Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on uusin saari Kanarialla – La Graciosalla ehdit vielä löytää autiorantoja

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kanariansaaria on nykyään virallisesti kahdeksan. Rauhallinen La Graciosa löytyy aivan Lanzaroten kupeesta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.06.2018
facebook   whatsapp

La Graciosa on uusin Kanariansaari

Kysymykseen Kanariansaarten lukumäärästä voi antaa monta vastausta. Maantieteellisesti saaria on yhteensä 13, mutta yleisin vastaus on aina ollut seitsemän – se on ollut asuttujen pääsaarten lukumäärä.

Nyt tunnetummat Kanariansaaret Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma ja El Hierro ovat saaneet uuden jäsenen saariryhmäänsä. La Graciosa nimitettiin virallisesti Espanjan kahdeksanneksi Kanariansaareksi kesäkuussa 2018.

La Graciosa on pikkuruinen Lanzaroten kupeessa sijaitseva saari, jossa asuu vain reilut 700 asukasta. Saarilla on välimatkaa noin kilometrin verran, ja niiden väliin jäävää merialuetta kutsutaan lempinimellä El Río eli joki.

La Graciosalla on jo pitkään toivottu virallista tunnustusta kahdeksantena Kanariansaarena. Nyt siihen tarjottiin mahdollisuutta ilman, että pikkusaari menetti hallinnollisia yhteyksiään Lanzaroteen. La Graciosa voi kuitenkin alkaa rakentaa omaa imagoaan erillisenä Lanzarotesta.

Saarella aika tuntuu pysähtyneen. Asfaltin sijaan tiet ovat hiekkateitä. Monet asukkaat liikkuvat paikasta toiseen polkupyörillä. Asutus on keskittynyt vain kahteen kylään, La Caleta de Seboon ja Casas de Pedro Barbaan.

La Graciosa saattaa olla tuttu Lanzarotella vierailleille matkailijoille, sillä se on suosittu päiväretkikohde naapurisaarelta. La Graciosan voi nähdä myös Lanzaroten kuuluisalta Mirader del Río -näköalapaikalta.

Mitä La Graciosalla voi tehdä?

Nähtävyyksien perässä La Graciosalle ei kannata matkustaa. Saarelta haetaan nimenomaan omaa rauhaa, hiljaisia rantoja ja lupaa olla tekemättä yhtään mitään. Uneliaiden kalastajakylien La Graciosalla voi kuvitella millaista Kanariansaarilla oli joskus kauan sitten.

Aktiivisempaa lomaa kaipaavat voivat pyöräillä, patikoida, sukeltaa tai surffata. La Graciosan parhaita rantoja ovat muun muassa Playa Francesa, Playa de las Conchas ja Playa de la Cocina.

Vierailuun La Graciosan autiorannoilla voi virittäytyä vaikkapa tutustumalla Robert Louis Stevensonin kirjoittamaan 1880-luvun seikkailuklassikkoon Aarresaari. Legendojen mukaan La Graciosalla sattunut tapahtumasarja merirosvoilta piilotettuine aarteineen inspiroi kirjan tarinaa.

Isoja hotelleja ja lomakeskuksia ei La Graciosalta löydy, vaan majoitusvalikoima käsittää lähinnä loma-asuntoja ja majataloja. Jos haluat yöpyä La Graciosalla, kannattaa majapaikka varata hyvissä ajoin etukäteen. Saarella on myös leirintäalue.

La Graciosalla ei ole lentokenttää, mutta saarelle on lauttayhteys Lanzarotelta. Matka kestää alle puoli tuntia.

Katso alta kuvia La Graciosalta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

>> Tunnetko seitsemän muuta Kanariansaarta? Lue lisää ja löydä itsellesi parhaiten sopiva lomakohde

Lähde: Daily Mail, The Telegraph
Kuvat: Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.