Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kaupunkiloma Bostonissa – 5 vinkkiä onnistuneeseen lomaan!

Flickr/Tony Hisgett artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kiehtova Boston houkuttelee historiaintoilijoita ja urheiluhulluja.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 12.01.2016
facebook   whatsapp

Monipuolinen kohde koko porukalle

Yhdysvaltojen itärannikon Boston on historiallisten nähtävyyksien ja tunnettujen merkkihenkilöiden kotikaupunki. Esimerkiksi Yhdysvaltojen perustajaisät Benjamin Franklin ja Samuel Adams sekä kirjailija Edgar Allan Poe olivat kotoisin Bostonista.

Massachusettsin osavaltion pääkaupunki on tarjonnaltaan kattava kohde, jossa viihtyy koko loman tai kaupunkia voi myös käyttää yhtenä etappina automatkalla pitkin itärannikkoa. Kaupungin kansainvälinen lentokenttä on lähellä keskustaa ja matka taittuu kätevästi julkisen liikenteen kulkuneuvoilla.

Boston on rantakaupunki, jota lisäksi halkoo useampi joki. Kaupungissa on paljon viehättäviä vanhoja rakennuksia, joiden kontrastina näkyy uutuuttaan kiiltäviä pilvenpiirtäjiä.

Kaupunkiin on helppo tutustua ohjatulla kierroksella. Oppaasta on hyötyä erityisesti historiallisilla nähtävyyksillä, koska opas kertoo faktat ja tapahtumat elävämmin. Perinteisen bussikierroksen sijaan voi hypätä Duck Tourin kyytiin, joka kierrättää turisteja ympäri kaupunkia maalla ja vedellä.

1. Vieraile historiallisten hetkien näyttämöillä

Boston on Yhdysvaltojen vanhimpia kaupunkeja ja sillä on ollut merkittävä rooli liittovaltion historiassa. Kaupunki onkin unelmakohde historiasta kiinnostuneille matkailijoille.

Kaupungin läpi kulkeva Freedom Trail on noin neljä kilometriä pitkä reitti, jonka varrella on 16 tärkeää historiallista nähtävyyttä 1600-1800-luvuilta. Reitin jäljillä pysyy seuraamalla punaisista tiilistä rakennettua viivaa kadussa. Osa reitin nähtävyyksistä on maksullisia, mutta moniin pääsee ilmaiseksi tai lahjoittamalla pienen summan rahaa.

Hallintorakennus Bostonissa
Massachusetts State House on yksi Freedom Trailin vierailluimpia nähtävyyksiä.

Reitin päänähtävyyksiä ovat Massachusetts State House eli osavaltion lainsäädäntörakennus, Old State House ja Paul Revere House, joka on entinen asuintalo ja vanhin säilynyt rakennus Bostonin keskustassa. Reitin varrella on myös kirkkoja ja hautausmaita, joista löytyy historian merkittävien vaikuttajien lepopaikat. Myös Yhdysvaltojen vanhin julkinen koulu eli vuonna 1635 perustettu Boston Latin School on kuuluu reitille.

2. Valitse parhaat laajasta museovalikoimasta

Bostonissa on paljon museoita. Kaupungin museot esittelevät monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja historiaa. Koko perheen vaihtoehtoja ovat Bostonin lasten museo, joka on sekoitus hauskanpitoa ja koulutusta sekä Yhdysvaltain laivaston USS Constitution-alusta esittelevä museo.

Kuvataidemuseo Museum of Fine Arts on yksi Yhdysvaltojen suurimmista museoista. Museo esittelee taidetta amerikkalaisilta ja eurooppalaisilta erityisesti ranskalaisilta impressionismin ja jälki-impressionismin aikakausien taiteilijoilta. Kokoelmiin kuuluu taide-esineitä Egyptistä, Kiinasta ja Japanista. Lipun saa halvemmalla ostamalla sen ennakkoon ja museolle pääsee helposti julkisilla.

Bostonin taidemuseo
Bostonin taidemuseo Museum of Fine Arts on yksi Yhdysvaltojen suurimmista museoista.

Yhdysvaltain entiselle presidentille John F. Kennedylle omistettu museo esittelee Kennedyn elämää ja presidenttikautta muun muassa erilaisten multimediaesitysten avulla. Museo sijaitsee lähellä rantaa ja vierailuun voi yhdistää kävelyn Harbor Walkin rantareitillä.

3. Heittäydy urheilun huumaan

Urheilu kuuluu vahvasti pohjoisamerikkalaiseen kulttuuriin ja Boston on urheilufanille oiva kohde, sillä kaupungilla on joukkue usean lajin pääsarjassa. Suosituimmat lajit ovat jääkiekko, baseball, koripallo ja amerikkalainen jalkapallo. Vuodenajasta riippumatta tarjolla on aina jotain, sillä lajien sarjat ovat käynnissä eri aikoihin.

Yhdysvalloissa ottelut ovat spektaakkeleja, joihin kuuluu urheilun lisäksi muita elementtejä, joten kerran elämässä myös urheiluista vähemmän innostuneiden kannattaa käydä testaamassa meno paikan päällä. Otteluihin lähdetään porukalla viettämään aikaa ja monilla stadioneilla on paljon ruokapaikkoja.

Amerikkalainen jalkapallo on Yhdysvaltojen suosituin urheilulaji. New England Patriots pelaa Bostonista kolmisenkymmentä kilometriä lounaaseen sijaitsevassa Foxboroughin kaupungissa. Pelipäivinä Bostonista kulkee juna suoraan Gillette Stadiumille, jossa ottelut pelataan.

Fenway Park Bostonissa
Fenway Park on baseballjoukkue Boston Red Soxin kotistadion.

Bostonin tunnetuin stadion on Fenway Park, joka on baseballjoukkue Boston Red Soxin koti. Red Sox on lajissaan Yhdysvaltojen suosituimpia joukkueita ja välillä kotipeleihin voi olla hankala saada lippuja, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Baseball-kausi kestää huhtikuusta lokakuuhun.

4. Tunnelmoi yliopistojen kampuksilla tai puistoissa

Bostonissa on useita huippuyliopistoja, joiden kampuksista osa on tuttuja elokuvista. Kaupungin keskustan puistoihin voi mennä rentoutumaan tai vaikka piknikille. Eläydy hetkeksi opiskelijaelämään tai nauti kauniista päivästä puistossa istuskellen.

Hieman kauempana keskustasta Cambridgen esikaupunkialueella sijaitsee Yhdysvaltojen vanhin ja ehkä maailman tunnetuin yliopisto Harvard. Kampusalueelle pääsee vapaasti kiertelemään ja myös opastettuja kierroksia järjestetään. Yliopistolla on paljon museoita ja näyttelyjä. Matkamuistoksi voi ostaa Harvard-aiheisia vaatteita ja tavaroita.

Boston Common on Yhdysvaltojen vanhin julkinen puisto. Freedom Trailin nähtävyyksiä on puiston läheisyydessä. Puiston nurmialueella järjestetään erilaisia tapahtumia kesäisin. Boston Commonin vieressä on Boston Public Garden, jossa on joutsenlampi ja kauniita kukkaistutuksia.

Puisto Bostonissa
Boston Common-puistossa voi nautiskella aurinkoisista kesäpäivistä.

5. Tutustu kaupungin herkullisimpiin paikkoihin

Bostonissa on paljon ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat elämyksiä paikallisista herkuista kansainvälisistä keittiöihin.

Bites of Boston tarjoaa ruokakierroksia kaupungissa. Kierros South Endin kaupunginosassa vie osallistujat alueen maukkaimpien herkkujen luo ja kävellessä tutustuu oppaan johdatuksella myös South Endin historiaan ja arkkitehtuuriin. Matkalla pysähdytään maistelemaan antimia kuudessa eri paikassa kuten leipomossa ja kalatorilla.

The Union Oyster House on Yhdysvaltojen vanhin edelleen toiminnassa oleva ravintola. Vuonna 1826 perustettu ravintola tarjoilee mereneläviä ja Uuden-Englannin klassikkoannoksia.

Syksyisin järjestetään Boston Local Food Festival, jossa paikalliset ruoantuottajat ja ravintolat esittelevät tuotteitaan. Tämä ruokafestivaali on ilmainen ja ruoan lisäksi tarjolla musiikkiesityksiä ja perheille oma-alue, jossa on koko perheelle aktiviteetteja ja pelejä.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Krista Ahonen, Flickr/Lindsay Attaway, Chris

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.