Hyppää sisältöön

Kannattaako Kanarialle lähteä pakettimatkalla vai omatoimisesti? Katso kumpi sopii sinulle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.02.2022
Kanariansaarille ei ole pakko matkustaa pakettimatkalla, mutta joskus se on paras vaihtoehto.

Pakettimatkalla on hyvä hinta-laatusuhde

Espanjan Kanariansaaret kuuluvat niihin kohteisiin, joihin matkustetaan useammin pakettimatkalla – vielä kauan senkin jälkeen, kun omatoimimatkailu on lisääntynyt. Kanaria onkin matkanjärjestäjille yksi suurimmista kohdekokonaisuuksista monen eri saaren tarjonnalla.

Pakettimatka on helppo valinta erityisesti matkailijoille, jotka etsivät resort-hotellia palveluineen tai all inclusive -pakettia. Tällaiset majoitukset voivat olla edullisempia matkanjärjestäjän kautta. Jos löydät mieleisen hotellin matkanjärjestäjän valikoimasta, kannattaa hintoja ainakin vertailla ennen omatoimimatkan varaamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakettimatka on kätevä myös silloin, kun kiireisessä arjessa ei ole aikaa loman suunnitteluun. Matkanjärjestäjän kautta saat varattua kuljetukset suoraan hotellille ja retket loman aikana. Perillä kohteessa opas antaa vinkkejä ja on tavoitettavissa ongelmatilanteita varten.

ShutterstockPakettimatka on helppo valinta Kanarialle
Pakettimatkoja tehdään myös vähemmän tunnetuille Kanariansaarille. Kuvassa La Gomera.

Jos kielitaito on heikko, tuo pakettimatka turvaa. Apua on aina saatavilla, eikä käytännön järjestelyjä tarvitse hoitaa itse.

Monet erehtyvät luulemaan, että pakettimatkat sopivat vain lapsiperheille ja eläkeläisille. Matkanjärjestäjillä on kuitenkin valtava valikoima hotelleja, joista löytyy kaikkea nallekerhoista boutique-hotelleihin, golf-hotelleihin ja vain aikuisille tarkoitettuihin hotelleihin.

Pakettimatkoja Kanariansaarille tehdään lokakuusta huhtikuuhun. Yleisimmät matkan pituudet ovat viikko, 10 päivää tai kaksi viikkoa, mutta saatavilla voi olla myös pidempiä lomia.

Pakettimatka Kanarialle sopii sinulle, jos…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Haluat helpon ratkaisun ja hyvän hinta-laatusuhteen.
 • Haluat hyödyntää opaspalveluita kohteessa.
 • Et ehdi tai halua suunnitella matkan yksityiskohtia itse.
 • Majoitut mieluiten all inclusive -hotellissa.

>> Katso tämän hetken halvimmat pakettimatkat Kanarialle!

Omatoimimatkailija kokoaa oman lomansa

Nykyään Kanariansaarille on helppoa matkustaa myös omatoimisesti. Suoria lentoja suurimmille saarille kuten Teneriffalle ja Gran Canarialle voi varata Finnairin tai Norwegianin kautta. Meno-paluulennot maksavat yleensä noin 200–500 euroa.

Halvimmat lennot saattavat kuitenkin löytyä matkanjärjestäjiltä – varsinkin, jos lähtöön ei ole pitkä aika. Matkanjärjestäjät myyvät myös pelkkiä lomalentoja, jolloin pääset perille kohteeseen, mutta järjestät majoituksen ja lentokenttäkuljetukset itse.

Edestakaisia lomalentoja on usein helppo löytää alle 200 eurolla, äkkilähtölentoja jopa alle sadalla eurolla.

ShutterstockOmatoimimatka Kanarialle
Omatoimimatkailija voi kokeilla vaikka road tripiä tai saarihyppelyä ja yöpyä lomakohteiden ulkopuolella.

Parasta omatoimimatkassa on joustavuus. Majoitusta ei tarvitse valita viikoksi kerrallaan, vaan loman voi halutessaan jakaa vaikka eri kohteisiin ja eri majapaikkoihin. Saman loman aikana voi halutessaan kokeilla resort-hotellia, kaupunkimajoitusta ja maaseutumökkiä.

Omatoimimatkailija voi myös yhdistää lomaansa kaksi eri saarta tai kokeilla pidempää saarihyppelyä. Kanariansaarten välillä liikennöivät lauttojen lisäksi Binter Canariasin, Air Europan ja Canaryflyn lennot.

Yksin matkustavalle omatoimimatka on yleensä edullisempi, sillä pakettimatkojen hinnoittelu on suunniteltu kahdelle saman huoneen jakavalle matkailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatka tulee ajankohtaiseksi myös silloin, jos valitsemaasi kohteeseen ei tehdä pakettimatkoja. Esimerkiksi La Palma ja El Hierro ovat vaikeammin saavutettavia saaria.

Omatoimimatka Kanarialle sopii sinulle, jos…

 • Mielessäsi on tietty hotelli, joka ei kuulu matkanjärjestäjien valikoimaan.
 • Haluat majoittua useammassa eri kohteessa tai jopa eri saarilla.
 • Et kaipaa opaspalveluita ja haluat joustavat matkustuspäivät.
 • Matkustat yksin.

Lue myös: Mitä eroa on loma- ja reittilennolla? Lue faktat

Äkkilähtö on edullisin vaihtoehto

Onko reissubudjettisi pieni, mutta johonkin tekisi mieli lähteä? Jos aikataulusi ovat joustavat, kannattaa seurata äkkilähtöjä. Edullisimmillaan viikon matkoja Kanariansaarille voi löytyä alle 200 eurolla sisältäen lennot ja majoituksen.

Äkkilähtöreissaajalta vaaditaan hieman seikkailumieltä. Jos hintaan kuuluu määrittelemätön majoitus, et tiedä etukäteen millainen majapaikkasi on tai missä se sijaitsee. Halvinta hintaa etsivä matkailija ei myöskään välttämättä löydä tarjousta juuri haluamalleen saarelle.

IstockphotoÄkkilähtö Kanarialle
Äkkilähtöjä löytyy todennäköisimmin saarille, jonne tehdään eniten matkoja. Gran Canaria on talvella suosittu lomakohde.

Kanaria on yksi matkanjärjestäjien ykköskohteista, ja alueelle tehdään paljon matkoja. Talvikaudella voit siis olettaa löytäväsi lähes aina äkkilähdön jollekin saarelle. Joulun, koululaisten lomien ja pääsiäisen aikaan kysyntä on tosin poikkeuksellisen vilkasta ja hinnat korkeammat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös omatoimimatkaa suunnittelevien reissaajien kannattaa pitää silmällä äkkilähtöjä. Edullisimmillaan matkanjärjestäjät ovat myyneet viime hetken lentoja Kanariansaarille jopa alle 50 eurolla.

Äkkilähtö Kanarialle sopii sinulle, jos…

 • Olet valmis lähtemään matkaan lyhyellä varoitusajalla.
 • Et aseta majoitukselle tarkkoja vaatimuksia.
 • Olet joustava kohteen ja matkustusajankohdan suhteen.
 • Matkustat pienellä budjetilla.

>> Katso tämän hetken halvimmat äkkilähdöt Kanarialle!

Juttua on päivitetty 7.2.2022.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja