattu perheille, joilla on 2–12-vuotiaita lapsia. Kaikkiaan se sisältää yli 50 huvipuistolaitetta, vesipuiston, kauniin puutarhan sekä ravintoloita, kauppoja ja hotellin.

Floridan Legoland rakennettiin vuonna 2011 aiemmin samalla paikalla toimineen Cypress Gardens -teemapuiston tilalle. Vanhaa ei purettu täysin, vaan esimerkiksi kasvitieteellinen puutarha säilytettiin ja muutettiin Lego-teemaiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Legoland FloridaLegoland Florida
Floridan Legoland sijaitsee Winter Havenissa Orlandon eteläpuolella.

4. Universal Studios Florida, Orlando

Orlandon Universal Studios on paikka, jossa television ja elokuvien maailma tulee niin lähelle todellisuutta kuin mahdollista. Vuonna 1990 avattu Universal Studios kuuluu laajempaan Universal Orlando Resort -kokonaisuuteen, jonka osa myös Harry Potter -maailma on. Kävijöitä on vuodessa lähes kymmenen miljoonaa.

Universal-vierailua suunnitellessa kannattaa huomioida, että yllättävän suuri osa puiston laitteista sopii vasta hieman isommille lapsille, sillä pituusraja moniin niistä on 120 senttimetriä. Pienemmillekin löytyy vaihtoehtoja, mutta heidän kanssaan vanhemmat joutuvat olemaan aktiivisemmin mukana ajeluilla.

Kennedy Space CenterAstronauttien Hall of Fame, Kennedy Space Center
Kennedy Space Centerissä voi ihailla muun mualla astronauttien Hall of Famea.

5. Kennedy Space Center, Titusville

Kennedy Space Center on Nasan avaruuskeskus, joka sijaitsee Floridan Cape Canaveralissa Merrittin saarella noin 50 kilometrin päässä Orlandosta. Kyseessä ei ole varsinainen teemapuisto, sillä paikka on tietenkin ensisijaisesti avaruusteollisuuden ja -tutkimuksen keskus. Paikka on kuitenkin erittäin suosittu vierailupaikka matkailijoiden keskuudessa, sillä se tajoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan avaruusaiheisiin kiertoajelujen ja museonäyttelyiden kautta. Jopa avaruussukkuloiden laukaisua on myös mahdollista päästä seuraamaan paikan päältä.

6. Etsitkö jotain muuta? Floridan valikoima on monipuolinen!

Floridan teemapuistojen valikoimaan kuuluu monen monta sellaistakin paikkaa, jotka eivät mahtuneet tälle listalle. Jos mainituista kohteista mikään ei osu sopivasti reittisi varrelle, tutustu esimerkiksi Miamin Jungle Islandiin, Tampan Adventure Islandiin, Daytona Beachin Daytona Lagoon -vesipuistoon.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Legoland Florida, Kennedy Space Center, Universal Studios

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Fort Lauderdalen rannat

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Finnairin lennot

Finnair lentää talvikaudella Tukholmasta suoraan Thaimaahan ja Miamiin – lennot alkavat lokakuussa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja