Hyppää sisältöön

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2023
Majapaikan etsiminen New Yorkin -lomalle on haastavaa erityisesti ensimmäistä kertaa kaupunkiin suuntaavalle. Lue nämä vinkit Manhattanille!

Missä päin Manhattania kannattaa majoittua?

Matkailijoiden rakastaman New Yorkin majoitusvalikoima on suuri, sillä hotelleja, hostelleja ja muita majapaikkoja riittää kaikkialla kaupungissa. Kattavan hotellitarjonnan ansiosta yöpaikan voi varata mistä tahansa piirikunnasta, mutta useimmat ensikertalaiset haluavat majoittua Manhattanilla.

Sijainnilla ei ole New Yorkissa niin suurta merkitystä kuin esimerkiksi länsirannikolla sijaitsevassa Los Angelesissa, mutta lomastressin ja tuntikausien metrossa istuskelun välttämiseksi majapaikan sijaintiin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota. Jos suunnitelmissasi on kierrellä pääasiassa Manhattanilla – kuten valtaosalla ensimmäistä kertaa kaupungissa vierailevilla on – kannattaa myös majapaikka etsiä Manhattanilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

New Yorkissa on kallista majoittua, ja Manhattanin hotellien hinta-laatusuhde on piirikunnista kaikkein surkein, sillä majapaikat ovat kalliita ja huonolaatuisia. Pahimmillaan hotellissasi saattaa rehottaa ludeongelma, eikä edullisissa majapaikoissa kannata odottaa samaa elämisen tasoa kuin Suomessa. Edullisimmat paikat ovat hyvin vaatimattomia, mutta Manhattanilla pääsee majoittumaan mukavasti esimerkiksi huoneissa, joissa on jaettu kylpyhuone. Jos etsit budjettivaihtoehtoa, varaudu joustamaan esimerkiksi huoneen siisteydestä tai omasta kylpyhuoneesta!

Hotellin tasoa tärkeämpää on kuitenkin sijainti. Kaikkein suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat joko lyhyiden metromatkojen tai parhaimmillaan kävelymatkojen päässä toisistaan Manhattanilla.

New Yorkissa on kuitenkin mahdollista majoittua mukavasti – ainakin kaupungin omalla mittapuulla – joten kaupungin hotellien tasoa ei kannata säikähtää. Tässä kaupungissa ei kuitenkaan ole tarkoituskaan viettää hotellilomaa, sillä maailma avautuu New Yorkin kaduilla!

Tutustu viiteen kaupunginosaan Manhattanilla – mikä näistä sopii parhaiten sinulle?

1. Midtown – kun haluat majoittua kaiken keskellä

Nimensä mukaisesti keskellä Manhattania sijaitseva Midtown on hyvin suosittua majoitusaluetta. Tunnettujen nähtävyyksien kupeessa sijaitsee rutkasti hotelleja, ja toisin kuin voisi luulla, Midtownista on mahdollista löytää myös budjettiystävällistä majoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Times Squaren alueella on yllättävän hyvä hotellitarjonta.

Tunnetuimmat nähtävyydet kuten Times Square tai Empire State Building sijaitsevat Midtownissa, ja alue kuhisee matkailijoita. Runsaan hotellitarjonnan vuoksi voit helposti majoittua lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin tunnetuimmista kohteista.

2. Greenwich Village – trendikkäälle ja boheemille lomailijalle

Tunnelmallinen Greenwich Village sijaitsee Lower Manhattanin kupeessa saaren länsirannikolla, lähellä New Yorkin yliopistoa. Alueen sydän on rento Washington Square Park, missä niin matkailijat, paikalliset kuin opiskelijatkin viettävät rentoa iltapäivää seuraillen puiston tapahtumia.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Tunnelmallinen Greenwich Village on monien mieleen.

Taiteilijoiden ja kirjailijoiden suosima kaupunginosa idyllisine taloineen on rento alue, jossa riittää pieniä putiikkeja ja tunnelmallisia ravintoloita. Hyvät palvelut tarjoavat mainion lähdön lomapäivään: harvat newyorkilaishotellit tarjoavat asiakkailleen aamiaisen, joten naapurustokahvilat tulevat New Yorkin -lomalla tutuiksi.

3. Upper East Side – hienosto- ja laatulomaa kaipaavalle

New Yorkin hienostokaupunginosana tunnettu Upper East Side on kaikkea sitä, mitä mielikuvien perusteella voisikin odottaa: muuhun New Yorkiin verrattuna häikäisevän siisti ja täynnä hyvin pidettyjä taloja ja hotelleilta näyttäviä asuintaloja.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Upper East Siden hienostunut tunnelma takaa mukavat majoituspuitteet.

Alueen hotellivalikoimaa ei voi verrata muuhun Manhattaniin, mutta laatu korvaa määrän: Upper East Siden hotellit ovat pääasassa laadukkaita muutenkin kuin New Yorkin mittapuulla, mikä näkyy myös hinnassa. Jos budjetti ei ole tiukka, majapaikka kannattaa valita Upper East Sidelta.

4. Chinatown – eksotiikkaa kaipaavalle budjettimatkailijalle

Manhattanin edullisimmat majapaikat löytyvät usein saaren eteläosassa sijaitsevasta kiinalaiskaupunginosasta Chinatownista. Hotellien huoneet ovat tavallisesti pieniä ja nuhjuisia, mutta hintataso on vailla vertaa – tämän halvempaa majoitusta on hankala löytää Manhattanilta.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Chinatownista löytyy Manhattanin halvimmat hotellit.

Chinatown on kuin oma maailmansa. Täyteen ahdetuilla kaduilla liikkuminen on hidasta, nenään kulkeutuu paikoitellen hyvinkin pistäviä tuoksuja ja kaikkialla kuulee kiinaa – eikä juurikaan englantia. Vastaavasta alueelta löytyy huipputasoisia ja hyvin edullisia kiinalaisravintoloita sekä loputtomasti kiinalaisia krääsäkauppoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Union Square – helppoutta arvostavalle lomailijalle

Kuuluisan Union Square -puiston ympärille levittyvä alue on helppo tukikohta, sillä sieltä on hyvät yhteydet kaikkialle Manhattaniin ja myös muualle New Yorkiin.

ShutterstockNew York, Yhdysvallat
Union Square on suosittu aukio, jonka ympärillä on erinomaiset palvelut.

Puiston ympärillä sijaitsee monia hotelleja, ja erityisesti Union Squaren palvelut ovat matkailijoiden mieleen: täältä löytyy niin ruokakauppoja, 24 tuntia vuorokaudessa avoinna olevia kioskeja, ravintoloita, baareja kuin vaatekauppojakin.

>> Lue lisää vinkkejä New Yorkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja