Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vau, mitä Suomi-hotelleja – tässä kotimaan 8 erikoisinta majapaikkaa

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Lomaa ei aina tarvitse viettää kaukana kotoa - uniikit suomalaishotellit tarjoavat erilaisia elämyksiä yllättävän lähellä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.06.2021
facebook   whatsapp

1. Imatran Valtionhotelli, Imatra

Linnaromantiikkaa ei välttämättä tarvitse hakea Keski-Euroopasta asti – tiesitkö, miten komea Valtionhotelli Imatralta löytyy?

Visit FinlandImatran Valtionhotelli
Imatran Valtionhotelli on tunnelmallinen linnahotelli, jollaisia ei Suomessa juuri näe.

Imatrankosken varrella sijaitseva linnahotelli Scandic Imatran Valtionhotelli on suomalaisittain melko ainutlaatuinen majoituselämys. Hotellissa toimii kylpylä, joten se tarjoaa mainiot puitteet rentoutumiseen erityisessä miljöössä.

>> Lue lisää: Uskoisitko tämän linnahotellin löytyvän Suomesta? Katso kuvat yllättävästä näystä

>> Varaa majoitus Imatran Valtionhotellista!

2. Arctic Snow Hotel, Rovaniemi

Vain talvisin toiminnassa oleva, Rovaniemellä sijaitseva lumihotelli rakennetaan joka vuosi uudelleen, ja vuonna 2009 ensimmäistä kertaa rakennettu Arctic Snow Hotel kiinnostaa matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Hotellissa on monenlaisia huoneita, joissa tunnelmaa luodaan niin seinien koristeilla ja erilaisilla valaistuksilla.

Inka KhanjiArctic Snow Hotel, Rovaniemi
Rovaniemen Arctic Snow Hotel -lumihotellissa voi majoittua tunnelmallisissa huoneissa mukavassa lämpötilassa.

Lämpötila hotellissa on aina nollan ja viiden pakkasasteen välillä, riippumatta siitä, kuinka kylmä hotellin ulkopuolella on. Hotellihuoneiden lisäksi paksujen lumiseinien sisäpuolelta löytyy muun muassa jääravintola, jääbaari sekä jääkappeli, jossa järjestetään myös häitä.

>> Lue lisää: Yö lumihotellissa! Järven rannalla sijaitseva hotelli on todellinen viihdekylä – huippusuosittu Aasiassa

>> Varaa majoitus Arctic Snow Hotel -hotellista!

3. Bengtskärin majakka

Yö majakanvartijana Pohjoismaiden korkeimmassa majakassa – haaveesta voi tehdä totta Turunmaan saaristossa sijaitsevalla Bengtskärin majakalla.

ShutterstockBengtskär
Bengtskärin majakkasaarella voi majoittua tunnelmallisissa majakanvartijan huoneissa.

Majakassa yöpymisestä haaveileville vieraille on tarjolla kuusi majakanvartijahuonetta, jotka on kunnostettu neljän hengen hotellihuoneiksi. Majakan yhteydessä toimii myös esimerkiksi majakanvartijamuseo, kahvila ja kappeli. Majakan hotelli on käytössä kesäisin, kesäkuun alusta elokuun loppuun saakka.

>> Lue lisää: Toteuta unelmasi ja majoitu suomalaisessa majakassa – tällainen on Bengtskärin majakkahotelli

4. Hotel Katajanokka, Helsinki

Marriott-ketjuun kuuluva Hotel Katajanokka ei ole mikään tavallinen ketjuhotelli: majapaikka on nimittäin rakennettu entiseen vankilaan. Vuoteen 2002 saakka vankilana toiminut rakennus avattiin hotellina vuonna 2007, jolloin sen 164 sellistä tehtiin 106 hotellihuonetta.

Hotelli KatajanokkaHotelli Katajanokka
Hotelli Katajanokka sijaitsee vanhan lääninvankilan rakennuksessa.

Muodonmuutoksen kokeneessa rakennuksessa voi edelleen aistia vankilamiljöön tyylille uskollisena säilytetyillä käytävillä. Huoneissa ei kuitenkaan ole enää vankilatunnelmaa, vaan niissä voi nauttia samoista mukavuuksista, kuin missä tahansa hotellissa.

>> Majoittuisitko sinä vanhassa vankilassa? Helsinkiläishotellissa voit viettää yösi entisessä putkassa

>> Varaa majoitus Hotel Katajanokasta!

5. Hotelli Alma, Seinäjoki

Erikoisia majapaikkoja kaipaavat matkailijat ilahtuvat takuulla Seinäjoella, jonka keskustassa on mahdollisuus majoittua entisessä vesitornissa. Aivan Seinäjoen rautatieaseman kupeessa sijaitseva hotelli toimii vuonna 1909 rakennetussa rautatieläisten talossa, ja sen vieressä kohoava vesitorni muutettiin vuonna 2015 osaksi hotellia, kun sinne rakennettiin seitsemän hotellihuonetta.

Hotelli AlmaHotelli Alma, Seinäjoki
Vanha vesitorni sijaitsee aivan junaradan vieressä.

Punatiilinen, 18 metriä korkea vesitorni on mieleenpainuva yöpymispaikka, jonka huoneissa voi nauttia persoonallisesta sisustuksesta ja rakennuksen historiasta kertovista yksityiskohdista.

>> Lue lisää: Tiesitkö, että näin erikoinen hotelli löytyy Suomesta? Yövy kiehtovassa 18-metrisessä vesitornissa

>> Varaa majoitus Hotelli Almasta!

6. M/s Isosaari, Helsinki

Helsingin Isosaareen kesäisin liikennöivä M/s Isosaari -laiva on myös hotellilaiva, jossa voi majoittua 15 pienessä ja tunnelmallisissa hyteissä. Pyöreät ikkunat, kaksikerroksiset punkat ja pehmeät lakanat tuovat hytteihin vanhanajan tunnelmaa.

Inka KhanjiHotellilaiva M/s Isosaari
Hotellilaivan hytit ovat tunnelmallisia.

Laivahotelli on kesäisin yöt Helsingin ulkosaaristossa sijaitsevassa Isosaaressa, jonne on saaren kaavoituksen keskeneräisyyden vuoksi haastavaa järjestää muuta majoitusta.

>> Onko tässä Helsingin erikoisin hotelli? Laivahotelli tarjoaa majoitusta Isosaaressa

>> Varaa majoitus M/S Isosaaresta!

7. Japanilainen majatalo Yado Oikawa, Pukkila

Jos reissukassa ei riitä Japaniin asti, voi maan tunnelmaan virittäytyä myös kotimaassa. Uudellamaalla sijaitsevassa Pukkilassa toimiva japanilainen majatalo Yado Oikawa
tarjoaa japanilaista elämänmenoa entisöidyssä meijerissä Porvoonjoen rannalla.

Yado OikawaJapanilainen majatalo Suomessa
Yado Oikawa on japanilaistyylinen majatalo Suomessa.

Majatalon huoneisto on sisustettu japanilaiseen tyyliin, ja siellä yövytään ja ruokaillaan kuten Japanissa. Vierailla on mahdollisuus osallistua myös kokkauskurssille.

8. Hotelli Kakslauttanen, Saariselkä

Suomessa sääolot eivät salli talviyössä loikoilua, mutta Saariselän hotelli Kakslauttanen on ratkaissut ongelman rakentamalla lasisia igluja: onnekkaimmat pääsevät ihailemaan revontulia omasta vuoteesta käsin.

Visit Finland / Jouni PorsangerSaariselän Kakslauttanen
Kakslauttasen lumi-iglut ovat talvinen elämys Saariselällä.

Maailmallakin mainetta niittäneet lasi-iglut sijaitsevat hiljaisella luonnonpaikalla, missä myös tähtitaivas on kaupunkilaiselle elämys. Lasi-iglujen lisäksi alueelta löytyy myös mökkimajoitusta ja lumi-igluja.

>> Lue lisää: Tämä kohde kiehtoo ulkomaalaisia matkailijoita Suomessa – yövy lasi-iglussa revontulien alla

>> Varaa majoitus Hotelli Kakslauttaselta!

Teksti: Maria Hietala ja Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji, Visit Finland, Shutterstock, Hotel Katajanokka, Hotelli Alma, Yado Oikawa ja Visit Finland / Jouni Porsanger

Lue kommentit (14) Jätä kommentti

 1. Retron ystäville voin suositella Turussa Laivahostel Borea Turun linnan vieressä. Entinen välimeren risteilylaiva toimii hostellina Aurajoessa, hyvä aamiainen ja aamusauna kuuluu hintaan. Erikoinen paikka yöpyä, etenkin talvella. Hyvät yhteydet keskustaan bussilla, jos ei parin km:n matkaa viitsi kävellä.


 2. Hotelli Kullan Tampereella Viinikan kaupunginosassa on viehättävä, erilainen hotelli. Suosittelen.


 3. raahessa voi nukkua kanavanrannassa sillan alla. kovalla pakkasella lämmittää deekujen lämmittämä 200l peltipurkki, jonka loisteessa on mukava hörppiä puoleksi jäätynyttä keskiketterää! visitraahe


 4. Jos ei odota kaikesta huipputasoa niin pari massasta poikkeavaa:
  Mango Tampere, huone yksilöllinen luksus, muuten ankeaa!!!
  Viikinkihotelli Hanko, huone vaatimaton, vessa käytävässä, mutta tämä yhden miehen luomus on kokemisen arvoinen ja palvelu pelaa!!!


  • Kävin Mangossa kerran enkä enää toiste menisi. Huone “tunkkaisen” näköinen ja työntekijä tunki huoneeseen, koska miesystäväni auttoi kantamaan matkalaukkuni ja jäi sinne 15 minuutiksi. Epäilen työntekijän luulleen, että olen prostituoitu tai että miesystäväni oli jäämässä, vaikka hänellä oli kiire ja tosiaan viipyi vain minuutteja. WC ja suihku piti jakaa viereisen huoneen asukkaan kanssa, jonne käynti yhteisestä “eteisestä”.


 5. Ja minä suosittelisin Neitsytniemen Kartanohotellia Imatralla. Puukartanon tunnelmaa Vuoksen äärellä Tainionkoskella. Terveisiä hääsviitistä.


 6. HEI! Kokemuksia tuosta jurttajutusta?? Kuulostaa hyvältä. Itse lisäisin listaan Jättiläisenmaan “linnunpöntöt” Kainuusta. En ole vielä käynyt, mutta aion käydä. Sivut olivat kyllä vähän remontissa viimeksi, löytyy googgelista jättiläisenmaa – hakusanalla tai http://www.glampingfinland.fi -sivulta johon oli koottu vastaavia vähän erikoisempia juttuja eri puolilta Suomea…


 7. Listaan kuuluu ehdottomasti myös Jurtta-majoitus Kustavissa ja Puumajat Kemiössä!


 8. Tosi makeita hotelleja sitä löytyykin Suomesta. Pitäisi kyllä varmaan tehdä joskus oikein kunnon matka ympäri Suomea, kun on tällä kuitenkin niin paljon nähtävää!


 9. Suosittelen keskiaikatyylistä hotellia, Järvisydän, Rantasalmella! Sine avautuu JÄRVIKYLPYLÄ 2016! upea paikka ympäri vuoden!


 10. Lasi-iglussa olisi mahtavaa yöpyä ja nähdä revontulet.


 11. Mukaan mahtuisi myös hotelli Rantasalmella. Se on tehty uppotukeista.


 12. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.