Hyppää sisältöön

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.12.2022
Miamin pohjoispuolella sijaitsevan Fort Lauderdale sopii rauhallista rantaelämää etsiville auringonpalvojille.

Fort Lauderdale on rauhallinen vaihtoehto Miamille

Fort Lauderdale on varteenotettava vaihtoehto, jos tahdot kokea Floridan ihanan auringon, mutta vierastat Miamin hektistä tunnelmaa. Suoraan Miamin pohjoispuolella sijaitseva Greater Fort Lauderdalen alue käsittää sekä alueen pääkaupungin Fort Lauderdalen että sen naapurikunnat. Kaikkiaan seudulla on 37 kilometrin verran leveää ja vaaleaa, palmujen reunustamaa hiekkarantaa. Kokosimme alueen viisi parasta rantaa esittelyyn – valitse omasi tai kierrä vaikka kaikki!

Matkaa Fort Lauderdaleen on Miamista vain kivenheitto – ajoaikana on liikenteestä riippuen noin puolesta tunnista tuntiin. Suomesta pääset perille lentämällä joko Finnairin suoralla lennolla Miamiin tai kätevästi myös Norwegianin yhteydellä Fort Lauderdalen omalle lentoasemalle Oslon tai Kööpenhaminan kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Floridaan

1. Fort Lauderdale Beach

Fort Lauderdalen pääranta eli keskusta-alueen kohdalla sijaitseva pitkä ja leveä rantakaistale tunnettiin aiemmin opiskelijoiden bilepaikkana. Nykyisin tilanne on toinen: paikka on luonteeltaan enemmänkin “chic” kuin räväkkä juhlintakeskus. Floridan kuuluisa A1-valtatie kulkee täällä aivan meren tuntumassa. Rantakatua reunustavat suuret hotellit ja alueen ostos- ja ravintolatarjonta on hyvä. Fort Lauderdalen pääkatu Las Olas Boulevard johtaa suoraan rannalle.

ShutterstockFort Lauderdalen rannat
Fort Lauderdale Beach on pitkä valkoinen hiekkaranta.

Ranta-alue on kokonaisuudessaan hengenpelastajien vartioima ja koppeja on säännöllisin välimatkoin. Hiekka on kuumaa ja pehmeää, juuri sellaista kuin Floridassa kuuluukin olla. Aallot voivat nousta suuriksi ja uidessa täytyy varoa yllättäviä virtauksia – kuten kaikilla muillakin Floridan valtamerirannoilla.

2. Deerfield Beach

Deerfieldin ranta on Greater Fort Lauderdalen alueen pohjoisin ranta. Paikka sopii erityisesti perheille ja rauhallista rantaelämää arvostaville. Deerfield Beachin pitkältä laiturilta voi käydä ihailemassa merimaisemaa tai vaikkapa kokeilemassa onneaan kalastuksen parissa.

ShutterstockFort Lauderdalen rannat
Deerfield Beachilla on hyvät rantalentopallomahdollisuudet.

Ranta on puhdas ja tarjoaa kävijöille hyvät palvelut. Rannalla päivystävät hengenpelastajat jokaisena päivänä vuodessa, ja rannalla on myös omat alueensa surffaajille. Jos haluat vierailla laiturilla, on sinne pieni pääsymaksu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hollywood Beach

Floridan oma Hollywood sijaitse Miamin ja Fort Lauderdalen välissä. Nimestään huolimatta tällä paikalla ei ole juurikaan tekemistä Kalifornian Hollywoodin kanssa. Hollywood Beachia reunustaa nelikilometrinen rantabulevardi, joka on suosittu esimerkiksi pyöräilyreittinä.

Hollywoodin ranta on Fort Lauderdalen alueen lemmikkiystävällisin ranta. Jos Hollywood Beachin maisemat näyttävät tutuilta, olet saattanut nähdä vilauksen niistä Marley ja minä -elokuvan kulisseina – sen verran kosketusta elokuvamaailmaan on tälläkin Hollywoodilla!

ShutterstockFort Lauderdalen rannat
Jos sää Hollywood Beachilla ei houkuta uimaan mereen, voi rannalla pulahtaa myös uima-altaaseen.

Pitkä hiekkaranta tarjoaa useita hotelleja ja ravintoloita, ja neljän kilometrin mittainen rantapromenadi on erinomainen paikka nauttia lämpimästä kesäpäivästä. Tekemistä riittää koko perheelle.

4. Lauderdale-by-the-Sea

Lauderdale-by-the-Sea on viehättävä pikkupaikkakunta, jonka rantaviiva kattaa vain noin kilometrin pituisen matkan. Siitä huolimatta täällä kannattaa piipahtaa, sillä tunnelma on paljon rennompi ja mutkattomampi kuin isommilla rannoilla. Tänne ei tulla näyttäytymään, tänne tullaan rentoutumaan! Rannan tuntumassa on useita mukavia ravintoloita ja muutamia kauppoja. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät, mutta varsinainen shoppailupaikka tämä rantakatu ei ole.

ShutterstockFort Lauderdalen rannat
Rannoille kannattaa saapua myös illalla, sillä Floridan auringonlaskut ovat vaikuttavia.

Lauderdale-by-the-Sean kohdalla koralliriutat ovat niin lähellä rantaa, että niiden luo voi uida snorklaamaan rannalta käsin. Floridan rannikolla ne ovat tyypillisesti kauempana ja yleensä tarvitaan erillinen venekyyti viemään sukeltajat ja snorklaajat riuttoja ihailemaan.

5. Hillsboro Beach

Hillsboro Beachin maamerkki on sen 42-metrinen majakka, joka kohoaa komeana aivan hiekkarannan tuntumassa. Tämä ranta on hyvin hiljainen ja Hillsboro Beach onkin yksi alueen parhaista paikoista merikilpikonnien bongaukseen. Harvinaisten merikilpikonnien pesimisaikana Fort Lauderdalen seudulla on maaliskuusta lokakuulle.

ShutterstockFort Lauderdalen rannat
Hillsboro Beachin majakka näkyy pitkälle.

Pesimiskauden aikana rannoilla voi nähdä aidattuja pieniä kumpuja, joista jokainen on tarkkaan merkitty ja luetteloitu. Öiseen aikaan valtavat kilpikonnat nousevat merestä pesimään ja noin kahdeksan viikkoa myöhemmin jälkikasvu kuoriutuu ja suuntaa saman tien vaistojensa varassa kohti merta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näitä kiehtovia ja harvinaisia luontokappaleita arvostetaan Floridassa suuresti ja kilpikonnien pesinnän häiritseminen on ehdottoman kiellettyä. Tästä syystä rantakatujen valot sammutetaan yöksi ja rannalla liikkuvat kilpikonnanbongaajat varustautuvat punaisin lampuin, jotta tavallisen taskulampun valo ei sekoita eläinten aisteja.

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Löydä tuntematon Florida – viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Näin Floridan Disney Worldissa onnistuttiin torjumaan hyttyset

Miksi Disneyn megasuositussa teemapuistossa ei ole hyttysiä? Nämä yllättävät niksit hävittivät kiusallisen vaivan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja