Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Suuren seikkailun symboli Grand Canyon sijaitsee lähes tiettömien erämaiden keskellä Yhdysvaltojen sydänmailla Arizonan luoteisosassa. Mahtava Grand Canyon on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista käyntikohteista.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 14.04.2018
facebook   whatsapp

Maailmankuulu Grand Canyon

Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa sijaitseva Grand Canyon on maailmankuulu luontonähtävyys. Colorado-joen muovaaman kanjonin varrelle mahtuu monta näköalaa jo senkin takia, että massiivinen kanjoni on yli 445 kilometrin pituinen ja leveyttä piisaa kuudesta kilometristä lähes 30 kilometriin.

Jalkojen juuressa pudotusta saattaa enimmillään olla lähes kahden kilometrin verran. Matkailijoita Grand Canyonilla käy ahkerasti, sillä kansallispuistossa vierailee jopa viisi miljoonaa ihmistä vuosittain.

ShutterstockGrand Canyon, Yhdysvallat
Grand Canyon on Yhdysvaltain suosituimpia luontokohteita.

Matkailijat eivät saavu Grand Canyonin luonnonpuistoon pelkästään kanjonin näköalapaikkojen takia, vaikka nekin ovat luultavasti yksi maailman valokuvatuimmista paikoista. Varsinkin kanjonin etelälaidalta eli South Rimiltä löytyy monia hyviä näköalapaikkoja. Mutta jotta voisi todella tutustua kanjonin luonnonkauneuteen, täytyy laskeutua huimasti näköalapaikkoja alemmas.

Kanjonin pohjalla onkin monia vaellusreittejä, joihin on turvallisinta tutustua alueen tuntevan oppaan avulla.

Vaella kanjonin pohjalla

Monet matkailijat ovat ihastuneet luonnonpuiston vaellusreitteihin, joista osa vie kanjonin pohjalle saakka. Matkailijalle on todellinen elämys kulkea alas jyrkkien seinämien reunustamaan kuiluun. Reiteille kannattaa varautua hyvillä vaelluskengillä.

Kanjonissa ja sen seinämillä vaeltaessa kannattaa aina noudattaa erityistä varovaisuutta ja varoa mihin astuu. Matkailijan on syytä pysytellä viitoin osoitetuilla vaellusreiteillä, jotka turvallisimmin vievät näkemisen arvoisiin paikkoihin. Mielenkiintoinen reitti on esimerkiksi Bright Angel Trail.

Yhden päivän aikana ehtii keskimäärin kavuta puoliväliin kanjonia ja takaisin. Vierailu pohjalla vaatii vähintään kaksi päivää. Retkeilijän kannattaa varautua muun muassa lämpötilanvaihteluihin ja varata mukaan riittävästi juomista sekä tietysti ruokaa. Kesän kuumimmat kuukaudet eivät ole hyvä vaihtoehto Grand Canyonin vaellukselle, sillä lämpötilat pohjalla voivat kohota kirjaimellisesti päätä huimaaviksi.

Oppaan johdolla järjestetään vaelluksia myös kanjonin vähemmän tunnetuille alueille, joille ei kannata yksin edes yrittää. Hieman erikoisempi tapa tutustua kanjoniin on ihailla sen maisemia helikopterin kyydistä tai antaa adrenaliinin virrata ja seilata lautalla pitkin Colorado-jokea.

Grand Canyonin kansallispuisto

Grand Canyon on nimeään kantavan kansallispuiston kruunu sekä Unescon maailmaperintökohde. Grand Canyonin kansallispuisto on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista kansallispuistoista, sillä vuonna 1893 perustettu puisto sai kansallispuiston arvon jo vuonna 1919.

ShutterstockGrand Canyon, Yhdysvallat
Auringonnousu Grand Canyonilla on unohtumaton elämys.

Sisäänpääsymaksun hinnalla Grand Canyonin luonnonpuistossa voi retkeillä vaikka koko viikon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Grand Canyon on erittäin suosittu matkakohde paitsi ulkomaalaisten myös yhdysvaltalaisten itsensä mielestä.

Luonnonpuiston alueelta löytyy monia matkailijoiden tarvitsemia palveluita. Mikäli mielii varmistaa paikkansa kuumimpana matkailusesonkina, kannattaa olla liikkeellä ajoissa ja varata oma paikkansa tämän luonnonihmeen äärellä. Auringonnousun seuraaminen Grand Canyonilla onkin elämys, jota ei kannata jättää välistä.

>> Lue lisää vinkkejä Yhdysvaltoihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.