Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Yhdysvaltojen parhaat saaret – joko tunnet nämä 10 amerikkalaista lomahelmeä?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Yhdysvaltoihin ei ole pakko matkustaa kaupunkilomalle tai road tripille. Tutustu maan mielenkiintoisimpiin saariin!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.09.2019
facebook   whatsapp

1. Havaijin saaret

Ehkä koko Yhdysvaltojen eksoottisin paikka Havaiji on monelle kerran elämässä -tyyppinen unelma. Havaijin kahdeksalta pääsaarelta löytyy tulivuoria, surffirantoja, dramaattisia vaellusreittejä ja hulppeita lomakeskuksia. Saariryhmä on myös yksi kaukaisimpia paikkoja, joihin Suomesta voi matkustaa.

Matkailijoiden keskuudessa suosituimpia saaria ovat Hawaii eli Big Island, Maui, Oahu ja Kauai. Suomesta Havaijille on helpointa lentää esimerkiksi Los Angelesin kautta.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

2. Florida Keys

Florida Keysin saaristo on helposti saavutettavissa mantereelta: veden päälle rakennettu Seven Mile Bridge -silta johtaa suoraan trooppisille saarille, ja automatka on elämys itsessään. Eteläkärjestä löytyy Key Westin kaupunki, joka on Yhdysvaltojen eteläisin paikka vain 90 kilometrin päässä Kuubasta.

Suosittuina sukelluskohteina tunnetuilla saarilla on pakko maistaa Key Lime Pie -sitruunapiirasta. Hemingway-museo kertoo ajasta, jolloin kirjailija Ernest Hemingway viihtyi Key Westissä.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Upeiden palmujen Key West – tällainen on USA:n eteläisin kaupunki

3. Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard voi hyvinkin olla yksi Yhdysvaltojen idyllisimmistä paikoista. Saari on sekoitus huolentonta rantaelämää, majakoita ja kalastajakyliä, mutta toisaalta myös hulppeita kesähuviloita ja vanhaa rahaa. Esimerkiksi Kennedyn suku on aina viihtynyt Martha’s Vineyardilla.

Martha’s Vineyardilla on pakko nähdä Oak Bluffsin kaupungissa sijaitsevat värikkäät ja koristeelliset talot, joita kutsutaan piparkakkutaloiksi. Massachusettsin osavaltiossa sijaitsevalle saarelle on eniten lauttayhteyksiä Cape Codista. Vaihtoehto Martha’s Vineyardille on pienempi naapurisaari Nantucket.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

4. Catalina Island

Etelä-Kalifornian tunnetuin saari Catalina Island on viehättävän eurooppalaistyylinen. Catalina Islandilla on kaksi pikkukaupunkia Avalon ja Two Harbors, jotka ovat saaren ainoita asuttuja paikkoja. Suurin osa saaresta on villiä luontoa, jossa voi nähdä muun muassa vapaana liikkuvia biisoneita. Saarella liikutaan autojen sijaan golfkärryillä.

Catalina Islandilla voi viettää rantalomaa, vierailla vanhalla kasinolla, kokeilla vaijeriliukua tai helikopterilentoa. Lautat Catalina Islandille lähtevät Long Beachilta, San Pedrosta ja Dana Pointista.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

5. Mackinac Island

Yhdysvaltojen Suurten järvien alueella sijaitseva Mackinac Island kuuluu Michiganin osavaltioon. Autoton saari on sievä ja rauhallinen: pääkatu on idyllinen ja teillä liikutaan hevosvaunuilla. Saari on avoinna vuoden ympäri, mutta varsinainen matkailusesonki kestää huhtikuusta lokakuuhun.

Lautat Mackinac Islandille lähtevät Mackinaw Cityn ja St. Ignacen kaupungeista. Perinteisin paikka majoittua saarella on vuonna 1887 rakennettu Grand Hotel, jossa väitetään kummittelevan.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tiesitkö, että Amerikkaan on piilotettu mini-Suomi? Pullaa, saunoja ja ilmasto kuin kotimaassa

6. Fire Island

Jos haluat paeta New Yorkin kaaosta, tee päiväretki Fire Islandille. Saari on kuin ohut hiekkakaistale, joka myötäilee Long Islandin etelärannikkoa. Long Island taas ei varsinaisesti ole saari, vaan mantereessa kiinni oleva niemimaa.

Rannoistaan ja majakastaan tunnetulla Fire Islandilla on vain muutamia satoja ympärivuotisia asukkaita. Kesäasukkaiden saapuessa väkimäärä kasvaa huomattavasti. Fire Islandille pääsee New Yorkista joko lautalla tai autolla siltaa pitkin. Saarella on myös hotellimajoitusta.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Joko tunnet New Yorkin saaret? Kokeile näitä seuraavalla lomallasi

7. Mount Desert Island

Jos haluat lomaltasi mahdollisimman erilaisia maisemia kuin Suomessa, ei välttämättä kannata lähteä Mainen osavaltiossa sijaitsevalle Mount Desert Islandille asti. Havupuiden ja kallioiden saari on osa Acadian kansallispuistoa. Mount Desert Islandin isoin asuinkeskittymä on nimeltään Bar Harbor. Eläinkantaan kuuluu muun muassa karhuja, hirviä ja valaita.

Acadian kansallispuisto kuuluu Yhdysvaltojen kymmenen vierailluimman kansallispuiston joukkoon. Saarella on vilkkainta keskikesällä sekä ruska-aikaan lokakuussa.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

8. Assateague Island

Virginian ja Marylandin alueille levittäytyvä Assateague Island on kirjaimellisesti kahden osavaltion saari: raja kulkee lähes keskellä saarta. Assateague tunnetaan parhaiten villihevosista, joita on elänyt saarella jo satojen vuosien ajan. Matkailijoita muistutetaan, ettei hevosten ruokkiminen tai silittäminen ole sallittua. Upeita eläimiä tulee ihailla turvallisen välimatkan päästä.

Assateague Islandille pääsee autolla Chincoteague Islandin tai Ocean Cityn kautta, joten se on hauska pysähdyspaikka esimerkiksi itärannikon road tripillä. Lähimpiä suurkaupunkeja ovat Baltimore ja Washington D.C.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

9. Amelia Island

Floridassa lähellä Georgian osavaltion rajaa sijaitseva Amelia Island on tunnettu erityisesti upeista rannoistaan: rantaviivaa luonnonkauniilla saarella on jopa 20 kilometrin verran. Amelia Island on lähes kiinni Yhdysvaltojen mantereessa, ja sinne pääseekin ajamaan helposti autolla siltaa pitkin. Lähin iso kaupunki on Jacksonville.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kuinka paljon sinä tiedät Floridasta? 10 mielenkiintoista faktaa

10. Orcas Island

Miekkavalaiden mukaan nimetty Orcas Island on San Juan Islands -saariston tunnetuin saari Yhdysvaltojen luoteisrannikolla. Washingtonin osavaltiossa sijaitsevalla saarella voi nimensä mukaisesti bongata miekkavalaita, patikoida, pyöräillä ja meloa. Sateisena tunnetussa osavaltiossa läheiset vuoret muodostavat San Juanin saaristolle suojan, mikä tarkoittaa keskimääräistä vähäisempia sateita.

Orcas Islandille on lauttayhteys Anacortesin kaupungista, ja saarella voi vierailla ympäri vuoden. Anacortes sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Seattlesta.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kymmenen upeaa kansallispuistoa Yhdysvalloissa – koe ainakin nämä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.