Hyppää sisältöön

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.02.2024
Kanariansaarilta löytyy sopiva majoitusmuoto kaikenlaisille matkailijoille. Mikä sopii sinun makuusi ja budjettiisi?

1. Huoneistohotellit

Monille huoneistohotelli on tuttu ja suosittu tapa majoittua Kanarian lomakohteissa. Erityisesti lapsiperheet tai muut yhdessä matkustavat seurueet arvostavat isompaa, erillisiin huoneisiin jakautuvaa tilaa. Huoneistohotellien plussiin kuuluu myös oma keittiö, jossa voi tehdä aamupalaa ja lämmittää lasten ruokia.

Huoneistohotelleja on helppo löytää matkanjärjestäjien valikoimista sekä hotellivaraussivustoilta. Talvikaudella huoneistohotelleihin kannattaa varata mukaan villasukat, sillä lattiat voivat olla kylmiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. All inclusive -hotellit

Helposta lomasta haaveilevan kannattaa tutustua all inclusive -hotelleihin. Pakettiin kuuluu aamiaisen lisäksi lounas ja illallinen tai vain toinen aterioista. Lomakeskuksesta riippuen ruokailu tapahtuu joko aina samassa buffet-ravintolassa tai oman valinnan mukaan hotellin alueella sijaitsevissa ravintoloissa.

All inclusive -hotellit ovat täyden palvelun lomakeskuksia, joissa on usein myös spa-palveluja, ohjattuja liikunta-aktiviteetteja, show-esityksiä ja tietovisoja. Lapsille on omat puuhakerhot ohjaajineen. Jos haluat pelata golfia, voit valita golf-hotellin.

ShutterstockKenelle all inclusive -hotellit sopivat Kanarialla?
Mieti etukäteen, kuinka paljon palveluja haluat majapaikaltasi.

Parhaiten all inclusive -hotelli sopii matkailijoille, jotka lähtevät lomalle ennen kaikkea lepäämään ja rentoutumaan. Kun kaikki kuuluu hintaan, ei lomakeskuksen alueelta tarvitse välttämättä poistua ollenkaan. Jos taas suunnitelmissasi on liikkua paljon ympäri saarta, voi ateriapaketti rajoittaa suunnitelmia.

Lue myös: All inclusive vai tavallinen pakettimatka – kumpi sopii sinulle?

3. Kaupunkihotellit

Jos laajalle levittäytyvät lomakeskukset eivät sovi makuusi ja haluat olla keskellä kaikkea, valitse kaupunkihotelli. Kanariansaarilla kaupunkilomaa voi viettää esimerkiksi Gran Canarian legendaarisessa Las Palmasissa, Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa tai vaikka yliopistokaupunki La Lagunassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkihotelleissakin on usein uima-allas, mutta niistä puuttuvat isot piha-alueet, ravintolakeskittymät ja lasten leikkipaikat. Sen sijaan hotellit sijaitsevat lomakohteiden ytimessä, josta käsin on helppo tehdä ostoksia ja valita ravintoloita. Kaikki palvelut ovat helposti saatavilla heti ulos kadulle astuttaessa.

4. Boutique-hotellit

Luulitko, että Kanarialla on majoituttava nallekerholla varustettuun perhehotelliin tai isoon resort-hotelliin? Väärin! Kanariansaarilla on lukuisia tyylikkäitä boutique-hotelleja, jotka on yleensä suunniteltu aikuiseen makuun.

Paikallisissa boutique-hotelleissa on usein joku hauska erityispiirre. Hotelli saattaa toimia vanhassa kanarialaiskartanossa tai vaikka keskellä banaaniplantaasia. Yhteistä niille on se, että kaikki ovat ketjuhotelleja selvästi pienempiä.

Teneriffan MatkailuBoutique-hotellit Kanarialla
Persoonallinen boutique-hotelli jää mieleen.

Boutique-hotelleissa voit odottaa saavasi yksilöllistä palvelua, ja niissä toimii usein myös arvostettuja ravintoloita. Hotellien intiimi tunnelma sopii esimerkiksi romanttiselle lomalle kumppanin kanssa.

5. Vuokra-asunnot ja huvilat

Airbnb ja muut asunnonvuokraussivustot ovat suosittuja myös Kanariansaarilla. Vaihtoehtoja löytyy pienistä kaupunkiasunnoista aina isoihin lomahuviloihin.

Valikoimaa kannattaa tutkia erityisesti silloin, kun reissuun on lähdössä koko perhe tai isompi kaveriporukka. Tarpeeksi ison villan vuokraamalla jopa 15 henkeä voivat yöpyä samassa osoitteessa. Keittiöllä ja uima-altaalla varustettu huvila tekee lomasta helpon, eikä yhteistä aikaa tarvitse aina lähteä viettämään kotiterassia kauemmas.

6. Casa rural -maaseutumajoitus

Yksi ihanimmista majoitusmuodoista Kanarialla on casa rural eli pienessä kylässä tai keskellä maaseutua sijaitseva talo. Majapaikat on usein sisustettu perinteiseen kanarialaiseen tyyliin. Voit vuokrata seurueellesi kokonaisen talon tai valita huoneen maaseutuhotellista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parhaiten maaseutumajoitus sopii matkailijoille, jotka kaipaavat omaa rauhaa ja joilla on auto käytössä. Jos haaveilet illallisista ja muista huveista keskustan ytimessä, ei tämä vaihtoehto välttämättä ole sinua varten.

IstockphotoMillaista on maaseutumajoitus Kanarialla?
Haluatko vaihtoehtoisen loman Kanarialla? Kokeile casa rural -majoitusta.

Casa rural on hauska tapa sukeltaa kanarialaiseen elämänmenoon ja nähdä paikkoja lomakohteiden ulkopuolella. Yhteistä aikaa toivoville seurueille majoitusmuoto tarjoaa oman kanarialaisen kuplan. Maaseutumajoitusta voi kokeilla myös vaikka vain yhden tai kahden yön verran osana tavallista rantalomaa.

7. Hostellit

Yksin matkustaville hostelli on edullinen majoitusmuoto ja helppo tapa tavata muita reissaajia. Kanarialla makuusaleja tarjoavia hostelleja on kaikilla saarilla pieniä El Hierroa, La Gomeraa ja La Graciosaa lukuun ottamatta. Dormipaikka hostellissa maksaa yleensä noin 10–20 euroa yöltä.

Surffikoulujen yhteydessä tarjotaan usein hostellityyppistä jaettua majoitusta. Kannattaa huomioida, että espanjankielinen sana hostal viittaa usein hostellin lisäksi myös majataloon, jossa on yksityisiä huoneita.

Lue myös: Kannattaako Kanarialle lähteä pakettimatkalla vai omatoimisesti? Katso kumpi sopii sinulle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja